• een blik vandaag in het verleden...

  Nog 26 dagen en het is...

  (surprise)krokusvakantie!(surprise)

   

  Op 31 januari 1990 wordt de eerste McDonald's in Rusland geopend in Moskou.

  Op 31 januari 1915 zet Duitsland tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas in; dat gebeurde in Polen tegen de Russen.

  Op 31 januari 1876 dwingt de regering van de Verenigde Staten alle Indianen in reservaten te gaan wonen.

  Op 31 januari 1929 wordt Leon Trotski verbannen uit de Sovjet-Unie.

  Op 31 januari 1980 kondigt Koningin Juliana voor radio en televisie haar aftreden aan.

  Op 31 januari 1854 wordt het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) opgericht

  Op 31 januari 1961 lanceert de Verenigde Staten lanceert haar eerste ruimtevaarder: de chimpansee Ham. Wat bij Amerikaanse testpiloten al snel leidt tot de woordgrap "Ham in a Can".

   

  Vandaag zetten we Willy in de kijker... hij is ziek, vrouw & dochter ook...

 • Diana pop

  Amerikanen kunnen sinds deze week een sprekende Prinses Diana-pop kopen. Volgens de The Daily Telegraph kan de 'action figure' in het witte mantelpakje 25 'historische zinnen' van Diana zeggen zoals ,,Ik zit hier niet met wrok, maar in droefenis'' en ,,Er staat te veel over mij in de kranten, veel te veel''.

  Er zijn op dit moment nog maar 10.000 poppen geproduceerd, dus de pop van Diana is nu al een collector's item. De pop draagt witte kleren en glanzende make-up. De pop kan haar ledematen bewegen, en kost zo'n 25 euro.

  Overigens is de fabrikant van de pop ook verantwoordelijk voor de productie van een Laura Bush, Johnny Cash en Jackie Kennedy- action figure en dat alles was ook te horen op Donna.

 • lekker sneetje hesp?

  Een man uit Wakefield trekt sinds kort zijn neus op voor een sneetje hesp. Niet omdat hij vegetariër geworden is, maar omdat op een van de verpakkingen te lezen stond dat er hondenpoep in zou zitten. Mick Woods ging verder op onderzoek uit en stelde vast dat hetzelfde 'ingrediënt' ook bij andere ham aanwezig zou zijn. "Natuurlijk heb ik er niet van gegeten, ik zou wel gek zijn", aldus Woods. De hesp werd in huis gehaald door zijn partner Tracey, die in een nabijgelegen winkel was gaan shoppen.
  Fabrikant H R Hargreaves & Son verdenkt een bediende ervan een kwajongensstreek uitgehaald te hebben. "Het kan niet dat mensen sollen met voedsel. We sporen de getrukeerde verpakkingen nu zo snel mogelijk op, zodat we die ham uit de rekken kunnen halen", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

 • de vliegende stier

  Drama tijdens een stierengevecht in Mexico City. Een stier van 503 kilo sprong er in het publiek en kwetste er minstens twee toeschouwers. De stier, die als Pajarito (vogeltje) door het leven gaat, deed zijn naam alle eer aan. Met een reuzensprong over een hek recht de Plaza Mexico in, een arena die 48.000 zitjes telt, leek Pajarito wel echt te kunnen vliegen. 'Vogeltje' kwam net in de duurste loge terecht, waar hij grote paniek zaaide. Toeschouwers schreeuwden het uit en liepen alle kanten uit, maar in de enge ruimte was vluchten niet mogelijk. Niet voor de toeschouwers, maar ook niet voor 'Vogeltje'. De kolos werkte zich een paar meter voorwaarts, stond dan even stil, om dan terug naar achter te stappen, waar een verbouwereerde stierenvechter met zwaard hem opwachte. Twee mensen moesten richting ziekenhuis afgevoerd worden, waaronder een vrouw met een 15 centimer grote wonde in de borststreek. Andere toeschouwers kwamen er met lichtere kwetsuren vanaf… toch leuk zo’n middag stierengevecht hé? De Plaza Mexico in Mexico City is zestig jaar oud, maar nog nooit wist een stier er zomaar in het publiek te springen. Ondanks het ongeval is men niet van plan de hekkens nu plots groter te maken.

