• Anti-lek tomaat verliest geen vocht

  anti lek tomaat verliest geen vocht

  Tomaten snijden wordt een plezier met de nieuwste tomaatsoort. De anti-lektomaat bevat geen vocht waardoor er geen onnodige sapplasjes ontstaan tijdens het snijden. Een normale tomaat verliest bij het snijden maar liefst 8 % van zijn vocht en binnen een uur is er zelfs 12% van het sap dat in het broodje sijpelt. De anti-lek tomaat verliest daarentegen slechts 1% van haar vocht tijdens het snijden. Bovendien verliest de groente pas na 12 uur een kleine 3% van haar vocht in een broodje. De tomaat is voorlopig enkel verkrijgbaar in Groot-Brittannië. Het Britse bedrijf Tesco heeft de tomaat op de markt gebracht, maar eigenlijk is de groente afkomstig uit Nederland.

 • Paard met snor is opmerkelijke verschijning

  paard met snor is opmerkelijke verschijning

  Een Engels paard houdt er een opmerkelijke look op na; de 10-jarige Alfie heeft een snor en denkt er niet aan die te laten afscheren. Het paard laat niet toe dat de verzorgers in zijn stallen komen om de snor af te scheren. "Alle inspanningen om de snor af te scheren zijn al tevergeefs geweest," zegt Justine Greenslade. "Hij is duidelijk nogal trots op en maakt dat hij wegkomt als hij denkt dat we zijn snor gaan trimmen."

 • Vergeetachtig? Eet dan wat vettiger

  vergeetachtig eet dan wat vettiger

  Onderzoekers van de University of California hebben ontdekt dat oliezuren bij de spijsvertering worden omgezet in een stof die het geheugen stimuleert. De geheugenbevorderende stof in kwestie, oleoylethanolamide of OEA, vermindert de eetlust, veroorzaakt gewichtsverlies en verlaagt bovendien het cholesterolgehalte en triglyceridegehalte in het bloed. Tests bij ratten hebben uitgewezen dat een hoog gehalte aan OEA het geheugen een versnelling hoger schakelt via stimulerende signalen in de amydala - dat is een centraal gebied in de hersenen dat geheugen en emoties regelt. Ratten die OEA kregen toegediend, scoorden beter op twee geheugentesten, ondermeer het vermijden van onaangename ervaringen. Wanneer OEA werd geblokkeerd, scoorden de ratten beduidend minder goed. Zoogdieren die dankzij de stof beter konden onthouden waar ze voor het laatst een vettige maaltijd hadden genuttigd, zijn wellicht in het voordeel geweest. Of het effect dat bij ratten is vastgesteld, ook bij mensen optreedt, is volgens de BBC, die er een bijrdage aan wijdt, niet bekend.

 • Vader Knut valt in slaap tijdens seks

  Ook ijsberen vallen wel eens in slaap tijdens de seks. Het werd Lars (15), de vader van de beroemde ijsbeer Knut, even teveel. Tijdens de seks met ijsbeer Katjuscha (23) viel hij pardoes in slaap. Tot juni is de paartijd van de ijsberen.

 • Bejaarden smokkelen drugs tijdens luxe cruise

  Bejaarden blijken toch niet zo geschikt te zijn als drugskoeriers. De Spaanse politie rolde een bende op, die gebruikmaakte van senioren om kilo's cocaïne het land in te smokkelen. ,,Senioren, leden van een smokkelbende, boekten luxueuze cruises om drugs vanuit Zuid-Amerika te halen. De koeriers deden zich voor als toeristen om politiecontroles te omzeilen'', aldus de politie. Volgens de Spaanse autoriteiten is het de eerste keer dat smokkelaars op deze manier cocaïne het land binnen probeerden te krijgen. Twee oudere vrouwen werden aangehouden toen zij in Cadiz, een havenstad in het zuidwesten van Spanje, de drugs van het cruiseschip laadden. De genotsmiddelen waren opgepikt in Brazilië. In de slaapcabine van de vrouwen op het cruiseschip vond de politie 27 kilo pure cocaïne. De politie arresteerde nog zeven personen, onder wie de vermoedelijke leider van de groep. Deze probeerde naar Brazilië te vluchten.

