• tis al laat he...

  ...en niemand leest dat hier toch he... dus ga ik nog snel ff iets posten... want de Oekraïense bondscoach Oleg Blokhine heeft zijn spelers beloofd dat ze met hun echtgenote of vriendin mogen slapen als ze de halve finales bereiken op het WK. ,,Diegenen die geen zin hebben, zal ik persoonlijk naar hun vriendin of vrouw brengen'', zei Blokhine in een interview met een Russisch sportblad.

 • kaasbollen euh rollen is gevaarlijk...

  Tientallen mensen namen maandag deel aan de jaarlijkse wedstrijd "kaasrollen" in Gloucestershire, Engeland. De deelnemers storten zich halsoverkop langs een steile 200-meter lange grashelling naar beneden in een poging één van de verschillende kaasbollen in te halen en vast te grijpen. 25 mensen - de winnaar inbegrepen - raakten lichtgewond. De 18-jarige Chris Anderson rolde zichzelf bewusteloos, maar kon toch beslag leggen op de titel.De eerste prijs van de wedstrijd is - u raadt het al - een kaasbol Double Gloucester

 • kakkerlakken in spanje!

  Experten hebben woensdag in Spanje door het ongewoon warme weer gewaarschuwd voor een kakkerlakkenplaag. Een dag eerder hadden ze al bericht over een dreigende vlinderplaag. De kakkerlakken planten zich door het warme weer razendsnel voort.

  Op zoek naar levensruimte dringen de kakkerlakken massaal in huizen en woningen binnen. De experten roepen de bevolking daarom op properheid in acht te nemen en getroffen plaatsen te desinfecteren. Wetenschappers hadden er eerder al voor gewaarschuwd, dat de Spaanse stranden aan de Middellandse Zee worden bedreigd door een kwallenplaag.

 • rare venten van tegenwoordig

  Een Maleisische man wou afgelopen vrijdag zijn echtgenote koste wat kost bewijzen dat hij haar nog nooit had bedrogen. Dat deed hij op een wel erg drastische wijze, door zijn eigen penis af te hakken. De 41-jarige man voegde de daad bij het woord en werd daarna in allerijl naar een ziekenhuis in het noorden van het land overgebracht.
  De naam van de man werd niet bekendgemaakt. Zijn echtgenote werd achterdochtig toen ze een sms'je las dat een andere vrouw naar haar man had gestuurd. Toen ze hem ermee confronteerde, sloegen bij de man de stoppen door. Zijn zoon hoorde hem brullen dat hij absoluut wou bewijzen dat hij geen relatie met de andere vrouw had.
  Daarna hoorde de 14-jarige zoon niets dan gegil. De man bloedde hevig en verloor even het bewustzijn. Zijn geschrokken vrouw bracht hem naar het ziekenhuis. Chirurgen slaagden erin om het geslachtsdeel opnieuw aan te naaien

 • mensen met armen te kort? hier een te veel!

  Een twee maand oude jongen met drie armen zet de Chinese dokters in Shanghai voor een raadsel. Ze hebben geen idee wat de oorzaak van de misvorming zou kunnen zijn. De jongen werd naar een van de beste ziekenhuizen van Shanghai gebracht waar aangeboren misvormingen behandeld worden. De dokters geraken er echter niet uit welke van zijn twee linkerarmen de sterkste is en ze weten ook niet wanneer ze hem zouden kunnen opereren. De dokters kunnen de oorzaak van de misvorming niet achterhalen. De bloedvaten en zenuwen van de twee armen zouden ook nauw verbonden zijn. Nu willen de dokters één van de twee linkerarmen amputeren en normale functies in de overblijvende arm proberen te behouden. Andere rapporten zeggen dat de operatie eventueel moet uitgesteld worden tot de jongen wat ouder is.
  Onderzoeken in het ziekenhuis wezen ook uit dat de jongen slechts één nier heeft. Het jongetje is de eerste zoon van een boerenkoppel in de buurt van Shanghai.

 • roken bweeeeeeik...

