• Oma van 80 verandert in drugsbarones?

  Enkele politie-agenten, die een Jamaïcaanse drugsbaron op het spoor waren, vielen per vergissing binnen in het huis van een 80-jarige vrouw. Het lijkt wel een scène uit een komische film. Nadat Betty Keens voordeur werd ingetrapt, werd ze wakker met enkele agenten in haar slaapkamer. Daar moest ze een uur blijven, terwijl haar 42-jarige dochter Sandra in een andere kamer werd vastgehouden. Nadat ze hun vergissing inzagen herstelden de agenten haar deur en gaven ze de oude vrouw een grote bos bloemen. (bron: Nieuwsblad)

 • Deense leerkrachten zagen het goed zitten.

  Een aantal Deense leerkrachten zijn op de vingers getikt nadal ze als jurylid een stripact van een aantal studentes hadden beoordeeld. De leerkrachten van een gymnasium in de stad Silkeborg maakten deel uit van een jury tijdens een studentenshow waarin verschillende klassen een eigen act voorstelden. Bij een van die acts gingen de kleren blijkbaar vlotjes uit. Volgens schooldirecteur Erik Olesen 'liep de show uit de hand'. Hij meent dat zijn leerkrachten compleet verrast werden. De directeur liet ook weten dat de studentes die de controverse veroorzaakten, spijt hebben van hun daden. Olesen was vooral kwaad op de studenten die de stripact heimelijk filmden, mogelijk wacht hen een sanctie. (bron: Nieuwsblad)

 • Jongens presteren slechter door testosteron

  Dat jongens op school slechter presteren dan meisjes, heeft niet alleen met machogedrag te maken. Ook hun hormonen zijn een spelbreker. Vanaf elf à twaalf jaar is er bij jongens een sterke toename van het hormoon testosteron. Dat maakt de leerlingen onrustiger en competitiever, wat botst met de strakke structuur die het onderwijs oplegt. Zo luidt de conclusie van de socioloog Hans Vermeersch (Universiteit Gent). Hij onderzocht de prestatieverschillen tussen jongens en meisjes op vraag van het Centrum voor Genderstudies. Dat die verschillen er zijn, blijkt onder meer uit de spijbelcijfers. Daarnaast hebben jongens ook meer kans om te blijven zitten. En zelfs de doorstroming naar het hoger onderwijs is overwegend vrouwelijk. Jongens zoeken soortgenoten op. Samen gaan ze dan spijbelen of doen ze andere dingen die hun schoolsucces ondergraven.' De opstandigheid van jongens wordt ook door het onderwijs versterkt. (bron: Nieuwsblad)

 • Man is te lief voor eendenfamilie en veroorzaakt ongeval

  Een overstekende eend met jongen heeft zondag op de snelweg A15 bij Sliedrecht (nabij Dordrecht) een aanrijding met vijf auto's veroorzaakt. Hierbij vielen vier gewonden en een lichtgewonde. Dat meldde de politie. De eendenfamilie wilde rond 10.15 uur de snelweg oversteken. Een automobilist zag dit gebeuren en trapte op de rem. Hierdoor ontstond een ongeluk waarbij vijf auto's waren betrokken. Vier mensen zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht, een persoon raakte lichtgewond. De snelweg was ruim twee uur lang afgesloten wegens onderzoek. Van de eendenfamilie heeft een kuikentje het ongeval niet overleefd. De overige leden wisten ongedeerd weg te komen. (bron: Het Belang van Limburg)

 • Britten worden heropgevoed.

  In hun niet aflatende campagne om de jeugd in hun land wat aangenamer in de omgang te maken, zijn de Britse autoriteiten van plan om op school lessen te laten geven in 'emotionele intelligentie', in de hoop dat de jongeren zich daardoor minder onbeschoft, respectloos en gewelddadig zullen gedragen dan momenteel. Vanaf september wordt in het lessenpakket een cursus opgenomen die de jongeren moet bijbrengen hoe ze hun woede of frustraties onder controle kunnen houden zonder scheld- of vechtpartijen. Volgens leerkrachten die betrokken waren bij proefprojecten met deze aanpak, leidde een en ander inderdaad tot een kalmere, serenere sfeer in de klas, tot minder spijbelaars en minder pesterijen. (bron: Het Belang van Limburg)

 • Supercrematoria in Australie.

