• 2007

  Vandaag en morgen even geen blog! Voor jullie ook allemaal een heel fijn 2007, voor iedereen die mij mailde tijdens kerstmis heeft ook hopelijk een e-card ontvangen.

  Vandaag ga ik leren, naar de top 2006 luisteren en vooral de nummer één.  Vanavond ga ik hapjes eten, zo van die slakken in de zee als voorgerecht, en een hele grote visschotel. Rond twaalf uur gaan we naar de buurvrouw! (en buurman). Ik denk niet dat er met dit weer veel vuurwerk zal zijn. Schieten ze een pijl af in Oostende, dan komt die aan in Gent. Hmmz misschien zo slecht nog niet ;-)

  Morgen ga ik ook leren, in de voormiddag en in de namiddag naar zee naar familie.

  Zo, ik hoop dat jullie allemaal een zeer leuke avond gaan hebben en tot in 2007 voor meer blog.

 • de kerstlinkjes: dag 5

  Voor wie goed engels kan en wil weten hoe kerstmis in een bepaald land gevierd wordt is deze site een aanrader: Link naar de site.

  Ja… voor mensen die zich vervelen kunnen misschien eens naar de Kerstefteling gaan: Link naar de site.

  Iets voor op msn ofzo… kersticoontjes: Link naar de site.

  Voor de laatste nog wat kerstspelletjes… Link naar de site en Link naar de site

  Gisteren garnaalkroketten gegeten en ook hertenfilet met mousse van pastinaak, zo speciale champignons en witloof (gekarameliseerd) en aardappelschijfkes en ook iets met chocola als dessert en lekker dat het was. Daarna naar vtm stoet gegaan tussen duizenden die-hard fans gelukkig was mijn buurmeisje van rond de 2 jaar ook niet echt een fan en haar zus ook niet want die waren heel de tijd aan het huilen! Langs de andere kant stond een man elke wagen en elke voorbijlopende persoon zeker 3x te fotograferen. Het leven zoals het is: vtm. Een hele fijne zaterdag!

 • de kerstlinkjes: dag 4

  In Jamaica versieren ze kerstbomen met gekleurde eitjes… nog veel meer van dat vindt je op deze site: Link naar de site.

  En de kerstwensen in 350 talen staan er ook op! Link naar de site.

  Nog meer kerstfeest vindt je hier met kerstarrangementen en desktop plaatjes en veel meer van dat! Link naar de site.

  Soms is het moeilijk een geschikt cadeautje te vinden voor venten… misschien kan deze site helpen, ohja… en er staan ook ideetjes op voor vrouwen! Link naar de site.

  Vandaag zal er niet zoveel geleerd worden, wel lang ontbijt, weer veel eten en vanavond heb ik mij dan maar opgeofferd om naar vtm-oelewappers (VTM-gezichten en –presentatoren, de acteurs uit de populaire reeksen ‘Familie’, en ‘Wittekerke’, de muzikale sterren en de Pfaffs alsook 'Kabouter Plop’, ‘Booh’, ‘Nijntje’ en ‘Kids Top 20’, kortom een hele marteling voor mij) te gaan kijken in de stad omdat mijn pa moet werken en geen verlof kreeg... mijn mama is jarig!  En nog zo'n schoon getal zeg. We hebben gisterenavond, 38 Belgen, 25 Nederlanders, 2 Duitsers & 2 Fransmannen, 1 Portugees, 1 Deen en 1 Amerikaan op bezoek gehad... en die kunnen allemaal Nederlands... slimme bezoekers  Ja... ik heb zitten prutsen met de site.

 • de kerstlinkjes: dag 3

  Te saaie dagen? Dan kan je hier knutselen: Link naar de site.

  Voor Mickey Mousse & Kerstmisfans: Link naar de site.

  Geen sneeuw buiten? Geen probleem… versier een sneeuwman op uw pc: Link naar de site.

  Helaas Pindakaas… nog niets voor nieuwjaar? Kerstmis vergeten? Link naar de site.

  Vandaag 28 december, na moeder en vaderdag hebben sommige kindjes ook een dag speciaal voor hen, de dag van de onnozele kinderen. Ik moet vandaag naar stagebedrijf, en dat is veel minder leuk zo tijdens de blok, tijdverlies... aaargh.

 • de kerstlinkjes: dag 2

  Nog meer Kerstspelletjes. Link naar de site.

  Vanwaar de vete tussen de Kerstman en Santa Claus oftewel de sinterklaas. Link naar de site.

  Enkele kerstgedichten vind je op deze site. Link naar de site.

  Echt een superfijne site om uw blogje aan te kleden zoals ik het heb gedaan: Link naar de site.

  Moet je dit jaar een nieuwjaarsbrief voorlezen maar geen inspiratie? Dan kan je het misschien op een welgemeende manier doen om het nieuwe jaar goed in te zetten. Link naar de site. Of houden we het beter bij liefste mama en papa?

  Het is wel plezant om te lezen dat sommige mensen verschieten dat ik moet leren tijdens de vakantie, maar wees gerust ik overleef dat wel hoor en als het een beetje mee zit, is het de laatste keer, en zit het tegen dan is het de voorlaatste keer. Nog een hele fijne -grijze- woensdag.

 • de kerstlinkjes & top 2006

  Voor overheerlijke recepten omtrent kerstmis kan je steeds terecht op  deze site. Link naar de site.

  Superleuk voor mensen die goed kunnen zingen. Link naar de site en Link naar de site.

