• Ourlipsaresealed op zijn zomers!

  Op 1 juli 1849 wordt de eerste Belgische postzegel uitgegeven, deze draagt de beeltenis van Koning Leopold I.

  Op 1 juli 1863 is er de afschaffing van de slavernij in Suriname.

  Op 1 juli 1963 wordt de postcode geïntroduceerd voor post in de VS.

  Op 1 juli 2005 wordt er een nieuw werk van Leonardo da Vinci gevonden tijdens een infrarood scan van het schilderij "Madonna in de Grot", ook van Leonardo da Vinci, in het Louvre te Parijs.

  Op 1 juli 1858 wordt de evolutietheorie van Charles Darwin en Alfred Russel Wallace gepubliceerd door de Linnaean Society van Londen.

  Op 1 juli 1979 lanceert Sony de eerste Walkman.

  Op 1 juli 2004 komt de Amerikaans-Europese ruimtesonde Cassini in een baan rond Saturnus. De sonde werd gelanceerd in 1997. Aan boord van Cassini zit een kleinere sonde, Huygens die in januari 2005 zal landen op Titan, een van de 31 (tot nu toe bekende) manen van Saturnus.

   

  Vandaag wordt het 27°C in Seattle, 35°C in Dallas, 25°C in Ottawa, 15°C in Moskou en 31 in Brussel!

   

  En ook elke dag enkele sites die je zeker eens moet bekijken!

   

  Voor de beste smoezen moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de site. Alle soorten uitvluchten staan er in en je kan zelf ook een smoes toevoegen!

   

  Zin om spelletjes te spelen dan is dit de site die je zoekt met maar liefst duizenden games. Actiespelletjes, strategiespelletjes, maar ook fototwisters. Leuke games zijn bijvoorbeeld Cubis Gold en Alchemy. Je kunt de games ook punten geven of met andere gamers discussiëren over de spelletjes. Er staan ook grappige filmpjes op over president Bush. Alles vindt je op deze Link

   

  Altijd al zin gehad om een most-wanted-foto van je leraar of van je buur die al jaren op een siamese kangoeroe lijkt?
  Op deze site kom je wel aan je trekken! Bewaar de foto, stuur hem door of hang hem in je stad op affiches… gewoon ff
  hier klikken.

   

  Ideale site voor alle cartoonliefhebbers. Je moet je wel eerst even inloggen op de site, maar daarna krijg je toegang tot honderden cartoons uit meer dan 50 landen. Succes ermee!

 • win een zwembad!

  Afkoeling verzekerd! Ohja morgen zal Ourlipsaresealed een beetje op zijn zomers zijn... iets stiller!

 • rattenliefde

  Vier jaar geleden kocht Roger Dier een ratje, met de bedoeling het te voeden aan zijn python. Uit medelijden redde hij het doodsbange beestje net op tijd uit de kooi van de slang. Hij raakte gesteld op de rat en kocht er nog vier. Kort geleden troffen door de buren gewaarschuwde dierenbeschermers in de Californische plaats Petaluma bij Dier thuis dertienhonderd ratten aan. Tegen de plaatselijke krant zei Dier dat depressiviteit en eenzaamheid hem ervan hadden weerhouden te verhinderen dat de ratten zich bleven voortplanten. De ratten zaten zo dicht op elkaar in hun kooien dat sommige ogen en ledematen misten. De meeste hebben inmiddels een spuitje gekregen, omdat ze er te slecht aan toe waren of niet goed genoeg aangepast waren om elders te worden ondergebracht. Dier zal zich voor de rechter moeten verantwoorden wegens dierenmishandeling. Overigens kwam Dier in 1963 met de politie in aanraking omdat hij twee van de drie ontvoerders van de zoon van Frank Sinatra, die van de roemruchte Rat Pack, bij hem thuis had laten onderduiken.

