• Summersites van zondag 31 augustus

  Taroko Gorge Road

  The Hype Machine is een aggregator die meer dan duizend mp3-blogs afschuimt en het resultaat netjes op één plek verzamelt.

  Internet Archive (maandelijkse aangroei: 20 terabyte!) is een volwaardig archief dat het internet niet beschouwt als een vluchtig medium maar als een volwaardige informatiedrager die voor het nageslacht bewaard moet worden.

  Volgens de reisblog Travelling Board is North Yungas Road, een zeventig kilometer lange (maar slechts drie meter brede!) bergpas dwars door het Boliviaanse Andesgebergte, de allergevaarlijkste weg ter wereld.

  Deze site toont hoe de Google-homepage er door de jaren heen heeft uitgezien.

 • Zes generaties in familie

  Rosa Meza is 89 en sinds kort een ware mater familias. Ze is de oudste van zes generaties vrouwen in haar familie, sinds de geboorte van Jocelyn eerder deze maand. De vrouwen vierden dit ongewone feit zaterdag in hun geboorteplaats Nuevo Laredo in Mexico. Jocelyn is nu een maand oud en de dochter van Karla Moreno, 18 jaar en alleenstaande moeder. Haar moeder is Claudia Macías (31), die dus op haar dertiende moeder werd en nu al oma is. Haar moeder heet Elizabeth Castro (51). De een na oudste is Julia Ramos (68).

 • Baby geboren aan boord vliegtuig

  Een 29-jarige vrouw uit India is bevallen aan boord van een vliegtuig. Het jongetje kwam ter wereld tijdens een vlucht naar Australië, waar de vader van het kind woont. De moeder was 34 weken zwanger. Ze had nog nooit in een vliegtuig gezeten. De vrouw kreeg plots weeën, zes weken te vroeg. Er waren vier artsen aan boord die hielpen bij de bevalling. Moeder en kind maken het goed.

 • Koe vast in wastrommel

    

  Deze ongelukkige koe zat vast met haar kop in de trommel van een wasmachine. De Britse organisatie RSPCA heeft het dier uit zijn benarde positie bevrijd. "We hebben veel dieren gered maar dit hebben we nog niet eerder meegemaakt", zegt woordvoerder Jo Barr. De organisatie heeft geen flauw idee hoe zijn kop in de trommel terecht is gekomen. "Jonge koeien zijn nieuwsgierig dus misschien dacht het dat er eten in zat." RSPCA staat voor Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Een zwarte beer in Amerika had laatst wel pech toen hij met zijn hoofd vast in een emmer zat. De beer werd doodgeschoten.

 • Meisje shockeert Duitsland met 'porno-rap'

    

  In Duitsland is discussie ontstaan nadat een 16-jarige kandidate van Popstars een grof raplied ten gehore bracht. De zender Pro 7 heeft nog nooit zoveel tekst in 20 seconden gecensureerd, meent Bild. Jasmina uit Hamburg is slechts 16 jaar oud. Ze stelt zich aan de jury voor en rapt: "Ich f... dich von hinten, hart wie ein Hund. Ich merke, es fängt dir an zu gefallen. Du wirst richtig schreien. Ich f... dich in den Mund ...“ Het vrouwelijke jurylid, zangeres Loona, kijkt met grote ogen en de handen voor de mond geslagen toe. Jurylid Sido zegt achteraf: "Ik had er wel lol om. Maar ik kan me voorstellen dat de ouders op de bank daar heel anders over denken." Als er 'nog een keer' wordt geroepen legt het jurylid toch snel even zijn handen op Jasmina's mond...

