• Kortrijks café zet goedkope taxi in tegen alcoholcontroles

  Een Kortrijks café zet elke vrijdag- en zaterdagavond tussen middernacht en 3 uur een spotgoedkope taxi in voor klanten. Die moeten daarvoor slechts maximum 4 euro betalen, en kunnen de hele avond rustig pintelieren. Januari en februari zijn kalme maanden in de horeca, zo ervaren uitbaters José Clarysse en Tine Lemaitre van het Kortrijkse café Den Boulevard. De alcoholcontroles voor de eindejaarsfeesten schrikken bovendien veel mensen af om op cafébezoek te gaan. De uitbaters zochten daarom naar een oplossing in samenwerking met een plaatselijk taxibedrijf. In het weekend kan een klant nu 's nachts voor 4 euro een rit van maximaal 10 kilometer naar zijn woonplaats krijgen. Wie met vier mensen naar huis gaat, betaalt slechts 1 euro per persoon. Er wordt wel enkel voorkeur gegeven aan de stamgasten die al enige tijd aanwezig zijn.

 • Schrijven is de boodschap

  In tijden van e-mail en sms is het handgeschreven briefje aan een revival bezig. De reden hiervoor is volgens sommigen de economische crisis. De crisis doet ons immers terugdenken aan datgene wat echt telt. Met een handgeschreven kaartje maak je vrienden en familie op een simpele manier gelukkig. Je laat hen weten dat je aan hen denkt en tijd voor hen vrijmaakt. Een andere reden kan het grote aanbod aan briefpapier en kaartjes zijn. In alle geuren en kleuren dus voor ieder wat wils. De Engelsen zijn dan ook heer en meester in kaartjes versturen voor allerhande gelegenheden. Zij hechten veel belang aan het juiste kaartje en de juiste tekst. Een studie bij de post in Groot-Brittannië heeft aangetoond dat er in het voorbije jaar 135 miljoen postkaarten, 13 miljoen moederdagkaarten en 7 miljoen vaderdagkaarten werden verstuurd. De actie Write a letter a week kende ook een groot succes. De actie moet kinderen aanzetten om te schrijven maar ook ouders begonnen meer en meer brieven te schrijven. Uit het handschrift van een persoon kan je immers ook veel afleiden over de persoon zelf.

 • Schoenmakers zien omzet stijgen door crisis

  Schoenmakers zien hun omzet door de economische crisis stijgen met 15 tot 20 procent. Dat zegt Patrick Buteneers, de secretaris van de Koepel Verenigde Schoenmakers België, de overkoepelende vereniging van Belgische schoenherstellers. 'We krijgen niet alleen de kwaliteitsvolle schoenen binnen, maar ook de schoenen uit het middensegment', zegt Buteneers. 'Niet alleen de schoenen van 250 euro dus, maar ook de iets goedkopere. We merken dat de klanten een nieuwe aankoop uitstellen. Of ze kopen de echt goedkope schoenen. Die krijgen we ook binnen, maar die moeten we vaak weigeren. Het heeft geen zin om een lederen zool onder een schoen van 25 euro te zetten.' Er worden bovendien ook veel schoenen met hakken of laarzen verkocht. Die laatste moeten vaak verbreed worden. In België zijn er nog bijna 1.000 schoenmakers. In Vlaanderen zijn het er 700, in Wallonië meer dan 250.

 • Witte haai verrast kanoërs

  Enkele Australiërs kregen de schrik van hun leven toen zij tijdens het kanoën werden verrast door een 5 meter grote witte haai. Het beest cirkelde in de buurt van Sydney om de kajakkers heen voordat hij door vissers werd verjaagd. Bekijk de beelden op de BBC-site!

