• Vrouwen in de herfst knapper

   

  Dames worden aantrekkelijker als het buiten kouder wordt. Dat blijkt uit een Pools onderzoek aan de Universiteit van Wroclaw. Onderzoekers wilden achterhalen of de seizoenen een impact hebben op de partnerkeuze. Mannelijke vrijwilligers dienden op verschillende tijdstippen van het jaar, beelden van vrouwen te beoordelen. De vrouwen kregen over het algemeen een hogere score in de herfst en winter, een lagere in de zomer. Een echte verklaring hebben de vorsers niet, al geloven ze in de theorie dat er minder lichaamsdelen zichtbaar zijn in de winter, waardoor deze plots aantrekkelijker schijnen. Iets dat zeldzaam is, wordt meestal aantrekkelijker. De onderzoekers wilden ook weten hoe mannen hun eigen partner beoordelen. Ook hier valt dezelfde conclusie. Bij het vallen van de bladeren, worden de eigen dames mooier. Seizoenen speelden geen rol bij het beoordelen van de eigen aantrekkelijkheid. Leeftijd of woonplaats op het platteland of de stad evenmin. "Omdat in de zomer meer lichaamsdelen te zien zijn, worden die stimuli in de zomer anders dan in de winter", aldus de vorsers. Wegens het 'overaanbod' lijken die stimuli plots minder attractief in de zomer dan in de winter. Lichaamsdelen als borsten kregen lagere cijfers mee in de warme seizoenen. Deze resultaten kunnen zelfs doorwegen op de partnerkeuze. Al naargelang het seizoen kunnen we aangetrokken worden tot andere types.

 • Gelovige beter bestand tegen pijn

  Een rotsvast vertrouwen in een hogere macht verhoogt de pijngrens. Dat is wetenschappelijk bewezen. Onderzoekers van de Britse Oxford Universiteit testten de pijngrens van groepjes gelovigen en ongelovigen met elektroshocks. De 12 geteste katholieken mochten een bidprentje van Maria vasthouden. Ze konden de pijn beter negeren dan de atheïsten. De onderzoekers wilden weten hoe katholieken in het verleden langdurige martelingen konden doorstaan. Ze nemen overigens aan dat niet-gelovigen pijn ook kunnen negeren, als ze maar een plaatje krijgen van iets dat zij ook als positief ervaren.

 • Vertraging door slapende luchtverkeersleider

  Twee vliegtuigen hebben een tijdlang moeten cirkelen boven het Griekse eiland Lesbos, omdat een medewerker van de luchtverkeersleiding zich had verslapen. Dat maakte de Griekse luchtvaartautoriteit maandag bekend. De medewerker vertelde zijn baas dat het alarm van zijn mobiele telefoon kapot was gegaan, waardoor hij zich versliep. De directeur van het vliegveld moest een andere medewerker uit bed bellen. Die was een half uur later op de verkeerstoren, waarna de vliegtuigen veilig konden landen. Het ministerie van Transport kondigde aan een onderzoek naar het incident uit te zullen voeren.

 • Buitenaardse schaakpartij

  De eerste wedstrijd tussen een (denk)sporter op de aarde en een tegenstander in de ruimte is een feit. De astronaut Gregory Chamitoff doet maandag in de ruimte de eerste zet in een schaakpartij tegen een groep sterke schoolkinderen in de Verenigde Staten. Chamitoff verblijft sinds juni in het International Space Station, dat op een hoogte van circa 340 kilometer boven de aarde hangt. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een website geopend waarop de partij live is te volgen (www.uschess.org/nasa2008). De opponenten spelen dagelijks ieder één zet.De astronaut is een 46-jarige schaakfanaat, afkomstig uit Canada. Zijn schaarse vrije tijd in het ruimtestation zweeft hij achter het schaakbord, waarop de stukken met klittenband aan de velden zijn gehecht.

 • Maaltijden uit restaurant voor gevangene

  Gedetineerden in Egypte hebben sinds september de mogelijkheid om maaltijden te bestellen uit restaurants naar keuze. De beslissing kwam naar aanleiding van de vastmaand Ramadan en omdat de omstandigheden in de Egyptische strafinrichtingen zeer gebrekkig zijn. Ook na de Ramadan zullen gevangenen blijven genieten van hun nieuwe 'luxe', meldt De Morgen.