  Wat weet je eigenlijk over kerstmis? Test hier uw kennis! Link naar de site.

  Kan je even niet meezingen met Anton Aus Tirol omdat uw benen nog gebroken zijn van vorig jaar? Ski veilig… Link naar de site.

  Jaaaaa hij is begonnen de grootste en beste hitlijst in Vlaanderen de top 2006 met aangepaste site, leuke weetjes en zelfs een blog. Mensen uit Limburg zijn de gelukkigen want in Sint-Truiden staat de mobile studio. Er zijn ook elk uur prijzen te winnen gaande van tv's tot elektriciteit en dvd recorders tot i-pods. Je kan ook nog steeds stemmen op de laatste 100 want Queen staat tot nu toe niet op één dit jaar, wel Bryan Adams met summer of 69 en daarna Gorki met Mia en dan pas Queen.

  Halli hallo, we leven nog en mijn maag kan het gelukkig allemaal aan, hopelijk bij jullie ook. De pakjes zijn open, het eten is verteerd en wij kunnen verder met de kerstblog. Maak er een heel fijne tweede kerstdag van. Ik ga leren. Daaaag.

 • So this is Christmas!

  Hey hallo daar aan de overkant! Het is keeeeeeeeeeerstmis! Vrolijk kerstfeest voor iedereen en zo beginnen we met de kerstblog!!! Ik moet zeggen dat jullie eten om de vingers van af te likken is, echt lekker allemaal. Je kan jouw kerstactiviteiten en menu's nog steeds doorsturen via reacties of mail en uiteraard alles wat je wil kan je hier kwijt! Ook kerstwensen.

  Vele mensen vroegen ook wat ik ga eten kerstavond en kerstmis wel hier volgt de menu:

  Kerstavond: Hapjes, Sint-Jakobsvruchten met bladerdeeg, Eendenborstfilet met kroketjes, met spekjes en savooi en gebakken witloof, chocoladestronk

  Dat allemaal wordt thuis gevierd en klokslag twaalf doen we pakjes open!

  Kerstdag: Hapjes, Scampi’s diaboliek, Reeragout met appel en veenbessen en tagliatelle, Pannenkoek met bananen en chocoladesaus.

   

  En hier volgen dan jullie geweldige menu's waar de champagne rijkelijk zal vloeien, ik zit echt al een hele week te watertanden van al dat lekkers te lezen

