• Vrouwen experimenteren meer dan mannen

  De Zweedse universiteit Malmo heeft 855 jongeren tussen de 18 en 24 ondervraagd via een online-enquête. Professor Månsson: „We merken dat vooral jonge vrouwen openstaan voor experimenten. Ze willen steeds vaker grenzen verleggen en ze willen niet meer in een hokje geplaatst worden. Ze beschouwen zich niet langer meer als exclusief hetero, homo of bi.” Uit de resultaten blijkt dat 31 procent van de jonge vrouwen zich het meest aangetrokken voelen tot seksegenoten. Onder jonge mannen is dit slechts zeven procent. Bijna veertig procent van de vrouwen heeft seksuele fantasieën over beide geslachten, tegenover acht procent van de mannen. Dertien procent van de vrouwen zet dromen om in werkelijkheid en heeft wel eens seks met vrouwen. Van de mannen wil maar drie procent wel eens van bil gaan met iemand van hetzelfde geslacht. Voor vrouwen zou het geen taboe meer zijn om seks te hebben met seksegenoten en ze willen meer open zijn als het gaat om seksuele beleving.

 • Condooms te groot voor Indiërs

  condoomzz

  De penis van veel Indiërs is te klein voor het doorsnee condoom. Dat blijkt uit een studie onder meer dan 1200 mannen uit India. Vergeleken bij de internationale standaarden is hun penis gemiddeld drie tot vijf centimeter kleiner. Zestig procent vrijt onveilig omdat het niet om een kleinere condoom durft te vragen. Daarom scheuren condooms vaak of glijden af. Speciale verkoopautomaten met kleinere condoomformaten zouden dit probleem moeten oplossen. India behoort tot de landen met de meeste HIV-geïnfecteerden.

 • Fitnessleraar krijgt 9,5 miljoen dollar na val

  Een Britse fitnessinstructeur heeft een schadevergoeding van 9,5 miljoen dollar gekregen nadat hij was uitgegleden aan dek van een Noors cruiseschip. De 42-jarige Danny Simpson werkte in 2006 voor Steiner Transocean. Dat bedrijf verzorgt welnessfaciliteiten op cruiseboten. De Brit was geplaatst op het Noorse cruiseschip de Norwegian Crown. Tijdens zijn werk op de boot gleed hij uit waarna hij impotent en incontinent raakte. Een rechtbank in Miami wees een schadevergoeding toe van 6,5 miljoen euro voor gederfde inkomsten, medische kosten en psychisch leed. Betogen van Steiner Transocean uit Miami dat het ongeval niet zijn verantwoordelijkheid was, wees de rechter af. Er werden verder geen details van het incident bekendgemaakt. Zo is niet duidelijk of bijvoorbeeld de vloer glad was.

 • Wonder redt moeder en baby

  Mike Hermanstorfer (37) vertelt aan de Daily Mail hoe zijn vrouw Tracy op kerstavond met spoed naar de operatiekamer werd gereden nadat ze was gestopt met ademen. Diverse reanimatiepogingen boden geen soelaas. Artsen vertelden de Amerikaan dat ze er alles aan zouden doen om in ieder geval het kind via een keizersnede te redden. Hermanstorfer kreeg echter al snel te horen dat ook de baby het waarschijnlijk niet zou overleven. Wel lieten de dokters van het Memorial Hospital in Colorado de vader even zijn kind vasthouden. "Opeens begon mijn baby zich toch zachtjes te bewegen. En op hetzelfde moment begon mijn vrouw weer te ademden". De artsen staan voor een raadsel. "We dachten dat de moeder dood was. Ze ademde al een tijdje niet meer, had geen hartslag meer, haar bloeddruk was weg, ze zag helemaal grijs en toch, opeens uit het niets, begon ze weer met ademen. We kunnen niet verklaren hoe dit heeft kunnen gebeuren", aldus dokter Stephanie Martin van het Amerikaanse ziekenhuis. "Ook de baby leek levenloos". Inmiddels maken moeder en kind het goed. De vader en het ziekenhuis spreken van een kerstwonder

 • Kat redt familie en sterft

  Een kat heeft in de nacht van woensdag op donderdag een gezin in de Zuid-Duitse plaats Altshausen van een wisse dood gered, maar is zelf om het leven gekomen. De kat sprong volgens de politie op het bed van een echtpaar, nadat op de eerste verdieping van het huis een brand was uitgebroken. Hij maakte daardoor de man en vrouw wakker, waarop die zich met hun kind uit het huis spoedden. De kat lukte het niet meer de brandende woning te verlaten en kwam in de vuurzee om.

