• Verwek uw baby op onze achterbank

  “Maak een kindje op de achterbank en wie weet neemt u deze auto over negen maanden gratis mee naar huis.” Met deze prikkelende boodschap probeert autoproducent Dodge jonge koppeltjes warm te maken om op 14 en 15 juni zijn nieuwe gezinswagen uit te... proberen. De campagne rond de nieuwe Dodge Journey, een middelgrote volumewagen, is een idee van de Belgische invoerder. Wie op 8 maart 2009, precies negen maanden na het lanceringsweekend, bevalt van een kindje, maakt kans om de auto te winnen. Voor alle duidelijkheid: er wordt slechts één auto weggegeven. In principe maakt iedereen die op die dag bevalt kans, zegt Marie-Lise Verschelden van Dodge. “We gaan geen bewijs vragen dat die baby ook echt in onze auto is verwekt.” De Engelstalige sticker die tijdens het bewuste weekend op de demonstratiewagens hangt laat anders weinig aan de verbeelding over: ’Don’t disturb, baby made on board’

 • Alienvideo uitgebracht

  Een paar minuten onduidelijk beeld moet bewijsmateriaal zijn voor het bestaan van aliens. In de zwart-wit video van de Texaan Jeff Peckman is een wit schepsel met een ballonvormig hoofd en grote ogen te zien. Pessimisten denken dat het wezen op de tape een marionet is. "Als het daadwerkelijk een marionet is, zou het een zeer uitgebreid en verfijnd exemplaar zijn", aldus Alejandro Rojas, van het Mutual UFO Network. Bekijk de video hier.

 • UFO's blijken huwelijksaanzoek

  Stress en paniek in Plattling eerder deze week. Verschillende inwoners van dit Beierse dorpje belden woensdagavond met de politie omdat ze UFO's zagen vliegen. Agenten die op onderzoek uitgingen, troffen echter geen aliens aan, maar een bijzonder romantisch tafereeltje. Een 29-jarige man bleek zijn 27-jarige vriendin ten huwelijk te hebben gevraagd. Om zijn aanzoek een bijzonder tintje te geven had hij mini-heteluchtballonnetjes in allerlei kleuren gemaakt. Die hadden de Plattlingers voor UFO's aangezien. Het aanzoek was overigens een succes: de vrouw heeft 'ja' gezegd.

 • Huis gesloopt na Facebook feest

  Onlangs werd feestbeest Jodie Hudson uit het Spaanse Marbella 16 en dat vierde ze met een groot feest in de villa van haar ouders. Het meisje verspreidde via Facebook, Bebo en andere netwerksites uitnodigingen, waarin het partijtje werd aangekondigd als "het feest van het jaar met veel alcohol en een geweldige DJ". Er kwamen uiteindelijk meer dan 400 man op het feest af en die hebben het huis van de Hudsons vakkundig gesloopt. Bovendien is er van alles gestolen. Jodie heeft nu straf gekregen van haar moeder. Op haar Bebo pagina schrijft ze: "Ik ben geslagen door mijn moeder en ik heb de rest van de zomer huisarrest. Wat een bitch!" Tegen The Daily Mail (ook klikken voor meer foto's van het feest) is de moeder van Jodie een stuk milder: "Jodie kreeg zo'n 400 man op bezoek, maar ze kent nu eenmaal veel mensen. Met een feestje van deze grootte kan je wat schade verwachten."

 • Seksschandaal bij gorilla's

  Bij de gorilla's in de dierentuin van het Zwitserse Basel is er sprake van een waar seksschandaal... Een vaderschapstest heeft namelijk uitgewezen dat de 17-jarige groepsleider Kisoro de kleine Chelewa niet verwekt heeft. De echte vader is Viatu, en die is pas negen jaar... De vroegrijpe Viatu heeft alle regels van de gorillagemeenschap overtreden. Volgens die regels mag een gorilla pas vanaf z'n twaalfde levensjaar seks hebben met een wijfje uit de stam. Viatu liep tegen de lamp bij tests die de zoo uitvoert om gegevens te verzamelen over dieren die in gevangenschap geboren worden.

 • Vrouw zit jaar in de kast

  Een 58-jarige vrouw heeft het voor elkaar gekregen om een jaar lang onopgemerkt in een kast van een andere man te wonen. De Japanner kreeg argwaan omdat er telkens voedsel verdween in zijn huis. De vrouw werd uiteindelijk ontdekt nadat de man camera's in zijn huis had geïnstalleerd. Op een van de camera's zag de man een persoon waarna hij de politie belde om te melden dat er bij hem ingebroken werd. De agenten stelden echter vast dat er geen sporen van braak te vinden waren. Bij het doorzoeken van het huis naar een inbreker werd de vrouw gevonden. Ze lag nerveus en opgekruld op haar zij op de bovenste plank van de kast. Ze had het piepkleine verblijf wat comfortabeler gemaakt door een matras neer te leggen. Ook zei ze geregeld een douche te nemen in het huis. De politie beschreef de vrouw als 'netjes en schoon'. Ze is gearresteerd wegens inbraak.