  • Nancy: schoonouders komen eten, daarna gaan ze gezellig spelletjes spelen en vertellen en misschien nog wat tv kijken maar dat is niet zeker.
  • Angelique viert Kerstavond met schoonouders en grootmoeder en dit gaan ze allemaal verorberen:
   • APERITIEF: Champagne en allerlei warme en koude hapjes,
   • SOEP: Tomateroomsoep,
   • VOORGERECHT: Vispannetje,
   • HOOFGERECHT: Lamskroontje met groenten en kroketjes,
   • DESSERT: ijstaart en koffie. En daarna kadootjes en nog wat drinken
  • Dubelloy: viert kerstmis met al de kinderen en hun partners bij Et thuis en ze houden dat steeds bij fondue omdat het met de jaren een traditie is geworden.
  • Borriquito: viert geen kerstmis omdat hij alleen is… dus voor extra kerstwensen en steun kan je bij hem terecht!
  • Suus: Normaal eten zij ’s middags zeer uitgebreid:
   • Groentesoep (Oma's recept)
   • Aardappels, varkenshaasjes, gebakken champignons, groenten (erwtjes, bloemkool, boontjes) en veel jus en appelmoes
   • Als toetje eigengemaakte pudding (Russische) en Tiramisu.
    En daarna als extra toetje nog IJS...
    Maar en ik citeer “Wat we dit jaar doen weet ik niet, aangezien we 1e Kerstdag in het vliegtuig zitten, wie weet krijgen we daar wel een kerstdiner...”
  • Mieke: we beginnen de kerst met bubbels...zo van die hele dure flesjes staan al een ruime tijd in de kelder te lonken, een aantal voorgerechtjes in kleine potjes dat je zelf kan kiezen en uitlepelen waar je maar wilt.
   kippesoep.....en dan gevulde kwartels met appelmoes en rozijntjes met ook wat krokettekes en dan heerlijke kleine nagerechtjes die je kunt vastnemen en in zijn geheel naar binnen werken (zo doe ik dat altijd met die die niet meeer op de plateau kunnen) en dan zitten we lekker dik na te genieten ....;supper ik wou dat het al zo ver was. Haar ouders komen dit jaar naar antwerpen en dat maakt het nog gezelliger hopelijk.
  • G-lovertje: Kerst is vooral gezellig samenzijn, eerst bij schattie thuis daarna bij mij thuis. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met enkele leuke kadootjes en lekker eten. Dit jaar bij schattie thuis varkenshaasje en bij ons fondu. I love fondu! :-)
  • Moetje: Dit jaar vieren we geen kerst of oud en nieuw,we komen wel samen om iets te eten maar geen feest
  • FairYtaleGirL: Wel, op kerstmis is het zoals altijd een familiefeestje. Op kerstavond gaan we bij de ouders van mijn mama (die noemen wij grote meter) daar gaan we eten maken met zo van die kleine pannetjes (ik ben even de naam kwijt). Ik mag dan ook het voorgerecht maken, wat ik enorm plezant vind, alleen weet ik nog niet wat! Op kerstdag gaan we bij de ouders van mijn papa (Kleine meter). Daar weet ik nog niet wat we gaan eten, ik hoop dat ik daar ook mag helpen! :-) Ik hoop dat het gezellig wordt! En dat hopen wij ook ;-)
  • Hawk Eye: Met kerst blijven wij thuis. Ons moeder gaat dan kreeften koken. We beginnen met oesters, voor de liefhebbers, en voor de echte fanaten een garnaalcoctail. Daarna vissoep gemaakt met de font van de kreeft en dan daarna de keerften en belle vue. We sluiten af met een kerst buche. Groetjes
  • Emmy: Wij doen dit jaar niets bijzonders en zullen waarschijnlijk maar met
   zijn twee zijn. Als dat zo is gaan we hier in de buurt gaan chinezen;-)
  • Klaverke: ten huize Klaverke eet men:
   • eerst een aperiefje a la maison met warme en koude hapjes
   • als voorgerecht fois grass
   • daarna een feestelijke groenteroomsoep .
   • als hoofmenu is het kalkoengebraad met een groentekrans en kroketjes ,of voor de viseters scampi 's in roomsaus ...
   • als nagerecht is er een dessertbuffet;
   • Tijdens het feest ... ? Onze befaamde Kerstzoektocht ( zie blog) en dansen ... :-))) !
  • Kaatje: Ik heb geen flauw idee wat ik te eten ga krijgen. Op Kerstavond zijn we uitgenodigd bij mijn stiefmama. Dit wordt de eerste Kerst zonder mijn vader, dus echt veel zal er niet gefeest worden. Op Kerstdag gaan we naar mijn schoonouders (mijn schoonvader is jarig op Kerstavond). Maar ook daar heb ik geen flauw idee wat ik te eten ga krijgen. Het wordt dus in beide gevallen (hopelijk een aangename) verrassing.
  • Peter: Awel we beginnen met nen aperitief (champagne met een beetje pisang ambon) en natuurlijk aperitiefhapjes. Gevolgd door een simpel voorgerechtje
   en dan komt ie ons "buffet": Rosbief, hespenrolletjes, scampi's, eitjes met zalmmousse, tongfilletjes, roze zalm, tomaat garnaal, gerookte zalm, gerookte heilbot en forelfilet, gebakken kippenbilletjes en spare-ribs. Dit alles natuurlijk met lekkere groenten zoals bijvoorbeeld zongedroogde tomaten, olijven en dergelijke.
   En het dessert, dat wordt door de vrouwen geheim gehouden. Dat wordt dus ook voor mij een verassing
  • Sara: è Heeeel traditioneel met ons kapoentje van 8 maand en mijn ouders. Eerst glaasje (of glaasjes) champagne met was kleine hapjes (nog te verzinnen).
   Daarna een nog te verzinne voorgerecht ( dacht aan een sint jacobsschelp of een half kreeftje of zo)
   Dan gevulde kalkoen met kroketjes en groentjes.
   En dan ijstaart (joepie) en voor de lief hebbers koffie en koekjes.
   Tussen de gerechten door doen we de pakjes open.
   è Kerstdag: zalige rust en bekomen van het overmatig eten...