 • Baby van 28 kilo

    

  Een Colombiaanse baby van elf maanden weegt 28 kilo. De baby begon volgens zijn moeder al uit te dijen toen hij nog maar twee maanden oud was. Artsen zijn druk bezig te onderzoeken hoe het kind aan zijn overgewicht komt. "Hij heeft inmiddels de botten van een 8-jarige. De dokters weten dat zijn schildklier niet goed werkt, maar de precieze oorzaak is nog niet gevonden", aldus de moeder. Een normale baby van elf maanden weegt zo'n zes kilo. Het Zuid-Amerikaanse kind past dan ook niet in normale luiers of kinderkleding. Kijk HIER naar de video.

 • 51 Gifslangen gevonden in flat

  Een man in Tokio is gearresteerd omdat hij 51 gifslangen in zijn flat hield. Er zaten cobra's en mamba's tussen, die extreem gevaarlijk zijn. Een ambulance moest eerder voor de man uitrukken toen een mamba hem in de vinger beet. Daarop werd de Japanse dierenbescherming ingeschakeld. De 41-jarige Nbukazu Kashiwagi werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Nadat hij was hersteld, arresteerde de politie hem. De Oosterse groene mamba is bijna twee meter lang. De groene mamba is berucht om zijn beet, vanwege het sterke zenuwgif dat uiteindelijk bij een mens de ademhaling kan stoppen waarna de dood intreedt, meestal al binnen twaalf uur. Normaal leeft de mamba in de Afrikaanse savannes. De slangen zitten in plastic bakken. Kashiwagi had geen vergunning om de slangen te houden.

 • Summersites van vrijdag 29 augustus

  Hoeveel bacteriën leven er op het toestenbord van uw computer? Doe de test.

  Hond reageert buitengewoon opgewonden op de expressieve danskunsten van zijn baasje: let op de achtergrond!

  Op Fabchannel krijgt u een werkelijk gigantische lijst voorgeschoteld met optredens van bekende en minder bekende groepen in de Paradiso dan wel de Melkweg in Amsterdam.

  Bloxorz! Het spel bestaat erin de u toegewezen marmeren blok zodanig te manoeuvreren dat ie perfect in het daartoe bestemde gat past.

 • Noodlanding door beker soep

  Door een lekkende beker soep in de ruimte voor handbagage heeft een vliegtuig een noodlanding moeten maken. De champignonsoep druppelde precies op het hoofd van een passagier die allergisch is voor... champignonsoep... Het merkwaardige incident gebeurde tijdens een Ryanair-vlucht van Boedapest naar Dublin. Omdat de allergische passagier in ademnood raakte en zijn hals begon op te zwellen, moest het vliegtuig landen in Frankfurt Hahn. Daar kreeg de man dringende medische hulp. Na een oponthoud van twee uur kon de reis voortgezet worden, meldt de BBC. Een woordvoerdster van luchtvaartmaatschappij Ryanair bevestigde dat de beker champignonsoep bevatte. "Indien een passagier medische zorg nodig heeft, schrijven de regels voor dat het vliegtuig landt op de dichtsbijzijnde luchthaven."

 • Mega-spin bijt hond dood

    

  Een mega-spin heeft een gezin op de vlucht doen slaan. Het beest, dat met een soldaat vanuit Afghanistan mee naar huis was gelift, heeft de hond van het gezin doodgebeten... De 37-jarige Lorraine Griffiths uit het Engelse Colchester vertelt dat de spin verscheen toen haar man terug was van een militaire missie in Helmand. De hond van het gezin werd gebeten door de zogenaamde rolspin. Daarna werd hij ziek en moest het gezin hem laten inslapen. Sindsdien is het gevaarlijke beestje ergens in huis verdwenen, meldt The Sun. Lorraine en haar drie kinderen durven niet meer in hun huis te wonen tot de spin gevonden is. "Ik denk dat de spin met mijn man is meegelift. Mijn man is nu terug naar Afghanistan, maar ik ben doodsbang voor spinnen." Volgens een medewerker van de plaatselijke dienst tegen gevaarlijke en wilde dieren kan de spin wel giftig maar niet dodelijk zijn voor mensen. Maar dat weerhoudt Lorraine er niet van om voorlopig even met haar kinderen bij haar moeder te wonen...