 • laat de gevangenen maar bananen eten

  Taiwan gaat gevangenen inschakelen om het bananenoverschot op het eiland weg te werken. Gedetineerden krijgen nu driemaal per dag een banaan voorgeschoteld. De 60.000 Taiwanese gedetineerden moeten instaan voor het verorberen van zowat 18 ton bananen. Taiwan beleeft dit jaar een uitzonderlijk goed bananenjaar, met een productie die 32 procent hoger ligt dan vorig seizoen. De prijs voor het fruit is fors gedaald en daarom krijgen scholen, ambtenaren en militairen nu bananen aangeboden tegen afbraakprijzen.

 • miertjes

  Mieren hebben in hun poten een ingebouwde stappensteller en kunnen zo een afstand precies uitrekenen. Een onderzoek aan de universiteit van het Duitse Ulm en de universiteit van Zürich in Zwitserland laat voor het eerst zien hoe mieren het voor elkaar krijgen om altijd terug te keren naar hun nest. Het was al bekend dat de insecten de lichtinval gebruiken om hun richting te bepalen. Maar wetenschappers wisten niet hoe de mieren de afstand exact konden berekenen. Nu blijkt dat zij hun stappen 'tellen'. Daarbij is de lengte van hun pootjes van cruciaal belang. De Duitse en Zwitserse onderzoekers gebruikten de Cataglyphis fortis, een miersoort uit de Saharawoestijn, die grote afstanden aflegt om voedsel te vinden. De wetenschappers lieten de mieren een bepaalde afstand lopen naar voedsel en manipuleerden vervolgens de poten van de insecten. Van sommigen werden de poten langer gemaakt door kleine stelten, anderen kregen kortere poten door amputatie. Mieren met langere poten bleken hun nest voorbij te lopen, terwijl de andere mieren hun terugtocht juist te vroeg staakten.

 • sekshuwelijken goed voor het tourisme!

  De Indonesische vice-president Jusuf Kalla ziet geen kwaad in het gebruik dat Arabische mannen tegen betaling trouwen met Indonesische vrouwen, om enkele uren of dagen later van hen te scheiden. Volgens hem zijn de bliksemhuwelijken een manier om het toerisme te bevorderen. Kalla deed de uitspraken tussen neus en lippen door op een bijeenkomst over het trekken van Arabische toeristen naar Indonesië. Volgens vrouwenorganisaties zijn de huwelijken, die niet door de staat worden erkend maar tegen betaling door islamitische geestelijken worden voltrokken, een vorm van gelegaliseerde prostitutie en worden arme gezinnen erdoor aangemoedigd hun dochters te verkopen in ruil voor seks. De praktijk komt volgens de pers in heel Indonesië voor en de meeste 'bruidegoms' zijn Indonesiërs. Puncak staat bekend om de prostitutie.

 • lang leve Mozart!

  Het personeel van de dierentuin van Zagreb kan weer opgelucht ademhalen. Dankzij muziek van Mozart heeft Suma, een vrouwtjesolifant van 45 jaar, het verlies van haar partner Patna kunnen verwerken. Suma en Patna leefden tien jaar samen. Sinds de dood van Patna in mei at Suma nog nauwelijks en was ze terneergeslagen. Ondertussen heeft Suma haar eetlust terug en troost ze zich door te luisteren naar Mozart, Vivaldi, Bach en Schubert.

 • slim bekeken

  Een vrouw die in Duitsland woont heeft besloten haar rode Ferrari Enzo sportauto van de hand te doen – met zichzelf als extraatje. De rijke 26-jarige Leila zegt dat ze op zoek is naar een rijke man, die zijn rijkdom kan bewijzen door zich de sportauto aan te schaffen. Het startbod op de veilingsite eBay bedraagt 1,25 miljoen euro, en tot hiertoe is er nog geen enkele prins die een bod gedaan heeft. Leila zegt dat ze de mogelijke kopers wilde ontmoeten, maar eist wel het paspoort van de bieder en een bewijs dat hij kapitaal heeft

 • vandaag een blik in het verleden

  Op 30 juni 1908 vindt in Toengoeska (nu Evenkië, na 2007 Kraj Krasnojarsk) in Siberië een ongekend krachtige explosie plaats, waarvan de oorzaak nooit is opgehelderd.