  Drie op de vijf jongeren zijn niet van plan hun leven te delen met een roker. Roken wordt beschouwd als een obstakel voor een lange liefdesrelatie. Dat is een van de resultaten van het onderzoek naar het rook- gedrag van 10- tot 17-jarigen door het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties. Het aantal jongeren dat rookt, is gedaald: van 15 procent vorig jaar tot 12 procent dit jaar. In vergelijking met vorig jaar is het aantal rokers in elke vorm van onderwijs gedaald. In het beroepsonderwijs gaat het om een halvering door een rookverbod op de werkvloer waarmee de jongeren stage volgen. Opmerkelijk is dat jongeren vóór maatregelen zijn om roken te verbieden. Zo vinden 3 op de 4 jongeren dat roken in de scholen verboden moet worden. De helft vindt ook dat het normaal is dat er niet om het even waar en wanneer gerookt mag worden. Zes op tien jongeren beseffen ook dat passief roken negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Hoe meer de jongere rookt, hoe meer hij of zij het kettingeffect onderschat. De helft van de rokers voelt zich zenuwachtig als hij niet kan roken. Eén op de drie kan zich ook niet concentreren of voelt zich opgewonden. Roken wordt nog zelden verborgen gehouden voor de ouders.

 • spieken doe je zo...

  Plak je spiekbriefjes onder je trui of gluur je bij de buur om je examens tot een goed einde te brengen? Dan ben je hopeloos ouderwets. De nieuwste spiektechniek is de spiekschoen. Daarnaast heb je ook het hightechspieken: van bluetooth tot Nintendo.

  De spiekschoen is eigenlijk een doodeenvoudige sneaker van het merk K-Swiss. Aan de zijkant staan vijf strepen die je met een schuifsysteem van kleur en hoogte kan veranderen. Tijdens de examens heel handig om te spieken. Nederlandse scholieren hebben een heus code-systeem bedacht. De makers van de zogenaamde Stripe Shifter hebben onderzocht hoe die codes worden gebruikt. Resultaat: één streep omhoog betekent antwoord A, twee strepen omhoog B, drie omhoog C en vier omhoog D.
  Aanvankelijk werd de schoen gebruikt als communicatiemiddel om je persoonlijkheid uit te drukken of om gewoon je mening te zeggen. Eén rood streepje was I'm single , twee rode strepen Peace en met vijf halve rode strepen werd respect bedoeld. Maar de liefdestaal is dus veranderd in een spiektaal.

 • blank met donkerkleurige baby's...

  Een ongelukkige spermaverwisseling in een Britse vruchtbaarheidskliniek heeft blanke ouders een donkerkleurige tweeling bezorgd. Een staatskliniek in Leeds had het spermastaal met dat van een Aziaat verwisseld. De biologische vader stapte daarop naar het gerecht en eiste de erkenning van zijn vaderschap op. Het echtpaar, beiden 35 jaar, kreeg het bevel om de biologische vader twee keer per jaar te informeren over het welzijn van de kinderen, een jongen en een meisje, en hem een foto op te sturen. Na de uitspraak kon de stiefvader niet anders dan de tweeling formeel te adopteren.
  Het echtpaar kreeg de tweeling al zes jaar geleden, maar sprak nu pas de pers toe. Beiden drukken hun liefde voor het tweetal uit.  Het paar heeft ook besloten om de tweeling de volledige waarheid over hun herkomst te vertellen. De kindjes kunnen immers al vragen waarom hun huid "niet zo rose" is als die van hun "ouders".

 • shit happens

  Een vrouw heeft 3.218 kilometer in de lucht gehangen voor niets. Ze wou van Durham naar het Amerikaanse Jersey vliegen, maar op enkele honderden meters van haar eindbestemming bleek het te mistig voor de piloot om de landing in te zetten. Er zat niets anders op dan terug te vliegen naar Groot-Brittannië, meerbepaald... Durham.
  Terug naar af dus voor Shirley Tadier, die tot overmaat van ramp haar volgende vlucht naar Jersey afgelast zag. Ze nam de bus naar een andere luchthaven (Birmingham), stapte vol goede moed het vliegtuig op maar zag ook die piloot zijn eindbestemming niet halen. Opnieuw was de mist spelbreker en opnieuw werd de dame netjes afgezet in... Durham

  Shirley hoopt nu later deze week eindelijk thuis te raken

 • Die nederlanders toch...

