• Tijgers spelen met kuikens!

  tijgersEen stel tijgerwelpen in een Chinese dierentuin is vriendjes geworden met hun prooi. De verzorgers van Zhejiang Wenlin Zoo in het Chinese Taizou hadden kuikens in de kooi van de vier maanden oude welpjes losgelaten. Hiermee probeerde ze het jachtinstinct los te maken bij de tijgertjes. Tot de verbazing van de verzorgers werden de gele pluimbollen niet afgeslacht. In tegendeel, de welpen leken zelfs bang te zijn voor de kuikens, maar dit veranderde al snel. Een woordvoerder van de dierentuin: “De tijgers en kuikens begonnen met elkaar te spelen. Misschien zijn ze in elkaars ogen geen vijanden, maar vrienden.” (bron: de Telegraaf)

 • Algerijnen willen geen gratis condoom

  dyn005_original_250_172_pjpeg_2502271_c6ebd2522f8296bced466d54400c7b58In Algerijnse apotheken liggen ongeveer tien miljoen condooms te verstoffen. Ze zijn gratis beschikbaar gesteld door de overheid, maar volgens medici komt niemand ze ophalen. Volgens de Verenigde Naties lijden circa 19.000 mensen in het land aan aids, hoewel de regering dit aantal veel lager inschat. Onder de bevolking bestaat nog altijd veel onduidelijkheid over de ziekte. Onderzoeken geven aan dat 40 procent van de Algerijnse jeugd niets van de ziekte afweet. Veel mensen denken dat het hiv-virus door iedere vorm van contact overdraagbaar is. De regering heeft imams gevraagd tijdens het vrijdaggebed te waarschuwen tegen onveilige seks. Veel conservatieve geestelijken zien aids echter als een straf voor een losbandig seksleven. (bron: de telegraaf)

 • Braaksel in Wal-Mart zorgt voor ernstige gevolgen

  vomit-6Het Wal-Mart filiaal in het Amerikaanse Davenport is aangeklaagd nadat een vrouw uitgleed over een hoop kots, zo berichten verschillende media vandaag. Volgens de vrouw raakte ze gewond bij de val, en is de keten nalatig geweest door het braaksel niet direct op te ruimen. De vrouw beweert zware nekklachten te hebben sinds de val. Ze zou tevens al enkele keren geopereerd zijn wegens pijn in haar rug en kan bovendien niet meer werken. De oorsprong van de lading kots is onbekend

 • Oost-Duitsland heeft een tekort aan vrouwen

  brazilian-womenHet oosten van Duitsland kampt met een dramatisch tekort aan vrouwen. In sommige streken bestaat inmiddels een overschot aan mannen van 25% en meer. Zelfs in dunbevolkte regio's boven de poolcirkel in Zweden en Finland komt een dergelijke situatie niet voor, melden Duitse media. Sinds de val van de Muur in 1989 verlieten ongeveer 1,5 miljoen personen de voormalige DDR, vooral jonge, opgeleide vrouwen. In het oosten vormde zich daardoor een onderlaag, die door mannen zonder werk, opleiding en partner wordt gedomineerd. Deze mannen zijn bijzonder vatbaar voor rechts-radicaal gedachtegoed, blijkt uit deze week gepubliceerd onderzoek.

 • New Yorker heeft langste tepelhaar ter wereld

  30_21nipplehairman_zEen inwoner van New York claimt dat hij de langste tepelhaar ter wereld heeft. Doug Williams heeft een haar van maar liefst dertien centimeter uit zijn tepel steken. Dit meldt The Brooklyn Paper vandaag. Doug hoopt hiermee een vermelding in het Guiness Book of Records te krijgen. Het huidige record staat namelijk op een slordige elf centimeter. Volgens Williams is zijn haar "een genetische gave".

 • Koning en Koningin zeggen foert tegen Kyoto-normen

  mangusta-108-yacht-charterKyoto-normen, Al Gore-taksen of emissiebeperkingen? Ons vorstenpaar ligt er duidelijk niet wakker van. In het Italiaanse Ponza kiekten paparazzi Albert en Paolo aan boord van hun gloednieuwe jacht: een Rizzardi Incredible 45S. Met zijn topsnelheid van 84 km/u is dit het allersnelste model van de Italiaanse botenbouwer. De twee dieselmotoren, van 730 pk elk, jagen er op kruissnelheid samen 300 liter brandstof per 100 kilometer door. Ter vergelijking: dat is anderhalve keer meer dan een Leopardtank en zelfs dubbel zoveel als een Agusta-gevechtshelikopter. Wie zei ook weer dat Defensie te veel geld kost? (bron: Het Belang van Limburg)

 • Kortrijk wil geen schoenen op wieltjes

  rxc_shoeBasisschool Kinderland in Kortrijk verbiedt leerlingen nog langer met schoenen op wieltjes naar school te komen. De school is hiermee de eerste in Vlaanderen die zo'n verbod invoert. De sportschoenen zijn een soort compacte skates waar de kinderen zo'n 20 tot 30 kilometer per uur mee kunnen skaten in de gang. De school verbood daarop snel het dragen van de rappe schoenen, want de directeur vindt ze veel te gevaarlijk: "Wij willen hier geen ongelukken."