 • Vrouw drie dagen per week blind

    

  Een Australische vrouw is drie dagen per week blind. De artsen staan voor een raadsel. De 21-jarige Natalie Adler uit Melbourne is sinds vier jaar drie dagen per week blind. "Drie dagen lang kan ik mijn ogen niet openen en de volgende drie dagen kan ik weer perfect zien", legt Adler haar mysterieuze ziekte in de Australische pers uit. Volgens specialisten is Adler mogelijk de enige in de wereld met die aandoening. "Om de drie dagen wanneer ik 's morgens wakker word, kan ik mijn ogen niet meer openen. Niemand kan mij zeggen waar het aan ligt", legt Adler uit. Het begon vier jaar geleden: "Ik werd op een dag wakker met gezwollen ogen. Na een tijdje sloten mijn ogen op onregelmatige tijdstippen, en na een aantal weken gebeurde dat om de drie dagen", aldus de jonge vrouw. Dokters probeerden haar te helpen door Botox rond haar ogen te injecteren, en dat leek even te helpen. Twee jaar lang sloten haar ogen slechts één dag om de vijf dagen. Maar door vermoeidheid en misselijkheid werd de Botox-kuur stopgezet.

 • Man dood na eten heetste chili

  Een Brit is overleden aan een hartaanval na een wedstrijdje chili eten. Andrew Lee had een vriend uitgedaagd voor een weddenschap wie de heetste chilisaus kon eten. De 33-jarige vorkheftruckchauffeur maakte een bord van rode pepers, die zijn vader speciaal voor hem had gekweekt. Toen hij zijn bord leeg had klaagde hij over jeuk. Ook in zijn slaap lag hij nog lang te krabben. Maar toen zijn vriendin hem de volgende ochtend wakker wilde maken was hij dood. Hoewel de doodsoorzaak nog niet 100 procent vaststaat, weet zijn familie zeker dat het door de chili komt. "Andrew was in perfecte gezondheid en mankeerde niets aan zijn hart, dat was zelfs laatst nog onderzocht", aldus zijn moeder.

 • Eerste zoen bepaalt verdere relatie

  Hoe passioneler de eerste kus, hoe groter de kans op een langdurige relatie. En andersom: een slechte eerste zoen voorspelt weinig goeds voor een langere relatie. Dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaanse evolutiepsycholoog, waarover het tijdschrift Bodytalk bericht. De eerste kus is onbewust bedoeld om te kijken of de andere persoon genetisch een goede keuze is voor eventueel nageslacht. Vrouwen zijn gevoeliger voor de eerste kus omdat ze 'evolutiebiologisch' meer op zoek zijn naar het beste zaad voor hun nageslacht. Mannen zoenen vooral om een vrouw over de brug te halen voor seks. Zoenen blijft tijdens de relatie het belangrijkst voor vrouwen om de emotionele band in de relatie te onderstrepen. Mannen vinden zoenen minder belangrijk, omdat ze volgens de onderzoeker vooral erop uit zijn hun zaad te verspreiden.

 • Man wacht 26 jaar op laatste restje salaris

  FOTO PIXELIO

  Een Oostenrijker heeft na een kwart eeuw alsnog zijn restsalaris uitbetaald gekregen. De inmiddels 41-jarige man kreeg uiteindelijk gelijk in een taaie juridische strijd, die in 1982 begon toen zijn toenmalige werkgever weigerde omgerekend 51,50 euro op zijn rekening te stortten, in verband met een faillissement. Door de jaren stapelde rente zich op rente, waardoor de Oostenrijker nu 1165 euro uit een speciaal fonds krijgt overgemaakt.

 • Piloten doen tukje tijdens landing

  Twee piloten van de Hawaiiaanse vliegtuigmaatschappij Go Airlines zijn in slaap gevallen tijdens de landingprocedure van hun vliegtuig, op een vlucht van Honolulu naar Hilo. Het tweetal is ontslagen en geschorst, zo maakte de Amerikaanse Federal Aviation Administration bekend. De 54-jarige Scott Oltman was zestig dagen zijn vliegbrevet kwijt. Hij zou ook gefaald hebben in de radiocommunicatie. Zijn 24-jarige co-piloot Dillon Shepley werd 45 dagen geschorst. Volgens de Amerikaanse autoriteiten treft de vliegmaatschappij geen blaam, omdat de piloten vijftien uur rust hadden gekregen voor hun vlucht. Dit is twee keer zoveel als de voorschriften voorschrijven.

