• pruikjes voor de kleintjes

  Een Amerikaans bedrijf hoopt een nieuwe rage te ontketenen: het bedrijf BabyToupee verkoopt pruiken voor baby's jonger dan negen maanden. De haarstukjes voor baby's zijn het perfecte cadeau voor verjaardagen, verkleedpartijen en Halloween, aldus het bedrijf. Momenteel zijn er vier minipruiken, de kapsels van Bob Marley, Donald Trump, Lil' Kim en Samuel L Jackson, verkrijgbaar. Tien procent van de opbrengsten gaat naar liefdadigheidsorganisaties voor kinderen

 • dit is belgië... ons vredelievend land...

  Een afgestudeerde Belgische kan met haar diploma rechten van de Nederlandstalige Katholieke Universiteit in Leuven geen rechter worden in het Franstalige Wallonië. Dat bleek toen de 26-jarige Waalse (maar tweetalige) Sarah Coisne deelnam aan het toelatingsexamen voor de magistratuur in Wallonië.

 • kringloopwinkel... superdure spullen.

  Het Zeeuws Veilinghuis heeft bij een kringloopwinkel in Middelburg (in de Nederlandse provincie Zeeland) een schilderij gevonden dat ruim 16.000 euro waard is. Het is een werk van Jan van der Zee, die behoorde tot de kunstenaarsgroep de Groninger Ploeg. Dat heeft het veilinghuis vrijdag laten weten. De kringloopwinkel zet voorwerpen die mogelijk waardevol zijn apart voor taxatie. Wie het schilderij naar de kringloopwinkel heeft gebracht, is onbekend. Het werk is inmiddels geveild voor 16.250 euro. De opbrengst is voor de winkel

 • die chinese slagers toch

  In China is vrijdag een slager opgepakt nadat hij twaalf mensen had vermoord en vijf andere verwond. Dat meldt het agentschap Nieuw China. De man zou psychologische problemen hebben. Shi Yuejun wordt ervan beschuldigd zondag zeven mensen in de regio's Tonghua en Liuhe te hebben vermoord, aldus de politie. De ordediensten konden de moordenaar oppakken in een maïsveld na een klopjacht die zes dagen duurde. In die tijd pleegde de man nog vijf andere moorden. Meer dan 12.000 mensen, onder wie soldaten en inwoners en 2.000 politieagenten namen deel aan de klopjacht. De politie kon geen uitleg geven voor de moordrazernij, maar volgens lokale bronnen zou Shi Yuejun psychologische problemen hebben.

 • broers en zussen onder de loep genomen.

  Broers en zussen die elkaar in de haren vliegen, het komt in de beste gezinnen voor. Maar in veertig tot vijftig procent van de gevallen ontaardt onschuldig gekibbel in ernstige, herhaalde agressie. Het is zelfs de meest voorkomende vorm van huiselijk geweld. Tot meer dan tachtig procent van de broers en zussen bezondigt zich aan matig geweld, veertig tot vijftig procent aan ernstig geweld en - naargelang de bron - 3 tot 16 procent aan extreem geweld.  Maar onderzoek suggereert ook dat er bij 15 procent van de broers en zussen sprake is van seksueel misbruik. Cijfers die tot nadenken stemmen maar we mogen niet dramatiseren. Men raadt ouders aan om waakzaam te blijven, zelf het goede voorbeeld te geven door conflicten op een rustige en vreedzame manier op te lossen en grenzen aan te geven voor aanvaardbaar gedrag tussen gezinsleden. Relaties hebben dan ook een grote impact op onszelf en de manier waarop we met mensen omgaan. Aanhoudend geweld tussen broers en zussen kan verstrekkende psychologische gevolgen hebben: angst, onzekerheid, een laag zelfbeeld tot en met depressie.

 • oeps verkeerd!

  Het Wilhelmina Ziekenhuis in het Nederlandse Assen heeft bij een patiënt onnodig een halve long verwijderd. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag gezegd. De fout ligt bij de afdeling pathologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), die laboratoriumonderzoek doet voor het WZA.

  Bij het labonderzoek heeft het UMCG gegevens van patiënten verwisseld. Op basis van de verkeerde uitslag besloot het WZA vrijdag te opereren. Toen het WZA en het UMCG de fout constateerden, was het al te laat.
 • vingers en sport

  De lengte van de ringvinger geeft een indicatie van het sportpotentieel bij meisjes. Dat zeggen onderzoekers van de gerennomeerde Londense universiteit King's College. Bij 607 vrouwelijke tweelingen tussen de 25 en de 79 jaar oud werd de lengte van de vingers vergeleken met hun prestaties op sportgebied. Meisjes met een ringvinger die langer is dan hun wijsvinger bleken betere prestaties te hebben in lopen en sporten met lopen als basis zoals voetbal en tennis. De wetenschappers zijn het nog niet eens over een verklaring van het fenomeen. Volgens het onderzoek kunnen metingen van de hand een rol spelen in het vroeg detecteren van talentvolle jongeren.In de meeste gevallen is de ringvinger bij vrouwen korter of even lang dan de wijsvinger. Bij mannen is het net omgekeerd