 • Noodsituatie: paddenstoelen op pizza

  Bij gevaarlijke situaties kunnen de Britten het nummer 999 bellen, maar dat wordt vaak voor heel andere doeleinden gebruikt, zo blijkt uit een overzicht van de politie in Manchester. Tijdens kerst werd het alarmnummer zo'n 5000 keer gebeld, maar vaak was een noodsituatie niet aan de orde, meldt de BBC.  Zo belde een priester 999 omdat hij op het vliegveld van Manchester bij boekwinkel WH Smith niet van het toilet gebruik mocht maken. Een vrouw belde het nummer omdat zij niet kon 'televoten' voor de razendpopulaire danswedstrijd Strictly Come Dancing. Maar het kan nog erger: een man belde de nooddienst omdat hij ten onrechte paddenstoelen op zijn pizza had gekregen. Ook was er iemand die de medewerkers van 999 belde om te vragen wanneer de apotheek was geopend...

 • Korting voor aanval op Bush

  Klanten van een Chinese winkel in Wenzhou krijgen korting als ze een foto van president Bush weten te raken. Als het winkelend publiek George W. Bush met een schoen weet te treffen, maakt het kans op kortingen tot vijftig procent. De president werd opgedeeld in vier verschillende zones (zie foto). De vlakken A tot en met D staan voor kortingen variërend van 20 tot 50 procent. Het spel bleek zo populair te zijn bij klanten dat de politie er aan te pas moest komen om de orde te handhaven. De winkeleigenaar deed goede zaken. Binnen een half uurtje werden er al 64 paar schoenen verkocht en kon de eigenaar rekenen op een winst van 1000 euro. De ondernemer werd geïnspireerd door de Irakese schoenengooier. "Ik wilde mijn klanten vermaken tijdens het winkelen", aldus de winkeleigenaar.

 • Meisje met drie extra tenen geboren

  Op het eiland Madagaskar is een meisje geboren met acht tenen aan een voet. De drie overbodige tenen worden begin volgend jaar verwijderd, als de familie dan genoeg geld bij elkaar heeft gesprokkeld voor de operatie. Dat meldden lokale media. De ingreep kost omgerekend zestig euro. De overheid heeft opgeroepen geld te doneren aan de alleenstaande moeder van het meisje. Het is volgens de artsen belangrijk dat de extra tenen verwijderd worden, zodat het meisje goed kan leren lopen.

 • Baby van 6,5 kilo geboren

  In Californië is een baby van 6,5 kilo geboren. Dat was even slikken voor de bevallende moeder. Tijdens de bevalling waren er twee dokters nodig om hem uit zijn moeders buik te krijgen. Ook haar dochter was al een apart geval: zij woog 4,5 kilo bij de geboorte. Baby Richard is uiteindelijk door een keizersnede ter wereld gekomen. "Hij ziet eruit alsof hij zo het ziekenhuis uit kan lopen", aldus de geschrokken vader. Dat meldt RTL Nieuws.

 • Chip verhoogt libido

  Wetenschappers onderzoeken de mogelijkheden van een zogeheten 'sex chip'. Deze chip zou in de hersenen worden ingeplant om het seksuele genot te verhogen. De technologie is afkomstig van een chip voor mensen die aan de ziekte van Parkinson lijden. Wetenschappers zagen er ook een redmiddel in voor mensen die aan anhedonie lijden. Een aandoening die omschreven wordt als het niet meer kunnen ervaren van vreugde. De chip zendt héél kleine elektrische schokken naar de orbitofrontale context. Het gedeelte van de hersenen dat geassocieerd wordt met het genieten van seks of eten. Volgens professor neurochirurgie, Tipu Aziz, werd zo'n apparaatje enkele jaren geleden al bij een vrouw ingeplant en de resultaten spraken voor zich. Ze veranderde van een vrouw met een heel laag libido naar een seksueel actieve vrouw. Het grootste obstakel is weliswaar de operatie. De huidige techniek is nogal ruw maar de technologie staat natuurlijk niet stil. Zo zou men zelfs in de verre toekomst de chip aan en uit kunnen zetten wanneer men het wil.