 • Glijmiddel helpt tegen puistjes

  Vrouwen met puistjes hebben in Cambodja een wondermiddel ontdekt: glijmiddel doet volgens hen alle oneffenheden in de huid verdwijnen. Dat meldden lokale media donderdag. Het glijmiddel, met de naam Number One Plus, was oorspronkelijk bedoeld voor mensen die in de seksbranche werken. Binnen drie dagen verdwijnen de puistjes, claimen enthousiaste vrouwen. Een pakje glijmiddel kost ongeveer 8 eurocent.

 • 'Moge de bliksem me raken...'

  „Ik zweer dat ik nooit geld van je geleend heb, moge de bliksem me raken als ik lieg.” Een Chinese man uit de zuidwestelijke provincie Fujian had de woorden nog niet uitgesproken of hij werd inderdaad geraakt door de bliksem. Dat schrijft de krant Shanghai Daily donderdag. De man, Xu, bezwoer geen geld van zijn vriend Huang geleend te hebben. De eed moest een einde maken aan de twist tussen de twee mannen, die steggelden over een bedrag van ongeveer vijftig euro. Xu is opgenomen in het ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Hij moet wel zijn schuld terugbetalen, zei Huang tegen de krant.

 • De gevleugelde kat

    

  Deze kat met vleugels heeft het helemaal gemaakt in China. "Tom is net een engel." Al kan hij niet vliegen. "Er zaten eerst twee bobbels maar na een maand waren het echte vleugels geworden", zegt eigenares Feng. Ze denkt dat het komt doordat de kat was lastiggevallen door poezen die wilden paren. De vleugels van kater Tom, waar ook botten in zitten, zijn volgens dierenartsen niet schadelijk voor het dier. De kat lijkt op een engel, vinden ze in China.

 • Summersites van donderdag 28 augustus

  jack of fables 20

  In 20 Things You Didn't Know About... zet Discover Magazine telkens 20 nutteloze (tenzij u al eens deelneemt aan een quiz) maar behoorlijk amusante feiten over diverse onderwerpen op een rij.

  Moleskine Project heeft de allermooiste droedels, tekeningen en minischetsen die enthousiastelingen in hun Moleskine-boekje pleurden in het virtuele uitstalraam gezet.

  Mocht u nog altijd niet doorhebben dat álle hitsingles van Linkin Park volgens krék hetzelfde stramien zijn opgebouwd: die van Hometracked maken er speciaal voor u een tekening bij.

  Nad Shot: een blog die de pijnlijkst uitziende knietjes uit de stripwereld verzamelt.

 • Onderzoek: hangend plassen maakt ziek

  wcpapier

  Uit onderzoek van het Nederlandse tijdschrift gezondNU blijkt dat mensen die boven de wc-pot hangen om te plassen een grotere kans lopen op blaasontsteking. Het onderzoek wijst uit dat bijna 80% van de Nederlandse vrouwen wel eens boven de wc-bril hangt om contact met de bril te vermijden. Bij de mannen ligt dat percentage op 40. Op nummer één van 'hangplaatsen' staan de toiletten op parkeerplaatsen langs de snelweg. 81% van de mensen hangt daar boven de wc-bril. Ook bij benzinestations (80%), in de trein (75%) wordt volop 'gehangen'. Een groep ondervraagden kiest voor een alternatief voor de wc-bril: Ze gaan wildplassen op straat of in de berm. GezondNU wijst erop dat ook die keus risico's met zich meebrengt: een boete van ongeveer 75 euro. De redactie van gezondNU concludeert dat de angst voor vieze wc-brillen eigenlijk relatief is. De duwstang van een winkelwagentje is volgens het blad over het algemeen veel meer verontreinigd met bacteriën.