   è 2de kerstdag vanaf 15u is iedereen welkom op de gratis kersthappening. Iedereen krijgt een paar gratis bonnetjes voor hapjes en drankjes. IEDEREEN is welkom (en het is gratis). Ik zit aan de inkom. Het gaat door op de oprijlaan van het kasteel. Plezier (jenever) en veel sfeer verzekerd!
  • Sarah: Op kerstmis zelf houden wij altijd een familiefeest, rond de middag komen mijn oma en opa (langs mama's kant) en dan eten we samen een middagmaal. We wisselen kadotjes uit, ... 's Avond komen er dan nog andere mensen van de famile, waaronder mijn tante, nonkel, nicht, neef, moemoe, ... Dan eten we gezellig een kerstmaaltijd. De kinderen kijken tv, spelen spelletjes, praten, ... En de volwassene zitten aan tafel gezellig te praten, of kijken ook tv. Wat we eten hangt er een beetje vanaf. Meestal besteld mijn mama eten ergens, zodat ze zelf nog maar een klein deeltje moet klaarmaken. Dit jaar gaan we dat weer doen, alleen is de discussie nog bezig wat we juist gaan eten. Iedereen mag nog volop zijn mening zeggen, en dan gaat mijn mama dat bestellen. Mijn tante en nonkel zorgen voor de drank op het feest en wij voor het eten.
  • Luky: We gaan naar men vader en zijn vriendin toe. Daar vieren we samen met haar twee dochters Kerstmis.Wat we eten is een verrassing, dat weet alleen de gastvrouw. Maar er zal zekers veel gelachen worden en gezelschapspelletjes gespeeld worden. Maandag vieren we gewoon thuis met het gezinnetje en lekkere borrelhapjes, kinderchampagne en leuke filmpjes of spelletjes spelen met de kids.
  • Gwy: Wij hebben een huisje gehuurd aan de Franse grens, in de Vitsemolenhoeve te Westouter.
   Op Kerstavond gaan we waarschijnlijk wokken
  • Den Dwarsligger: Ik weet begot zelf nog niet wat we gaan eten op Kerstavond, voor mijn part is het spinaziestoemp met worst;-))) Weet je, wij gaan al een heel jaar geregeld uit eten en alles is zo duur die dagen, dat we het gewoonlijk heel bescheiden houden met een fondue, gourmet of kaasschotel. Ook zo voor Eindejaarsavond. Kerstdag zélf is eigenlijk de enige uitzondering. Sinds verschillende jaren gaan we dan met onze buren brunchen in Antwerpen.Dat is dus wel een jarenlange traditie. Deze brunch is absoluut niet druk, héél lekker (oa met sushi, kreeft,oesters) en eigenlijk niet duur voor wat je allemaal krijgt, ik geloof dat het zo'n 43 euro per persoon is, niets teveel voor dat alles ! Je krijgt dan 'savonds ook geen hap meer binnen ! Dat is de enige luxe die we ons met die dagen permiteren.En wij zijn vanavond (23/12) al stillekesaan in de mood geraakt met al wat hapjes vooraf (ik ben gisteren gaan winkelen en natuurlijk teveel gekocht), maar ik heb voor morgen nog altijd de keuze tussen 2 dingen, we zullen zien;-)))
  • Pretfles: De feestdagen duren zijn bij ons niet alleen kerstmis en nieuwjaar, maar ook de verjaardag van mijn schoonmoeder op 23 december. Ze wordt al 60 komende zaterdag. Om dat te vieren ga ik met het vrouwtje en de schoonma naar de schoonzus die in Londen woont. Dus kerst zal zich voor ons in deze bruisende stad afspelen. Wat er allemaal gaat gebeuren daar heb ik vooralsnog geen idee van, maar dat het plezant zal zijn dat kan je wel begrijpen
  • Ninne: Op kerstdag krijg ik 14 man te eten een beurt rol met mijn familie dus dit jaar is het bij ons te doen.
   Zondag zet ik mijn tafel, wit tafelkleed met een zwate loper, en een pracht van een tafeldecoratie heb ik gevonden .
   • Na het aperetief Champange en oesters volgt de menu:
   • Slaatje met st jacobsvruchten.
   • Kreeftensoep
   • Hazenrugfilet met groetjes en kroketjes
   •  Kerststronk
  • Stefan: man van Sara en papa van hun kleine minnaertje  was zo enthousiast over deze oproep dat hij zelfs zijn oudejaarsactiviteiten opstuurde, en wel om deze reden: nieuwjaarsmenu is uitgebreider en lekkerder: Schoonouders komen op bezoek bij hun eerste kleinkind Marie-Laure Minnaert (kleinminnaertje)
   • Aperitief: champagne met hapjes
   • voorgerecht: tomatenroomsoep met ballekes
   • hoofdgerecht: lekkere, met truffel gevulde kalkoen
   • dessert: ijstaart
  • Dingske: viert kerstmis in familieverband. Dit jaar staat er op ’t menu “Simpel maar lekker”:
   • bij aperitief: chips, kaas, salami, warme hapjes
   • tomatenroomsoep
   • voorgerecht: tagliatelle in room-zalmsaus (met grijze garnalen)
   • hoofdgerecht: gebraad, kroketten, pekes en erwtjes
   • dessert: ijstaart, gebak, chocoladefondue..
   • Verder staat er nog pakjes openen op het programma, met elkaar praten, gezelschapsspelletjes, eventueel een sneeuwwandeling, tv als er iets te zien valt ...
  • Onthaalmoeke Nicky: met Kerst gaan wij met de familie naar de Pizzahut gaan eten. Normaal gingen we Kerst bij mijn moeder thuis vieren maar zij kan een beetje moeilijk uit de voeten en daarom werd er beslist om naar de Pizzahut te gaan. De kids zijn er dol op... maar niet alleen de kids hoor ;-)
   Kerstavond brengen we door bij een goede vriend en zijn ouders. Wat er daar op de menu staat, weet ik nog niet. Dat zal een verrassing zijn.
  • Pepino: normaal wordt kerstmisavond bij ons gevierd, dan komen alle kabouters en blijven slapen...uitgezonderd dit jaar...morgen wordt Pepinette voor de tweede maal op rij geopereerd aan haar tweede been voor aderspatten. Wij vieren dit jaar kerstmis bij onze dochter en de kleinkinderen...Wat ik zo vernomen heb...