 • "Meneer, u bent zwanger"

  Een 71-jarige Amerikaan die naar het ziekenhuis was gegaan voor een ondraaglijke pijn in zijn buik, kreeg een verrassende verklaring voor zijn klachten. "U bent zwanger", zo wist het ziekenhuis hem te melden. John Grady Pippen hoorde het heuglijke nieuws toen hij in het ziekenhuis lag. "Gebaseerd op uw bezoek van vandaag, weten wij dat u zwanger bent." Tegelijkertijd kreeg de man enkele pijnstillers. De directeur van het Curry General Hospital in Gold Beach zegt dat het 'misverstand' ontstond door een computerfout. Iemand zou op een verkeerde knop hebben gedrukt.

 • Hortensia met wiet verward

  In Roosendaal is een Belgische treinreiziger aangehouden, omdat een agent dacht dat de man wiet op zak had. De spoorwegpolitie liet de (opgelichte) man weer gaan, toen bleek dat het om hortensiabladeren ging in plaats van drugs. Tijdens de controle werden vier andere Belgische en Franse reizigers opgepakt. Zij hadden wel verdovende middelen op zak. Een 28-jarige inwoner van Brussel droeg zelfs 28 gram wiet bij zich. Verder werd in een prullenbak zo'n veertig gram wiet gevonden. De eigenaren zijn spoorloos.

 • Vette bruidstaart!

  groottaartburger_gr.jpg

  Het kostte de plaatselijke slager, John Baxter, een dagtaak. Hij heeft samen met drie medewerkers een gigantische bruidshamburger gecreëerd. De massieve hamburger bevatte twaalf volle bladeren ijsbergsla, twaalf uien, dertig tomaten, achtenveertig augurken, twee kilo kaas, een liter ketchup en een liter mayonaise... De zelfbenoemde fastfoodverslaafden Tom en Kate Watts kochten de taart om hun huwelijk op te leuken. Het gevaarte woog zo'n twintig kilogram zwaar, was een halve meter in doorsnee en bevatte tienduizenden calorieën. De hamburger was aardig aan de prijs, maar dan heb je ook wat. Tenminste, dat zegt de bruidegom. "Ik heb alles wat ik wil. De vrouw én de hamburger van mijn dromen. Ik kan het nog steeds nauwelijks bevatten. Wat een fantastische ervaring", aldus Tom. "Wij houden van elkaar én van hamburgers", stelt zijn vrouw Kate. "Dit maakt onze dag nog specialer dan-ie al was."

 • Luiers op de catwalk

    

  Een Japanse ontwerper kwam met een heel apart fashion-item tijdens de Japanse modeweek. Modellen toonden de nieuwste collectie... luiers! De ontwerper wil met zijn show incontinentie bespreekbaar maken en mikt op een nieuwe markt voor senioren. "Veel mensen schamen zich ervoor, dat is niet nodig. Nu kunnen we er op een vrolijke manier over praten'', aldus Kiyoko Hamada. Onder begeleiding van muziek van Sting met 'Every step you take' demonstreerden de modellen zo'n 170 verschillende modellen, van simpele luiers tot luxe uitvoeringen met antibacteriële inlegvellen. Japan kampt met een sterk toenemende vergrijzing. Een vijfde van de bevolking is 65 jaar of ouder. Door de toenemende vergrijzing hebben steeds meer mensen de luier voor senioren nodig. De markt van seniorenluiers in Japan is, volgens cijfers van de marktleider, goed voor ongeveer 110 miljard yen (710 miljoen euro) per jaar.

 • Glasbroodje voor zuipschuit

  Een Australische drinkebroer kreeg van zijn echtgenote broodjes met fijngemalen glas voorgeschoteld...  

  Een Australiër heeft van zijn echtgenote een aantal dagen broodjes met verbrijzeld glas voorgeschoteld gekregen. Omdat ze vond dat er een eind moest komen aan zijn bovenmatige alcoholconsumptie begon Lynette Margaret Quessy eind vorig jaar stukjes glas van onder andere een kapotte lamp tussen zijn broodjes te stoppen. In eerste instantie viel het haar man niet op, maar nadat hij eerst een vulling van een kies tijdens het verorberen van een broodje verloor en later ook wat problemen kreeg met slikken, besloot hij de door zijn ega bereidde broodjes eens wat nader te onderzoeken. Toen hij vervolgens bemerkte dat wat hij eerst voor zout had aangezien gemalen gebroken glas was, besloot hij toch maar om naar de politie te stappen. De politie heeft de vrouw vervolgens aangehouden en ondervraagd, de man maakt in ieder tegenwoordig zijn broodjes zelf klaar.