 • Vals zingen betekent de dood op de Filippijnen.

  radio_microEen beveiligingsmedewerker van een karaokebar op de Filippijnen heeft een bezoeker doodgeschoten, omdat hij het niet kon uitstaan dat de man vals zong. De schutter werd meteen na het incident gearresteerd door een politieagent die toevallig in de bar aanwezig was, zo maakte de politie bekend. Doodslag en geweld komen wel vaker voor in Filippijnse karaoke-bars. Vooral bij de populaire meezinger 'My Way' van Frank Sinatra slaat opvallend vaak de vlam in de pan. Veel bars hebben het nummer daarom van hun lijst geschrapt. Bij welk nummer het 29-jarige slachtoffer in Mateo town de verkeerde toon aansloeg, is niet bekend.

 • Naakt fietsen op 30 juni in Brussel.

  bicycle_art1De internationale organisatie World Naked Bike Ride heeft opgeroepen om op 30 juni naakt door Brussel te fietsen. Met de ludieke manifestatie protesteert de organisatie tegen de toenemende oliegekte en de kwetsbaarheid van de zwakke weggebruikers. Het evenement wordt op verschillende plaatsen ter wereld georganiseerd. Wie wil deelnemen wordt op 30 juni om 14 uur op het Brusselse Muntplein verwacht. De tocht duurt ongeveer twee uur en het is uiteraard de bedoeling dat de deelnemers zo naakt mogelijk op hun fiets kruipen. Eerder werden al naakte fietsmanifestaties op touw gezet in Vancouver, Seattle, Auckland en Apeldoorn. Ook in 2006 en 2005 werd al naakt door Brussel gefietst. (bron: Het Belang van Limburg)

 • Vrouw op toilet wordt gered uit brandend huis.

  fireIn het Oost-Vlaamse Eeklo kon een moeder (51) van drie kinderen gered worden uit haar brandende huis. De wijkagent belde de vrouw op haar gsm, zodat ze duidelijk kon maken dat ze zich verschanst had op het toilet. Daarop kon de brandweer haar bevrijden uit de vlammenzee. Gistermorgen om 8.15 uur werd de brandweer van Eeklo opgeroepen voor een schouwbrand. Pas later zou blijken dat een vrouw haar huis op verschillende plaatsen in brand had gestoken nadat ze de kinderen naar school had gebracht. De vrouw zou vandaag uit haar woning gezet worden wegens achterstallige huur en ze wou zich wreken op de huisbaas. De brandstichtster werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. De drie kinderen zijn opgevangen bij familie. De woning is volledig vernield. (bron: Nieuwsblad)

 • Amerikaan houdt van schoenengeur.

  __%5CShoe%20Images%5CConverse%5CAll%20Star%20Hi%20Print%20Green%20SideDe Amerikaanse politie heeft in de staat Wisconsin een man in de kraag gevat die 1500 paar schoenen had gestolen uit schoolkluisjes. Volgens de politie hield hij ervan eraan te ruiken. De 27-jarige schoenenfetisjist drong de afgelopen twee jaar middelbare scholen binnen om kluisjes te openen. Hij had het vooral voorzien op tennisschoenen van meisjes. De snuffelaar viel door de mand doordat een videocamera hem filmde. In zijn woning vond de politie de schoenen die hij al eerder had gestolen. (bron: de telegraaf)

 • Mount Everest is opgeruimd.

  651520820Een Japans team van alpinisten heeft tijdens de jaarlijkse schoonmaakbeurt een halve ton afval verwijderd van de Mount Everest. Alpinist Ken Noguchi en zijn team vonden conservenblikken, gebruikte tenten, bedorven voedsel en verlopen geneesmiddelen. Een deel van dit afval zal in Japan worden tentoongesteld om de publieke opinie bewust te maken van het probleem. Het team ruimde de Everest langs de Tibetaanse noordzijde op vanaf een basiskamp op 6.400 meter hoogte, en bracht het afval naar een ander kamp op 5.200 meter hoogte. Noguchi heeft in 2000 voor de eerste keer de hoogste berg ter wereld (8.850 meter) opgeruimd. Hij vond dat het massief er dit jaar "schoner" bij lag dan anders. In zeven jaar tijd, heeft hij bijna negen ton afval opgehaald zoals zuurstofflessen, kilometers touw, tenten en voedsel. De Everest werd op 29 mei 1953 voor het eerst bedwongen, door de Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en de Nepalees Tenzing Norgay. Sindsdien is de piek 3.067 keer bedwongen. (bron: vrtnieuws.net)

 • Bevallen in de lucht is cool.