 • een depressie door een (la vie en rose) bril

  Het Luikse bedrijf Lumiced brengt een soort bril op de markt waarmee lichttherapie mogelijk is. Lumiced is een spin-off van de universiteit van Luik. Luminotherapie of lichttherapie zorgt ervoor dat de patiënt via een lamp wordt blootgesteld aan licht met een hoge intensiteit. De therapie wordt toegepast bij mensen met een depressie, migraine of het chronisch vermoeidheidssyndroom. Normaal gezien draagt de patiënt een soort helm, maar velen vinden dat omslachtig. Om het comfort en het transport te verbeteren, hebben Luikse experts nu een bril met dezelfde capaciteiten ontworpen, de zogenaamde "luminettes". Het gaat om een wereldprimeur.

 • lekker eten... een must voor de maag

  Een Indische grootmoeder eet een kilo zand per dag om fit en gezond te blijven. De 80-jarige Ram Rati beschouwt zand als een essentieel onderdeel van haar dieet. Ze eet zand voor het ontbijt, middagmaal en haar kopje thee in de namiddag. smakelijk!

 • overlijdens stijgen... op een bijzondere manier

  Het aantal overlijdens tijdens seksspelletjes stijgt. Jaarlijks overleven honderd deelnemers aan sm-sessies hun ultieme uitdagingen niet. Het aantal slachtoffers van geavanceerde seksspelletjes blijft stijgen en ze worden ook alsmaar jonger. Over de hele wereld neemt het aantal slachtoffers van seksspelletjes toe. Hun aantal wordt geschat op jaarlijks honderd. Het aantal neemt toe. Logisch ook, er wordt ook steeds meer geëxperimenteerd. Concrete cijfers over het juiste aantal doden hebben we niet, maar het aantal wordt wereldwijd geschat op honderd. Het gaat ook vaak om jonge mensen, twintigers.

 • de coolste merken

  Coca-Cola, Nike en Apple zijn volgens een peiling van MTV Networks Benelux de drie coolste merken in België. Dat heeft het technologisch bedrijf Apple vrijdag bekendgemaakt. De enquête werd uitgevoerd bij een 650-tal jongeren tussen 13 en 30 jaar.

  In vergelijking met 2005 maakte Apple de grootste vooruitgang: van 2,1% naar 4,6% in 2006. Het bedrijf deelt de tweede plaats met Nike, meteen na Coca-Cola. De top 10 van de coolste merken wordt verder aangevuld met Puma, Adidas, Nokia, Esprit, Bikkembergs, Diesel en O'Neill. Met uitzondering van Apple, is Nokia het enige technologiebedrijf in de top 10 van coolste merken in België. In tegenstelling tot Apple, die een opvallende groei noteerde, zakt Nokia weg naar een zesde plaats
 • vandaag een blik in het verleden

  Op 29 september 1829 gaat Londens georganiseerde politiekorps aan de slag. Zij worden later bekend als Scotland Yard.

  Op 29 september 1992 is er de sluiting van de laatste steenkoolmijn in België, die van Heusden-Zolder.

  Op 29 september 1968 zijn er de eerste uitzending van de Fabeltjeskrant op de Nederlandse televisie.

  Op 29 september 1988 is er de lancering van de Space Shuttle Discovery (STS-26), de eerste Space Shuttle vlucht sinds de ramp met de Challenger (28 januari 1986).

  Op 29 september 1997 stellen Britse wetenschappers het verband vast tussen de Ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de zogenaamde gekkekoeienziekte (BSE).

  Op 29 september 2004 geven metingen aan dat de planetoïde 4179 Toutatis op relatief korte afstand (minder dan 4 maanafstanden) de aarde zal passeren.

   Vanavond les tot 15.30 en daarna is het weekend! tot dan!

 • goeie combinatie!

  Voor de bierdrinkende snoepers is er binnenkort de perfecte snack voorhanden: chips met een biersmaakje. De Britse chipsfabrikant Kettle Chips tekende een contract met bierbrouwer Adnams uit Suffolk om de smaak van smeuïge kaas en bitter bier te combineren op een aardappelchip. Het bedrijf heeft al twee chips met dranksmaken op de markt, een smaak van blauwe stilton kaas met porto en een mengsel van cheddar-kaas met bourgondische wijn. De chips zullen verkocht worden in winkels en cafés

 • de erge dingen in de wereld...