 • Vrouw tien dagen vast in eigen autokoffer

  Een Britse verpleegkundige is in de buurt van Glasgow aangetroffen in de kofferbak van haar eigen wagen. Mogelijk heeft ze daar tien dagen doorgebracht, meldt de Britse politie. Magdeline Makola (38), een Britse van Zuid-Afrikaanse origine, werd gekleed in een nachthemd en vastgebonden in de kofferbak van haar auto aangetroffen in het plaatsje Airdrie. Een politieagent was op haar geroep afgekomen. Hij moest een ruit inslaan om de kofferbak te kunnen openen. Volgens de politie heeft de vrouw lichte fysieke verwondingen, maar is ze volledig getraumatiseerd. Ze was niet in staat tot spreken nadat ze werd bevrijd. Makola werkt in een ziekenhuis in Edinburgh. Daar was ze op 18 december voor het laatst gezien. Volgens de politie heeft ze dus mogelijk tien dagen in de kofferbak doorgebracht.

 • 50.000 euro boete voor roddelen over buren

  Een Australische man moet een schadevergoeding van omgerekend 50.000 euro betalen omdat hij vuige roddels over een 'bevriend' gezin verspreidde. Door de kwaadsprekerij namen de sociale contacten van de ouders af en werden de kinderen gepest op school. Een rechtbank in Sydney oordeelde dat het gezin door de laster ernstig in diskrediet is gebracht en dat daarom een zware geldboete op zijn plaats is. Naast de schadevergoeding zal de dader nog diep in de buidel moeten tasten voor de gemaakte proceskosten. De zaak kwam aan het rollen toen een van de kinderen van het gezin huilend tegen haar moeder opbiechtte dat ze werd gepest door schoolgenootjes, omdat haar ouders 'dieven', 'onbetrouwbaar' en 'slangen' zouden zijn. De roddel bleek afkomstig van een bekende, met wie de vader van het gezin al jaren zaken deed en met wie hij een belangstelling voor godsdienst deelde.

 • Moderne Romeo stort neer op trottoir

  Een poging van een 18-jarige om Romeo na te doen, is volstrekt mislukt. Hij wilde zijn 16-jarige geliefde bij haar thuis in Keulen (Duitsland) verrassen. Terwijl hij naar haar kamer klom viel hij echter op het trottoir en raakte hij zwaargewond. Hij had via een lantaarnpaal de luifel boven de voordeur bereikt, maar het kunstof afdakje bezweek onder zijn gewicht. De vader van de vriendin kwam op de luide knal af en ontdekte de onfortuinlijke minnaar, meldden Duitse media vrijdag. Dubbele pech: de Julia van de aspirant-Romeo was niet eens thuis.

 • 16-jarige jongen bewaart 250 kg vuurwerk op slaapkamer

  Een 16-jarige jongen uit het Nederlandse Oosterhout heeft zijn slaapkamer als opslagplaats voor verboden vuurwerk gebruikt. Er lag maar liefst 250 kg. Behalve het verboden vuurwerk vond de politie op de slaapkamer ook een groot arsenaal vuurwerkdummy's en een lanceerrek voor mortierbommen. Tijdens het verhoor liet de jongen weten dat hij niet had beseft dat de opslag zo gevaarlijk was.

 • Man leeft dagenlang onopgemerkt in huis gezin

  Een Amerikaan heeft enkele dagen op de zolder van het huis van een gezin gezeten dat niet van zijn aanwezigheid op de hoogte was, totdat hij vrijdag, opgespeurd door politiehonden, gedwongen werd tevoorschijn te komen. De man werd gezocht voor inbraak, diefstal en heling. De 21-jarige man verbleef bij buren van het gezin, die in een twee-onder-een-kapwoning wonen, tot hij door hen gemaand werd weg te gaan. Hij besloot daarop door een trapgat de gedeelde zolder op te gaan. Daar bleef hij enkele dagen en verschafte zich toegang tot de andere woning, at daar uit de koelkast en droeg de kleren van verschillende gezinsleden. Op eerste kerstdag belde de moeder van het gezin de politie omdat een laptop, geld en een iPod waren verdwenen. Een dag later vond ze een voetstap in een kast, waar ook het luik naar de zolder zich bevond. De ongewenste gast had, naar later bleek, een kerstlijst bijgehouden waarop hij de spullen noteerde die hij had gestolen en aan zichzelf had geschonken.

