• Het lied van de dag

   

  45 graden in Australië en dat bracht ons bij Midnight Oil, een Australische rockband, opgericht in 1971 onder de naam Farm. In 1976 werd de latere naam aangenomen, afgeleid van de Engelse uitdrukking "burning the midnight oil" die zoiets betekent als "tot 's avonds laat blijven werken". De groep rondom zanger Peter Garrett kreeg in de jaren '80 van de twintigste eeuw internationale bekendheid, onder meer dankzij de single 'Beds are Burning'. Hun betrokkenheid bij diverse politieke vraagstukken werd naast hun rauwe rockstijl een handelsmerk. Dit sprak onder andere uit de thematiek van de lp 'Diesel and Dust'. Het eerdergenoemde 'Beds are Burning' van die lp heeft in de Nederlandse hitlijsten gestaan en vroeg aandacht voor de positie van de oorspronkelijke inwoners van Australië, de Aboriginals. Als gevolg van zijn politieke activiteiten verliet Garrett eind 2002 de band, die daarmee ophield te bestaan. De andere bandleden bleven samenwerken, zij het niet langer onder de naam Midnight Oil.

 • Stad betaalt horecabazen wc-premie

  wcpapier

  De West-Duitse stad Troisdorf betaalt horecabazen 50 euro premie per maand als zij hun toiletten voor iedereen toegankelijk maken. De gemeente hoeft op die manier geen kostbare openbare toiletten te bouwen en te onderhouden. Troisdorf verwacht met de wc-premie aanzienlijk geld te besparen, meldden Duitse media donderdag. Zes uitbaters in het centrum meldden zich inmiddels aan voor het proefproject. Zij moeten hun toiletten gratis ter beschikking stellen.

 • Zwemmen tussen alligators

  Een pretpark in Florida presenteert zijn bezoekers al sinds oktober een heel speciale show. Mensen zwemmen in Jungle Island zonder bescherming tussen tot drie meter lange alligators. De dieren zijn levensgevaarlijk, hebben scherpe tanden en hebben een enorme bijtkracht. De stuntmannen zijn verzorgers die blijkbaar niet bang zijn van de dieren die ze dagelijks zien. Eén trainer is er zelfs al in geslaagd om een alligator voor de ogen van het publiek te kussen. De show is een groot succes en lokt dagelijks ruim 200 bezoekers. De actie begint op het land voor de verzorgers samen met de alligators het water in duiken.

 • Los deze sudoku op en win mijn huis

  Een Britse huiseigenaar verloot zijn huis in een sudoku-wedstrijd. Dat meldt de Daily Mail. Dave Mackie (49) maakte van zijn villa met drie slaapkamers, waarvan de waarde geschat wordt op 731.000 euro, de hoofdprijs van een online wedstrijd. Hij wil zo de dalende vastgoedprijzen omzeilen.De effectenmakelaar hoopt dat 14.000 mensen zullen deelnemen. Zij betalen elk 50 pond (54 euro) inschrijvingsgeld. De uiteindelijke winnaar zal in februari 2010 worden geloot uit alle deelnemers die de sudoku konden oplossen. De 758.067 euro die op deze manier ingezameld wordt, zal Mackies huis én zijn adverteringskosten betalen. "Er is geen addertje onder het gras", beweert Mackie. "Ik wil mijn pensioen in Egypte doorbrengen. Deze wedstrijd leek me een leuke manier om mijn huis te verkopen en de kredietcrisis de loef af te steken. Bovendien is het ongelofelijk leuk voor de winnaar. Die krijgt immers een huis voor 50 pond." De gelukkige winnaar krijgt de sleutels van het prachtige vrijstaande huis met grote tuin, gelegen aan de kust van de stad Lancashire. Het huis heeft vier badkamers, een sauna, een stoomkamer, twee balkonnen en een fraai aangelegde tuin. Wie de sudoku wil proberen op te lossen, klikt hier.

 • Seks bij vijftigers vermindert kans op prostaatkanker

  Mannen van vijftig jaar of ouder, die seksueel actief zijn hebben minder kans op prostaatkanker. Twintigers en dertigers die frequent seks hebben, zijn daarentegen een grotere risicogroep om de ziekte te ontwikkelen. Tijdens het onderzoek onderzocht men 431 mannen, die prostaatkanker kregen toen ze vijftig jaar of ouder waren. Daartegenover stonden 409 gezonde mannen. Uit de testen bleek dat twintigers en dertigers die emer dan 20 keer per maand seks hebben meer kans hebben op prostaatkanker. Vijftigers die elke maand nog minstens 10 keer genieten van een robbertje vrijen, waren dan weer veel beter beschermd tegen prostaatkanker. Volgens de onderzoekers heeft veel te maken met de hormonale veranderingen tijdens de adolescentie. "Een theorie is dat de prostaatklier in de jonge jaren vatbaarder is voor hormonale veranderingen en dat hij zich dan nog steeds aan het ontwikkelen is. Naarmate mannen ouder worden, stapelen toxines zich op in zijn lichaam. Seks kan helpen om deze uit het lichaam te verwijderen", besluit professor Dimitripolou.

