• take me to 2006 (19)

  Vandaag laatste blog van 2005! En vandaag niet alleen de laaste dag van 2005 maar vandaag zijn ik en mijn prinses ook precies 100 dagen samen! Heel fijn is dat vind ik ;-)
  De rest van de dag zal vandaag gewoon verlopen, boekhouden, een boekje van 800 pagina's ligt op mij te wachten dus zal ik daar maar eens aan beginnen. Vanavond dan scampi's en daarna grote gourmet en als dessert chocomousse (zelf gekozen...) en om 23.00 uur gaan we dan naar vrienden van ons met zo kleinere kindjes dus dat zal wel fijn zijn want kleine kindjes zijn altijd opgewekt en actief. Mijn poppemie kan het ook weten daar in Italië, want haar nichtje zorgt voor een wake-up dienst en maakt haar in alle vroegte wakker om sneeuwmannen te maken ;-)
  Enfin op naar 2006 met hopelijk een heeeeeeeeeeeeeeeel fijn jaar voor de boeg met nog meer plezier samen met mijn poppemie! Kzie haar supergraag!
   
  Op foto dus de woestijnroos die weer gesloten is en zo zie je dus het stukje verschrompelde houtachtig iets. Groot verschil met het postje van eergisteren.
   
  Maak er een heel fijn eindejaar van!
  Tot in 2006 met weer 525600 minuten blogplezier!

 • take me to 2006 (18)

  Ok gisteren dus... mijn mama haar verjaardag... en onze auto die gemakkelijk slipt... dus mijn ouders waren twee uur onderweg van knokke naar hier en zagen het echt niet zitten om ribbetjes te eten in Gent op zo'n gladde weg. Met de bus dan maar, te voet naar de bushalte en tegen 18.45 zagen we busje aankomen juist op tijd.. die gewoon doorreed naar gent met "geen dienst... vrolijke feesten" afgebeeld... half uurtje later en half uurtje meer bevroren teentjes en gezicht kwam de volgende bus aan om 19.15. Ik ben op die bus gekropen gelijk een robot... vervroren. Had mijn zomerschoenen aan en zomerkledij (ja in het restaurant is het toch warm)... en dan nog hele tijd te voet want er kwam geen tram aan. Daarna eindelijk aangekomen heb ik op een uur tijd, en helemaal uitgehongerd, 3 ribbetjes gegeten... en snel weer terug want de bus kwam al terug om 22 uur en we moesten weer ver te voet... of met de tram die nu wel afkwam ;-)
  Maar... ik heb ribbetjes gegeten! Hetzij met kou veel kou ... doel = bereikt.
  Op de foto zie je een krasspel van de nationale loterij die ik al hele maand dierbaar bij mij hou... als ik nog één pakje kras morgen win ik mss 2006 euro, of één kerstman, dan win ik 20 euro... hopen dus en vol spanning wacht ik af wat het zal worden.
  Het leukste vandaag was dat ik contact had met mijn prinses! Ze is nog steeds heel ziek ocharme toch... en gisteren was ze helemaal verdwenen in de sneeuw ocharme :-( maar ze amuseert zich... ;-) gelukkig! Ik zie haar heel graag en ik was superblij dat ze ff online was!!!!!! Ik vind haar heel cool en euh tis ook wel heel leuk om haar vriendje te mogen zijn! ;-) RRRRR ;-) Ik mis haar!!! volgend jaar kruip ik in haar valies nah!
   
  Morgen laatste dag van het jaar, vandaag het voorlaatste postje op blog...

 • muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh

  Koeien en andere grazende zoogdieren maken gebruik van een uitgekiend sociaal systeem om te bepalen wie er leider wordt en wie mag volgen. Wetenschappers hebben aangetoond dat intelligentie, nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen, levenservaring en goede sociale vaardigheden bepalend zijn voor de uiteindelijke keuze van een leider. Volgens de onderzoekers toont dit aan dat er niet noodzakelijk sprake hoeft te zijn van een ‘geboren leider’. Sterker zelfs: een plagerig karakter, zelfingenomenheid, grote en kracht worden door de beesten niet herkend als kwaliteiten voor leiderschap.