 • van dokterspraktijk tot luxebordeel

  Neil Benson, een dokter in Nieuw-Zeeland, voert een wel erg bizarre koerswijziging door. De man bouwt zijn dokterspraktijk om tot een luxebordeel. Benson zegt alleen "knappe, klasrijke, ervaren en professionele meisjes" in te huren die zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen moeten plezieren. De dokter lijkt uit op wraak, nadat de gemeente de deuren van zijn Coopers Beach medisch centrum sloot. Benson had een aanvaring met de lokale verantwoordelijkheden, die hij te weinig financiële- en gemeenschapssteun verweet. Volgens de dokter, die zegt al veel steun gekregen te hebben van de mannelijke lokale bevolking wat betreft zijn plan, is er helemaal niet zo veel verschil tussen geneeskunde en het oudste beroep ter wereld.

 • Predikanten... tssssssss ...

  Een predikant van een Amerikaanse baptistenkerk zit in nauwe schoentjes sinds hij een undercover agente om seks vroeg. Doyle Lynn Harper (48) van de Garden View Baptist Church in Jacksonville in de staat Florida betaalde een agente die zich voordeed als prostituee 20 dollar. Het voorval werd door de politie gefilmd. De predikant was al acht jaar aan de baptistenkerk verbonden. Hij werd vrijgelaten na het betalen van een borgsom.

 • terug uit vakantie? lijk in huis...

  Een Zwitser heeft bij zijn terugkeer uit vakantie een lijk in zijn woonkamer ontdekt. Johann Rauber verwittigde onmiddellijk de politie, die de identiteit van het stoffelijk overschot voorlopig nog niet kon achterhalen. Een politiewoordvoerder uit Bern wist te vertellen dat de ongelukkige al een paar dagen eerder overleden was. Waarom en hoe hij het appartement van Rauber binnengeraakt is, blijft voorlopig een raadsel.

 • een blik vandaag in het verleden... het zal u bekend voorkomen

  Nog 27 dagen en het is...

  (surprise)krokusvakantie!(surprise)

  Op 30 januari 1969 vindt het laatste publieke concert van The Beatles plaats op het dak van het Apple Records gebouw. Het impromptu concert wordt door de politie afgebroken.

  Op 30 januari 1835 gebeurt de eerste succesvolle voor een poging tot moord op President van de Verenigde Staten, Andrew Jackson.

  Op 30 januari 1933 wordt Heil –Adolf– Hitler ingezworen als Kanselier van Duitsland

  Op 30 januari 1972 zal men niet snel vergeten, het was namelijk Bloody Sunday: tijdens een demonstratie in het Noord-Ierse Londonderry schiet het Britse leger dertien burgers dood.

  Op 30 januari 2003 keurt de Kamer in België op het homohuwelijk goed.

  Op 30 januari 1820 ontdekt Edward Bransfield Antarctica

   

  Jarig vandaag:

  Phil Collins (zanger & drummer van oa Genesis) hij werd 55

   

  Vandaag, maar dan in 1951 stierf Ferdinand Porsche op 75 jarige leeftijd… wat die man gedaan heeft moet ik niet vertellen zeker? Juist… hij stond aan de wieg van Volkswagen en het automerk Porsche.

   

  *** eigenlijk... heb ik mij gisteren vergist  van dag... oeps oeps oeps...***

   

  Novemberboy heeft 5 uur zonder computer gezeten op het werk ... back in history! zonder pc, met veel koffie!

  http://cartoons.skynetblogs.be/ maakte een cartoon over mijn tandenpoetserij

  Heb je zelf iets meegemaakt of iets dat gaat gebeuren?

  Laat het ons weten!

  En... kom in het dagoverzicht!

 • tandjes poetsen

  Ongeveer 10.800 schoolkinderen uit de Filipijnen hebben een poging ondernomen om het wereldrecord 'simultaan tandenpoetsen' te verbreken. Het initiatief kwam van een tandpastabedrijf en 200 tandartsen die op die manier het belang van mondhygiëne in de spotlights wilden stellen. Of de Filipijnen in hun opzet geslaagd zijn, staat voorlopig nog niet vast.
  Het record stond sinds 2003 op naam van de Chinezen, die 10.240 enthousiastelingen wisten op te trommelen

 • vrouwen willen humor

  Als het op relaties aankomt, verkiezen vrouwen een man met gevoel voor humor, terwijl mannen voor het uiterlijk gaan. Harlequin, uitgeverij van stationsromannetjes, ondervroeg mensen in 16 landen over hun voorkeuren bij het andere geslacht en hun verleidingstechnieken.
  Veel Australiërs en Britten gaven toe dat ze zich (teveel) moed indrinken, terwijl Duitsers en Italianen zich rijker voordoen dan ze zijn. Spanjaarden proberen het andere geslacht dan weer te imponeren met seks. Tachtig procent van de Brazilianen en Mexicanen gaven toe dat ze liegen over hun huwelijks- of relatieleven, net als 70 procent van de Duitse vrouwen.

