• Vrouw heeft levende worm in hersenen

  Een Amerikaanse vrouw die aan hoofdpijn leed, dacht een onschuldig griepje te hebben opgelopen. In werkelijkheid leefde er een worm in haar hersenen. Rosemary Alvarez dacht aanvankelijk dat haar hoofdpijn onschuldig was. Maar toen stelden dokters bij haar een hersentumor vast. Een operatie drong zich op. Tijdens de operatie ontdekten de chirurgen echter geen tumor, maar een levende worm in de hersenen van de vrouw. Volgens dokter Peter Nakaji kreeg Alvarez de worm wellicht in haar lichaam via slecht bereid voedsel. Bekijk een videoreportage op de website van de BBC. Opgelet! Deze reportage bevat beelden die niet geschikt zijn voor gevoelige kijkers.

 • Oostenrijkse politie neemt wagen om te gaan plassen

  Het politiekorps van het Oostenrijkse Salzburg heeft de 'Toilet-express' in gebruik genomen. Dat is een wagen die enkel wordt gebruikt als iemand dringend moet. Aan de schietbaan waar ze regelmatig oefenen is er namelijk geen WC en in het wild plassen mag er niet meer. Milieuactivisten hadden geklaagd over de agenten, die regelmatig in de buurt van de schietbaan hun blaas ledigden. Ze waren te lui of hadden geen tijd om 230 meter te stappen naar een openbaar toilet, het enige in de buurt. In het gebied wordt namelijk water gewonnen. Iets wat niet valt te rijmen met de urine van de arm der wet. Bij de politie van Salzburg hebben ze er dan ook niets beters op gevonden dan een wagen in gebruik te nemen, die enkel zal dienen om van de schietstand snel naar het openbaar toilet te rijden. Hopelijk wegen de uitlaatgassen niet te fel op de natuur.

 • Politie rukt uit voor kartonnen bankovervaller

  Een belegering van een bank in de Amerikaanse staat New Jersey is afgebroken nadat de politie erachter kwam dat de persoon die ze achter het raam zag staan, een kartonnen figuur was. De politie rukte gisterenavond uit naar de bank in Montgomery Township nadat het alarm was afgegaan. Door de ramen van het bankgebouw, waarvoor jaloezieën waren neergelaten, werd minstens één persoon waargenomen. De omgeving werd afgesloten en drie nabijliggende apartementencomplexen werden uit voorzorg geëvacueerd. Met megafoons en mobiele telefoons werd geprobeerd contact te leggen met wie er dan ook binnen verscholen zat. Toen er na een tijdje nog geen reactie kwam, drong een arrestatieteam het gebouw binnen en ontdekte de kartonnen figuur. Wat het alarm in de bank deed afgaan is niet bekend.

 • Oegandezen vallen in zwijm voor criminele decolletés

  tiet

  De Oegandese politie waarschuwt kroeggangers voor een nieuwe truc die criminelen gebruiken. Rondborstige dames met een serieuze decolleté stappen in cafés op nietsvermoedende mannen af, en drukken hen stevig tussen hun boezem. Alleen blijken hun borsten ingesmeerd met chloroform, waardoor de kroeggangers bewusteloos raken. De politie trof al enkele overvallen mannen in bewusteloze toestand aan. "Enkele slachtoffers werden helemaal naakt teruggevonden. Ze waren alles kwijt en herinnerden zich niets meer. Ze wisten alleen nog dat er een rondborstige dame op hen afkwam", aldus politiewoordvoerder Fred Enanga. De bende viseert vooral zakenmannen die erg veel cash geld op zak hebben.

 • Seks op wc tijdens footballwedstrijd lokt aardig wat volk

  In plaats van naar de American footballwedstrijd tussen de Iowa Hawkeyes en de Minnesota Golden Gophers te kijken, vonden twee tortelduifjes er niets beter op dan even van bil te gaan op het gehandicaptentoilet in het stadion. Volgens de politie van Minneapolis trok hun liefdesspel aardig wat toeschouwers. Aan het gehandicaptentoilet verzamelden zich heel wat dronken toeschouwers om de seks tussen de man van 38 en de vrouw van 26 gade te slaan. Een steward van de universiteit van Minnesota, de universiteit waar het Golden Gophers-team aan verbonden is, kwam evenwel na een tijdje de pret bederven. Hij waarschuwde de politie die het duo arresteerde wegens aanranding van de eerbaarheid. De twee bleken stomdronken en bleken beiden fans van de Iowa Hawkeyes. Toen ze ondervraagd werden, gaf de vrouw eerst een valse naam op. Dat deed ze niet zomaar, want de man waarmee ze de liefde bedreef, bleek niet haar echtgenoot.

