• Slaappil haalt Britse vrouw uit coma

  pillenEen 23-jarige Britse vrouw die al zes jaar in coma ligt, vertoont opnieuw tekenen van leven sinds ze een slaappil heeft gekregen. Amy Pickard kan niet meer zelfstandig eten of ademen sinds ze in 2001 het bewustzijn verloor na een overdosis heroïne. Dit jaar besloot de familie van de jonge vrouw haar te laten deelnemen aan een studie naar de neveneffecten van het slaapmiddel Zolpidem. "Als ze een pil heeft genomen ontspant haar gezicht en komt er opnieuw leven in haar ogen", vertelt de moeder van Pickard in Britse media. Amy kan nu zelfstandig ademen, lijkt op eten te reageren en maakt af en toe uit eigen beweging geluiden. De vrouw heeft de voorbije vier weken opmerkelijke vorderingen gemaakt. Naast Amy doen nog 360 patiënten mee aan het experiment. (bron: de Telegraaf)

 • Duitsland krijgt rouwzender

  Dgho-RIP-lt_tombstone%20(1)_____uitsland krijgt eind dit jaar de eerste rouwzender ter wereld. Etos TV wil alles rondom het sterven laten zien, aldus de initiatiefnemers tegen Duitse media. De dood zou op andere zenders nog steeds grotendeels een taboe zijn. Etos TV wil documentaires tonen over de mooiste begraafplaatsen, maar de kijker ook informeren over begrafenisvoorschriften. Nabestaanden kunnen een filmpje laten maken over hun overleden geliefde, dat dan wordt uitgezonden. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat Etos TV een verkoopkanaal voor doodskisten wordt, benadrukt de bedrijfsleiding. (bron: De Telegraaf)

 • Restaurant serveert zwerfhond als lam

  Zwerfhond_130010hEen Chinese restaurantketen in Moskou heeft zieke zwerfhonden geslacht en geserveerd als lamsvlees. De honden werden van straat geplukt en in het restaurant door koks eigenhandig geslacht. De dieren werden vervolgens als delicatesse aan de klanten voorgeschoteld. Voedselinspecteurs troffen in de keuken hondenkoppen en van de ingewanden ontdane hondenlichamen aan. De eigenaar van de inmiddels gesloten keten is aangeklaagd wegens bedrog en dierenmishandeling. (bron: ad)

 • Student leeft in kuil na onvoldoendes

  0470_IMG_6464Een 22-jarige student uit het Chinese Fuzhou is door de autoriteiten in een zelfgegraven kuil aangetroffen midden in een bos in de provincie Fujian. De man leefde al bijna twee weken in het woud nadat hij had gehoord dat hij onvoldoendes had voor examens. Uit schaamte durfde hij zich niet meer te melden bij zijn ouderlijk huis. Volgens Chinese staatsmedia leefde de student onder meer van vruchten uit het bos. Hij sliep in een kuil van 1,60 meter diep. Op aandringen van de politie is hij intussen terug bij zijn ouders.

 • Spaanse soldate ontwapenend mooi

  spaanseHet Spaanse leger is in verlegenheid gebracht door een 26-jarige soldate die bepaald niet in gevechtspak poseert. Pilar Pacheco siert de omslag van het blad Interviú zelfs. 'Ik heb respect voor het leger dus ik poseer niet met insignes', vertelt ze het blad. De donkerharige Pilar werkt al acht jaar bij de administratie van het Spaanse leger. Op de basis van Cueta. "Indien ik niet voor de strijdkrachten zou werken, was ik wellicht fotomodel geworden", zegt ze tegen Interviú dat een hele reportage van haar maakte. (bron: de Telegraaf)

 • Halloween-zombie aangezien voor lijk

  Halloween%20pompoen_bewerkt-1Een dronken Duitser in een zeer geslaagd Halloweenkostuum heeft in de trein zijn medepassagiers de stuipen op het lijf gejaagd. De als zombie verklede man lag diep te slapen en werd aangezien voor een lijk. De 24-jarige man kwam van een verkleedpartij in Hamburg waar hij veel te veel gedronken had. Zijn handen en gezicht zaten onder het nepbloed en de dronkenlap reageerde niet op verwoede pogingen hem wakker te krijgen. Zijn medepassagiers dachten dat hij vermoord was en alarmeerden de politie. Eerstehulpverleners helderden de zaak snel op.

 • Inbreker vlucht met etalagepop

  770Een inbreker in het Vlaamse Gent heeft geprobeerd met zijn buit - een etalagepop - zwemmend te ontsnappen aan de politie. De twintigjarige man had met een handlanger een etalage ingegooid van een kledingzaak. Toen de politie arriveerde, gingen de twee er met etalagepoppen en kleding vandoor. De ene man wist te ontsnappen, de ander verstopte zich achter de Dulle Griet, het vijftiende eeuws kanon in het centrum van Gent. Vervolgens sprong hij met etalagepop en al in het water. Toch slaagde de politie er in hem uit het water te vissen.

