• YouTube-hit voor Russische kantoormeisjes

  Een groep Russische onbekende dames heeft een YouTube-hit gescoord. Ze maakten een filmpje, stiekem tijdens de lunchpauze. Op het filmpje doen de dames een 'synchroon zwemact' van achter het bureau. Al meer dan een miljoen kijkers hebben het filmpje bekeken. De kantoormeisjes wonnen een wedstrijd wie het best een olympische discipline kon nadoen. Ze kregen er 4000 euro voor, en dus ook internationale bekendheid.

 • Dennenappel klem in vagina

  Een eenzame vrijgezel zat zo verlegen om seks dat ze een dennenappel bij zichzelf inbracht om aan haar trekken te komen. Helaas voor de Servische Mirjana Gavaric kwam het geval vast te zitten tussen in haar liefdesgrot. Ze moest naar het ziekenhuis om de vrucht operatief te laten verwijderen… De artsen wisten niet wat ze zagen toen de vrouw op de operatietafel lag in Belgrado. "Ze was eenzaam een plukte een dennenappel van de boom en had de pech dat hij klem kwam te zitten. Ze moest wel geopereerd worden om van het ding af te komen", aldus dokter Sava Bojovic.

 • Superoma overleeft dertig meter diepe duik met Mini

  Een superoma heeft in Eskdaleside (Verenigd Koninkrijk) een onwaarschijnlijke val met haar Mini overleefd. De 60-jarige heldin dook na een dom uitwijkmanoeuvre over de reling de afgrond in. Als bij wonder stapte ze zonder verwondingen uit haar verhakkelde wagen. De röntgenfoto's brachten geen breuken aan het licht. Barbara Tyreman was op de steile oprit van haar villa haar veiligheidsgordel aan het vastsnoeren toen ze plots het stuur moest omgooien om haar dochter en kleinkinderen te ontwijken. De oma duwde per ongeluk het gaspedaal in en schoot de afzink in. "Ik zat in mijn auto en realiseerde me dat ik mijn hoofd had gestoten. Maar voor de rest was er niets aan de hand", zei de superoma, die door de brandweer uit haar hachelijke situatie werd gered.

 • Saoedische mag trouwen met man die ze liefheeft

  In Saoedi-Arabië heeft een vrouw voor het eerst voor de rechtbank het recht afgedwongen om te trouwen met de man die ze liefheeft. Ze ging daarmee in tegen de wil van haar vader, die geweigerd had het huwelijk goed te keuren. Dat meldt de Saoedische internetkrant Sabq. Volgens de vader behoort de toekomstige bruidegom een andere stam toe. De rechter stelde hem echter in het ongelijk. De vrouw had aan de rechter verklaard dat ze bijna 28 was, in Saoedi-Arabië redelijk laat om te trouwen, en dit zou mogelijk haar laatste kans zijn om te huwen. De rechter had begrip voor de vrouw, vooral nadat hij er zich van vergewist had dat de huwelijkskandidaat van goeden huize was.

 • Britse koeien krijgen visolie tegen scheten

  cow_1

  Britse onderzoekers hebben een oplossing gevonden voor koeienscheten. Ze voederen de dieren visolie om de winderigheid tegen te gaan. Koeienscheten zijn schadelijk voor het milieu omdat ze methaangas uitstoten. Koeien, schapen en geiten zijn verantwoordelijk voor een derde van alle broeikasgassen. Om de winderigheid tegen te gaan, krijgen de Britse koeien dus visolie. Hierdoor stoten ze minder methaan uit en het is bovendien gezond voor het hart en de bloedcirculatie. In het Verenigd Koninkrijk zijn koeienscheten een heus probleem. De Schotse regering wil zelfs een koeienschetentaks heffen om de milieuvervuiling tegen te gaan.

