Algemeen

 • Het lied van de dag: DJ Snake feat. George Maple - Talk

   

  1.jpgOp Wereld Stotterdag wordt aandacht gevraagd voor stotteren en andere spraakgebreken. Stotteren is niet-vloeiend spreken. DJ Snake is een Franse DJ en producer die vooral hip hop en elektronische muziek brengt. William Grigahcine wordt vooral bekend met zijn singles “Bird Machine” en "Turn Down For What" uit 2013. “Turn Down For What” was goed voor goud en zelfs platina in maart 2014. De single stoof naar de hoogste regionen in diverse hitlijsten. De muziekclip van het nummer werd genomineerd voor maar liefst vier MTV Video Music Awards. Talk is een single van de Franse producent DJ Snake en de Australische zangeres George Maple. De single kwam uit op 2 juni 2016.

 • Het lied van de dag: R.E.M. - Nightswimming

  R.E.M. is een wereldbekende college rockband die in 1980 in Athens (Verenigde Staten) opgericht werd. Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van. De band maakt in september 2011 bekend na 31 jaar uit elkaar te gaan.

 • Het lied van de dag: Black Box Revelation feat. The Gospel Queens - Gloria

  Jan Paternoster (zanger, gitaar) en Dries Van Dijck (drummer) vormen samen Black Box Revelation. Het grote publiek leerde hen kennen dankzij hun deelname aan Humo's Rock Rally. Het jaar daarop, in 2007, stonden ze op Dour Festival en Pukkelpop. In totaal brachten ze 4 albums uit: Set your head on fire (2007), Silver threats (2010), My perception (2011) en Highway Cruiser (2015).

 • Het lied van de dag: SLM - Ewa Ja

  het lied van de dag,slm,ewa jaSalahdine Ibnou Kacemi en Said Boumazoughe vormen samen SLM. Eerder verschenen ze ook in het televisieprogramma ‘Café Corsari’ op één. Het nummer ‘Ewa Ja’ gaat over racisme dat allochtone jongeren ondervinden. De single wordt binnenkort ook gebruikt voor de film “Patser” van Adil El Arbi & Bilall Fallah.

 • Het lied van de dag: Oscar & The Wolf - Runaway

  het lied van de dag, oscar & the wolf, runawayOscar And The Wolf is een Brusselse electropopband die in 2010 opgericht werd. In 2014 kwam hun debuutplaat Entity uit. Onder andere "Princes" staat op dit album, maar ook de nummers "Undress" en "Strange Entity". Intussen werd het album door Cutting Edge het beste Belgische debuut van 2014 genoemd. Max Colombie, de zanger van Oscar and the Wolf, nam eerder al deel aan de preselecties voor Junior Eurosong in 2005. Max Colombi heeft de soundtrack van de film “Black” ingezongen. Het nummer is een cover van een Amy Winehouse-single. Het nummer Runaway verschijnt als single van hun twee album Infinity.

 • Het lied van de dag: Galantis - No Money

  het lied van de dag,galantis,no moneyOp 17 oktober 2011 is het Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede. Jaarlijks komen op 17 oktober armsten en hun partners over heel de wereld samen om hulde te brengen aan de slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld en aan allen die zich met hen verbinden en extreme armoede weigeren. Galantis is een Zweeds duo dat bestaat uit Christian Karlsson en Linus Eklöw. Wij leerden ze vooral kennen van het nummer Runaway (U & I) dat eind 2014 uitgebracht werd. Op 8 juni 2015 kwam hun debuutalbum Pharmacy uit. Van het album worden er vier singles uitgebracht: "You", "Runaway (U & I)", "Gold Dust", en "Peanut Butter Jelly." "No Money" kwam uit op 1 April 2016 en staat op hun komende studio-album.

 • Het lied van de dag: Kygo feat. Justin Jesso - Stargazing

  het lied van de dag, kygo, stargazingDe Noorse DJ Kygo brengt een mix van deephouse, Balearic Beat, Electronica en downtempo. Kyrre Gørvell-Dahll begon met het maken van eigen housemixes in zijn tienerjaren. Een inspiratiebron voor hem was de Zweedse DJ Avicii. Zijn remixen plaatste hij op YouTube en SoundCloud. Daarnaast maakte hij ook nog eigen nummers zoals Laber Bris en Epsilon. Vooral zijn remix van I See Fire uit de film The Hobbit: The Desolation of Smaug, werd miljoenen keren bekeken. Daarom kreeg hij aanbiedingen voor remixen van Avicii, en Kyla La Grange en zelfs Coldplay (Magic). In Nederland kent men deze DJ al langer, maar België leert hem vooral kennen van het nummer “Firestone”. In het nummer ‘Stole the Show’ zijn de vocalen van de New Yorkse singer-songwriter Parson James te horen. In de clip is er een Halloweenfeestje volop aan de gang wanneer er een alien in ruimtepak landt. Heel wat danspasjes volgen en de alien zakt uiteindelijk in elkaar op het feestje. Hij wordt gered door zijn alien-vriendinnetje en wanneer de autoriteiten hen op de hielen zit, vliegen ze terug de ruimte in. Stargazing verscheen op 22 September 2017.