 • verdrinken in emmer water

  In Zuid-Afrika is afgelopen weekend een baby van negen maand verdronken in een emmer water. Het kind speelde in de tuin samen met haar 2-jarige broertje. Op zoek naar een bal stopte ze haar hoofd in een emmer die haar moeder had laten staan. Ze was het huis aan het schoonmaken.

  Volgens de maandageditie van de krant The Star heeft een oplettende buurman nog gepoogd het kind te redden, maar alle hulp kwam te laat.
 • het is maandag... de dag na zondag en dat zal je ook geweten hebben...

  In de beginperiode heb ik net hetzelfde gepost…  Het witte melksap in sla werkt potentieverhogend. De Italiaanse wetenschapper Giorgio Samorini zegt dat in het Duitse tijdschrift Der Spiegel .
  De Egyptenaren teelden 4.500 jaar geleden al sla en kenden het potentieverhogende effect. Zij teelden de groente vooral voor het oliehoudende zaad, want door het overvloedige melksap waren de bladen te bitter om te eten.
  Moderne sla bevat minder melksap, maar helaas vertelt Samorini niet hoeveel je wel moet eten om je potentie merkbaar op te krikken

 • burgemeestertje pesten

  Een Britse schroothandelaar die van zijn burgemeester geen vergunning kreeg om zijn handel uit te breiden begon een hoogst originele haatcampagne tegen de dame. Met de regelmaat van een klok vloog hij met zijn privé-vliegtuigje boven de woning van de ex-burgemeester, met achteraan zijn vliegtuigje een spandoek met hatelijke teksten tegen de vrouw.

  Toen dat niet voldoende effect had, begon hij vanuit zijn vliegtuigje strooibriefjes uit te gooien en filmde hij het doen en laten van de dame. Die vond het niet langer prettig om bij het herkenbare gebrom van het vliegtuigje te gaan kijken hoe ze nu weer uitgescholden werd. De rijke schroothandelaar mag dan wel zijn pleziertje gehad hebben, de rechter legde hem wel een dik miljoen Britse pond strafkosten op

 • ik of de hond!

  Bailey is amper 15 centimeter groot, maar venijnig genoeg om het bedplezier van Phil en Jacqui uit Glasgow in de war sturen. De kleine Yorkshire-terrier liet niet toe dat Phil aan het lichaam van zijn geliefde baasje zat. Het koppel week daarom jarenlang uit naar hotels wanneer ze een avondje met elkaar wilden doorbrengen.
  Het stel ging uiteindelijk aankloppen bij Victoria Stilwell, een hondentrainster die op een Britse zender het programma ‘Ik of de hond!’ presenteert (programma ivm probleemhonden). Victoria was uiterst verbaasd over het gedrag van het hondje. Bailey werd behandeld als een extra familielid. Ze at mee aan tafel, van de borden van de baasjes en sliep bij haar baasje in bed.
  Geen wonder dat Bailey geen andere man toeliet. Het was duidelijk dat deze hond zijn eigen bedje nodig had, niet het bed van zijn baasje…

 • bejaarde criminelen!

  Steeds meer ouderen in Japan zijn betrokken bij criminaliteit. Uit gegevens van de politie blijkt dat meer dan 10 procent van de mensen die vorig jaar werden gearresteerd ouder was dan 65 jaar. In 1990 was dat percentage nog 2,2 procent.
  Ouderen zijn vooral vaak betrokken bij diefstal, terwijl 141 mensen werden aangehouden op verdenking van moord, drie keer meer dan vijftien jaar geleden. De moordverdachten bleken het vaak op hun eigen wederhelft te hebben voorzien; eenderde van de slachtoffers was de partner.
  Japan is in hoog tempo aan het vergrijzen. Bijna een vijfde van de Japanners is ouder dan 65 en naar verwachting is binnen tien jaar een kwart van de bevolking bejaard.

 • vaasjes breken...

  Een onhandige bezoeker heeft drie vazen van de Qing-dynastie gebroken in een museum in Cambridge nadat hij met zijn voeten verstrikt raakte in zijn veters. Het museum wil de scherven alsnog lijmen.
  Het incident vond afgelopen week plaats in het Fitzwilliam Museum in Cambridge. Een bezoeker verloor zijn evenwicht en viel tussen drie Chinese vazen die dateren uit het eind van de XVIIde en het begin van de XVIIIste eeuw. Op de foto, die door een andere bezoeker vanop de trap werd genomen, ziet men duidelijk de schuldige. Hoewel de vazen nu in kleine stukjes liggen, heeft het museum de intentie om ze te lijmen. De vazen behoren tot de bekendste werken van het museum.