 • 365 dagen seks teveel voor een man

  seks2

  Een Amerikaanse gaf haar man voor zijn verjaardag een heel bijzonder cadeau: gegarandeerd de komende 365 dagen elke dag seks. Toen Charla Muller haar presentje bekendmaakte, schrok man Brad zo erg dat hij op een rondslingerend stuk speelgoed stapte en keihard op zijn rug landde. In eerste instantie wees hij het cadeau uit ongeloof af. Toen ze serieus bleek te zijn, stemde Brad er toch maar snel mee in. De eerste maand vond hij het allemaal geweldig, daarna begon de klad erin te komen. Na 88 dagen wilde hij de handdoek gooien. "Ik heb het gewoon niet in me", klaagde Brad. Uiteindelijk kon ze hem toch overhalen, maar na 305 dagen begon hij dat ze teveel seks hadden. "Niet zeuren, ogen dicht en liggen", was het welgemeende advies van Charla die per se de eindstreep wilde halen. Uiteindelijk haalde het stel de volgende verjaardag. Charla, die een boek schreef over 365 dagen seks, zegt in de Sun dat ze dankzij de regelmatige activiteit in bed beter communiceerden, meer lachten en meer contact hadden met elkaar.

 • Beer getuigt op bruiloft

  Een Amerikaans stel heeft een beer als getuige gehad op hun bruiloft. De 33-jarige Casey Anderson is getrouwd met Hollywood-actrice Missi Pyle. Tijdens de opnamen van 'Pretty Ugly People' leerden ze beer Brutus kennen. Er ontstond zo'n sterke band tussen Anderson en de beer, dat ze besloten het beest als getuige in te zetten op de trouwerij, meldt HLN. "Ik maak vaak wandelingen met mijn beste vriend. We zwemmen ook samen", aldus Anderson.

 • Peuter is meesterschilder

  De tweejarige Aelita Andre uit Australië is nu al een succesvolle kunstenares. Haar schilderijen worden namelijk tentoongesteld in een gerenommeerde kunstgalerie in Melbourne. Dat meldden Australische media. Galeriehouder Mark Jamieson verbaast zich vooral over de levendigheid en abstractie van Aelita's ''meesterwerken''. De peuter is inmiddels een bekende naam in de Australische kunstwereld.

 • Het lied van de dag: Katy Perry - Waking Up In Vegas


  Er zit wat pijn in mijn hoofd, en daarbovenop komt er vandaag nog eens stevige vrouwenrock van Katy Perry! Kate Perry is een singer-songwriter uit Los Angeles. Vanaf haar 15e is ze vastbesloten om een carrière in de muziek op te bouwen en vanaf dat moment doet ze er alles aan om haar droom te verwezenlijken. Ze gaat naar Nashville waar ze een tijdje werkt met professionele liedjesschrijvers. Ze maakt op haar 17e kennis met topproducer en liedjesschrijver Glen Ballard. Hij is het die haar begeleidt en haar helpt haar talent te ontwikkelen. Tegen de tijd dat ze 21 is tekent ze een contract bij Capitol Music. Een jaar later komt haar debuutplaat One Of The Boys (2008) uit. De eerste twee single van het album zijn ‘UR So Gay’ en ‘I Kissed A Girl’. En na “Hot & Cold” is er nu haar laatste nieuwe plaat “Waking Up In Vegas” met de bijbehorende clip

 • Controversiële website Second Love voor wie overspel wil plegen

  zoen

  Wie zijn de sleur van zijn relatie beu is en op zoek is naar een spannend avontuurtje met een andere partner, kan daar nu ook voor terecht op de controversiële datingsite Second Love. "Life is short, have a Second Love", klinkt het op de website, die 24.000 leden telt, waaronder 5.000 Vlamingen. "Heb je behoefte aan avontuur omdat thuis de sleur heeft toegeslagen? Kom dan hier in actie", staat er te lezen. "Het is zeker niet mijn bedoeling om een huwelijk te doen stranden", zegt de Nederlandse initiatiefnemer Erik Drost in Dag Allemaal. "Maar ik heb uit eigen ervaring ontdekt dat als je lang in een stabiele relatie zit, je op de duur spanning gaat missen. Wat je ook doet, de sleur sluipt er sowieso in. Mensen die op mijn site terecht komen, zijn sowieso al op zoek naar iets. Een affaire kan ook op café of op het werk ontstaan. Dat is veel gevaarlijker, want veel dichter bij huis. Als mensen dan toch hun partner willen bedriegen, kunnen ze dat beter in alle anonimiteit doen", besluit Drost.