   • warme hapjes met champagne
   • oesters met bourgogne-aligoté
   • fondue of grill met een Buzet
   • dessert : ijstaart of gebakken taart
   • tussenin worden dan de pakjes geopend
    zo..dat is het en voor de nachtmis hebben we nog een echt gebeurde anekdote, waar ik iets apart zal over schrijven !
    Op kerstmis zelf zitten Pepinette en ikzelf gezellig alleen...en dan eten we...
   • oesters (jawel..lekker)
   • en wat ze dan nog in petto heeft , weet ik nog niet...natuurlijk verorberen we ook warme hapjes met champagne of crémant (even lekker, maar meer dan de helft goedkoper)...
    Voor allen smakelijk en een zalig kerstmis zonder ambras !! Groetjes :-))pepino
  • Mickey: Kerstmis viert hij gezellig thuis met:
   • apéritief met hapjes
   • visschotel met drie soorten vis : tong, zalm en lotte met een fris wit wijntje
   • hazenrug met mosterdsaus vergezeld van een lekkere bourgogne-grand-cru
   • ijslekkernijen als dessert
   • drank naar believen. Meer moet dat niet zijn. Voor iedereen gezellige feestdagen.
  • Tilly: wat betreft het eten ik zou het echt niet kunnen zeggen ,normaal zijn we in Oostenrijk maar dit jaar niet wegens omstandigheden. En ik denk met kerst niets speciaal en tweede kerts zou ik het niet weten want dan zijn we bij vrienden uitgenodigd.
  • Lucky: Fijn zo'n kerstactie... wij gaat uit eten bij familie dus kan ik spijtig genoeg niet meedoen maar toch blijft het een tof initiatief !!!
  • Insane Angel:wij zijn redelijk inspiratieloos. Fondue (mjam!) met aardappelkroketjes!
  • Purplerose : Eerste kerstdag zijn we zo het nu lijkt gewoon thuis.
   Tweede kerstdag vieren we met al de kinderen. Ook de vriend van mijn dochter en zijn zoontje komen. Verder waarschijnlijk een zwager en een vriendin, een gezellig huis vol. Er ligt voor een ieder kerstcadeautjes onder de boom.Natuurlijk gaan we samen lekker eten en drinken. Het menu zal bestaan uit rijst met saus, gebakken krieltjes, sla, proseliet, roerbakgroente en een lekker stuk vlees, wijntje erbij!
   Als toetjes is er ijs, pudding met slagroom!!!
   Ook gaan we weer gezellig liedjes zingen zoals vorig jaar. De kinderen vinden dat geweldig.
   Ik heb er zin in.
  • Jef: Wat doen wij op 24 en 25 december?
   24 december: Kerstavond wordt traditioneel doorgebracht in gezinsverband.
   Wat hapjes en drank. Te veel versnaperingen. Rustig en gezellig thuis.
   25 december: Ook thuis, maar dan in gezelschap dit jaar van één van onze gehuwde dochters met echtgenoot en zoontje plus mijn moeder.
   Menu
   • Aperitief
   • Warme hapjes
   • Schorsenerensoep met spekreepjes
   • Garnaal- en kaaskroketten
   • Kalkoenbrokjes in witloofsaus met mandarijntjes
   • Witloof, bloemkool en broccoli
   • Kroketten
   • Versnaperingen en koffie
  • Silke: Kerstavond wordt samen met de familie gevierd en dit jaar is het bij ons. We doen 's avonds dan ook tussen alle gangen cadeautjes open.
   Ons menu is :
   • Aperitief Exotic Passion met aperitiefhapjes
   • Bloemkoolsoep met garnaaltjes
   • Visgoulash
   • Kalfsgebraad met waterkerssaus en hertoginnenaardappeltjes en wintergroentjes
   • dessertbordje
  • Mireille: Voor mij wordt Kerstmisdag toch een beetje uitslapen. Moet nl werken met kerstmisavond en laat zal het worden. Op het werk(zijn conciërge op een groot privé-domein) wordt er nl kerstmisavond gevierd en de organisatie en het werk was voor mij. Daarentegen werden ik, ventje en mijn mama ook uitgenodigd om onze voeten tezamen met de familie onder tafel te steken. Dus het werk met het aangename compenseren.
   Op Kerstmis hebben we van onze werkgever een etentje als cadeau gekregen, als waardering voor de harde week werken voor Kerstmis. Daarna zal er waarschijnlijk gemoedelijk thuis geluierd worden, en een mooie Kerstfilm zal dan niet ontbreken.
  • AlMWighty: Hmm nu ja ik heb er geen idee van wat het dit jaar zal worden, maar ik denk al zeker een soep als voorgerechtje (ik denk tomatensoep, dat mag iedereen...) en daarna kroketten met gebraad en allerlei extraatjes enz en als afsluiter een kerststronk vermoed ik. Maar ik kan het op voorhand echt nog niet zeggen...Toch tof zo'n initiatief om uit te pluizen wat de Belg zoal eet met de feestdagen...;)
  • Nana: Leuk initiatief! Hierbij stuur ik je dan ook onze feestplanning: Op  24 december zakt de familie tegen de late namiddag af naar onze tuin. Daar serveer ik zoals steeds zelfgemaakte gluhwijn en bak ik poffertjes op de tuinkachel. 's Avonds traditiegetrouw een glaasje champagne met hapjes, kaas- en garnaalkroketjes als voorgerecht, gevulde kalkoen als hoofdgerecht en kerststronk als dessert. Tussen elk gerecht spelen we bingo en delen we pakjes uit. Iedereen blijft slapen en geniet op kerstdag van het gezamenlijk ontbijt met warme chocolademelk, kerststol en verse pistoletjes. Na de middag trekt iedereen naar de respectievelijke schoonfamilie. Tweede kerstdag is rustdag. Oudjaar vieren we gewoonlijk rustig thuis, mijn ventje en ik. Koken doe ik dan niet en eten we iets gemakkelijks.  Dit jaar zullen dat waarschijnlijk eerst oesters zijn en dan zelfgebakken brood met een lekker stuk stilton en manchego met een fles vintage port. Het dessert is ijstaart. Met nieuwjaarsdag is het feest bij mijn ma die zorgt voor een uitgebreide maaltijd.