 • Handschoen met gaatje voor rokers

  Nu er buiten moet gerookt worden, is het geen pretje om in de bittere winterkou een sigaretje op te steken. Stoppen is de beste remedie, maar voor wie daar niet in slaagt, biedt het nieuwste rokersgadget soelaas. De 'smoking mittens' of handschoenen met gaatjes zijn handig om zonder verkleumde handjes de sigaret aan te steken. De unisex exemplaren zijn slechts in één maat verkrijgbaar maar passen rond iedere rokershand. Kostprijs bedraagt 23,95 euro en onder andere online te bestellen bij de www.gadgetfabriek.nl.

 • Moeder zet zwangere baby op de wereld

  Een baby uit Saoedi-Arabië is ter wereld gekomen terwijl ze zelf al zwanger was. Het kind lijdt volgens doktoren aan het 'fetus in fetu'syndroom. Volgens professoren was de moeder zwanger van 2 kinderen, maar groeide de ene foetus verder in de andere tijdens de zwangerschap. Dit 'bizarre' fenomeen komt statistisch gesproken bij 1 op de 500.000 pasgeborenen voor, en wordt omschreven als 'fetus in fetu'

 • Vrouwen geloven nog steeds in ware romantiek

  Vrouwen zijn nog steeds de romantische zielen van weleer. Ze houden van gezellig hand in hand lopen, een lieve massage, of een onverwacht geschenk. Dat blijkt uit een enquête van Maître Chocolatier Lindt. Eén op de tien vrouwen  knappen echter af als hun partner enkel dure, prestigieuze dingen voor hen koopt. Kleine attenties primeren bij 78% van de vrouwen op grote, dure cadeaus. Een badje laten vollopen, een babysit regelen om samen eens op stap te gaan, of haar favoriete chocolade, bloemen of wijn vervullen vele vrouwenharten van vreugde. Zeven op de tien vrouwen omschrijft haar partner als een 'nieuwe man', en de helft vindt dat ze vaak tijd voor elkaar maken. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat vrouwen aardig hun mannetje staan, zo vinden bijna alle ondervraagde vrouwen gelijkheid in de relatie enorm belangrijk.

 • Kledingmerk doet mee aan recessiehysterie

  Het kledingmerk Le Fabuleux Marcel de Bruxelles is geobsedeerd door de huidige economische crisis. Vorige maand pakten ze uit met een 'recession marcel', waarop de prijs van 50 euro doorstreept was, en nog maar 49 euro kostte. Nu komen ze weer met een volledig nieuw thema op de proppen: de antirecessie-aandelen. Op hun website kan je 250 aandelen kopen ter waarde van 5 euro. Je krijgt het designpapiertje thuisgestuurd waar je het 2 jaar netjes moet opbergen. In december 2010 wordt je investering namelijk beloond met een Marcel ter waarde van 55 euro. Van winst gesproken…

 • Fransmannen hebben de grootste penis

  Het geheim achter het succes van Franse mannen is ontsluierd. Een Duits onderzoek heeft uitgewezen dat ze de grootste en dikste penis hebben van alle Europeanen, zo meldt Bild Zeitung. De gemiddelde Franse penis is, in erectie, 15,48 centimeter lang en heeft een omtrek van 13,63 centimeter. Een gemiddelde Europese penis heeft immers maar een lengte van 14,27 lang en is 11,70 centimeter dik. Zweedse en Estse vrouwen hebben ook niets te klagen want hun mannen staan op respectievelijk de tweede en de derde plaats. Belgische mannen halen een gemiddelde lengte van 14,77 centimeter en een gemiddelde dikte van 13,19 centimeter. Ze scoren daarmee een verdienstelijke achtste plaats. De Griekse mannen staan op de laatste plaats en moeten het stellen met een penis van gemiddeld 12,18 centimeter (omtrek: 10,19 cm). De studie werd uitgevoerd in opdracht van het Institut für Kondom-Beratung. 10.477 mannen uit 25 Europese landen lieten hun geslachtsdeel uitvoerig bekijken en meten. Het instituut in het Zuid-Duitse Singen geeft advies rond condoomgebruik en organiseert ook sensibiliseringsacties.