 • Goudvis overleeft dertien uur op het droge

  In Groot-Brittannië heeft een goudvis een wel erg opmerkelijk avontuur overleefd. Hij lag dertien uur verloren gewaand op de droge grond. Bazin Barbara Woodford keek raar op toen ze 's morgens ontdekte dat haar goudvis niet meer in zijn vertrouwde bokaal zat. De vrouw zocht tevergeefs naar haar kleine huisdier. Hopeloos ging ze dan maar werken. Toen ze terug thuiskwam, zag ze haar visje in een oogwenk voor haar op de grond liggen. Eens ze het beestje terug in zijn bokaal legde, begon die weer enthousiast rond te zwemmen. "Vissen kunnen redelijk lang zonder water overleven zolang hun kiewen vochtig blijven", aldus een expert in de 'Daily Telegraph'. "Maar ik heb nooit geweten dat een vis zo lang kon overleven. Dit is merkwaardig." Woodford kreeg de goudvis enkele maanden geleden als verjaardagscadeau. De gemiddelde leeftijd van een goudvis, dat aanschouwd wordt als een erg tenger dier, is acht jaar.

 • Man uit wc gered door miauwende kat

  In Taiwan heeft een bejaarde man zijn leven te danken aan een zwerfkat. Die redde de man uit een openbaar toilet. De 68-jarige Liu Young-hui had op een afgelegen plaats gebruik gemaakt van een ouderwets openbaar toilet. De man sukkelde op een gegeven moment in de beerput en slaagde er niet in om er weer uit te klauteren. Na twee dagen verscheen een kat ten tonele. Haar aanhoudende gemiauw trok de aandacht van enkele passanten. Die besloten een kijkje te gaan nemen, waarop ze de man in zijn hachelijke situatie aantroffen. De man werd uit het toilet bevrijd. Aanvankelijk werd voor zijn leven gevreesd, maar uiteindelijk bleek hij enkel het bewustzijn tijdelijk te hebben verloren.

 • This is your ChristmasBlog!

  kerstmis

  Jaaaaaaaaaaaaaah! hier is hij dan! De enige echte feestende kerstblog! Helemaal door jullie samengesteld, hoewel ik toch hier en daar wat afgesmeekt heb, al dan niet met zweep in de rechterhand! Maar zie, iets meer dan 20 geweldige reacties heeft het opgeleverd. Voor mensen die van cijfertjes houden: in 2006 hadden we 50 reacties, en in 2007 waren er 22 reacties. Het viel wel op dat er van die mensen in 2006 ofwel al enkele gestorven zijn ondertussen, of gewoon geen blog meer hebben of ze gewoon te lui zijn om te reageren en op elke blog hun kerstwensen copie paste doen maar niet reageren op de vraag wat ga je doen met kerstmis?! Bij deze een dikke merci aan alle onderstaande blogsterren die vanavond ook lekker gaan smullen en vieren!

   

  Wat ik ga eten vanavond: hapjes, kalkoen met lekkere dingen & nog iets lekkers, chocoladefondue als dessert en dan wachten tot 24 uur, en dan pakjes pakjes pakjes! Kerstdag gaan we fondue eten en daarvoor ook hapjes en daarna ook dessert!

   

  Illness: Ik weet niet wat er op het programma staat. Met mijn gammele gezondheid kan ik ook niet ver vooruit plannen. We zien het wel.

   

  Jennyfer: Ik ben uitgenodigd, ben wel afhankelijk van derden, en rolstoel kan niet overal binnen, wat de menu wordt weet ik niet op voorhand, een verrassing moet geheim blijven, anders ist geen verrassing meer.