  • Grmpf: zolang er geen kalkoen op het menu staat, ben ik tevreden. Het wordt een buffet, zo kunnen we het werk makkelijke verdelen...
  • Ekellop: Bij Ekellop, die familiebezoek krijgt van broers en zussen staat er allemaal glutenvrij spul op de menu.
   Als Coeliakie - patiënt sta ik voor de rest van mijn leven op dieet, en maakt mijn vrouwtje dan maar gluten vrij voor iedereen. Niet dat het minder lekker is hoor, maar ik kan dan tenminste mee-eten met de rest. Lekker soepje, garnaalslaatje en kalkoenfilet Provençaal. Daarna nog een lekkere ijsboerke ijstaart (mokka
   kerststronk).
  • Sandra: op kerstavond ga ik eten bij mijn vriendje en op kerstdag komt hij naar mij en heeft mijn mammie gekookt dus das lekker twee keer schransen :-)
  • Inge Bergh: Hallo, hier ben ik dan eindelijk! Wij gaan eerst aperitieven met chipjes, nootjes en ovenhapjes, en dan samen met de kindjes kruidensoep en garnaalkroketjes met stokbrood eten. Daarna kindjes in bed stoppen, en dan gaan we fonduen. Wij vieren Kerst dit jaar met mijn schoonouders bij mij thuis.
  • Dirk: wel de kerst avond brengen wij thuis door met mijn schoonbroer en zus en de zoon en schoondochter met een glaasje champagne start de avond met de nodige hapjes er bij natuurlijk. Daarna schuiven we aan tafel voor een fondue zodat we allen samen aan tafel kunnen zonder het heen en weer geloop naar de keuken
   vanzelfsprekend hoort daar ook een wijntje bij en als dessert een kerststronk. Op kerstdag zelf houden we het rustig en gaan op familie bezoek , ‘s avonds hebben we dan afspraak in een bruine kroeg met enkele vrienden.
  • Lizy: Zondag zal ik ganse dag in de keuken achter mijn potten en pannen staan, want kerstavond komen Katrien (dochter) en Patrick (schoonzoon) en kleinkind die zaterdag en zondag blijft slapen!  De menu ziet er als volgt uit...
   • Aperitief met hapjes
   • Scampi's met een dipsausje
   • Pompoenroomsoep
   • Eend op grootmoederwijze met kroketjes
   • En als dessert Poire Belle Hélène (zorgt Patrick voor)
   • Naar goede gewoonte doen we tijdens het aperitief de pakjes open... Arne zeurde vandaag al dat er pakjes lagen en dat hij niet weet wat er in zit Is ook altijd spannend... Wat gaat er in zitten!!!
   • Maandagmorgen zal het  nog opruimen zijn, ik denk niet dat we de moed en vooral nog veel zin zullen hebben om alles s nachts te doen.  In de namiddag gaan we allen naar Zepperen naar mijn moeder, waar mijn zus en haar hele gezin ook aanwezig zal zijn.
  • Paul: Met kerstavond zal ik gewoon genieten met mijn prachtvrouw en mijn twee kinderen aan de haard bij ons thuis...
  • Andere Woorden (evy): dag Miguel, wij vieren kerstmis niet. Bovendien sta ik niet zo graag op lijstjes, hahaha. Met oudejaar zijn we aan zee bbq buiten. Ik wens jou een schitterend 2007. veel geluk en moed voor de studies. en veel originele ideeën voor je blog!
  • Elllys: Geen idee wat het kerstmenu zal zijn... Kerstavond bij vrienden en kerstdag bij mijn schoonouders. Het zal een volledige verrassing zijn dus. Ik wens jullie gezellige kerstdagen!
  • Ann: onze kerst is rustig thuis ... gezellig. Eerst lekker eten .. Klassieke dingen die de kids lusten: tomatenroomsoep, erwtjes en peekes met kroketten en kalkoen met champignonsaus, ijsstronk.  Daarna cadeautjestijd en dan op tijd vertrekken naar de nachtmis, waar Birthe moet meezingen met jongerenkoor Akkoord.  Daarna naar huis ons warme bedje in. Klinkt allemaal eenvoudig, maar meer moet dat echt niet zijn. Ik wens jou en je familie alvast ook fijne kerstdagen toe!
  • Willy zonder Marjetten: alvast fijne kerstdagen voor jullie allemaal en hier fondue
  • Boogie Peter: ik wens jouw ook een rustige en fijne kerst toe!!! Ik had je graag ons menu veerteld, maar ons moeke houdt dat naar traditie altijd een geheim. Dus met de beste wil ter wereld, ik weet het echt niet!!! Hahaha... Groetjes nog en genieten héééé!
  • Luc: wel het wordt een gourmet in strikte familiekring, gevolgd door de Kerst-nachtmis, een traditie die wij hier al jaren doorzetten...
  • Jeanjean: Bij Jeanjean op kerst geen feest , enkel een etentje in " tête a tête " met het vrouwtje .
   Op het menu staat er :
   • aperitief ( bacardi-cola) met warme hapjes,
   • kreeftensoep
   • scampi diabolic
   • lamsgebraad met uitjes en gebakken aardapellen
   • kaas en daarna de chocoladestronk .
   • Voor ons geen pakjes openen , ons kerstcadeautje kennen wij al , maandag vertrekken we voor een week op verlof in Spanje .
    Voor u ook een heel fijne kerst gewenst
  • Heidi: Ben hier eindelijk geraakt om mijn kerst-activiteiten te typen, ook al zijn ze eigenlijk al voorbij. :-)
   Gisteren vierden we kerst bij familie: mijn nonkel maakte een heerlijk 7-gangenmenu klaar en we wisselden cadeautjes uit. Bij ons is het de gewoonte dat iedereen een cadeautje koopt voor iedereen, geen papiertjes met namen dus. Het was gezellig en het werd laat!
   Vandaag wordt het dan ook een rustige Kerst-dag met wat lezen en tv-kijken...
 • Kerstmis