 • Belgische spermabank wil studentenzaad

  seks8

  Spermabanken in België richten het komende studiejaar hun pijlen op studenten. Volgens de krant De Zondag worden die vanaf oktober geworven met een speciale postercampagne om spermadonor te worden. Eén op zes koppels heeft vruchtbaarheidsproblemen en dat voelen de spermabanken. Zij kunnen niet voldoen aan de stijgende vraag en zijn dringend op zoek naar nieuwe spermadonoren. „Het tekort aan spermadonoren is een nationaal probleem”, zegt dokter Guy T'Sjoen van de spermabank van UZ Gent. „Door een nieuwe wettelijke norm mag eenzelfde spermadonor slechts zes verschillende kinderloze paren helpen zwanger te worden, waardoor het tekort nog schrijnender is geworden.” Volgens de arts komen ook veel Nederlanders naar Belgische fertititeitsklinieken, omdat hier de anonieme donatie werd afgeschaft.

 • 1,2 miljoen euro boete

  Het komt niet vaak voor, je hele spaargeld (en misschien nog wel wat meer) op zien gaan aan een boete. Het overkwam een Braziliaanse snelheidsduivel echter wel. De man liep tijdens een politiecontrole tegen de lamp, en kreeg een boete van 1,2 miljoen euro gepresenteerd. De snelheidsmaniak wist zeven jaar de dans te ontspringen en de politie te ontlopen, mede door in een auto rond te rijden die niet op zijn naam stond. Hij reed in die tijd zo vaak door rood en negeerde de maximumsnelheid zo vaak, dat de boete een recordhoogte bereikte. De politie wist hem aan te houden op een plek waar hij vaker de fout in ging. De automobilist moet zijn boete nu binnen negentig dagen betalen. Als hij dat niet doet wordt zijn auto geveild, welke maar liefst 4400 euro waard is.

 • Vliegtuig duwen na panne

  Een onalledaags voorval op het Chinese vliegveld Zhengzhou. Nadat een CRJ7 na een hardhandige landing niet meer verder getaxied kon worden, moesten dertig werknemers van de luchthaven in actie komen. Het geduld van de 67 inzittenden en de zevenkoppige bemanning werd danig op de proef gesteld. Het kostte de medewerkers ruim twee uur om het vliegtuig over een afstand van dik achthonderd meter van de landingsbaan af te duwen. "Godzijdank was dit maar een twintig tonner, een doorsnee toestel. Als het een echt groot vliegtuig was geweest, hadden we het nooit gered", verklaarde een van de duwers achteraf, die in de tien jaar dat hij op de luchthaven werkt, nog nooit zoiets meegemaakt zegt te hebben. Volgens een woordvoerder was er een defect aan het hydraulische systeem van het vliegtuig waardoor het gevaarte niet meer aan een sleepwagen kon worden bevestigd. "Gelukkig kon het vliegtuig nog wel op tijd remmen en raakten er geen passagiers gewond", aldus de woordvoerder.

 • Doos met hotdogs opgeblazen

  Angst overheerst in de VS. De politie in Philadelphia heeft de toeschouwers van een stadion geëvacueerd nadat er een aantal verdachte pakketjes was gevonden. Achteraf bleek het om een doos hotdogs te gaan, meldt metro.co.uk. Toeschouwers van een honkbalwedstrijd in het Citizens Bank Park moesten hals over kop het stadion verlaten omdat er bij de kassa een paar strak ingetapete dozen werd aangetroffen. Onmiddellijk werd de Explosieven -en Opruimingsdienst ingeschakeld. Zij ontdekten dat het ging om dozen gevuld met hotdogs. Het team wilde echter geen enkel risico nemen en besloot de dozen alsnog tot ontploffing te brengen. "Het was direct duidelijk toen we de dozen - en later de brokstukken - zagen, dat het ging om ingetapete verpakking. En ik heb nog nooit hotdogs met plakband gezien. Dus hebben we gedaan wat wij dachten dat logisch was", aldus een woordvoerder van de politie.

 • Hoerenloper eist geld terug

  Binnenkort dient een opmerkelijke rechtszaak in het Duitse Aken. Een hoerenloper eist via de rechter geld terug van een hoer. De man zou 20 minuten seks krijgen voor 30 euro, maar de hoer hield er volgens hem veel sneller mee op. Het draait volgens dagblad De Limburger allemaal om de eierwekker die de hoer gebruikte. De hoerenloper is er van overtuigd dat die al na 10 minuten begon te rinkelen. De dame van plezier houdt echter vol dat de man 20 minuten op haar heeft gelegen. De politie probeerde aanvankelijk te bemiddelen bij het conflict, maar omdat de agenten de hoer en haar klant niet nader tot elkaar wisten te brengen, kreeg de hoerenloper het advies om aangifte te doen.