 • 30 % minder calorieën verhoogt levensduur

  Een twintiger die elke dag 30% minder calorieën inneemt, leeft gemiddeld 9 jaar en 5 maanden langer. Dat beweert het magazine 'De Huisarts'. Dieren baten er al veel langer bij om minder calorieën in te nemen, maar nu blijken ook de mensen positieve resultaten te ondervinden. Zo zou een 23-jarige man met een normaal BMI negen jaar en 5 maanden langer leven indien hij dagelijks 30% minder calorieën inneemt. Hoe langer je bovendien wacht, hoe minder de winst wordt. Zo leeft een 48-jarige gemiddeld nog 2,8 jaar langer en een 55-jarige gemiddeld nog 6 weken langer met een calorierestrictie.

 • De hotelkamer waar je zélf het uitzicht bent

  In New York maakt een nieuw hotel op een opmerkelijke manier reclame. Een kamer op het gelijkvloers biedt iedereen die dat wil een zicht op de kamer én wat er zich in afspeelt. Duncan Malcolm en Katherine Lewis, een koppel uit Londen, heeft de gratis kamer voor vijf dagen geboekt. De twee zeggen het niet erg te vinden dat iedereen hen kan zien en beschouwen het geheel als een "uitbreiding van hun Facebook-profiel, een update van wat er zich in hun leven afspeelt". Met een aparte badkamer en een bed dat aan het zicht van de voorbijgangers onttrokken wordt, kan het koppel toch op wat privacy rekenen. Bekijk een videoreportage op de website van de BBC.

 • Man verliest miljoenen in tuin

  raar_geld50eurobriefjes

  Soms is je fortuin naar de bank brengen verstandiger dan begraven in de tuin. Dat heeft een 80-jarige Japanner ondervonden, zo bleek uit een verhaal dat de politie donderdag naar buiten bracht. De zakenman bewaarde veertig jaar lang 360 miljoen yen in een container in zijn tuin. Hij dacht dat zijn geld daar veilig was in geval van brand of aardbeving. Ook vond hij de rente bij de bank te laag. Zo nu en dan controleerde de gefortuneerde Japanner of de container met geld nog op zijn plaats was. Dat ging goed tot 10 oktober vorig jaar. Op die datum ontdekte hij dat iemand hem bestolen had. De dief was kennelijk op de hoogte van de bewaarmethode, want de tuin van het slachtoffer was volledig overhoop gehaald met graafmaterieel. Het slachtoffer overleed overigens twee maanden nadat hij had ontdekt dat zijn vermogen was gestolen.

 • Het lied van de dag

  Jean Elan komt uit Berlijn en hij vindt dat de Berlijnse lucht anders ruikt dan in andere delen van Duitsland. Wat heeft het met muziek te maken, wel niet veel, maar hij heeft in ieder geval wel een neus voor Electronica waardoor hij later met verschillende internationale groepen zal samenwerken. Hij kreeg ook diverse awards, niet alleen voor zijn producties maar ook voor zijn loyale samenwerking met zijn platenlabel, “Ministry Of Sound”. Zijn geheime recept moet uiteraard geheim blijven maar hij laat zich beïnvloeden door de Berlijnse cultuur en de coole mensen die geen schrik hebben om zich te laten verleiden door een of andere hype. De Berlijnse jongen is over hele wereld bekend  in vele clubs en scoorde vooral met “Where’s Your Head At” in 2008.

 • Parachutist uren omgekeerd in boom

  Een eenheid Amerikaanse parachutisten heeft behoorlijk moeten boeten voor een inschattingsfout bij het afspringen. Bij het Oost-Beierse Hamsberg kwamen tien militairen in de bomen van een bos terecht. De meeste parachutisten konden zichzelf bevrijden. Eén had minder geluk; de brandweer had geen ladder die lang genoeg was om haar de bevrijden. Er moest een reddingshelikopter aan te pas komen. Dat kostte even, en de onfortuinlijke parachutiste heeft urenlang ondersteboven in de boom gehangen voor ze werd bevrijd. Niemand raakte ernstig gewond.