  sleeping-beautyDe afgelopen dagen zijn twee vrouwen bevallen tijdens een langeafstandsvlucht. Een van hen wist zelfs niet dat ze zwanger was. Tijdens een vlucht tussen Atlanta en München moesten de piloten noodgedwongen een tussenlanding maken in Charlotte. Een Duitse vrouw beviel van een jongetje met de hulp van twee hartspecialisten die meevlogen. Het pasgeboren kindje kreeg een hartstilstand, maar gelukkig was een van de twee artsen toevallig een kindercardioloog. Hij kon het kind weer tot leven brengen. Op een vlucht tussen Nieuw-Zeeland en Chili bracht een Braziliaanse vrouw een meisje ter wereld. Die geboorte verliep evenmin rimpelloos, want de baby kwam in een stuitligging met de voeten eerst ter wereld. De moeder, die naar eigen zeggen niet eens op de hoogte was van haar zwangerschap, werd bijgestaan door een 37-jarige arts die aan boord van het vliegtuig was. (bron: vrtnieuws.net)

 • Schietpartij door te weinig chilisaus.

  Calve-chilisausDe combinatie van vrij vuurwapenbezit, een erg kort lontje en een onstilbare trek in chilisaus werd de manager van een fastfoodrestaurant in de Amerikaanse stad Miami bijna fataal. Een klant die om tien zakjes van de rode saus had gevraagd, ontstak in blinde woede toen een medewerker hem zei dat er slechts drie bij de prijs waren inbegrepen. De ontevreden klant riep de manager erbij, trok zijn wapen en schoot de man meerdere keren in zijn arm, aldus de politie. De manager werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

 • 365 dagen feest

  Nog 21 dagen en het is

  zomer

  Feestende namen: Nilla, Pernille, Petra, Matilde, Mathilde, Thilda, Tilly, Gilimer, Gilmar, Gilmer.

  Feestneuzen: Clint Eastwood (77), Nolle Versyp (-), Dominique van Roost (34), Colin Farrell (31).

  De zon kom op om 5.36 en gaat weer onder om 21.45 uur.

  Werelddag tegen tabak

  Gisteren is er gigantisch veel reactie gekomen op de berichten! En dat doet mij natuurlijk bijzonder veel plezier! Merci, merci, en... merci!

 • Vrouw vindt overal garnalen in haar appartement.

  173989004_7152bf8e60Een vrouw van negentien uit het Zweedse Lund kon haar ogen nauwelijks geloven toen ze thuiskwam van twee weken vakantie. Er lagen overal garnalen in haar appartement. De politie vermoedt dat het om een wraakactie gaat van een vriendin. Het slachtoffer van de wansmakelijke grap had haar 'vriendin' een sleutel van haar appartement gegeven. Kort voor haar vertrek hadden de twee nog een woordenwisseling.

 • IJsje met pizzasmaakje op komst.

  large_436940Kono Pizza is de naam van een trendy nieuwe Japanse fastfoodketen waar je pizza's kan eten in een ijskreemhoorntje. Je kan kiezen uit zeven soorten pizza. De ingrediënten worden in het hoorntje gepropt en dat gaat dan een oven in. Het idee is dat je het ook eet als een ijsje. Momenteel zijn er vijf kramen in Toyo en één in Nagoya.

 • Zonder condoom kom je Wit Rusland niet binnen.

  nbo110506condoomOm de grens van Polen naar Wit-Rusland over te steken, kan u maar beter condooms in uw EHBO-tasje steken hebben. De voorbije week zijn om die reden verschillende mensen tegengehouden. Voor alle duidelijk: het gaat enkel om de grensovergang in Terespol. (omrijden is de boodschap). Douaniers in het stadje Terespol kunnen u immers de toegang tot het land ontzeggen als u zonder rubbertjes de oversteek waagt. Op de grens met de Russische enclave Kaliningrad is dezelfde maatregel van kracht.

 • Dikke vrouwen worden ongelukkig van smalle vazen.

  C171Vrouwen die ontevreden zijn over hun lichaam voelen zich nog dikker bij het zien van een dunne vaas. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) deed er onderzoek naar en maakte de resultaten dinsdag bekend  Het onderzoek toonde aan dat vrouwen zich ook met objecten vergelijken en niet alleen met andere vrouwen. Debra Trampe onderzocht hoe vrouwen die ontevreden zijn over hunl ichaam, reageren op een dikke of een dunne vaas. Volgens Trampe maken vergelijken vrouwen zich met alle vormen waarin ze een lichaamsvorm kunnen zien.

 • Vrouw sterft door schuld van elektriciteitsmaatschappij.

  warning-electricity-2In Nieuw-Zeeland is een 44-jarige vrouw overleden die thuis aan de elektronische beademing lag. De vrouw had echter een betalingsachterstand waardoor een monteur haar stroom kwam afsluiten. Een van haar vier kinderen heeft het nog aan de monteur proberen uit te leggen, die wou echter van niks weten en sloot de stroom af. Vrijwel direct na de stroomafsluiting kreeg de vrouw ademhalingsproblemen en niet lang daarna verloor ze haar bewustzijn. Pogingen om haar bij te brengen waren niet succesvol en de vrouw is gestorven.