  countdown

  Al aan het aftellen? Wij ook!

  Vandaag was het officieel de allerlaatste "blik in het verleden", het is bijna een jaar geleden dat ik er mee begon en je moet gewoon vernieuwen. Er komt nu iets anders dat "365 dagen feest" zal heten, wat dat zal worden kom je binnenkort wel te weten want eerst is er...

  De kerstblog!

  Die begint vanaf 24 december, en daarin komen twee dagen lang al jullie kerstactiviteiten, gevolgd door allemaal fijne kerstweetjes en linkjes die komen ook weer heel even terug! Voor iedereen een geweldig kerstfeest en smakelijk aan tafel! Bedankt voor al jullie inzendingen! Je kan jouw kerstactiviteiten en menu's nog doorsturen via reacties of mail.

 • vandaag een blik in het verleden

  Op 22 december 1993 krijgt de dochter van Fidel Castro politiek asiel in de Verenigde Staten

  Zo het is weer vrijdag! Voor vele middelbaarse studenten begint officieel de kerstvakantie vandaag, voor de andere de blok. Het kerstweekend staat voor de deur, en we hebben net geen 40 reacties ontvangen via kerstmail. Je kan jouw activiteiten en menu's nog doorsturen via reacties of mail.

 • Eén vrouw, twee baarmoeders, drie baby's

  Een Britse vrouw met twee baarmoeders heeft in september een drieling gebaard. De 23-jarige Hannah Kersey heeft na zeven maanden zwangerschap drie meisjes op de wereld gezet. Een tweeling, Ruby en Tilly, groeide in de eerste baarmoeder en een derde meisje, Grace, in de tweede. Het drietal bleef na de geboorte negen weken in observatie, maar stelt het goed en mocht woensdag het ziekenhuis verlaten. Moeder Hannah loopt over van trots. Grace, die nooit een baarmoeder moest delen, lijkt het haantje de voorste van de drie. Ze is erg beslist en onafhankelijk en wil steeds als eerste eten. Hannah en haar partner Devon hadden al een zoontje van twee, Marley. Pas toen het jongetje geboren werd, ontdekte de Britse dat ze twee baarmoeders had

 • het paard van god

  Een 82-jarige New Yorker die al 64 jaar blind was aan zijn rechteroog, kan terug zien na een kopstoot van een racepaard. Don Karkos werd gedeeltelijk blind toen hij tijdens zijn legerdienst in de Tweede Wereldoorlog een brokstuk van een granaatinslag op zijn hoofd kreeg. Artsen hebben lang gezocht naar een oplossing voor zijn blind oog maar niets hielp tot het raspaard My Buddy Chimo de paddockbewaker een stoot verkocht op exact dezelfde plaats waar de man 64 jaar geleden werd geraakt. Een paar uur na het incident merkte Karkos dat zijn zicht terugkeerde. Hij kan nu terug een paar meter ver zien met zijn rechteroog en is het paard heel dankbaar. Oogdokter Douglas Lozzaro van het Long Island College ziekenhuis, zegt dat de klap mogelijk een verplaatste lens terug op de juiste plaats smakte

 • I believe I can fly

  In Engeland heeft een skydiver een val van 4.572 meter overleefd dankzij een braambessenstruik. De parachute van de 25-jarige Michael Holmes ging niet open toen hij tegen 160 kilometer per uur naar beneden viel. Volgens het slachtoffer hebben de dikke braambessen zijn leven gered.
  "Wanneer ook mijn reserveparachute niet openging op 300 meter, dacht ik dat mijn leven voorbij was." Michael hield aan zijn val een doorboorde long en een gebroken enkel over. Hij mag van geluk spreken dat hij nog leeft.

 • na de best-friet nu het best-prostituee label

  Een kwaliteitslabel voor prostituees: dat is het opmerkelijke voorstel van de Gentse professor Gert Vermeulen, voorzitter van de vakgroep Strafrecht en Criminologie. Hij wil daarmee de bonafide bordeeluitbaters scheiden van de mensenhandelaars. Vermeulen denkt aan een soort zelfregulering voor de sector. Zoals de ISO-norm in de reguliere economie kunnen we aan de bordeeluitbaters vragen om zichzelf bepaalde normen op te leggen: minimumlonen, geregelde arbeidstijden, hygiënische regels...

 • arme meisje

  d863c9c3-107f-419e-b81b-473496e04df5Een 14-jarig Haïtiaans meisje, dat een 7 kilo zware tumor op haar gezicht had, durft weer de straat op nu het gezwel na een aantal zware operaties is verwijderd. Woensdag ging het meisje, Marlie Casseus, voor het eerst winkelen. Door de tumor, die op haar gezicht groeide sinds ze 8 jaar oud was, kon Marlie niet meer spreken. Ook kwamen haar luchtwegen in de verdrukking en raakten haar gelaatstrekken ernstig misvormd, tot het punt dat alleen haar ogen, neusgaten en één enkele tand nog herkenbaar waren. Vorig jaar werd ze in een kinderziekenhuis in Miami in de Amerikaanse staat Florida opgenomen. Volgens de artsen had het weinig gescheeld of ze was aan haar aandoening bezweken. In het ziekenhuis werden vier operaties uitgevoerd, waarbij de tumor werd verwijderd, haar ogen weer in het midden van haar gezicht werden geplaatst, en haar neus en jukbeenderen werden gereconstrueerd. Over twee jaar komt ze terug naar de Verenigde Staten voor verdere operaties, waarbij ze onder meer tanden zal krijgen

 • vandaag een blik in het verleden

  Op 21 december 1913 verschijnt in de 'New York World' de eerste kruiswoordpuzzel, gemaakt door Arthur Wynne.