 • 365 dagen feest

  luchtfoto_uzgentFeestende namen: Kwinten, Quentin, Quint, Quintijn, Quintin, Feuillien, Foignan, Foilan, Wolfie.        

  Feestneuzen: Hans Breukhoven (61), Herman Van Rompuy (60), Yves Desmet (48), Vanilla Ice (39).

  Gisteren was het nog leuk in het UZ, vooral omdat ik een bekend gezicht zag maar ook gewoon om nog eens in die gebouwen rond te lopen... speciaal gevoel en vol rondlopende mensen, doktoren in spé, verpleegsters...

 • 365 dagen feest

  Feestende namen: Angelo, Angel, Angie, Adelfons, Alfonsa, Alphons, Alonso, Fonne, Fonnie, Fons.       

  Feestneuzen: Sabien Tiels (31), Lien Van de Kelder (25).

  Gisteren waren de uitslagen er van de onderzochte vlekken op mijn been en ze waren goedaardig! Vandaag ga ik naar het UZ in Gent (waar ik stage heb gedaan) om te solliciteren voor een job... we zien wel zeker?!

 • Liever verhongeren dan medemens eten

  pamela_129834bDe meeste Nederlanders verhongeren liever dan dat ze een medemens eten als ze na een vliegtuigongeluk op een onbewoond eiland terechtkomen. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek onder 500 Nederlanders. 65 Procent van de ondervraagden kiest voor de hongerdood. Als er toch iemand moet worden opgepeuzeld, dan zou 19 procent gaan voor de piloot, 10,2 procent voor de steward(ess) en 5 procent voor de schoonmoeder. Wie op een onbewoond eiland strandt, verblijft daar liever met Pamela Anderson (27,1 procent) dan met James Ford (26,7 procent), ofwel Sawyer uit de tv-serie Lost. Een mes is het onmisbare voorwerp dat de meeste mensen (71,4 procent) zou meenemen. Bijna 17 procent kiest voor een mobiele telefoon. De grootste angst is voor 34,3 procent om nooit meer te worden gevonden. 26,2 Procent vreest voornamelijk honger en dorst, 15,2 procent eenzaamheid en 15 procent gevaarlijke dieren of insecten. Van de ondervraagden zegt 9,1 procent nergens bang voor te zijn. (bron: ad)

 • Bejaarde mossel opgevist

  mosselenEen groep wetenschappers heeft in de buurt van IJsland een mossel opgevist die tussen die ongeveer 410 jaar oud is. Daarmee is het weke organisme waarschijnlijk het oudste dier op aarde. Daarmee overstijgt het schepsel een andere mossel, die in 1982 werd ontdekt en momenteel 220 jaar oud is. Volgens de onderzoekers is de leeftijd van een mossel af te lezen uit het aantal ringen in de schelp.

 • Man eet 103 hamburgers

  hamburgerDe 23-jarige Joey Chestnut heeft gisteren 103 hamburgers gegeten in acht minuten. Hiermee won hij een eetwedstrijd en ging hij met 10.000 dollar naar huis. Chestnut versloeg twaalf andere deelnemers. De winnaar van alle vorige edities van de wedstrijd was niet van de partij. Hij had kiespijn.

 • Roemenen leggen een knoop in hun condoom

  roemenieMeer dan 1.500 Roemenen hebben zondag 25.700 condooms aan elkaar geknoopt om in het Guiness Book of Records te raken. De actie kadert in een campagne tegen aids. Door de duizenden rubbertjes aan elkaar te knopen hebben de Roemenen een touw van 3 kilometer lang gemaakt in het centrum van Boekarest. De Roemenen blijken niet de eerste condoomknopers te zijn. Vorig jaar werd in Thailand al een keten gemaakt van 2,7 kilometer. In Roemenië worden de condooms opnieuw losgeknoopt om er kledij van te maken. Die wordt binnen enkele weken geshowd tijdens evenement dat opnieuw de aandacht op de aidsproblematiek moet richten. Roemenië telt ongeveer 16.000 seropositieve mensen. Het merendeel raakte besmet na bloedtransfusies in de weeshuizen onder het regime van Ceausescu. (bron: Nieuwsblad)

 • In één seconde over de Deltawerken

  prov_deltawerkenZo'n 275 hardlopers hebben zaterdagnacht in een seconde over de Deltawerken gelopen. Zij vertrokken om 02:00:00 uur zomertijd en kwamen om 02:00:01 uur wintertijd aan. De 'Weerstandsloop' was georganiseerd door drinkyoghurtproducent Actimel om mensen de gelegenheid te bieden hun weerstand te verbeteren. De jongste deelnemer was 16 jaar, de oudste 66. Een deelnemer liep zestien kilometer in een seconde.