  Op 30 juni 1974 wordt de moeder van Martin Luther King, Alberta, doodgeschoten tijdens een kerkdienst waar ze het orgel bespeelt.

  Op 30 juni 2000 worden op het Roskilde Festival in Kopenhagen acht mensen doodgedrukt tijdens een optreden van de Amerikaanse popgroep Pearl Jam. 

  Op 30 juni 1905 stuurt Albert Einstein het artikel "Zur Elektrodynamik bewegter Körper" in, waarin hij de speciale relativiteitstheorie introduceert. Het werd op 26 september gepubliceerd.

  Op 30 juni 1948 is er de uitvinding van de transistor door John Bardeen, William Shockley en Walter Brattain.

  Op 30 juni is het ook Feestdag van de Eerste Heilige Martelaren van de Romeinse Kerk (waaronder de Heilige Donatus)

   

  En er zijn ook nog nieuwe bloggertjes die hier langskwamen: Denkertje & Insane Angel & AlMWighty

 • het is zomer?

  en dat in de: Zomer

 • dieren in bikini's?

  Geld inzamelen voor dieren, tot daar. Maar geld inzamelen voor dieren in bikini? Dat is een stap te ver voor de gemeenteraadsleden van de Amerikaanse stad Los Angeles. De actie, ‘Hooters voor Neuters’ genaamd (vrij vertaald: Borsten voor gesteriliseerde dieren) is vrouwonvriendelijk zo oordeelden ze. De voorzitter van het dierencentrum heeft zich al verontschuldigd bij de mensen die zich beledigd voelen, maar onderstreept dat Liefdadigsheidsbikiniwedstrijd gewoon doorgaan. De dierenactie wordt gesteund door de restaurantketen Hooters, bekend omdat de opdiensters allemaal een mooie boezem tentoon spreiden. Op 13 juli wordt geld ingezameld om het Dierencentrum in Los Angeles te steunen en loslopende honden en katten te laten steriliseren en castreren.

 • niet goed in WK maar wel met strandlakens...

  Op het strand van De Haan is vanmiddag een strandlaken van 500 meter lang en 2 meter breed ontrold, een record. Weverij Jules Clarysse uit Pittem stond in voor de productie van het strandlaken. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois woonde de recordpoging bij. Samen met 750 kinderen uit De Haan picknickte hij op het strandlaken. Op het 1.000 vierkante meter grote laken staan de symbolen van de strandpalen en de naam De Haan-Wenduine. Bedoeling van de recordpoging was promotie te maken voor de strandpalen aan de kust. Dat Vlaamse project kende al navolging in Frankrijk, Spanje en Italië. Het record in De Haan vervangt het record uit 1995 in het Duitse Sleeswijk-Holstein. Daar werd een strandlaken van 600 vierkante meter ontrold

 • nr 63000

  Wie wordt het?

 • wie wil WK lucht kopen?

  Met het verkopen van lucht uit de stadions van het WK voetbal in Duitsland denkt een Chinese ondernemer een lucratieve handel te hebben gevonden. De man biedt een zak met lucht voor omgerekend vijf euro te koop aan. Li Jie baarde eerder al opzien door stukjes land van de maan aan te prijzen. Hij is laaiend enthousiast over zijn nieuwe vinding. "Mijn lucht van het WK is echt iets voor de voetbalfans. Ik heb het opgevangen bij de stadions toen het gras werd gemaaid. Je kunt het gras ruiken", vertelde Li Jie aan de Beijing Daily Messenger. Volgens Li Jie is zijn uitvinding vooral ideaal voor mensen die niet in de gelegenheid zijn zelf een wedstrijd te bezoeken. Zij zouden tijdens de duels de zak met lucht om hun nek moeten hangen om echt in de WK-sfeer te komen.