  In Australië installeren de crematoria grotere verbrandingsovens omdat de Australiërs steeds zwaarlijviger wordt. Dat meldt de Sun-Herald zondag. Meer dan de helft van de Australische mannen lijdt aan overgewicht of is zwaarlijvig. Bij de vrouwen is dat bijna de helft. In 2010 zou dat percentage bij mannen en vrouwen geboren tussen 1966 en 1970 stijgen tot respectievelijk 88 en 61 pct. Vorig jaar stelde de organisatie van begrafenisondernemers al voor om de kisten niet meer met touwen in de graven te laten zakken, maar om gebruik te maken van speciale heftoestellen. Daarnaast werd aangeraden om de kist niet meer op de schouders te dragen omdat sommige kisten "gevaarlijk zwaar" waren geworden. (bron: Het Belang van Limburg)

 • Daar is de zomer, daar zijn de wespen.

  Door de hoge temperaturen in het voorjaar zullen deze zomer waarschijnlijk meer wespen rondzoemen dan in andere jaren. Ook zullen de wespen een maand eerder de terrasjes teisteren dan normaal. Vanaf half juni komen de werksters vermoedelijk al naar buiten om zoetstoffen te zoeken. Dit jaar waren de wespen al vroeg in de weer. Zijn deze hinderlijke insecten gewoonlijk pas rond april waar te nemen, nu werden ze in februari al gesignaleerd. Het warme voorjaar is vooral gunstig voor de wespenkoninginnen. In die periode sterken ze aan na de winterrustperiode. Hoe beter het voorjaar, hoe sterker de koningin en hoe meer nageslacht. De koningin produceert ongeveer 125 dagen eitjes, waar larven uit voortkomen. Die groeien op tot werksters, die de nieuwe larven weer verzorgen. Zijn de larven op, dan zwerven de werksters uit over het land op zoek naar zoetigheid. (bron: Het Belang van Limburg)

 • Man zit hele tijd dood op treintoilet.

  Een Indonesiër die in een treintoilet overleed heeft enkele malen tussen Tegal en Jakarta op en neer gereisd - een tocht van zes uur - voor hij werd ontdekt. De 55-jarige man was met een groep vrienden vanuit Tegal vertrokken naar de hoofdstad, maar was er niet bij toen de groep uit de trein stapte. Zijn verontruste familieleden vonden hem na meer dan 24 uur op een treintoilet, nadat zij een treinbediende te pakken hadden gekregen die vertelde dat hij een van de toiletten niet kon schoonmaken omdat die op slot zat. De doodsoorzaak was niet bekend, maar de man was kortgeleden getroffen door een beroerte. Zijn dochter is van plan de spoorwegmaatschappij aan de klagen wegens nalatigheid. (bron: Het Belang van Limburg)

 • Seks op eerste dat is goed voor lange relatie

  De Britse bioloog Barry Gibb beweert dat seks na het eerste afspraakje de kans op een vaste relatie verhoogt.  In zijn nieuwe boek, 'The rough guide to the brain' (de ruwe gids door de hersenen), geeft Gibb aan dat seks chemische reacties in de hersenen veroorzaakt die tot liefde en relatie leiden. "Iedereen probeert altijd romantisch en hoffelijk te zijn op de eerste date, maar de chemische reacties in de hersenen duiden enkel op lust en verlangen," beweert Gibb. Misschien kun je je date met dit boek hiervan overtuigen. (bron: Het Belang van Limburg)

 • Broer van bruidegom wordt bruidegom.