 • Website zet hilarische examenantwoorden op een rijtje

  Elke leraar kan er wellicht over meespreken: sommige leerlingen zijn een klasse apart wanneer het aankomt op het geven van hilarische antwoorden op examens. De website www.funnyexam.com verzamelde de beste (Engelstalige) examenantwoorden. Een van onze favorieten: het examen waarin een leerling een extra puntje wil afdwingen door een figuurtje een ander figuurtje met de dood te bedreigen. "Doe wat hij vraagt", smeekt het bedreigde figuurtje. Antwoord van de leerkracht: "Ik onderhandel niet met terroristen."

 • Studenten kunnen opleiding facebook volgen op Britse universiteit

  Aan de universiteit van Birmingham City is het vanaf volgend academiejaar ook mogelijk om te kiezen voor een opleiding over de netwerksites Facebook, MySpace en Twitter. Zo'n opleiding is wel niet goedkoop: je moet er maar liefst 4.400 Britse pond of 4.742 euro voor ophoesten. "De cursus zal zeker geschikt zijn voor mensen die in de journalistieke wereld terechtkomen of voor studenten in de richting van PR", aldus verantwoordelijke John Hickman. Tijdens het jaar leren studenten hoe ze een blog moeten maken, hoe ze een podcast kunnen opstellen of hoe ze een sociaal netwerk kunnen uitbouwen. Volgens Hickman is het helemaal geen cursus voor nerds. Student Jamie Waterman is niet overtuigd door het nut van de cursus. "Het geld dat voor deze curus wordt voorzien, kan evengoed aan iets anders uitgegeven worden. Een cursus als deze heeft geen zin. De toepassingen zijn zo simpel dat je je het gerust zelf kan aanleren."

 • Het lied van de dag

  White Lies is een indieband uit Londen, Engeland. De bandleden Harry McVeigh, Charles Cave en Jack Lawrence-Brown maken muziek die wordt vergeleken met Joy Division, Interpol, The Killers, Echo & The Bunnymen en Editors. Tot en met 2007 heet de band nog Fear Of Flying. De band hernoemt zich uiteindelijk naar de Engelse uitdrukking "a white lie". Dit betekent zoveel als een leugen die niet erg is, omdat noch de leugen, noch het uitkomen van de leugen, iemand schade zal berokkenen. Bij ons in België hebben ze al drie platen uitgebracht “Death”, “To Lose My Life” en de plaat van vandaag “Farewell To The Fairground”, oftewel gewoon fijn rocken en loss gehen!

 • Tryseksualiteit kent opmars bij jongeren

  De hetero-, homo- en biseksuelen hebben bij de Belgische jongeren het gezelschap gekregen van de zogenaamde tryseksuelen. Bij deze vorm van seksualiteit wordt alles één of meerdere keren uitgetest.Tryseksuelen zijn voorstander van verschillende vormen van seksbeleving met wie dan ook. Ze staan open voor het vrijen met mannen of met vrouwen, het gebruik van speeltjes, stoeien met verscheidene mensen tegelijk, het uitproberen van anale seks of onder invloed van diverse stimulerende middelen. De term 'Trysexuals' doet al enige tijd de ronde op het internet, maar echt bekend is hij nog niet.

 • Magazine verschijnt als tattoeage

  Tare Lugnt is een Zweeds magazine dat op z'n zachtst gezegd anders is dan een normaal magazine. De edities van het "blad" worden namelijk getatoeëerd. "Tare Lungt" betekent "meer relaxed". De derde editie van het blad is net gepubliceerd... op iemands huid.

 • Inbreker geeft zichzelf aan om broer te zien

  Een man in Michigan heeft schuld bekend aan poging tot inbraak. Hij had zelf de politie gebeld, omdat hij hoopte de gevangenis in te gaan en daar zijn broer te zien.De 24-jarige Matthew Robert Kiss brak in januari in bij een tankstation, dronk daar een glas en rookte een paar sigaretten. Daarna belde hij de politie. Hij zei dat hij de gevangenis in wilde om zijn broer te zien, die al vastzat. Poging mislukt. Omdat de man niets stal, is hij niet veroordeeld voor inbraak maar enkel voor poging tot inbraak. De rechter doet op 27 april uitspraak in de zaak. Kiss heeft zijn broer nog niet gezien.