 • Magneet tegen bloedvergiftiging

  Een magnetisch toestel dat gevaarlijke bacteriën uit het bloed trekt, zou wel eens een revolutionaire behandeling kunnen betekenen tegen bloedvergiftiging. In slechts enkele uren zou de nieuwe behandeling 80 procent van de giftige bacteriën wegnemen. Wetenschappers hopen dat magneettherapie het bloed zal zuiveren en zo de bacteriën te kunnen verwijderen. De bacteriën tasten de goede cellen aan, waardoor bijvoorbeeld de bloedtoevoer naar de organen stopt. De helft van de mensen met een bloedvergiftiging sterft, vaak binnen enkele uren. Tijdens de behandeling wordt het bloed uit het lichaam gepompt. Aan het bloed worden honderden kleine magnetische korrels toegevoegd die zich aan de bacteriën hechten. Als de externe magneet wordt aangezet, worden de korrels samen met de bacteriën uit het bloed gezogen. Het zuivere bloed kan dan opnieuw in het lichaam gepompt worden. Vooral jonge, oude en zieke mensen krijgen te maken met bloedvergiftiging. Hun lichamen zijn niet zo goed bestand tegen aanvallen van bacteriën.

 • Chauffeur krijgt parkeerboete terwijl hij leven van vrouw redt

  Stel: u ziet iemand een hartaanval krijgen en snelt uit uw wagen om hulp te bieden. Wat wil u dan absoluut niet zien als u naar uw auto terugkeert? Juist ja, een parkeerboete. Toch was het net dat ambetante briefje dat 'barmhartige samaritaan' Steve Schiltenwolf onder zijn ruitenwisser terugvond. "Ik zag die vrouw voor mijn neus in elkaar zakken en deed er alles aan om haar te helpen", aldus de 42-jarige uit Wolfratshausen. "Ik belde ook de ambulance. Het laatste waar ik op dat moment aan dacht, was natuurlijk of ik wel reglementair geparkeerd stond. Ik wachtte nog tot de ziekenwagen aangekomen was, maar toen ik dan wilde vertrekken merkte ik de boete. Die vrouwelijke controleur wist nochtans perfect waarom ik gestopt was. Ik probeerde het haar met handen en voeten uit te leggen, maar het mocht allemaal niet baten."

 • Italiaanse priester preekt met hakenkruis op zijn jas

  Een Italiaanse priester heeft zijn parochianen met een hakenkruis geschokt, zo meldt de site RKNieuws.net. Angelo Idi (51), priester in de Italiaanse stad Vigevano, droeg een swastika, het symbool van de nazi's, op zijn jas toen hij zondag voor de kerk stond om de misgangers te verwelkomen. "Ik ben trots op mijn rechtse overtuigingen", heeft de fascistische priester volgens de website verteld. "Mensen moeten niet oordelen over mijn politieke gedachtegoed, ze moeten me beoordelen op basis van mijn kwaliteiten als priester."

 • Windstoot sleurt chihuahua mee

  In het Amerikaanse Rochester is een chihuahua meegezogen in een windstoot van 112 kilometer per uur. De eigenaresse van het beestje, Dorothy Utley, zag hoe het hondje de lucht in vloog. Wonder boven wonder overleefde het beestje de vlucht. Na een zoektocht met haar man trof ze het verdwaalde hondje aan. Volgens een dierenarts maakt het diertje het goed. "Ze was dolblij toen ze me weer zag", aldus Dorothy tegen Detroit News.

 • Baby's krijgen McDonald's

  Een dik Engels varken dat vorig jaar na een 220.000 euro kostende bevalling een drieling op de wereld wierp, blijkt haar baby's junkfood te geven. "Ik heb het gewoon te druk". De drieling van de 184 kilo zware Leanne Salt is nu acht maanden oud en eet geregeld McDonald's. Deanna, Daisy en Finlee krijgen de restjes van de meeneem-maaltijden en zoute snacks van hun 24-jarige moeder. Dagelijks krijgen ze 1250 calorieën binnen, terwijl ze nog geen 800 (veel gezondere) mogen hebben. Ze zijn ook gek op fish and chips, vertelt Leanne trots tegen The Sun. Vanaf maand zes geeft ze ze ook soms opgewarmde diepvries lasagne. Een team van 68 specialisten en ander medisch personeel stond vorig jaar klaar om de zeer gecompliceerde bevalling te begeleiden. Volgens de krant heeft dat de gemeenschap 200.000 pond gekost. De vrouw leeft van de bijstand. De baby's krijgen een maal per week schone kleren, en dat is op de dag dat ze ze alle drie meeneemt naar de gemeente om haar uitkeringscheque te halen, zo schrijft de krant vol walging.