  Een stomdronken Indiase bruidegom heeft flink moeten boeten voor zijn wangedrag. Familie van zijn aanstaande vrouw en bewoners van het dorp waar het paar zou trouwen, hadden zo genoeg van zijn misdragingen dat ze zijn broer zijn plaats lieten innemen, meldde de Indiase politie vandaag. De dronkenlap probeerde het besluit nog terug te draaien door excuses aan te bieden, maar tevergeefs. Zijn broer was graag bereid om de jonge bruid in het oostelijke Patna te trouwen

 • Britse lijken komen in verkeerde kist terecht

  Lichaamsdelen van Britse militairen die in Afghanistan zijn omgekomen, zijn verwisseld en in de verkeerde doodskist terechtgekomen. De zaak kwam aan het licht toen de Royal Air Force persoonlijke eigendommen van een bij een vliegtuigongeval omgekomen Brit niet bij diens verwanten, maar bij de familie van een andere militair afleverde. De Britse krant The Guardian meldde vandaag dat het Britse ministerie van Defensie heeft toegegeven dat van zeker éen militair lichaamsonderdelen in de verkeerde kist zijn terechtgekomen. De militair was een van de veertien Britten die in september vorig jaar de dood vonden toen ze met hun vliegtuig neerstortten bij de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan

 • Jongen wil vliegen.

  Jong geleerd is oud gedaan. Gustavo Osario, een 4-jarig jongetje uit de Amerikaanse staat Florida, heeft z'n been gebroken toen hij vanuit zijn slaapkamerraam op de tweede verdieping naar beneden is gesprongen. De eigenlijke bedoeling van de kleuter was om naar beneden te vliegen. Naar eigen zeggen probeerde hij de superheld uit zijn favoriete film ‘The Little Vampire’ te imiteren. Osario’s vader bevestigde dat zijn zoon na afloop van de film al vertelde dat hij net als zijn idool wilde leren vliegen. Toen vader Osario een paar dagen later thuis kwam van zijn werk trof hij zijn zoontje aan op de oprit. Gustavo werd meteen naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij ‘slechts’ zijn been had gebroken

 • 365 dagen feest

  Nog 52 dagen en het is

  zomer

  Feestende namen: Pia, Pio, Rosamond, Rosamunde, Ralf, Ralph, Raoul, Redolf, Hilde.

  Feestneuzen: Karel XVI Gustaaf (61), Jef De Smedt (51), Franky Van der Elst (46), Miguel Urdangarin y de Borbón (5)

  De zon kom op om 6.19 en gaat weer onder om 21.01 uur.

  Na zaterdag 8 Orofarkeelbolletjes gekregen te hebben, en gisteren eens lekker uit te rusten kunnen we er weer helemaal tegenaan! Vandaag is een naamgenoot van mij jarig... een kleine prins! Hiep hiep hiep... HOERA!

 • 365 dagen feest

  Nog 53 dagen en het is

  zomer

  Feestende namen: Cato, Katrijn, Katrien, Tina, Rob, Robbert, Robby, Robin, Ruppert, Ruprecht.

  Feestneuzen: Mark Eyskens (74), Francis Rossi (58), Michelle Pfeiffer (50), Andre Agassi (37)

  De zon kom op om 6.23 en gaat weer onder om 20.58 uur.

 • 365 dagen feest

  Nog 54 dagen en het is

  zomer

  Feestende namen: Peter, Lodewijk-Marie, Theodoor, Valeer, Valesca, Walli, Claire, Clarice, Klaar

  Feestneuzen: Saddam Hoessein (-), Jimmy Frey (68), Jean-Claude Van Cauwenberghe (63), Jay Leno (57), Penélope Cruz (33), Jessica Alba (26)

  De zon kom op om 6.23 en gaat weer onder om 20.58 uur.

  Jullie kunnen nooit raden wie er een keel heeft als schuurpapier, en snot zoveel als de Noordzee... ja, inderdaad... ik dus. Enfin mijn neus zal wel afgekoeld worden vandaag! Fijn weekend

 • 365 dagen feest

  Nog 55 dagen en het is

  zomer

  Feestende namen: Citta, Sita, Marian, Marie-Anne, Marion, Flor, Flore, Floriberta, Florbrecht, Florry.