 • Gelukkige koeien geven meer melk

  cow_1

  Koeien met namen als Bertha of Clara geven meer melk dan hun soortgenoten zonder naam. Dat blijkt uit Brits onderzoek dat gepubliceerd is in het online wetenschappelijke tijdschrift Anthrozoös. Koeien die op een persoonlijke manier worden behandeld, kunnen tot wel 280 liter melk per jaar meer produceren, aldus experts van de Newcastle University. ,,Net als mensen voelen koeien zich ook gelukkiger en ontspannener als ze wat meer aandacht krijgen'', zei Catherine Douglas, die het onderzoek uitvoerde. ,,Door de individualiteit te benadrukken, zoals het dier bij de naam te noemen of er meer contact mee te hebben tijdens het opgroeien, verbeteren we niet alleen het welzijn van de koe en zijn beeld van mensen, maar vermeerderen we ook de melkproductie.'' Het onderzoek is gebaseerd op gesprekken met ruim vijfhonderd melkveehouders in Groot-Brittannië. Een Britse melkveehouder beaamt de resultaten van het onderzoek: ,,Het is heel belangrijk om koeien elk afzonderlijk te benaderen. De beesten zijn niet alleen ons vee, maar maken ook deel uit van de familie.''

 • Rotterdams restaurant zet kameel op de kaart

  Het Rotterdamse restaurant De Hofnar heeft sinds deze week kameel op de kaart staan. Volgens eigenaar Herman Hell is de eetgelegenheid daarmee uniek in Nederland. De bijzondere toevoeging aan het menu is gedaan in het kader van de 'Australische weken', die woensdag van start gaan. ,,De link tussen Australië en kameel wordt niet snel gemaakt'', stelt Hell. ,,Maar in 'down under' staat het beest sinds kort regelmatig op de kaart. Australië kampt met een groot kamelenoverschot.'' Het kamelenvlees wordt verwerkt in een stoofpotje en is volgens Hell qua smaak te vergelijken met rundvlees. Behalve kameel biedt het restaurant sinds deze week ook sprinkhaan, krokodil, struisvogel en kangoeroe aan.

 • het lied van de dag

  Schotse DJ en mixer, echte naam Myles MacInnes, die in de zomer van 2004 op 24-jarige leeftijd van zich laat horen met het nummer 'Drop The Pressure'. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum Destroy Rock 'N' Roll. Hierop neemt hij o.a. 'Bette Davis Eyes' van Kim Carnes onder handen wat resulteert in een grote hit “In My Arms”. Mylo wordt in hetzelfde hoekje geplaatst als Röyksopp, The Orb, Daft Punk en Roger Sanchez. Voordat Myles Macinnes Destroy Rock 'N' Roll uitbrengt, maakt hij muziek onder de naam The Pretty Boys

 • Belgische vrouwen denken meer aan eten dan aan seks

  Maar liefst 58% van de vrouwen geeft toe tenminste 10 keer per dag aan seks te denken. Dat is niet weinig, maar toch geeft 70% te kennen dat ze nog meer aan eten denken. Vaak denken ze dan aan hun lijn en de problemen die ze hebben met hun gewicht. Daardoor geeft de Belgische vrouw te kennen zelden seks te hebben. Zo zouden ze het gemiddeld 3 tot 5 keer per maand doen. Toch geeft 90% van de vrouwen tussen 18 en 45 jaar aan te genieten van de daad, ook al moeten ze daarvoor gebruik maken van seksspeeltjes, pornofilms en vibrators.

  Zich beter voelen over zichzelf en hun lijn zou een seksstimulans kunnen betekenen volgens vele seksuologen. Daarom vroeg men in de onderzoeken op welk moment volgens de vrouwen het meest geschikt was om een dieet aan te vangen."Veel mensen hebben in het begin van de week nog de energie en de positieve houding die je nodig hebt om een dieet te beginnen. Later op de week vervallen ze terug in hun oude gewoonten. Dan denken velen: Ik begin volgende week wel", verklaart diëtiste Zoë Hellman. Wanneer vrouwen een zwak eetmoment hebben, grijpen ze het vaakst terug naar chocolade, alcohol, borrelhapjes, frietjes en desserts.

 • Nieuwe rage: de hondenpruik

  Twee Californische zussen hebben een gat in de markt aangeboord met het maken van pruiken voor honden. Jenny en Crissy Slaughter uit Santa Barbara waren als kinderen bezig met het aankleden van hun huisdieren. Maar na het winnen van een hondmodeshow in 2007 bedachten ze zich dat er wellicht iets te verdienen viel met het optutten van huisdieren en ze riepen hun onderneming Total Diva Pets in het leven. ,,Voor die show waren we op zoek naar kleine blonde pruiken voor honden die er uit moesten zien als een Playboy Bunny. Hondenpruiken waren er niet. We hebben het geprobeerd met gewone mensenpruiken, maar die paste niet”, vertelt Crissy. Ze ontwierpen hun eigen pruiken en die sloegen in als een bom. ,,We realiseerden ons dat we met het maken van hondenpruiken een uniek concept in handen hadden.’’ Total Diva Pets biedt momenteel zo’n acht verschillende modellen aan, van afro- tot punk-look.