  Op 21 december 1964 wordt in Groot-Brittannië de doodstraf afgeschaft

  Op 21 december 1937 brengt Walt Disney Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit, zijn eerst tekenfilm van speelfilmlengte.

  Op 21 december 1898 ontdekken Marie Curie en Pierre Curie radium.

  Ja! We zijn goed bezig! Ik heb al 35 reacties ontvangen over wat jullie gaan doen en eten op Kerstmis. Je kan jouw activiteiten en menu's nog doorsturen via reacties of mail. Bedankt voor de massale opkomst! Nog 3 dagen en het is zover!

 • Eten & drinken tijdens kerstmis.

  christmas-turkeyIn Vlaanderen staat er vooral champagne, soep, vleesfondue en kerststronk op het kerstmenu, terwijl Walen voor een traditionelere maaltijd kiezen met champagne, ganzenlever, kalkoen, kaas en ijsstronk als dessert. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Carrefour Belgium bij 1.849 personen. Wat het aperitief betreft, drinken de Belgen het liefst champagne en schuimwijn. Het favoriete voorgerecht van Franstalig België met Kerst is en blijft de ganzenlever, terwijl bij de Nederlandstaligen soep nog steeds op nummer één staat. Uit de enquête blijkt dat gerookte zalm duidelijk aan populariteit wint in Vlaanderen. De gerookte vis bevestigt daarenboven zijn tweede plaats op het bord van de Franstaligen. In Wallonië blijft de kalkoen nog steeds de ongekroonde koning van het kerstmenu, terwijl Vlamingen steeds vaker kiezen voor vleesfondue, steengrill of gourmet als hoofdgerecht.

  Hoe zit het bij de bloggers, wel er zit verschillende keren tomatensoep bij, ook zal de champagne rijkelijk vloeien want bijna overal staat het er bij en fondue doet het ook goed… maar het is heel uiteenlopend. Bijzonder fijn hoor! Je kan jouw activiteiten en menu's nog doorsturen via reacties of mail.

 • arm meisje

  Na een zwemles op school in het zuiden van Wales hebben de blonde lokken van de 7-jarige Paige Williams deels plaatsgemaakt voor groene. Wat minder brave klasgenootjes er meteen toe aanzet Paige de bijnaam van 'de dochter van de Hulk' te geven. Toen Paige haar oranje badmuts van Speedo afdeed, schrok ze zich een hoedje. De ouders van Paige zeggen dat ze al vanalles geprobeerd hebben de groene lokken weg te krijgen, maar tevergeefs. Ze vrezen dat hun dochter er met Kerstmis nog altijd 'groen' zal bijlopen

 • alles voor de wereldvrede!

  Wereldvrede, daar is het een Californisch koppel om te doen. Hoe dat volgens hen best kan bereikt worden? Niet door een praatje te slaan met internationale machthebbers à la Bush maar simpelweg... met een gezamenlijk orgasme op 22 december. De 76-jarige Donna Sheehan en de 21 jaar jongere Paul Ref hopen dat uiteindelijk een miljard (!) mensen op hun genotswens zullen ingaan. Op hun website www.globalorgasm.org legt het paar uit hoe de collectieve extase een positieve verandering in het energieveld van de Aarde zal teweegbrengen. Om er een spiritueel tintje aan toe te voegen, wilden beiden het collectieve klaarkommoment laten plaatsvinden op 22 december, de kortste dag van het jaar én Wereldorgasmedag. Allen aan de slag dus, in naam van de wereldvrede!

 • wanneer is het dé moment?

  Vrouwen gaan zich rond de eisprong sexier kleden. Ze dragen uitdagender kleding en meer sieraden. Dat toont een onderzoek aan van het Amerikaanse vakblad Hormones and Behavior. Mannen vonden ook de lichaamsgeur van vrouwen in hun vruchtbaarste periode het aantrekkelijkst. In deze periode blijken vrouwen ook meer aandacht te besteden aan hun sociale contacten, meldt het Algemeen Dagblad

 • wat is kerstmis?

  Minder dan de helft van Britse kinderen tussen zeven en elf jaar weet dat Kerstmis het feest van de geboorte van Jezus is, blijkt uit een peiling voor de BBC. Slechts 44 procent van de 1.063 ondervraagde kinderen weet dat Kerstmis verwijst naar de geboorte van Christus. De jongeren in Noord-Ierland zijn iets beter bij de (godsdienst)les. Daar geeft 71 procent van de respondenten het goede antwoord. De grote meerderheid van de kinderen (89 procent) zegt verrukt te zijn door Kerstmis. Drieënzestig procent van de jongeren spendeert geld om geschenkjes te kopen voor bekenden. In eerste instantie de moeders. Zij krijgen van 16 procent van de kinderen een pakje, tegen slechts zeven procent van de vaders. Zesenzestig procent van deze jongeren proberen correct aan beide ouders evenveel te geven. Voor 29 procent van de ondervraagde jongeren betekent Kertsmis in de eerste plaats denken aan de anderen. Voor 24 procent draait het eerder om geven dan om krijgen