 • Britse politie geeft dronken vrouwen teenslippers

  Britse vrouwen die wat te stevig in het glas hebben gekeken, krijgen nu van de politie een gratis paar slippers. De overheid probeert daarmee de vrouwen te beschermen tegen onverwachte letsels. Het Engelse ministerie van binnenlandse zaken wil zoveel mogelijk vrouwen beschermen tegen verzwikte en verdraaide enkels. De vrouwelijke feestgangers krijgen daarom een gratis paar slippers aangeboden van de politie. Om de vragen de dag nadien bewust te maken van hun overmatige drankgebruik staat op de slippers de tekst 'drink met mate' gedrukt. Enkele Britten zijn nu al met een petitie gestart om de slippers te verbieden. Zij beweren dat de overheid het drankgebruik van vrouwen subsidieert met overheidsgeld.

 • Vermiste koffer na 63 jaar terecht

  Op de foto: George Eymard.  

  Het koffertje van een Fransman die tijdens de Tweede Wereld Oorlog in een gevangenenkamp in Duitsland te werk werd gesteld, is na 63 jaar eindelijk weer terecht. Tientallen jaren na het einde van de oorlog stuitte een Duitse student op de spullen in een oude kast toen hij bezig was met een schoolopdracht. De koffer met daarin documenten en foto's werden gevonden op een zolder in het huis van de familie Meschede. De zoon van George Eymard, Alain, heeft na ruim een halve eeuw alsnog een tastbare herinnering in handen gekregen…

 • Condooms verboden!

  condoomzz

  In zwembaden in de Franse hoofdstad zijn condooms verboden. Men is bang dat de rubbertjes als waterbommen misbruikt zullen worden... Ondanks het verbod laat Parijs in verschillende openbare sporthallen condoomautomaten installeren. Tegen 15 december zullen in twintig van de meest bezochte sportcomplexen automaten staan, meldt Het Laatste Nieuws. "De jongeren komen niet alleen om te sporten naar de sporthallen", meldt het ministerie van Volksgezondheid. Daarom is het belangrijk dat er ook condooms beschikbaar zijn. Behalve in zwembaden dan. "De voorbehoedsmiddelen kunnen misbruikt worden als waterbommen", is de redenatie.

 • Sterrenrestaurant serveert bonen met bacterie

    

  Het Kagurazaka Ishikawa restaurant verontschuldigt zich voor de zwarte bonen die vorige week op het menu stonden. De bonen blijken een bacterie te bevatten, waar voedselvergiftiging uit voortkomt. "We willen onze oprechte excuses aanbieden voor de problemen", zegt eigenaar Hideki Ishikawa. Volgens de eigenaar waren de bonen waarschijnlijk niet goed opgewarmd, waardoor de bacterie zich kon makkelijker kon nestelen. Dit meldt persbureau Reuters. Opvallend is dat het Kagurazaka Ishikawa restaurant te Tokio één van de negen restaurants is, die recent nog een derde Michelin ster kregen. Het is nog onduidelijk of er mensen ziek zijn geworden.

 • Engeland heeft eigen oerwoud

  In het Engelse Cornwall hebben enkele arbeiders een bijzondere ontdekking gedaan. Ze ontdekken een heus oerwoud in het zuidelijk stukje Engeland. De arbeiders deden de vondst op een heuvel van het Trebah Gardens-landgoed. De mannen deden de ontdekking toen ze struiken en bomen aan het kappen waren op een steile helling. Op de helling staan planten die normaal alleen voorkomen in het zuidelijk halfrond, zoals speciale soorten palmbomen en reusachtige boomvarens. De verantwoordelijke hiervoor is waarschijnlijk Charles Fox, een ontdekkingsreiziger uit de de 19e eeuw. Hij bracht allerlei exotische planten en zaden mee naar het Verenigd Koninkrijk.