 • Kikkers trouwen voor regen

  FOTO THEO SLIJKERMAN

  Twee kikkers zijn in Bangladesh met elkaar getrouwd. Het huwelijk moet ervoor zorgen dat er eindelijk regen valt in het droge noorden van het land. De huwelijksceremonie werd bijgewoond door meer dan 250 mensen. Bruid en bruidegom, afkomstig uit twee naburige dorpen, werden na de bruiloft uitgezet in een vijver. Volgens dorpsbewoners begon het enkele uren later te regenen.

 • Rio bouwt muren rond sloppenwijken

  De bestuurders van Rio de Janeiro gaan muren bouwen rond sloppenwijken in de Braziliaanse miljoenenstad. De autoriteiten zeggen dat de maatregel is bedoeld om de ongecontroleerde groei van de wijken te voorkomen en om het milieu te beschermen. Op het plan is veel kritiek. Sociale organisaties stellen dat door de maatregel de tegenstelling tussen arm en rijk in het Zuid-Amerikaanse land nog meer zal worden benadrukt. De muren worden drie meter hoog. In de eerste fase laten de autoriteiten muren neerzetten rond de sloppenwijken Santa Marta en Botafogo. In november nam de politie bezit van Santa Marta om de drugshandel en andere criminaliteit in de wijk onder controle te krijgen. Het totale project voorziet in de aanleg van betonnen muren over een afstand van elf kilometer. Daarmee willen de autoriteiten ongeveer twintig sloppenwijken afschermen.

 • Tepelringen uit alstublieft

  Een vrouwelijke passagier is op een vliegveld in Texas door beveiligingsmedewerkers gedwongen haar tepelpiercings los te knippen met een tang. Mandi Hamlin (37) heeft meerdere piercings, waardoor de handscan ging piepen. Daarop werd ze verzocht de metalen ringen uit te doen of kapot te knippen. Eerder mocht ze het vliegtuig niet in. "Ik stond achter een gordijntje en die mannen zaten me publiekelijk uit te lachen", zegt Hamlin. "Ik kreeg ze niet handmatig uit dus ik moest ze om een tang vragen om het kapot te knippen." Hamlin voelt zich "vernederd, angstig en boos" na het incident en eist excuses van het Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA). Ze heeft een advocaat ingeschakeld. De TSA is ingesteld na de aanslagen van september 2001. De TSA reageert op de aantijging van Hamlin met "Sommige terroristen verstoppen gevaarlijke objecten op en in gevoelige plekken van het lichaam. We moeten nu eenmaal voorzichtig zijn ten behoeve van de publieke veiligheid."

 • Het lied van de dag


  Vandaag de afscheidsplaat van Krezip, die het niet alleen in thuisland Nederland bijzonder goed doet, maar ook hier in België kwam hij vorige week hoog binnen in de MNM50! Krezip (anagram voor perzik, maar de naam op zich betekent niets) is een Tilburgse band die in 2000 doorbreekt met het nummer 'I Would Stay'. Ze vallen op door het enthousiasme en de jonge leeftijd van de bandleden. Jacqueline Govaert is de drijvende kracht achter Krezip. Zij zingt en schrijft alle nummers, meestal op de piano. Na drie albums brengt de groep in 2007 haar vierde album Plug It In uit. De single 'All My Life' betekent in 2007 een grote hit voor de band. Na meer dan tien jaar samen te hebben gespeeld is de koek voor de leden van Krezip op. "Het is nu tijd om op eigen benen te staan. Een nieuw leven start. Het is een weloverwogen beslissing geweest. Nu stoppen voelde voor ons als het juiste moment. We hebben flink wat opgebouwd, maar kunnen nu terugkijken op een mooi verleden als bekroning." Jacqueline Govaert beviel vorige week donderdag van Billie Miel Maissan, om 5.50 uur, weegt 3,5 kilo en is 48 centimeter lang!