 • een beetje lang onderweg

  Dacht je dat je reistijd lang was.. Lerares Mary Page heeft wel heel veel over voor haar werk. Ze geeft één dag per week les op een lagere school in Thetford, Engeland. Alleen woont de vrouw tegenwoordig in een dorpje bij Praag. Vijf uur doet ze erover om op school te komen. De reis kost 92 euro en omvat drie bussen, een vliegtuig, een wandeling en een auto. Volgens Page is het beter te doen dan toen ze in Londen woonde.

 • een blik vandaag in het verleden

  Nog 28 dagen en het is...

  (surprise)krokusvakantie!(surprise)

   

  Op 29 januari 1969 vindt het laatste publieke concert van The Beatles plaats op het dak van het Apple Records gebouw. Het impromptu concert wordt door de politie afgebroken.

  Op 29 januari 1835 gebeurt de eerste succesvolle voor een poging tot moord op President van de Verenigde Staten, Andrew Jackson.

  Op 29 januari 1933 wordt Heil –Adolf– Hitler ingezworen als Kanselier van Duitsland

  Op 29 januari 1972 zal men niet snel vergeten, het was namelijk Bloody Sunday: tijdens een demonstratie in het Noord-Ierse Londonderry schiet het Britse leger dertien burgers dood.

  Op 29 januari 2003 keurt de Kamer in België op het homohuwelijk goed.

  Op 29 januari 1820 ontdekt Edward Bransfield Antarctica

   

  Jarig vandaag:

  Phil Collins (zanger & drummer van oa Genesis) hij werd 55

  Vandaag is ook een trut jarig... Belle Perez… zij werd 30 jaar, en de kranten vinden haar liedje voor eurosong zo niet goed ;-)

  Prins Felipe, de prins van Spanje, was vandaag jarig hij werd er 38.

  Amii Stewart was jarig, zangeres van oa “Knock On Wood”, zij werd 50 jaar.

   

  Vandaag, maar dan in 1951 stierf Ferdinand Porsche op 75 jarige leeftijd… wat die man gedaan heeft moet ik niet vertellen zeker? Juist… hij stond aan de wieg van Volkswagen en het automerk Porsche.

   

  vandaag komt Den Dwarsligger in onze terugblik... ze sliepen uit... want het vogelvoer was op en dat op een zondagmorgen

   

  Heb je zelf iets meegemaakt of iets dat gaat gebeuren?

  Laat het ons weten!

  En... kom in het dagoverzicht!

 • het is zondag en je zal het geweten hebben (6)

  Mannen en vrouwen uit verschillende landen proberen de ware op een verschillende manier te strikken. Dat blijkt uit een onderzoek van een Canadese uitgever van boeketreeksen.

  Harlequin Enterprises ging in zestien landen na hoe mannen en vrouwen de partner van hun dromen proberen te versieren.

  Zo blijkt dat Australische en Britse heren vaak flink wat ophebben. De helft van de Duitsers en de Italianen liegt over de financiën.

  Tachtig procent van de Brazilianen en de Mexicanen geeft dan weer toe dat ze durven liegen over hun huwelijk of relatie.

  Ook de Duitse vrouwen moeten niet onderdoen. Zeventig procent van hen verzwijgt al eens dat ze een partner heeft.

  Als het om een relatie gaat, kiezen vrouwen in het algemeen voor iemand die ze aan het lachen brengt. Mannen gaan achter de vrouwen aan die hen meteen in het oog springen, zo blijkt nog uit het onderzoek.

 • het is zondag en je zal het geweten hebben (5)

  Mannen en vrouwen uit verschillende landen proberen de ware op een verschillende manier te strikken. Dat blijkt uit een onderzoek van een Canadese uitgever van boeketreeksen.

  Harlequin Enterprises ging in zestien landen na hoe mannen en vrouwen de partner van hun dromen proberen te versieren.

  Zo blijkt dat Australische en Britse heren vaak flink wat ophebben. De helft van de Duitsers en de Italianen liegt over de financiën.

  Tachtig procent van de Brazilianen en de Mexicanen geeft dan weer toe dat ze durven liegen over hun huwelijk of relatie.

  Ook de Duitse vrouwen moeten niet onderdoen. Zeventig procent van hen verzwijgt al eens dat ze een partner heeft.

  Als het om een relatie gaat, kiezen vrouwen in het algemeen voor iemand die ze aan het lachen brengt. Mannen gaan achter de vrouwen aan die hen meteen in het oog springen, zo blijkt nog uit het onderzoek.