 • Het lied van de dag: Ummet Ozcan - Raise Your Hands

  het lied van de dag, ummet ozcan, raise your handsHet is vandaag Global Handwashing Day. Op deze dag wordt vooral stilgestaan bij kindersterfte door slechte hygiëne als gevolg van diarree. De Dag van het Handen Wassen is een van de manieren waarmee de Millenium Development Goals m.b.t. het terugdringen van kindersterfte terug moet worden gedrongen door handen wassen te promoten en bewustwording te creëren. Ummet Ozcan is een Nederlandse DJ die geboren werd in Turkije. Hij begon met techno-trance muziek waarna zijn stijl opschoof naar electronic dancemuziek. In totaal verschenen er al 58 singles waarop hij zijn naam kan kleven.

 • Het lied van de dag: Thompson Twins - Hold Me Now

  het lied van de dag, thompson twins, hold me nowThe Thompson Twins waren één van de meer populaire groepen uit de vroegste synthesizertijd. De naam wijst niet op een duo of familie maar is geïnspireerd door The Tin Tin Cartoon. In 1984 kenden ze hun doorbraak met Into The Gap.

 • Het lied van de dag: Tokio Hotel - Monsoon

  het lied van de dag,tokio hotel,monsoonSinds 1989 vindt er jaarlijks op 13 oktober een dag plaats waarop het promoten van rampenpreventie en risicobewustzijn centraal staat. De Internationale Dag voor het beheersen van natuurrampen komt er omdat mensen overal ter wereld zich dagelijks inzetten om het risico op rampen te verminderen. Wereldwijd hebben vrouwen tot 14 keer meer kans om te sterven in een ramp dan mannen. Verder vinden 60% van de moedersterftes en 53% van de kinderen die sterven voor ze de leeftijd van vijf jaar bereiken plaats in conflict- en rampgebieden. Andere groepen die hard getroffen worden zijn mensen met een beperking, ouderen en inheemse mensen. Tokio Hotel is een Duitse poprockband opgericht door de tweelingsbroers Bill en Tom Kaulitz. Ooit heette de groep Devilish, maar in 2003 veranderden ze hun naam in Tokio Hotel. De groep was een hype in Duitsland maar geraakte ook bekend in de rest van Europa.

 • Het lied van de dag: Mark With a K - See Me Now (For What It's Worth)

  het lied van de dag, mark with a k, see me nowOp de jaarlijkse 'Werelddag van het zicht' wordt er door de organisatie Vision 2020 wereldwijde bewustwording geworven en aandacht gevraagd voor blindheid en aandoeningen aan het zicht. Twee derde van blinde mensen wereldwijd is vrouw of meisje, omdat in veel landen mannen twee keer zo vaak oogzorg krijgen als vrouwen. Met de 'Werelddag van het zicht' wil de organisatie effectieve strategieën opzetten om deze ongelijkheid recht te trekken. Mark Carpentier is een Belgische DJ en producer die in de dancescene beter bekend is als Mark With A K. Hij maakt muziek sinds 2003. In 2012 begon hij met zijn eigen platenlabel Noize Junky. Zijn eerste album "My World" verscheen in 2009, gevolgd door "Harder" (2010), "Roll With Me" (2011) en "The Next Level" (2013).

 • Het lied van de dag: Duran Duran - Girls On Film

  het lied van de dag, duran duran, girls on filmDe Verenigde Naties riep 11 oktober uit tot Wereldmeisjesdag. Wereldmeisjesdag staat in het teken van gelijke kansen en rechten voor meisjes wereldwijd. Dat is hard nodig, want wereldwijd worden miljoenen meisjes miskend, mishandeld en misbruikt. Duran Duran is een Britse popband die deel uitmaakte van de new romantic-stroming, een subgerne van de new wave uit de jaren '80 (waarvan de groep Japan een van de grondleggers is), en was de populairste vertolking van die stroming. De bandnaam is ontleend aan het karakter Durand Durand uit de film Barbarella.

 • Het lied van de dag: Nelly feat. Christina Aguilera - Tilt Ya Head Back

  het lied van de dag, nelly, tilt ya head backHet is vandaag de Werelddag van Geestelijke Gezondheid (VN). Op deze dag wordt er opgeroepen om zorg te dragen voor je eigen veerkracht. Dit helpt niet alleen om je eigen mentale gezondheid in evenwicht te houden, maar helpt je ook sterker te maken als het wat moeilijker zou gaan. Meer informatie staat op de website van Geestelijk Gezond Vlaanderen. Cornell Hayes is een rapper en hiphop artiest, beter bekend onder het pseudoniem Nelly. Samen met Kyjuan, Ali, Murphy Lee en Haynes’s broer City Spud zat hij in de band St. Lunatics.