 • Stomdronken agent in metro

  Je zou maar in nood zijn in de metro, maar gelukkig is er een agent aanwezig... Of niet... Deze stomdronken agent heeft meer moeite om zichzelf overeind te houden... De Russische agent is waarschijnlijk even bij een wodkabar langsgegaan, na zijn werk. In Rusland mogen agenten hun uniform aanhouden, ook als ze niet aan het werk zijn. Misschien moeten ze dat maar eens veranderen... Bekijk de wankele agent

 • Inbreker blijkt kalkoen

  Een politievrouw dacht een inbreker in een winkel op heterdaad te betrappen... Maar het bleek een dode kalkoen... Agente Paula Hensell was op patrouille in Michigan toen ze opmerkte dat de etalage van een winkel blijkbaar aan diggelen was geslagen, meldt Het Laatste Nieuws. Ze dacht dat de dief nog altijd in het pand was en ging de zaak binnen om hem te arresteren... Maar er was geen inbreker te vinden. Het enige wat ze vond was een dode kalkoen. De politie vermoedt dat de 4,5 kilo zware vogel is omgekomen nadat hij door de winkelruit was gevlogen.

 • Fanatieke schoonmaker

  Een 74-jarige man kan niet stoppen met schoonmaken. Al het vuil in zijn wijk moet hij opruimen, zonder daarvoor betaald te worden... Philip Winfield uit het Engelse Peterborough hield zo van zijn baan bij de gemeente dat hij na 21 jaar trouwe dienst besloot om vrijwillig door te werken na zijn pensioen. Al 14 jaar lang haalt hij elke dag al het vuil uit de straten, soms van vijf uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds, meldt The Sun. De vrijgezelle oude man is nu beloond voor zijn werkzaamheden en heeft van zijn gemeente een prijs gekregen. "Ik wilde me niet vervelen en eenzaam worden. En ik kan niet tegen de wanorde", gaf Winfield als commentaar. Had iedereen maar zo'n man in de straat wonen...

 • Cycloonslachtoffers kunnen kikkers eten

  De militaire junta in Myanmar spoort overlevenden van cycloon Nargis aan zich met natuurlijke producten uit de omgeving, zoals bijvoorbeeld kikkers, te voeden.

  De militaire junta in Myanmar spoort overlevenden van cycloon Nargis aan zich met natuurlijke producten uit de omgeving, bijvoorbeeld kikkers, te voeden. De bewoners van het rampgebied hebben de „chocoladerepen van de internationale gemeenschap” zeker niet nodig, staat in de staatskrant Nieuwe Licht van Myanmar. De Verenigde Naties schatten dat een maand na de cycloon nog altijd een miljoen mensen in het rampgebied verstoken zijn van hulp. De overlevenden die wel worden bereikt, krijgen voedselpakketten met onder meer rijst, bonen en speciale biscuits die veel energie geven. Voor zover bekend heeft geen enkele buitenlandse hulporganisatie tot nu toe chocoladerepen uitgedeeld onder de orkaanslachtoffers.

 • Papegaai fopt schoorsteenveger

  Een papegaai heeft een schoorsteenveger gefopt in Denemarken. De man hoorde vanop het dak een hulpkreet en belde de politie. Een schoorsteenveger in Glamsbjerg beleefde een gênant moment toen de agenten aankwamen. De politie ging op zoek naar de hulpbehoevende en keek vreemd op toen ze een sprekende papegaai aantroffen die om hulp riep, schrijft Ekstra Bladet.

 • Dino schrikt museumbezoekers af

  Een twee meter hoge metalen dinosaurus in het Groninger Museum jaagt bezoekers de stuipen op het lijf.  Zodra iemand de tentoonstellingsruimte betreedt, begint het monster zo hard te brullen dat mensen zich wezenloos schrikken. Het museum heeft het volume een paar weken geleden al omlaag gedraaid, maar dat lijkt weinig te helpen. Een Duitse bezoeker schrok onlangs zo erg van het gebrul dat hij achterover viel en in zijn val een ander kunstwerk beschadigde. Ook zouden jeugdige bezoekertjes geregeld de ruimte, waarin het monster staat, huilend verlaten. De metalen dinosaurus maakt deel uit van de tentoonstelling 'New World Order' die gewijd is aan Chinese installatiekunst en fotografie. De expositie is nog te zien tot 9 november dit jaar.

 • Nijlpaard tussen de haaien

  BM_ZM_HIPPO_SEA_20.jpg

  Zomaar een nijlpaard gespot in de oceaan bij Zuid Afrika, opmerkelijk. De arme drommel zal wel ietsjes verdwaald zijn. Het is in ieder geval erg onveilig om er even naast in te springen, niet alleen door het nijlpaard dat je zo doormidden kan scheuren, maar het zit daar ook nog eens vol met haaien. Maar zijn leven is ook in gevaar, en niet alleen door de witte haaien. In dit gebied zal hij weinig eten kunnen vinden en vanwege het grote risico voor mensen is de kans aanwezig dat ze hem zullen afschieten. Wetenschappers zijn in aantocht, wordt vervolgd.