   

  Martin: kerstavond, blijf ik rustig in mijn eentje in mijne zetel zitten, met een paar hapjes en een fles witte wijn. Kerstdag zelf komen we met mijn broer, zussen en schoonbroers bij mijn vader. En daar wordt dan iets gegeten en gedronken. Voor mij zal het dan extra insuline spuiten voor mijn diabetes.

   

  Suus: Hoihoi, op 24 december eten we niet veel bijzonders, maar zullen Jort en ik samen kerstavond vieren. Wat we gaan eten weet ik nog niet.

   

  Maar op 1e kerstdag gaan we naar Loon op Zand, dan zijn we de hele dag bij mijn nichtje met nog meer familie. 's Middags eten we soep en wat brood, en 's avonds gaan we lekker gourmetten-steengrillen. We houden ons dit jaar niet aan de traditie.. Enkel één traditie zal wel doorgaan, en dat is een bezoek aan het kerkhof, samen met mijn moeder en tante naar opa en oma.

  2e kerstdag gaan we naar Jort zijn ouders, en wat we daar gaan eten weten we ook nog niet. Hihi, een verrassing.

   

  (2007: Groentesoep (zelf gemaakt), Aardappelen, Bloemkool/Groenten, Varkenshaas met champignons, Rundvlees (draadjesvlees), Tiramisu & Russische Pudding, IJS… Voor de rest van de dag verzorgen we wat hapjes e.d. Hamrolletjes, kaasjes, worst, etc.)

   

  Mama Guusje: op 24 maak ik een massa kleine hapjes zoals mini pizza's gevulde bladerdeeg kleine broodjes, mousse in glaasjes, en ook nog brol voor in de fritpot,waarom? Omdat het bij ons spelletjesavond is, en vingerhapjes makkelijk zijn om door te spelen! Samen met onze dochter en vriendin.

   

  Op 25 is dan de dag voor de schoonouders komkommerroomsoep met snippers gerookte zalm. Fazantenfilet met venkelkastanjepuree, struikje witloof en kroketjes, perensorbet en dan koffie met de kerststronk. Wijn komt er niet op tafel want mijn schoonouders drinken niet; daarom drinken wij de champagne allemaal op de avond voordien, tijdens de spelletjes, en ik kan je verzekeren er is ambiance hoor!
  grtjs…

   

  Rommel: ik ga een lingeriesetje uitproberen op een vriendin, en dan samen spruitjes kuisen. Kom ik nu in het overzicht?

   

  LaSofia: Op dit moment weet ik nog niet wat er op tafel gaat komen, we moeten het menu nog kiezen (traiteur). Dat zal ik dan nog wel komen melden.
  De 24ste ga ik naar mijn vriend zijn thuis en vieren we Kerstavond met zijn ouders, broer, tante, nonkel, nichtjes en oma.

  Kerstdag wordt bij mijn tante gevierd, samen met de rest van de familie langs mijn ma haar kant. Eten daar weet ik pas op de dag zelf, denk ik zo…

   

  FairYtaleGirL: 24 december is het dus kerstavond en is het aftellen voor de cadeaus te openen. Ik ga dus voor mij vegetarisch koken (heb nog niet kunnen kiezen wat) en voor de andere hoofdgerecht weet ik ook nog niet. Voorgerecht is kaaskroketten met gouden bloemkoolroosjes en dessert wil ik iets met speculaas. Kerstdag dan bij de oma gaan eten en ik mag niet koken dat is het zowat.

   

  (2007: als straight-edge drink ik geen alcohol. En zoals de meeste straight edgers eet ik ook geen vlees; ik zal dan ook mijn eigen kerstmenutje maken.. Wat ik eigenlijk nog leuk vind)

   

  Kathia: Zoals elk jaar sowieso gebraad met erwtjes en wortels en daarbij goed veel kroketjes en natuurlijk mag de ijsstronk niet ontbreken, we beginnen waarschijnlijk met een tomatensoep, simpel maar daarom niet minder lekker eh.