 • Pasgeboren baby's horen beat in muziek

  Baby's van slechts twee à drie dagen oud kunnen de 'beat' horen in muziek. Dit hebben muziekwetenschappers van de Universiteit van Amsterdam aangetoond. De wetenschappers gingen er vanuit dat het horen van een regelmatige puls in muziek is aangeleerd, onder andere door het wiegen van de baby. Maar de Amsterdammers, die voor het onderzoek samenwerkten met Hongaarse collega's, stellen dat die 'kennis' is aangeboren. Het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) publiceert deze week de onderzoeksresultaten.

 • Een kalasjnikov ter decoratie

  Een rechtbank in Frankfurt heeft een huisvrouw veroordeeld omdat zij een kalasjnikov als decoratie in haar woonkamer wilde hangen. De 49-jarige vrouw kreeg een jaar voorwaardelijk. De vrouw bestelde het wapen op internet in de Verenigde Staten. Ze verklaarde dat ze had verondersteld dat het om een nep-kalasjnikov ging. De autoriteiten namen het semi-automatisch geweer op de luchthaven van Frankfurt in beslag. De kalasjnikov van 169 euro bleek met enkele handgrepen weer schietklaar te maken. De vrouw werd veroordeeld omdat zij de wet op de controle van oorlogswapens had overtreden, meldden Duitse media vandaag.

 • Man smokkelt 353 papegaaienkoppen

  Een smokkelaar in Kameroen is onlangs aangehouden met 353 papegaaienkoppen en 2000 staartveren van de Grijze Papegaai in zijn bagage. Dat maakte het Wereld Natuur Fonds bekend. Door de handel in papegaaienkoppen en staartveren wordt de Grijze Papegaai met uitsterven bedreigd. Het beestje komt voornamelijk veel voor in west en centraal Afrika. De man die door parkwachters werd opgepakt claimde de papegaaienkoppen naar een heksendokter te willen brengen. Deze 'medicijnman' zou met de koppen en staarten zijn gestoorde broer kunnen genezen. Alleen al tussen 1994 en 2003 werden er zo’n 450.000 Grijze Papegaaien verhandeld op de internationale markt. In de Verenigde Staten en de Europese Unie is het importeren van papegaaien al sinds 1992 verboden

 • Echt geld voor Monopolygeld

  Een Deense vrouw heeft bij een bank monopolybiljetten ingeleverd voor echt geld. De vrouw ging de Nordeabank in Svendborg binnen en leverde een stapeltje nepgeld (2.000 Zweedse kronen) in bij de loketbediende. Zij vroeg of hij de kronen kon inwisselen voor Deens geld, waarop hij haar 1.400 (190 euro) echte Deense kronen teruggaf. De volgende dag probeerde ze het opnieuw, bij dezelfde bank. Dit keer had ze 8.000 Zweedse monopoly-kronen bij zich. Maar ze werd gesnapt en ging richting de gevangenis. De Deense beweerde dat ze werd gedwongen tot deze 'ongewone transactie', zo meldt Het Laatste Nieuws.

 • Echte Mini komt weer terug!

  De originele Mini bestaat komende zomer een halve eeuw en speciaal voor dat feestje worden nog eens vijftig nieuwe auto's gebouwd. De makers gebruiken de mallen van de oude fabriek in Longbridge. Daar werd het autootje van Sir Alec in 2000 voor het laatst gebouwd. BMW kocht toen de failliete boel op en lanceerde de nieuwe Mini. De Duitsers willen niks te maken hebben met de eenmalige herlancering. De bouwer is Wood and Pickett, het bedrijf dat ooit W&P uitvoeringen van de Mini maakte. Omdat het een bestaand model is, hoeft de wagen niet aan de huidige veiligheidseisen te voldoen. De mini krijgt de 1275 cc motor die destijds naast de 850, 1000 en 1100 ook gebruikt is. Hij is te koop voor 26.000 pond/euro. De goedkoopste BMW Mini is zo'n 8.000 euro goedkoper, beter en veiliger... De eerste negen nieuwe oldtimers zijn al verkocht in Griekenland, Spanje en de USA, zo weet Autoweek. De naam Mini is van BMW, dus het model gaat de Margrave 50 heten. De eerste wordt in mei geleverd.