 • Sommige Fransen zijn echt dom...

  Een Fransman heeft blijkbaar nog nooit van internet of telefoon gehoord. De man reisde 686 kilometer van Parijs naar Londen en terug om te gokken dat Brazilië het WK wint. Hij zette 10.000 euro in. Brazilië staat 11 tegen 4 genoteerd. Wint Brazilië het WK dan incasseert de vreemde Fransman 37.500 euro. Hij heeft al laten weten terug te zjin op 10 juli om zijn geld op te halen. De mysterieuze man stond vol ongeduld te wachten voor het gokkantoor tot het personeel het kantoor aan Waterloo Station opende. Hij gaf een pak geld aan een van de personeelsleden en haastte zich terug naar de Eurostar, die hem terug naar Parijs zou brengen. De manager van het gokkantoor is achter hem aan moeten lopen met zijn gokbiljet

 • ik drink niet... ik spoel enkel...

  Een Pools ex-parlementslid, Grzegorz Gruszka, is op het nippertje ontsnapt aan het intrekken van zijn rijbewijs door dronkenschap achter het stuur. Hij slaagde daarin door de politie wijs te maken dat hij wodka ‘enkel en alleen’ had gebruikt om zijn mond te spoelen.Gruszka werd aangehouden toen hij bij een routinecontrole niet slaagde voor de ademtest. Hij pleitte bij de politie dat hij de wodka niet had ingeslikt, maar enkel zijn mond had gespoeld met de in Polen populaire combinatie ‘jogobelka’, zijnde wodka gemengd met mosterd. De politie slikte zijn verhaaltje wél in en liet hem verder rijden

 • Brazilië goed in...

  Niet alle mannen houden van voetbal. Drie Brazilianen, toch uit het voetballand bij uitstek, protesteerden op een ludieke manier tégen de wijze waarop het land stilvalt als Brazilië een match speelt. Ze deden dat door poedelnaakt door de straten te lopen. Straten die verlaten waren, omdat Brazilië tegen Ghana speelde. Het land valt stil voor voetbal, maar de problemen in Brazilië stapelen zich op. Er is geen goed onderwijs, het gezondheidssysteem ligt op zijn gat… daar willen zij de aandacht op vestigen.

 • een koekjes dunker

  Iedereen kent het probleem: je wilt een koekje doppen in de koffie/chocolademelk/thee maar je verbrandt je vingers en je koekje valt in de tas, waardoor het goedje zo goed als ondrinkbaar wordt. Wat nu gedaan? Een Amerikaanse man, David Friedman uit Florida, heeft een voorwerp ontworpen dat bovenstaande problemen voorkomt. Zijn ‘koekjesdopper’ werd voorgesteld op een uitvindersbeurs

 • RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRAW!

  Twee tijgers hebben een soortgenoot verscheurd in de dierentuin in de Belgische plaats Olmen, tussen Hasselt en Eindhoven. Een beet in de kop werd het dier fataal. De tijgers waren recent van elkaar gescheiden door een net, omdat het onderling niet meer zo goed klikte. Toen het achtjarig vrouwtje Amber woensdag door het net kroop, is ze aangevallen en doodgebeten. Het incident gebeurde voor de ogen van geschokte bezoekers.

 • coole bejaarden

  Dankzij een generaal pardon voor bezitters van illegale wapens in de Canadese provincie British Columbia, zijn in drie weken tijd meer dan duizend vuurwapens ingeleverd. Tot verbijstering van de politie kwam een bejaarde dame zelfs met een raketwerper op de proppen. De vrouw en haar echtgenoot hadden het wapen in 1973 ontdekt tijdens een verbouwing van hun huis in Vancouver. Al die jaren heeft het daar op zolder weg liggen roesten omdat zij niemand erover durfden te vertellen.