   

  Nicole: Hallo, op kerstavond ga ik het rustig houden, iets afhalen van de traiteur, een goed flesje wijn erbij, en samen met mijn vriend gezellig tv kijken. Om middernacht cadeautjes openmaken. Nog een aangename avond toegewenst, liefs, prulleke.

   

  Anneke: ik ga zoals Kathia doen ... inderdaad simpel ... maar het zijn allemaal dingen die de kids goed lusten ... en dat maakt het dan gezellig voor iedereen! En verder ... gezellig thuis, wat tv kijken ... misschien zelfs wat op de pc ... heel gewoon, maar ook gewoon gezellig. Lieve groetjes

   

  Ilyer Hermans: ik ga me lekker laten verrassen met kerst... weet totaal niet wat we gaan eten... 1 ding het zal wel lekker zijn want mijn ardense ma ...kan koken

   

  Ninne: wat ik ga eten met de feestdagen… dat weet ik nog niet, namelijk ik moet dit jaar niet koken :-) Wij vieren Kerst bij mijn zus samen met heel de familie, altijd leuk om hier te lezen ieder jaar wat andere bloggertjes doen op Kerst.

   

  Luc van Moerhofke: met kerstavond blijven we lekker thuis met een aantal familieleden, gaan na een sprankelend aperitief lekker gourmetten en de gepaste wijntjes nuttigen. Afsluiten met een mooie kerststronk en/of een ijstaart.

   

  Mieke: even antwoorden op je vraagje... met kerstavond houden we het sober met een lekker bubbeltje, een wildfondue met de nodige groentjes warm en koud daarna een geweldige chocoladefondue met exotische vruchten... op kerstdag laat ik met verrassen door mijn ma haar ardeense kookkunst... ik weet niet of ik je een mail gegeven heb of niet maar nu weet ik dat het aangekomen is... mijn antwoord... een prettige kerstdag met alles er op en er aan…

   

  (2007: Onze kerst ziet er dit jaar lichtelijk anders uit omdat mijn ma aan haar lief hartje geopereerd is ...wij gaan dus op kerstdag onze aperitief in het ziekenhuis nemen met kleine meeneembare hapjes een lekkere fles vol bubbels of 2 en veel pakjes. Dikke knuf)

   

  Annick: Wij eten met kerst bij ons moeder : garnaalkroketten, gevulde kalkoenroulade met gehakt en pistaches, kroketten, erwten en wortelen en champignonsaus. Als dessert Vienneta ijstaart.
  Groetjes!

   

  Nancy: we beginnen met warme aperitief hapjes en wat schuimwijn...
  Daarna als voorgerecht een bladerdeeg broodje gevuld met kip en Champignons, versiert met kersttomaatjes en een plukje sla.
  Dan hebben we aspergeroomsoep met stukjes zalm.
  Als hoofdgerecht eten we kalkoengebraad met Gandaham en portosaus, gedrapeerd naast wintergroentjes en kroketten.
  Als dessert hebben we een overheerlijke kerst ijskrans....Nadien nog koffie en versnaperingen....Ik denk dat we goed gaan kunnen smullen…

   

  Mireille:  Hoi OLAS
  De eindejaarsdagen zijn steeds heel druk geweest voor ons. Van bij mijn afstuderen heb ik steeds weekends en feestdagen moeten werken. Eerst als verpleegkundige, dan als zelfstandige bloemiste en nu als oppas in een gezin van drie kinderen. Die zijn nu groot en gaat de meest werktijd naar koken voor het gezin. Na steeds grote feesten voor hen te verzorgen, is er dit jaar geen kerstfeest.
  Dus wordt kerstavond, rustig thuis met Ventje, lekker eten en een mooie film bekijken bij het knetterend haardvuur!
  Eerst de zelfgemaakte aperitiefhapjes met een glaasje bubbels.Als voorgerecht een zalmroulade, met een rijke vulling op basis van kabeljauw, sint-jakobsvruchten, garnalen en groene asperges.
  Als hoofdgerecht een gebakken tarbot op een bedje van prei met kroketjes. Het dessert wordt de vertrouwde kerststronk.