  Feestneuzen: Kate Pierson (59), Ace Frehley (56), Prins Willem-Alexander (40), Siska Schoeters (25)

  De zon kom op om 6.25 en gaat weer onder om 20.57 uur.

  Ik ben 5 dagen thuis en dat is niet spijtig want het wordt weer bijzonder warm en dus doen ze bij donna ook iets speciaal:

  home_verfrissingsdag

 • Lekker kaas kijken.

  Een grote blok Engelse Cheddar kaas voor een webcam. Het lijkt niet interessant, maar toch is het een hit op het internet. Meer dan 1 miljoen kijkers surften al naar cheddarvision.tv om te kijken naar de rijpende blok kaas.

  De blok Westcombe Cheddar ligt al sinds december 2006 voor een webcam, maar werd pas in februari opgepikt door de grote massa surfers. Sindsdien brachten kijklustigen uit 119 landen al een bezoekje aan de site. Werp hier uw ogen op de kaas!
 • Happy meal met condoom, daar wordt je blij van

  Een Nieuw-Zeelandse familie zal zich haar laatste bezoek aan de hamburgerketen McDonalds nog even herinneren. Toen de zevenjarige dochter van het gezin aan haar Happy Meal wilde beginnen, stootte ze plots op een condoom in plaats van een leuk stukje speelgoed. 'Wat voor een schok zou dit voor onze kleine meid geweest zijn als ze de verpakking had opengemaakt. Hoe zouden we haar dat moeten uitleggen. Ze is pas zeven jaar!', reageerde een ontdane oma. Het personeel van het fastfoodrestaurant ruilde het condoom meteen in voor een stuk speelgoed, een potlooddoos en een extra hamburger. Hoe dat condoom in de Happy Meal is terechtgekomen is een raadsel. (bron: Nieuwsblad)

 • Vogeldrama in nederland te volgen via webcam.

  Een waar drama voltrekt zich voor de ogen van webcammende Nederlandse vogelliefhebbers. Al weken volgen honderden liefhebbers het wel en wee in een nest slechtvalkjes in het Brabantse plaatsje De Mortel op de voet. Maar begin deze week sloeg de schrik toe: het vrouwtje werd door een ander wijfje van haar nest verjaagd. De drie jongen, nog maar twee weken oud, dreigen te sterven door gebrek aan voedsel. De kuikenweesjes zijn inmiddels het middelpunt van een emotioneel debat over de vraag of de mens al dan niet moet ingrijpen. Maar vogelaars die trouw inloggen op de webcast van Planet Internet dat de natuur zijn gang moet kunnen gaan. De Vogelbescherming is onverbiddelijk: ingrijpen is uitgesloten. Via de webcam die bij het nest is gehangen, is inmiddels te zien dat het vreemde vrouwtje nog steeds bij het nest rondhangt, zonder de donzige kuikens van voedsel te voorzien. De vrees bestaat dat zij de jongen op een kwaad moment zal doden. En het kan nog gruwelijker: als de kuikens hongerig genoeg worden zouden ze elkaar kunnen opvreten, stelt De Pater. De link naar de slechtvalken vindt u HIER (bron: Het Belang van Limburg)

 • Restaurant wordt elf meter verplaatst.

  Een Vietnamese restaurantuitbater heeft zijn eethuis elf meter laten opschuiven om de klanten een beter uitzicht te gunnen. Het manoeuvre werd uitgevoerd door Nguyen Cam Luy, die in zijn carrière al 256 huizen verplaatste. Een team van 20 bouwvakkers had nauwelijks een week nodig om het gebouw van 1.500 ton te verhuizen. De operatie kostte de uitbater 87.000 dollar, maar zijn klanten hebben voortaan wel uitzicht op de Ke Ga vuurtoren. De 56-jarige Cam Luy was een landbouwer voor hij zich toelegde op het verplaatsen van gebouwen. De man verhuisde eerder al enkele Boeddhistische tempels en een eeuwenoude boom. (bron: Het Belang van Limburg)