 • Zigeunerkamp ingebouwd

  Zigeuners in het Engelse Bredford dachten de perfecte plek gevonden te hebben om hun kamp op te slaan. Er was meer dan genoeg ruimte voor hun caravans en ze konden er heerlijk rondhangen. Toch duurde het niet lang voordat ze hun boeltje weer pakte en er vandoor gingen. Niet omdat ze moesten van de politie of omdat het ze vriendelijk gevraagd was, maar omdat de eigenaars van het stuk terrein een grote sloot en een hek van tweeënhalve meter hoog rond het kampement begonnen aan te leggen. Een bouwbedrijf bleek de eigenaar van het stuk grond te zijn en trof, gezien de foto’s, geen halve maatregelen. Het bedrijf zegt wel eerst gevraagd te hebben of de dames en heren kampeerders hun boeltje elders wilden parkeren. “Ze beloofden de volgende dag te vertrekken. Toen dat niet gebeurde hebben we ze maar ingebouwd zodat wij met ons terrein aan de slag konden gaan”, aldus een woordvoerder van het bouwbedrijf. Op de een of andere manier had het bouwbedrijf geen zin om te onderhandelen met de zigeuners. Misschien waren ze ook wel bevooroordeeld…

 • Gestraft jongentje crasht auto van lerares

  In Duitsland heeft een 8-jarig etterbakje de auto van zijn lerares in puin gereden nadat hij de klas was uitgestuurd. Toen de juf even niet oplette, nam het brutale mannetje de autosleutels en wist hij vervolgens ook nog de auto te starten. Het jongetje wilde naar huis rijden om bij zijn moeder te klagen over het feit dat hij eruit gestuurd was. Hij startte de wagen en wist hem in de eerste versnelling te krijgen. “Het ventje heeft zo ‘n 25 meter gereden voordat hij de wagen tegen een geparkeerde Volvo ramde”, aldus een woordvoerder van de politie Zwickau. De politie schat de schade op 8000 euro.

 • Gevangenis in voor kangoeroeshirt

  Drie mannen uit Singapore hebben een gevangenisstraf gekregen voor het minachten van de rechtbank, nadat zij naar de rechtszaal waren gekomen gekleed in shirts waarop kangoeroes in rechterskleding waren afgebeeld. Isrizal Bin Mohamed Isa en Muhammad Shafi'ie Syahmi Bin Sariman werden veroordeeld tot zeven dagen gevangenisstraf. Tan Liang Joo moet vijftien dagen brommen. Het drietal moet ook gezamenlijk 15.000 dollar betalen. Joo werkt voor Singapores oppositiepartij, die wordt geleid door Chee Soon Juan. Het drietal moest in eerste instantie naar de rechtbank komen om te bepalen wat Juan voor schadevergoeding moest betalen nadat hij de premier van Singapore had beledigd.

 • Organen groeien buiten lichaam

  In India is een meisje geboren bij wie het hart en een deel van de lever buiten het lichaam groeien. Chirurgen staan voor het helse karwei de organen te redden, waardoor het kindje normaal moet groeien. De vier dagen oude baby verblijft momenteel in een ziekenhuis in de stad Siliguri. "Dit is zeer zeldzaam. We weten niet of we kunnen opereren, maar we doen ons best", aldus een van de artsen. Vorig jaar werd Lakshmi Tatma succesvol geopereerd. Ook zij werd ernstig misvormd geboren: ze had acht ledematen en een gedeelde nier. Na een 27 uur durende operatie was vrijwel alles weer normaal. Tatma leidt nu een normaal leven.

 • Drugsinval bij bejaarde voor... tomatenplantjes

  Een 79-jarige Britse vrouw kon haar ogen niet geloven toen de politie met een drugshond binnenviel in haar landelijke woning. De agenten dachten dat er in het huis een cannabisplantage was opgezet. De plantjes in kwestie waren echter onschuldige tomatenplanten. De agenten namen het zekere voor het onzekere en stuurde een aantal stalen van de plantjes op naar het labo voor analyse. "We konden er eerst nog mee lachen", aldus de bewoners. "Maar het lachen verging ons toen ons hele huis ondersteboven werd gehaald." De zoon van de weduwe werd zelfs even in de boeien geslagen."Toen de agenten hun vergissing inzagen, dropen ze zonder enige verontschuldiging met de staart tussen de benen af", klinkt het nog.