  Kerstdag wordt gevierd met onze zoon en zijn vriendin en met mijn 79-jarige mama.
  Op het menu weer de vertrouwde hapjes met een glaasje bubbels. Als voorgerecht een bordje rauwe zalm met olijfolie en koriander. Gevolgd door een zelfgemaakte courgettesoep en als hoofdgerecht opgevulde kwartels met mandarijnsaus, extra fijne boontjes als garnituur en een purée opgewerkt met sjalotjes en spekjes. Dessert een zelfgemaakte sneeuwvlokkentaart.

  Aan iedereen wens ik een fijne kerst!
  Liefs.
  Mireille.

   

  (2007: Met kerstmisavond blijven we gezellig onder ons drietjes thuis. Er wordt zelf gekookt, en er staat fazant op het menu. Laat zal het niet worden want op Kerstdag wordt ik op mijn werk verwacht.)

   

  Regenboogjes: wat ik ga doen met kerstdag is lekker eten samen met mijn kinderen,ouders,zussen en broer en hun gezin.het voorgerecht is een koninginnen hapje dan kaassoep met balletjes en het hoofdgerecht is kip of konijn maar verder weet ik het niet zo,dan is het een chocolade pannenkoekentaart (die ik zelf maak) en tiramitsu,daarna is er een kaas-en vleesschotel met brood en drinken neem ik meestal water soms eens limonade of cola,wens jullie alvast hele fijne kerstdagen en maak er hele mooie tijd van,vele groetjes xxx

 • Nog 1 dag tot de kerstblog!

  Vanaf morgen start naar goede gewoonte de kerstblog en daarom hebben we jouw hulp nodig! Laat weten wat jij gaat doen via reacties of via mail  en kom in het grote overzicht op 24 en 25 december!

 • Smoutebollen minder ongezond dan gedacht

  Smoutebollen zijn minder ongezond dan de naam doet vermoeden. Hoewel de olie waarin de bol wordt gebakken zorgt voor een hoger vetpercentage, bevat een smoutebol minder ongezond verzadigd vet dan een bruine boterham met magere kaas. Dat meldt de Nederlandse Wageningen Universiteit. Smoutebollen bevatten ook verschillende vitamines en relatief veel koolhydraten, die als een goede basisvoedingsstof kunnen dienen. Dit betekent volgens de universiteit niet dat je beter smoutebollen dan brood kunt eten, omdat de versnapering ook de mogelijk kankerverwekkende stof acrylamide bevat.

  Wat ga jij allemaal eten en drinken tijdens de kerstdagen en vooral met wie… stuur jouw kerstactiviteiten door via de reacties of mail en kom in het gigantisch overzicht op 24 & 25 december.

 • 'Lui varken' populairste dier in China

  Een varken dat de aardbeving in de provincie Sichuan overleefde, is gekozen tot China's populairste dier. De stal van het varken stortte door de aardbeving in, en het dier werd na 36 dagen bevrijd. Het varken, dat de naam Zhu Jianquiang (Sterk Varken) kreeg, wist te overleven door houtskool te eten en regenwater te drinken. Sterk Varken had flink wat concurrentie. Via een internetsite konden Chinezen ook stemmen op een hond die niet van de zijde van zijn zieke baas week, ook niet toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Ook een kat die letterlijk doodziek werd toen zijn beste vriend overleed, kreeg veel stemmen. Maar uiteindelijk won het varken dus. Het dier werd door een lokale zakenman gekocht, en kreeg een eigen museum. Duizenden Chinezen zijn al langs geweest om het wondervarken te bekijken. Maar alle aandacht heeft Sterk Varken verwend. "Hij is dik en lui geworden", zeggen zijn oppassers.

  Wat ga jij allemaal eten en drinken tijdens de kerstdagen en vooral met wie… stuur jouw kerstactiviteiten door via de reacties of mail en kom in het gigantisch overzicht op 24 & 25 december.