 • 26 jaar 'Coca-Cola' op borst

  cocacolatattooDe Brit Vince Mattingley heeft 26 jaar lang met 'Coca-Cola' op zijn borst rondgelopen. De man vroeg 26 jaar geleden aan een ober in een Chinees restaurant wat zijn naam in het Chinees was. Hier maakte hij een tatoeage van. Later bleek dat de ober niet zijn naam had gegeven, maar die van Coca-Cola. Tijdens een bezoek aan Thailand kwam het misverstand aan het licht. Een barman vroeg Mattingley waarom hij 'Coca-Cola' op zijn borst had laten tatoeëren. "Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, tot ik tot de ontdekking kwam dat hij gelijk had. Die lui in het restaurant zullen zich wel rot gelachen hebben." De man wil nu zijn tatoeage camoufleren met een Japans teken.

 • 365 dagen feest

  m7252Feestende namen: Narcissa, Hermelinde, Irmlinde, Dolf, Radolf, Rolof, Rudi, Rudolf, Ruud, Cinthe.      

  Feestneuzen: Robbie van Leeuwen (63), Peter Green (61), Anita Meyer (53), Ben Van Ostade (49), Randy Jackson (46).

  Gisteren op de rommelmarkt was het bijzonder leuk! De scouts kwam, een hele hoop studentes en een Tunesiër kocht eerst een grote rugzak, en daarna kocht hij allemaal spulletjes om er in te steken! Mijn ma was helemaal in haar nopjes! Hopelijk ben ik dat vanavond ook want dan krijg ik waarschijnlijk de resultaten van de onderzoeken van mijn moedervlekken op mijn been...

 • 365 dagen feest

  oknFeestende namen: Siemen, Sijmon, Sim, Simke, Simonette, Syme, Jude, Altfried, Fred, Albrich, Aubrey.     

  Feestneuzen: Walter Capiau (70), Bill Gates (52), Franky Vercauteren (51), Stephen Morris (50), Simon LeBon (49), Neville Henry (48), Eros Ramazzotti (44), Julia Roberts (40), Des'Ray (38), Karen Damen (33).

  Gisteren nog eens in Gent rondgelopen en het was er bijzonder rustig vond ik en er liepen ook soms gekke mensen zoals twee pubers van 18-19 die het genant vonden om te vragen aan de kassierster van kruidvat voor een pakje condooms "woow dit is genant, én een pakje condooms aub" met een rood gezicht! haha! Vandaag terug rommelmarkt, ik moet vanavond meehelpen opruimen... you know...

 • 365 dagen feest

  unicef2Feestende namen: Amelia, Amely, Amy, Emmy, Melia, Milly, Antje, Antonis, Teun, Toine, Tonia.    

  Feestneuzen: Katelijne Verbeke (45).

  Vandaag ga ik een blogronde doen en deze middag naar mijn ma want die staat op haar school voor een rommelmarkt. Vorig jaar deed ze dat ook, en dat was nog ferm plezant. Een groot deel van de opbrengst gaat trouwens naar unicef, dus dat is flink van huize our lips are sealed dat ze daaraan meedoen he? ;-) Voor de geïnteresseerden is er hier een link...

 • Coconut Airways

  cocoWerknemers van een kokosnoten en bananenplantage op de Philipijnen moeten zich een ongeluk geschrokken zijn toen deze mega-banaan langs kwam schuiven… De Airbus A320 miste de landingsbaan, stuiterde een eind door en kwam midden in een bananenplantage in Butuan terecht. Als door een wonder raakten slechts twintig van de 148 passagiers en bemanningsleden gewond. De meesten wisten het toestel ongedeerd via de vluchthelling te ontsnappen. Wie kent 'm nog? Captain Willcock van Coconut Airways ?

 • Afrikaan vervoert koeien in Fiat

  cow_1Op het Zuid-Afrikaanse platteland is de politie wel iets heel vreemds tegengekomen. Agenten in de provincie KwaZulu-Natal hielden een Fiat Uno aan met daarin twee koeien en twee geiten. De politie was door lokale bewoners getipt over het verboden vervoer. Toen de bestuurder van de Fiat de politie niet bleek te kunnen ontvluchten, verliet hij zijn auto en rende hij de bossen in. De auto is in beslag genomen en een eenheid gespecialiseerd in veediefstal ontfermde zich over de dieren.