 • Aargh, vrouwen!

  Al bijna duizend jaar is de berg Athos in Griekenland vrouwen-vrij. Alle wezens van het vrouwelijk geslacht - van ezelinnen tot vrouwen - worden geweerd van de berg. Dat is cultuur; de berg Athos is de 'heiligste' plek voor Orthodoxe Christenen. Een stel Moldavische vrouwen heeft het verbod echter met voeten getreden. Na een zeiltocht van Turkije naar Griekenland zijn ze bij de berg Athos aan land gegaan. Daar zijn ze opgepakt door de politie. De dames waren vol excuses en beweerden niet te weten dat het gebied verboden voor vrouwen was. De monniken hebben het hun vergeven.

 • Geen maagd meer? - Huwelijk geannuleerd

  Een rechtbank in Frans-Vlaanderen heeft een huwelijk nietig verklaard omdat de bruid in de huwelijksnacht geen maagd meer bleek te zijn. Dit heeft de Franse krant Libération donderdag gemeld. De rechters kwamen tot de conclusie dat de bruidegom was bedrogen inzake een „essentiële kwaliteit” van de bruid. Die had hem voor het huwelijk verzekerd nog maagd te zijn. De rechters besloten daarop tot de toepassing van een wetsartikel dat zelden wordt gebruikt. Bruid en bruidegom zijn jonge Franse moslims.

 • Ook apen eten liever warm

  Uit experimenten met chimpansees, gorilla's en orang-oetans blijkt dat ze vlees, aardappelen en wortels liever gaar dan rauw eten. Volgens de Britse onderzoekers wijst dit erop dat de mens mogelijk is begonnen met koken zodra hij vuur kon maken en per toeval ontdekte hoe je eten kunt garen, bijvoorbeeld doordat voedsel in het vuur viel. Waarschijnlijk hadden onze voorouders evenals de mensapen een aangeboren voorliefde voor gegaard voedsel. Volgens de antropologen van de Amerikaanse universiteit Harvard die voor de apen gingen koken, speelt de invoering van het koken een centrale rol in de menselijke evolutie. Gekookt voedsel is makkelijker te verteren en de voedingsstoffen zijn makkelijker op te nemen. Dit zou de opmaat zijn geweest naar anatomische veranderingen bij de homo erectus zo'n 1,8 miljoen jaar geleden: de hersenen werden groter en de tanden kleiner.

 • Gifslang bijt man in penis

  Een Australische man die langs de weg stond te plassen werd onaangenaam verrast door een gifslang. Deze kroop tussen zijn benen en beet in zijn geslachtsdeel. De man moest vrijwel onmiddellijk na de beet overgeven. Hij is met hevige pijn opgenomen in het ziekenhuis, waar hij inmiddels weer uit ontslagen is. Volgens een ambulancemedewerker heeft hij veel geluk gehad. De bruine slang is een van de meest giftige slangen in Australië.

 • 18 operaties maken monster schoonheid

  van gruwelbaby naar mooie tiener

  Na 18 gezichtsoperaties was het zover. Cody Hall veranderde van een monsterlijke baby in een 'prom-queen'. Cody Hall werd geboren met 'hemangioma', een tumor die haar hele gezicht uit z'n verband trok. Naar mate ze ouder werd, groeiede de tumor verder. In Engeland verklaarden chirurgen de zaak hopeloos, maar haar ouders gaven niet op en trokken naar Amerika. Na ruim een dozijn ingrepen in New York, was ze afgelopen week in staat met een mooie glimlach op haar gezicht te verschijnen op een schoolfeest. De operaties hebben ruim 300.000 euro gekost. Het meeste geld kwam binnen via particuliere giften. Klik hier voor de foto's

 • Chinees spuit melk uit zijn ogen

  Zhang Yinming uit Shandong is een vreemde Chinees. Hij kan melk uit zijn ogen spuiten en ballonnen opblazen met zijn oren. Hij vertoonde zijn kunstjes in Nanjing, de hoofdstad van de provincie Jiangsu. Terwijl hij de melk twee meter ver uit zijn ogen spuit, blaast hij de ballonnen op, schrijft People's Daily. Verbaasde toeschouwers zegden dat ze het nooit zouden geloven zonder het zelf te zien.

 • Beau Ter Ham heeft grappigste naam

  Het tijdschrift 'Over Taal' ging op zoek naar de grappigste combinaties van voor- en achternaam. Wat dacht u van Donald Duk, Ko Mies of Sytze Vliegen? De winnaar van de wedstrijd is Beau Ter Ham. Zijn voornaam betekent "mooi" in het Frans, maar als je zijn volledige naam uitspreekt, is het resultaat minder fraai. De tweede prijs gaat naar de muzikaal geïnspireerde ouders van Sido Sol (si-do-sol) en haar broer Remy (re-mi-sol). De derde die het tijdschrift bekroonde, was Dick Backes, wellicht niet toevallig een Nederlandse verkoopdirecteur.