  Een vijftienjarige leerling uit het Geert Groote College in Amsterdam is tijdens een schoolreis naar het Duitse Weimar van de bus gezet. De leerling mocht niet mee omdat zijn ouders het vorige schoolreisje nog niet hadden betaald. Na 140 km rijden ontdekten de begeleidende leerkrachten dat de jongen ongemerkt de bus was binnengeglipt bij het vertrek. De school had de ouders nochtans vooraf gemeld dat hun zoon niet mee zou mogen naar Weimar, als de betaling zou achterblijven.
  De leerkrachten hadden er niks beters op gevonden dan de jongen onderweg achter te laten. Na een fikse wandeling langs de berm van de snelweg, kwam de vijtienjarige toe aan het station van Holten, waar hij de trein naar huis nam.

 • ringxiety... elloooooo??? ELLLOOOOOOW?

  Steeds meer mobiele bellers worden geconfronteerd met een nieuw fenomeen. Ze hebben het gevoel dat ze worden opgebeld op hun gsm, maar als ze opnemen, blijkt het inbeelding te zijn. Het verschijnsel kreeg de naam 'ringxiety'. Iemand met ringxiety reageert ongerust en bedroefd als hij zich realiseert dat hij niet is opgebeld, stelden wetenschappers vast. De term is verzonnen door de psycholoog David Laramie in het Amerikaanse Los Angeles. Volgens Britse onderzoekers zouden alleen al in Groot-Brittannië tienduizenden mobiele bellers aan het syndroom lijden. Volgens een theorie is ringxiety in wezen een uitvloeisel van het diepe en onvervulde verlangen naar menselijk contact

 • nr 57000 & blik in het verleden

  Nog 21 dagen en het is

  zomer

  Vandaag nog geen zomer maar wel in het verleden:

  in 1952 wordt het sprookjesbos De Efteling in Kaatsheuvel geopend.  

  in 1578 was er een toevallige ontdekking van de catacomben van Rome.

  in 1911 wordt de Titanic te water gelaten.

  in 1911 presenteert de Britse fysicus Ernest Rutherford een nieuw atoommodel.

   

   En ook nog een blogsster die hier aankwam gisteren: Vergeet-me-nietje

   

   en als nr 57000 langskomt... laat het weten hé

 •  bericht aan alle rijke mensen...

  Volgend weekend opent de luxueze lifestylebeurs ,,Millionaire Fair'' in Kortrijk en doet zo voor het eerst ons land aan. Volgens de organisatoren is de beurs voor miljonairs, verwende levensgenieters, de rich&famous en degenen die zich door de ’Luxury Lifestyle’ willen laten inspireren. Je kan er onder meer terecht voor exclusieve haute-couture, investeringsprojecten en de aanschaf van een privé-jet of een jacht. Volgens de organisatoren van de beurs behoren de exposanten tot de internationale top van de luxe-industrie. Op de beurs zijn een mix van exclusieve lifestyleproducten te vinden zoals handgemaakte schoenen, investeringsprojecten, kunst en antiek, juwelen en horloges.De beurs loopt in Kortrijk van 2 tot en met 5 juni. Op de openingsavond vrijdag is de toegang slechts voor genodigden, vanaf zaterdag geldt er vrije toegang.

 • de politie ... uw vriend

  In zeven politiezones in de provincie West-Vlaanderen krijgen de agenten voortaan knuffelpopjes mee wanneer ze op patrouille vertrekken.

  De bedoeling is dat de agenten met die popjes kinderen troosten wanneer die betrokken zijn bij een verkeersongeluk.

  Het gaat om een uniek project van Zebra, de Vlaamse organisatie die de belangen van jonge verkeerslachtoffers verdedigt.Het project krijgt de steun van het provinciebestuur. De agenten krijgen een extra opleiding aan de West-Vlaamse politieschool.

 • weg met die ouders na de examens!

  Interimkantoor Creyf's heeft in grote delen van Vlaanderen bij de jongeren een oproep gelanceerd om hun ouders aan werk te helpen. Op die manier ,,krijg je het huis weer voor jou alleen'', klinkt het in de brief. Een originele, maar ietwat bizarre campagne die de verhoogde activiteit bij seizoensgebonden bedrijven moet opvangen. Je hebt gedaan met die verschrikkelijke examens, en je wil beginnen aan een welverdiende vakantie, even uitrusten na weken van examenstress, genieten van de zon, een frisse cocktail... Ideaal! Ware het niet dat je ouders ook thuis zitten, en er niets beters op vinden dan je op te zadelen met allerhande karweitjes. Vakantie naar de haaien dus...Althans, dat wil de campagne je doen geloven. Creyf's biedt meteen een ,,eenvoudige'' oplossing aan: ,,Stuur je ouders, als het actieve 45- tot 55'ers zijn, naar ons en we helpen ze aan een job als productiemedewerker.''Volgens Creyf's helpen ze op deze manier vooral bedrijven die het tijdens de zomermaanden extra druk hebben. Daarbij hebben ze het bijvoorbeeld over Daikin in Oostende, een fabrikant van air conditioners. Het lijkt bij de huidige temperaturen onvoorstelbaar, maar dat bedrijf is volop aan het rekruteren om de drukke zomermaanden te overbruggen. Ik heb er iets anders op gevonden hoor

 • opkomende komkommertijd... sorry!