  Wereldwijd worden dagelijks duizenden vrouwen onder dwang besneden, vooral in Afrika. Aan dat onrecht wil Rael, de spirituele leider van een atheïstische religieuze organisatie, Raelian Movement genaamd, een einde maken. Om de Afrikaanse vrouwen terug van seks te laten genieten, lanceerde Rael de campagne 'Adopteer een Clitoris'. Met succes, want via deze private non-profit organisatie heeft Rael -naast veel geïnteresseerde vrouwen in vooral Burkina Faso- al vele donaties ontvangen en ook de nodige reacties gekregen uit de medische wereld. In die mate dat enkele dokters de operaties vrijwillig willen uitvoeren, waardoor Rael nu aan een Raelian ziekenhuis denkt. Of, zoals de man het zelf noemt, het Hospitaal van Plezier. Een operatie kost normaal 400 euro, een bedrag waar een Afrikaanse vrouw twee jaar moet voor werken. Om de clitoris te reconstrueren, wordt de wortel blootgelegd die overblijft na de beschadiging. Zes weken na de operatie moet de vrouw terug seksueel plezier kunnen beleven

 • allez nog een streepje cultuur

  Een Chinese kunstleraar heeft een officiële berisping gekregen van de autoriteiten omdat hij zijn kleren had uitgetrokken tijdens een les over het tekenen van het menselijk lichaam. De 56-jarige Mo Xiaoxin zette zich in adamskostuum om de studenten te tonen hoe ze spieren moeten tekenen. De studenten voelden zich naar eigen zeggen "ongemakkelijk" bij het zien van hun naakte leraar en gingen klagen bij zijn oversten. Het Chinese ministerie van Cultuur heeft de leerkracht nu een officiële berisping gegeven voor zijn gedrag. Volgens de autoriteiten is het "ongehoord om voor studenten te strippen".

 • neem nooit snoepjes aan van vreemden

  Een drugsdealer die marihuana-snoepjes en drankjes maakte, verdwijnt voor langere tijd achter de tralies. De 39-jarige Kenneth Affolter uit de staat Oakland, gaf toe dat hij kleine hoeveelheden cannabis verwerkte in een aanbod van snoep en drank, als parodie op de bekende merken. De Amerikaanse federale agenten vonden onder meer producten zoals 'Munchy Way', 'Pot Tarts' en 'Toka-Cola' in winkels in Oakland en Emeryville. De 39-jarige hoofdverdachte gaf toe dat hij het brein achter de kleine handel was. Hij had 11 mensen in dienst die zijn winkels uitbaatten, terwijl hij zelf verantwoordelijk was voor de productie en verdeling van meer dan 1.000 cannabisplanten. De rechter veroordeelde hem tot 70 maanden cel

 • stinkende mensen behandel je zo

  Op de vlucht van Miama naar de Peruaanse hoofdstad Lima is een gevecht uitgebroken tussen twee passagiers. Een 56-jarige Japanner zou zijn 20-jarige buurman met parfum besproeid hebben omdat diens lichaamsgeur hem niet aanstond. De Japanner zou een opmerking gemaakt hebben over de iPod van zijn buurman. Even later gaf hij de jongeman een elleboogstoot. Hij vond ook dat zijn buurman stonk, sproeide parfum over de man, water over zichzelf en gaf over in het gangpad. Het luchtvaartpersoneel kon de twee mannen voor de rest van de vlucht gescheiden houden, maar waarschuwde wel de politie. Die wachtte beide mannen op bij aankomst

 • lange nageltjes

  Een 65-jarige Amerikaanse vrouw heeft een plaats in het Guinness Book of World Record verdiend met haar vingernagels. De nagels zijn met een lengte van 7,51 meter de langste ter wereld. Lee Redmond laat haar nagels al groeien sinds 1979. Ze maakt ze schoon met een tandenborstel en weekt ze dagelijks in olijfolie en nagelverharder.  
  De lange nagels worden in het dagelijks gebruik steeds lastiger. De Amerikaanse moet op haar zij slapen en haar handen naast de rand van het bed houden. Naar het toilet gaan is eveneens lastig en moet 'heel voorzichtig' gebeuren

 • vandaag een blik in het verleden

  Op 28 september 1987 vindt in de Braziliaanse stad Goiana een ernstig ongeluk plaats met radioactief Cesium-137.

  Op 28 september 1924 is er de eerste vlucht rond de wereld, door twee vliegtuigen van het Amerikaanse leger.

  Op 28 september 1990 wordt de TGV Atlantique in gebruik genomen.

  Op 28 september 2003 wordt Italië getroffen door een enorme stroomstoring.

   

  En... uiteraard niet te vergeten want vandaag is FairYtaleGirL jarig!!! Woehoew!

 • oeeeh leuk verlof

  Een Russische provinciegouverneur heeft een wel erg directe beslissing genomen om het Russische geboortecijfer de hoogte in te jagen. De man gaf al het werkvolk in zijn provincie een namiddag vrijaf om naar huis te gaan en zich te 'vermenigvuldigen'. Sinds president Vladimir Putin aan de alarmbel trok wat betreft de demografische crisis in Rusland -deels veroorzaakt door alcoholisme- komen politiekers met steeds meer inventieve plannen op de proppen. Morozov lanceerde zelfs een heuse campagne, omgedoopt tot 'Give Birth to a patriot'. Moeders die bevallen op exact 12 juni van volgend jaar, de Russische onafhankelijkheidsdag, kunnen kiezen uit cadeaus die -afhankelijk van het aantal kinderen dat de vrouw al gekregen heeft- variëren van wasmachines tot terreinwagens. Rusland telt het snelst dalende bevolkingsaantal ter wereld. Momenteel staat de teller nog op 142 miljoen, maar in 2004 werden er 793.000 meer sterftegevallen dan geboortes genoteerd