 • Het lied van de dag: Scorpions - Send Me An Angel

  het lied van de dag, scorpions, send me an angelOp 9 oktober 1874 werd in de Zwitserse hoofdstad Bern de Wereld Post Unie (UPU) opgericht, waarbij ongeveer 150 landelijke postbedrijven zijn aangesloten. Op het UPU congres van 1969 in Tokio werd besloten, dat 9 oktober in het vervolg de Wereld Dag van de Post zou zijn, om de wereld bewust te maken van de rol van de postale sector in de maatschappij en de sociale en economische ontwikkeling van landen. De Scorpions zijn een Duitse Hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de '60s band the Scorpions uit Engeland. Alhoewel het eerste album van de Scorpions al in 1972 uitkwam, werd de band internationaal bekend in 1984 met het album "Love At First Sting". De Scorpions waren de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 waren de Scorpions bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

 • Het lied van de dag: Sigala feat. Ella Eyre - Came Here for Love

  1.jpgSigala is een Britse DJ uit Norfolk. Op 4 september 2015 kwam zijn debuutsingle ‘Easy Love’ uit. Het nummer bevat samples van het nummer ABC van The Jacksons 5. In de videoclip zijn de 12-jarige Lucky en AC te zien. Zijn beter gekend onder hun artiestennaam Lucky Aces. Haar tweede single heet ‘Sweet Lovin'’. ‘Say You Do’ is de derde single van Sigala. Zangeres Imani en DJ Fresh werkten mee aan dit nummer. Op 5 februari 2016 verscheen de videoclip op YouTube In april verschijnt Give Me Your Love, een nummer waaraan John Newman en Nile Rodgers meewerkten. "Came Here for Love" werd op 9 juni 2017 uitgebracht als samenwerking tussen Sigala en Ella Eyre.

 • Het lied van de dag: CNCO, Little Mix - Reggaetón Lento (Remix)

  het lied van de dag,cnco,reggaeton lento (bailamos)CNCO is een groep uit Latijns Amerika dat in 2015 samengesteld werd door Simon Cowell. De groep bestaat uit Christopher Vélez, Richard Camacho, Joel Pimentel, Erick Brian Colón en Zabdiel de Jesús. In 2015 wonnen ze de zangwedstrijd La Banda op televisie en vervolgens gingen ze op tournee met Ricky Martin. In 2016 verschijnt hun eerste album. In augustus 2017 haalden ze met de single "Reggaetón Lento (Bailemos)" meer dan een miljard views op YouTube.

 • Het lied van de dag: Marco Z - This Smile

  Shet lied van de dag,marco z,this smileinds 2001 is het jaarlijks op de eerste vrijdag van oktober World Smile Day. De dag werd bedacht door Harvey Ball, die in 1963 de eerste smiley maakte. Marco Zanetton laat voor het eerst van zich horen in 2012 met de single “I’m A Bird”. In dat jaar bracht hij ook zijn debuutcd "The ordinary life of Marco Z" uit. In 2015 verschijnt "Hold Me Like The World Is Ending”, een dubbelalbum.

 • Het lied van de dag: Sam Smith - Too Good At Goodbyes

  het lied van de dag, sam smith, too good at goodbyesSamuel Frederick Smith is een Britse singer-songwriter. In 2012 leren we hem kennen dankzij het nummer "Latch" van Disclosure. Een jaar later is hij te horen op "La La La", een single samen met Naughty Boy. Later volgen ook nog "Money On My Mind", "Say With Me", "I'm Not The Only One" en " Writing's On The Wall". Op 31 augustus 2017 brengt hij "Too Good At Goodbyes" uit. Het is de eerste single van zijn tweede studioalbum.

 • Het lied van de dag: Shakira - Poem to a Horse

  het lied van de dag, shakira, poem to a horseDierendag is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober. Shakira Isabel Mebarak Ripoll is een Colombiaanse zangeres en goodwill-ambassadeur voor UNICEF. Ze brak door in 2002 met het nummer "Whenever Wherever". Met haar stichting Pies Descalzos komt ze op voor straatkinderen in Colombia. In juli 2006 riep ze Israël op om vrede te sluiten met Libanon. Ze spreekt ook verscheidene talen. Ze spreekt inmiddels al Spaans, Engels, Portugees en half Italiaans

 • Het lied van de dag: Simple Minds - Home

  het lied van de dag, simple minds, homeDe Wereld Habitat Dag is een dag om stil te staan bij onze eigen huisvesting en hoe deze de dag van vandaag is. Iedereen moet zich bewust worden dat de steden “de motor van de groei” zijn en we moeten onze steden beter inplannen. Elke mens draagt zijn steentje bij en is een stadsveranderaar. Simple Minds is een Schotse new wave-popgroep die vooral in de jaren '80 erg succesvol was. Hun eerste singles werden geen succes en de groep werd gedwongen om meer op te schuiven in de richting van de commerciële popmuziek. Eind jaren '80 scoorde de groep nog een hit met "Belfast Child" maar daarna werd het rustiger rond Simple Minds. Zanger Jim Kerr baat nu een hotel uit op Sicilië.