  Een Britse familie kreeg van het plaatselijke crematorium te horen dat ze onmogelijk het lijk van hun overleden moeder konden cremeren. De vrouw was namelijk te dik en kon niet in het uitvaartcentrum van Earlham, in de buurt van Norwich, gecremeerd worden.
  Penelope Stapleton uit Norwich stierf vorige week aan een hartaanval. De 61-jarige vrouw woog meer dan 140 kilogram. Het crematorium verontschuldigde zich bij de familie, maar de kist was te groot om in hun crematorium gecremeerd te worden.
  De dochters van Penelope waren genoodzaakt om de crematie in Watford, 193 kilometer verderop, door te laten gaan. Ze zijn niet te spreken over de begrafenisonderneming in Norwich

 • Vandaag: Internationale Dag van de Buren

  Vandaag is het de Internationale dag van de Buur. Dus nodigde de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow de Buren uit ... van Radio Donna.

  Leen van Radio Donna zou een kwartier lang op burenbezoek komen. Om dan samen een kwartier lang Studio Donna te maken. Of Radio Brussel. Op Radio Donna én op

  Studio Brussel. Op de beide zenders zou dan hetzelfde programma te horen zijn.

  Maar...

  Leen ligt vandaag zo ziek als een beflijster met diaree in haar nest.
  Uitstel is bij deze wel geen afstel...

  en hoe leen klinkt als ze ziek is, kan je hier beluisteren

 • 666... duivels leuk!

  Een zwangere vrouw, wiens baby op 6 juni ter wereld zou komen, is ervan overtuigd dat ze het leven aan de duivel schenkt. Melissa Parker heeft naar eigen zeggen nachtmerries sinds ze vernam dat haar baby op 06/06/2006 (666) geboren zou worden. Het Koninklijke Ziekenhuis in Berkshire, Groot-Brittannië, wil de bevalling niet kunstmatig vervroegen. 666 is een getal waarover sprake is in de Bijbel. Vele culturen geloven dat het de datum is waarop de antichrist ter wereld zal komen.

 • vandaag een blik in het verleden

  Nog 22 dagen en het is

  zomer

  Vandaag op 30 mei in:

  1539 komt de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando De Soto aan in Florida.

  1453 was er de val van Byzantium: einde van het 21 eeuwen oude Romeinse rijk.

  1814 Napoleon wordt verbannen naar Elba.  

  1898 is er de ontdekking van krypton door Morris Travers.

  1971 was er een geslaagde lancering van de Mariner 9 Marssonde.

  en... ook nog een nieuwe blogger die hier gisteren even langskwam: Kevin

 • Bush wordt marketeer...

  De Amerikaanse, grappenmaker en ook president, Bush heeft tientallen nieuwsberichten in scène gezet en laten uitzenden door de televisiezenders. The Centre for Media and Democracy ontdekte dat in het voorbije jaar minstens 77 Amerikaanse televisiestations valse nieuwsberichten van de overheid of van bedrijven hebben uitgezonden. Niet één zender vertelde erbij wie het bericht echt had gemaakt. De onderwerpen van de berichten lopen sterk uiteen. Een van de items die door de regering werd gemaakt, toont een Iraakse Amerikaan die de president uitvoerig bedankt na de val van Bagdad in 2003. Andere berichten worden gemaakt door bedrijven, veelal uit de medische sector. Pfizer bijvoorbeeld maakt geregeld filmpjes over gezondheidsproblemen waarin uitdrukkelijk de medicijnen van het bedrijf zelf worden aangeprezen. Ook autoproducent General Motors en chipfabrikant Intel maakten gebruik van de techniek. De bedrijven zelf beweren dat ze nooit hebben geprobeerd de oorsprong van de filmpjes te verhullen... oogjes dicht en snaveltjes toe...