 • Het lied van de dag: Tiziano Ferro ft. Kelly Rowland - Breathe Gentle


  Om een beetje te bekomen van de ruige clipjes van gisteren en eergisteren, krijgt u deze keer een heel rustig plaatje met heel veel luxe op uw scherm tijdens de economische crisis. En dat terwijl we aangemaand worden rustig te blijven ademen? Je krijgt het antwoord in de nieuwste clip van Tiziano Ferro, de Italiaanse zanger die op 22-jarige leeftijd in de zomer van 2002 de Europese hitlijsten bestormt met de single ‘Perdono’. Geniet van de grote huizen, veel leder, een helikopter, een Audi R8, een speedboot en Kelly Rowland, hoewel we toch wel twijfelen waarom ze daar rondloopt in de clip.

 • Ook vissen voelen pijn

  Vissen die aan de hengel belanden, voelen pijn en blijven zich die pijn herinneren. Dat blijkt uit een studie door Noorse en Amerikaanse wetenschappers. Tijdens het onderzoek werden goudvissen blootgesteld aan een pijnlijke hitte. Ze kregen een miniatuurjasje aan met een klein, flexibel verwarmingselement, zoals dat in de ruimtevaartindustrie wordt gebruikt om elektrische draden droog te houden. Op voorhand gaven ze aan de helft van de vissen de pijnstiller morfine, aan de andere helft niet. Uit de test bleek dat bij 38 °C de vissen die geen pijnstiller hadden gekregen, tekenen vertoonden van angst en verwarring. De vissen hadden dus een schrikwekkende ervaring meegemaakt en konden zich dat herinneren. Volgens Andrew Tyler, directeur van een Britse organisatie voor dieren, is vissen een barbaarse sport. Hij zegt dat de vissport gruwelijk is en dat het verboden zou moeten zijn. De bevindingen werden gepubliceerd in het blad Applied Animal Behaviour Science.

 • Vier op tien vrouwen doen een trio

  vier op tien vrouwen doen een trio

  Een op tien vrouwen had nog nooit een orgasme, vier op tien doen een trio, 60 procent wil vaker seks en drie kwart wil "iets nieuws" proberen. Dat blijkt uit de grote seksenquête van Flair. Het weekblad ondervroeg 2.464 lezeressen, waarvan 86 procent tussen 15 en 34 jaar oud, over hun seksgewoonten, ervaringen en (on)tevredenheid. Bijna zes op tien vrouwen heeft seksspeeltjes in huis en 74 procent zag al eens een pornofilm. 72 Procent heeft minstens twee keer per week seks. Een op twee werd al eens bedrogen.

 • Yogalessen met honden succes in Amerika

  Een Amerikaanse heeft een gat in de markt ontdekt: yogalessen met honden. De baasjes varen er ook wel bij. Het verschaft hen dubbel zoveel genot. Renee Branter zegt dat de yogalessen voor honden een waanzinnig succes zijn en ze heeft de cursus een passende naam gegeven: 'doga'-lessen. Er is al een heuse wachtlijst. Blijkbaar willen heel wat baasjes in het gezelschap van hun viervoeter stoom afblazen, schrijft de Milwaukee Journal Sentinel. "Ik wilde het gewoon eens proberen. Eens testen of de formule succes zou hebben in Madison maar het loopt echt als een trein", aldus Shanesy. Per les kunnen acht baasjes met hun hond deelnemen. "Ook voor de honden is het heilzaam want ze voelen het perfect aan als hun baasjes gestresseerd zijn. Bovendien leven honden in het nu, iets wat mensen die aan yoga doen, ook nastreven." Jody Ekern is een van de cursisten en geniet met volle teugen. "Ook mijn hond wordt er beter van. Ze is nu veel rustiger. Het is echt ongelooflijk", besluit ze.

 • Golfer met één arm en één oog slaat hole-in-one

  Een Britse man van 45 heeft een hole-in-one geslaan. Dat kan ik ook, moet u ongetwijfeld te binnen schieten. Helaas, Alan Perrin is een geval apart. De ex-marinier verloor 17 jaar geleden bij een bomexplosie in het Zuiden van Engeland een arm en een oog, waardoor zijn prestatie best onder de noemer uniek mag gezet worden. "Ik ben verheugd", zei Perrin achteraf in de Britse krant Mail Online. "Ik had nog nooit een hole-in-one geslagen, dus ik ben best fier op mezelf. Ik zocht naar mijn balletje en vond het nergens. Tot ik besefte dat ik meteen raak had getroffen. Wanneer ik met golf ben begonnen? Na mijn ongeval pas. Golf onderscheidt de mindervaliden niét van de gewone mensen. Dat maakt het zo onweerstaanbaar tof."