 • die arme ijsberen :-(

  IJsberen verdrinken doordat het poolijs smelt. De ijsschotsen van waaraf zij jagen, worden kleiner en komen zo ver uit elkaar te liggen dat de dieren vaak zeer ver in zee moeten zwemmen om aan voedsel te komen. Omdat zij daarvoor niet toegerust zijn, vallen zij ten prooi aan uitputting of onderkoeling of worden zij overspoeld door de golven. Uit onderzoek van het Wereldnatuurfonds in Jakoetië in het noordoosten van Rusland is gebleken dat de ijsberen daar kannibalisme vertonen en andere ijsberen opeten als zij niet aan voldoende voedsel kunnen komen.

 • jezus kreeg voetjes

  Misdadigers zijn aan de haal gegaan met een beeld van een volwassen Jezus, dat als kerstversiering werd gebruikt op een boulevard in het Californische Ontario. Het beeld is 1,80 meter hoog en weegt ongeveer 100 kilo. De waarde van het beeld wordt geschat op 4000 à 8000 dollar (3400 tot 6800 euro). De diefstal is een misdaad waarvoor de daders meer dan één jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, vertelde een andere politieman toen hij door een lokaal televisiestation werd geïnterviewd.

 • kaviaar mmmmmmm

  In het spoorwegstation Chessy bij Parijs zijn twee Polen opgepakt die in totaal 64 kilo kaviaar bij zich hadden. De uit Brussel komende mannen waren de politie opgevallen bij een controle. De twee worden vastgehouden tot de herkomst van de vermoedelijk uit Rusland stammende delicatesse met een marktwaarde van 220.000 euro opgehelderd is.
  Volgens de Conventie van Washington ter bescherming van de steur is de invoer van Russische kaviaar in Frankrijk verboden. Van het onderzoek hangt af of de kaviaar al dan niet zal worden vernietigd.


 • de gsm nr van den Yves

  In een interview in het praatprogramma 'De Laatste Show' op Eén heeft Vlaams minister-president Yves Leterme woensdagavond zijn eigen gsm-nummer verklapt. Hij kreeg daardoor al een zeventigtal oproepen."(Showmaster Marc) Uytterhoeven vroeg gewoon naar mijn nummer en ik antwoordde", zegt Leterme. Hij heeft een vijftiental oproepen zelf beantwoord. De rest waren sms'jes of berichten op de voice mail. De meeste oproepers wilden gewoon uittesten of het nummer klopte. De minister-president kreeg ook wat nieuwjaarswensen

 • preken op de pod... op de i-pod

  Britse kerkgangers die niet genoeg krijgen van de preek van hun pastoor kunnen voortaan op de iPod rekenen om hun geloof verder uit te diepen. De heilige woorden van Gods dienaars zijn er immers op simpel verzoek te downloaden via internet. Volgens zijn collega Steve Evans uit Liverpool hebben al vele nieuwe gelovigen de weg naar God gevonden dankzij podcasting. Vraag blijft echter of de kloof tussen religie en technologie volledig gedicht zal kunnen worden. In zijn eerste kersttoespraak noemde paus Benedictus zulke technologische snufjes nog de voorbode van spirituele onvruchtbaarheid.

 • turkey? iemand?

  In Stockton, in het noordoosten van Engeland, zijn op tweede kerstdag drie personen aangehouden nadat een dode kat werd aangetroffen in een microgolfoven. Het vermoeden bestaat dat het dier levend werd verbrand.
  Speurders zijn nog bezig met het onderzoek van de dode kat en de oven om aanwijzingen te verzamelen over de schuldigen. De drie aangehouden personen zijn op borgtocht vrijgelaten. De vijf jonge katjes van de omgekomen kat worden verzorgd door een opvanggezin, verzekerden de agenten.

 • hier is geen sneeuw?