 • Veel Bengalezen bezoeken baby met twee hoofden

  Kiron  

  In Bangladesh willen duizenden mensen een jongetje zien, dat woensdag is geboren met twee hoofden. De 4,5 kilo wegende baby Kiron heeft vier ogen, vier oren, twee neuzen en twee monden, aldus lokale media. Een aantal Bengalezen heeft de moeder van het jongetje geld gegeven in de hoop dat dat hen gelukt brengt. De baby met twee hoofden kwam via een keizersnede ter wereld.

 • Vrouw moet strippen op vliegveld

  Op het Amerikaanse Oakland International Airport heeft een vrouw haar vlucht gemist omdat ze haar beha moest uitdoen. Nancy Kates, afkomstig uit Berkeley, liep door de metaaldetector, waarna het apparaat begon te piepen. Na onderzoek bleek de met metaal verstevigde beha verantwoordelijk te zijn voor het alarm. Beveiligingsmensen zeiden dat Nancy haar beha af moest doen, om vervolgens opnieuw door het poortje te lopen. "Een vrouw raakte mijn borst aan. Ik zei dat ze dat niet mag doen. Ze probeerden met te vernederen", aldus Nancy. Toen ze uiteindelijk toch haar beha afdeed, besloten agenten haar volledige bagage te doorzoeken, waardoor de vrouw haar vlucht miste. Nancy reageert kalm. "Er zijn 150 miljoen vrouwen in Amerika, dit kan iedereen gebeuren. Het is een triest voorbeeld dat de staat van ons land representeert."

 • Naakte Duitsers in je tuin

  tuin

  Enkele bewoners uit Hamburg keken raar op toen ze 's ochtends vroeg hun raam uitkeken. Ze troffen in de tuin een stelletje aan, en dan niet aangekleed. De man van het stel was in vol ornaat te bewonderen, de vrouw had enkel haar ondergoed nog aan. De onderbroek en de klabanus van de man waren gescheiden, want de onderbroek lag een meter naast het hoofd van de man. De rest van de kleren waren nergens meer te vinden, dus het koppel moest naakt naar huis. Het gaat vermoedelijk om een uit de hand gelopen feestje.

 • Zweedse op bagageband beland

  De luchthaven Arlanda bij Stockholm doet er goed aan om eens kritisch te kijken naar de uitleg bij het zelfstandig inchecken. Een 78-jarige vrouw begreep de instructie niet helemaal en vlijde zichzelf op de bagageband in plaats van haar koffers. De vrouw kwam na een kort ritje terecht in het lager gelegen deel van de luchthaven waar de bagageafhandeling plaatsheeft. Daar werd ze weer van de band afgeholpen. Ze liep geen ernstige verwondingen op en haalde alsnog haar vlucht naar Duitsland, zo meldde het Zweedse dagblad Upsala Nya Tiding op zijn website.

 • Kat overleeft zeven weken onder bad

  Een kat heeft op wonderbaarlijke wijze een hachelijk avontuur overleefd. Het dier werd per ongeluk onder een nieuw bad ingemetseld en na zeven weken pas ontdekt... "Het is een mirakel dat ze nog leeft. Bonny heeft zeker een beschermengel, ik ben zo blij", aldus de 60-jarige eigenares Monika Hoppert uit het Duitse Stadthagen. Het dier verdween op 19 juni toen er werkzaamheden werden uitgevoerd in verschillende appartementen. Bonny liep rond in het appartement van de buurvrouw en moet net voordat de tegels opnieuw tegen de onderkant van het bad werden geplaatst in een gat gekropen zijn. Niemand had iets gezien waardoor het beestje gevangen zat, meldt Het Laatste Nieuws. Pas op 8 augustus hoorde de buurvrouw een geluid onder haar bad vandaan komen. Bonny, die eerst 6 kilogram woog, was enorm verzwakt en woog na haar avontuur nog maar 1,8 kilo. Maar het belangrijkste is dat de kat het overleefd heeft.