 • Het lied van de dag

  Vandaag een liedje dat ik onlangs nog in de herhalingen van TopGear hoorde en die drie snoodaards genoten er echt van. Ikzelf vond het vooral een zeer oud liedje, maar toch eentje waar je goedgezind van wordt. Het was echter onmogelijk om een goede clip te vinden, vandaar geen clip maar wel een tribute. Paul Simon en Art Garfunkel zijn schoolvrienden als ze besluiten samen muziek te maken. Ze groeien uit tot een zeer populair folk/rock duo dat in de jaren '60 en begin jaren '70 evergreens aflevert met 'The Sound Of Silence', 'Bridge Over Troubled Water', 'El Condor Pasa', 'Cecilia' en 'Mrs. Robinson'. In 1970 gaan Simon & Garfunkel uit elkaar. Beide heren gaan solo. Art Garfunkel scoort in 1979 een nummer 1-hit met 'Bright Eyes'. Paul Simon is succesvoller, al hoewel hij nooit de de eerste plaats in de Nederland weet te bereiken. 'You Can Call Me Al' staat eind 1986 op de tweede plaats van de Nederlandse Top 40. Ik sta nog steeds in de top 30 van skynetblogs, en eerlijk gezegd dankuwel voor al die trouwe bezoekjes, ik besef heel goed dat dit eindig is, maar op dit moment geniet ik er wel van. Dikke merci!

 • Het lied van de dag


  Vandaag echt een oud goed plaatje van The Hollies, en hoewel het liedje van tekst wel mooi is, gaat het clipje toch over bedrog, of… toch niet. The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. En… we hebben uiteraard een beetje frisse lucht nodig tijdens die vele lange passionele kussen, geniet van het weekend, ondanks de regen!

 • Het lied van de dag


  Jawohl! Ik heb het nog steeds bijzonder druk, en daarom terug een fijn muziekje voor jullie want het gaat zelfs over engeltjes. De Scorpions is een Duitse hardrockband die twee Top 5-hits op haar naam heeft staan met 'Still Loving You' en 'Send Me An Angel'. De Scorpions staan in het voorjaar van 1991 op nummer 1 met het politieke 'Wind Of Change'. Geniet van het weekend en de romantische plakker van vandaag.

 • Het lied van de dag

  Afgelopen maand heb ik het al bijzonder druk gehad, maar deze week is het wel erg! Vandaar enkel muziek! En vandaag toch wel een fijn nummertje waarvan ik alweer, gezien mijn leeftijd van toen -2, het clipje niet kende. Maak er een bijzonder fijne dag van, regen of niet, vandaag Pat Benatar in jullie oortjes! Amerikaanse rockzangers die met name in de Verenigde States veel hits scoort. Met 'Love Is A Battlefield' haalt Pat Benatar begin 1984 de bovenste plek in de hitlijsten.

 • Het lied van de dag


  Eurythmics - Here Comes the Rain Again
  De Eurythmics bestaan uit zangeres Annie Lennox en producer Dave Stewart. De twee krijgen een relatie waarin ook muzikaal het goed klikt tussen de twee. Het eerste Eurythmics album, In The Garden, verschijnt in 1981. Het album flopt nogal. In 1982 verschijnt 'Sweet Dreams (Are Made Of These)'. De eerste single, 'Love Is A Stranger', wordt een klein hitje. De volgende single 'Sweet Dreams' wordt, mede dankzij de clip, een knaller van een hit. De plaat wordt nummer 1 in de V.S. De re-release van 'Love Is A Stranger' wordt een top-10 hit in Engeland. Het derde album van de groep heet Touch en verschijnt eind 1983. Singles als 'Who's That Girl' en 'Here Comes The Rain Again' zijn succesvol. De single 'Sexcrime' van de soundtrack van de film 1984 wordt ook een flinke hit. Ook de singles 'Would I Lie to You?' en 'There Must Be an Angel (Playing With My Heart)' zijn succesvol. Het album Savage uit 1987 krijgt slechte recensies en flopt.