  In het Nederlandse Groningen heeft de politie op een wel heel makkelijke manier een cannabisplantage ontdekt. Op de daken van alle huizen in de buurt lag een pak sneeuw, maar niet op het dak van het huis waarin de plantage was ondergebracht.

  Het hele huis was geblindeerd. In verschillende kamers bevonden zich zo'n 100 hennepplanten, ook op de zolder. Door de hitte van de lampen die de planten moesten helpen groeien was al de sneeuw op het dak gesmolten.

 • euh... zij? hij?

  ,,Proficiat! Het is een mooie jongen!'' zei de vroedvrouw tegen Sarah Wilson na haar moeizame bevalling. Vader Martyn Cahill stuurde daarop het nieuws rond dat hij vader was geworden van een prachtige zoon, Ryan. Maar de volgende dag merkte een verpleegster verbaasd op: ,,Waarom spreekt u altijd van een hij ? Het is toch een meisje?'' Paniek bij het jonge koppel dat dacht dat hun baby was verwisseld met een andere. Er kwam een DNA-test aan te pas om na vijf weken van angstig wachten te bevestigen dat hun baby inderdaad een meisje was. De baby heet nu Keira.

 • jantje had twee broers... pief poef... en...

  Toeristengidsen in Amsterdam krijgen van de gemeente een wapenvergunning om een hellebaard bij zich te dragen. Met het Middeleeuwse steekwapen moeten dronken toeristen, agressieve junks en dealers op afstand worden gehouden.
  Gidsen van het excursiebureau Van Aemstel verzorgen sinds jaar en dag rondleidingen verkleed als schutters van de Nachtwacht. Vooral 's avonds leverde dat problemen op, waardoor die avondexcursies stopten.
  Er is echter wel een voorwaarde: alleen gidsen in een historisch kostuum mogen de hellebaarden met zich meedragen.

 • plz plz plzzzzzzzzzzzzzz

  Een Britse man smeekt letterlijk op handen en voeten om geliefd te worden. De 37-jarige Mark McGowan start zijn zoektocht naar een partner met een kruiptocht van 88,5 km. Met een bord “Kan jij van mij houden?” op zijn rug en 18 doosjes pralines is Mark helemaal klaar voor de uitdaging.  
  Het vertrekpunt van de tocht ligt in Soutwark, ten zuiden van Londen, en Mark wil over dertig dagen eindigen aan de Canterbury Cathedral. De artiest wil met zijn stunt ook de aandacht vestigen op eenzaamheid en iedereen zich tijdens de feestdagen geïsoleerd voelt.

 • stoute kerstman

  De politie van Sapulpa in de Amerikaanse staat Oklahoma kreeg op Kerstmis nogal een vreemde oproep. Een kerel die verkleed ging als kerstman stond in een straat blijkbaar een verkeersbord kapot te slaan. 
  De 53-jarige James Lahl had een verboden te parkeren-bord uit de grond getrokken en vernielde daarmee een ander verkeersbord.  Toen de agent de agressieve kerstman benaderde, merkte hij meteen een sterke alcoholgeur op.  Lahl werd ter plekke gearresteerd en mocht een dagje in de cel doorbrengen.


 • sneeuwballen? PEPPERSPRAY!

  In Oostenrijk heeft een autobestuurder enkele kinderen, die zijn auto met sneeuwballen hadden bekogeld, met pepperspray aangevallen.

  De vier kinderen, van 12 tot 14 jaar, gooiden vanochtend voor hun huis in Hohenems (Vorarlberg) met sneeuwballen naar voorbijrijdende auto’s toen plots een autobestuurder uit zijn auto sprong. De man bespoot de kinderen achtereenvolgens met pepperspray en schuim uit zijn brandblusapparaat, alvorens op de vlucht te slaan.

  De kinderen werden met brandende ogen opgenomen in het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de dader, aldus een woordvoerder in Bregenz.
 • take me to 2006 (17)

  Vandaag dus een heeeeeeeeeeeeeeel groot ontbijt gemaakt voor mijn jarige mama! Heel lekker en heel veel want hele dag niets meer gegeten ;-)
  Mijn ouders zijn naar zee gegaan maar... die brengen blijkbaar veel sneeuw mee... het sneeeeeeeeeeeeeeeeeuwt hier eindelijk! met hopen... en vanavond moet ik daar nog door, want ik ga eten... ribbetjes ja ok ik eet dat graag... en mijn jarige mama moet mij maar volgen nah!
  Ik heb mij ook afgevraagd hoe het met eveline zou zijn... misschien is die sneeuw een voorteken? ik zie je heel graag kleine meid, hopelijk is alles goed!
  En... als je hier niets meer van mij hoort, geen paniek... dan zit ik wel ergens ondergesneeuwd of ... misschien hang ik dan in een of andere boom... hou het journaal maar in de gaten dan hé! Ik zal eens zwaaien dan.
   
  Op de foto zie je een woestijnroos... eigenlijk is dat een stuk houten ding verschrompeld, maar als dat in warm water zet, krult dat open tot een groene plant ... en na 8 dagen verschrompeld dat weer... dus morgen krijg je een foto van de verschrompelde versie.

  Maak er nog een hele fijne avond van... en hou je goed...

 • ijsje?

  Een 67-jarige Amerikaanse uit de stad New York heeft haar overleden echtgenoot in een koffer gestopt en die vervolgens in hun appartement laten staan. De zaak kwam pas aan het licht toen de buren last kregen van de stank.

  Agenten brachten gisteren een bezoek aan het appartement. Ze troffen de vrouw aan en vonden haar overleden man (87) in een koffer. De vrouw was in de war; ze wist niet meer precies hoelang hij al dood was.

  Ze was van plan het lijk naar de staat Arizona brengen. Haar man had te kennen gegeven daar begraven te willen worden, aldus de politie. De vrouw wordt vooralsnog niet verdacht van een misdrijf. Haar man had een hartkwaal. Een lijkschouwing moet meer duidelijkheid verschaffen.

 • ijshotel

  Jukkasjärvi is de plaats waar jaarlijks de grootste iglo ter wereld, het Jukkasjärvj IJshotel, wordt gebouwd. Iedere herfst, wanneer de temperaturen boven de Poolcirkel naar poolniveau dalen, bouwen de Lappen deze iglo van 1.000 ton ijs en 2.000 ton sneeuw. In het hotel bevinden zich een kerk, een hotel, een gallerie, een golfruimte, een bioscoop en een bar met de toepasselijke naam Absolut IJs". Gasten slapen in warme slaapzakken op matrassen van sparretakken en rendierhuiden. De gemiddelde temperatuur is -23ºC. Naast het overnachten in deze bijzondere accommodatie is er veel te doen, inclusief sleeën met sledehonden, skiën, helikopter tochtjes, sneeuwmobiel rijden en "wintercamperen". Als u toch liever kiest voor warmere accommodatie, dan zijn er verschillende "gewone hotels" in de omgeving, maar dan mist u het certificaat van overleving dat het IJshotel de volgende morgen uitreikt.

  Meer informatie: http://www.icehotel.com of kijken naar Koppen op één rond 21.40 uur.
 • let the music play

  De dierentuin in Amersfoort (Nederland) heeft iets bedacht om de dieren rustig te houden tijdens het afsteken van vuurwerk: ze zetten de radio aan. Met oudjaar in aantocht is er vaak vuurwerk te horen en veel dieren schrikken daarvan. De dierentuin wil vooral proberen om de grote dieren, zoals de giraffen rustig te houden. Want als die op hol slaan, kunnen ze makkelijk hun poten breken.

 • tekeningetje in schuim

  Het is de nieuwste trend in de hippe koffiebars van Milaan en Londen: een espresso met een tekening in het laagje schuim. Het kunstwerkje wordt gemaakt door zogenaamde baristas en het succes ervan zit 'm in diens soepele pols, in de kwaliteit van de koffie en de temperatuur van de melk. Het resultaat is zo verbluffend dat het doodjammer is om deze espresso ook daadwerkelijk op te drinken.