 • Elandskop valt op gast restaurant

  Een New Yorkse sleept een restauranteigenaar voor de rechter omdat ze tijdens het eten een opgezette elandkop op haar hoofd kreeg. De vrouw, Raina Kumra, ging op 4 oktober uit eten in een Scandinavisch restaurant in Manhattan. Terwijl ze genoot van haar maaltijd viel er een loodzware elandkop bovenop haar. De kop weegt zo'n 68 kilo en is 90 centimeter lang. Kumra zou daarbij een hersenschudding en andere verwondingen hebben opgelopen. De vrouw eist een nog onbekend geldbedrag van de uitbater van de zaak wegens nalatigheid. Dat meldden Amerikaanse media.

 • Vrouw leeft in compleet roze wereld

  De uit Los Angeles afkomstige 46-jarige actrice Kitten Sera dompelde haar hele leven onder in roze. Tegen de Britse Metro zegt ze dat ze zich van nature tot de kleur aangetrokken voelt en dat het haar een ‘prettig en luxueus’ gevoel geeft. De vroege voorliefde is gedurende de afgelopen 25 jaar wel uitgegroeid tot volwaardige obsessie. De aan roze 'verslaafde' geeft dan ook toe in die periode nagenoeg alleen maar roze gedragen te hebben. Zelfs naar begrafenissen. Kitten is niet alleen zelf van top tot teen roze, ze is eveneens in het bezit van een roze huis, een roze inboedel en een roze hond. Op de foto’s die gemaakt zijn is zelfs niets te ontdekken dat een andere kleur heeft. De Amerikaanse blijkt zo dol op de kleur dat ze alles wat niet roze is uit haar leven elimineert. Zelfs vriendjes worden de deur gewezen wanneer blijkt dat zij niet net zo dol zijn op de kleur als Kitten.

 • Scherpschutters gebruiken iPhones

  BulleFlight, een nieuwe zogenaamde ‘app' voor de iPhone, helpt Amerikaanse scherpschutters in Irak en Afghanistan bij het neerschieten van hun doelwitten. Een scherpschutter moet immers rekening houden met heel wat factoren: de wind, de rotatie van de aarde,... Daarbij helpt BulletFlight. De ‘app' helpt de scherpschutter een berekening van zijn schot te maken. Bulletflight kost slechts 19 dollar en kan door iedereen gedownload worden.

 • Twaalfjarige helpt bij geboorte eigen zus

  null

  Een 12-jarig Frans meisje heeft geholpen bij de geboorte van haar eigen zus. De moeder geraakte op tweede kerstdag niet op tijd in het ziekenhuis, meldt de krant Le Télégramme woensdag. Het meisje belde de hulpdiensten, maar die kwamen door de spekgladde straten maar moeizaam vooruit. De 12-jarige stuurde haar vader de kamer uit omdat hij onwel werd. 'Eerst was ik in paniek, maar dan ging het wel. Toen de baby er was, heb ik haar gewassen en op de buik van mama gelegd', vertelde ze. Vijf minuten later was de ambulance er. De moeder en het kersverse zusje stellen het goed.

 • Noodhulp in Coca-Colakratten

  De internationale distributie van Coca-Cola is zo perfect geregeld dat de kratjes met frisdrank op plaatsen in de Derde Wereld komen die zelfs hulpverleners niet weten te bereiken. Dat inspireerde de mensen achter het ColaLife-project. Zij ontwikkelden een manier om medicijnen en andere hulpmiddelen als vitaminepillen op afgelegen plaatsen geleverd te krijgen. Doordat er in een kratje frisdrank best veel loze ruimte zit, is er nog genoeg plaats voor hulpmiddelen. Bedenker van ColaLife, Simon Berry, is momenteel in gesprek met Coca-Cola om zijn plannen te verwezenlijken. Daarnaast is hij druk op zoek naar hulporganisaties die hem willen helpen. Door de opkomst van Facebook en Twitter zag Berry plots wél een mogelijkheid om druk uit te oefenen op Coca-Cola. Daarom stichtte hij ColaLife. 'Eerst stelde ik voor om in elk krat frisdrank één flesje te vervangen door wat medicijnen, maar dat is natuurlijk niet realistisch', zegt hij. 'Daarom heb ik de aidpod ontwikkeld: die doosjes passen perfect tussen de flesjes in de kratten. En je kunt er alles in steken: rehydratatiemiddelen, pillen, pleisters, condooms...'

  colalife

 • Dronkaard belt politie voor taxi

  Een Amerikaanse man zat in een cafeetje in een dorp in Florida en kon geen taxi krijgen. Door de politie te bellen met de mededeling dat er geschoten werd en hij gewond was geraakt, hoopte hij alsnog een ritje naar de volgende kroeg te kunnen regelen. Dat ritje kreeg hij wel, maar dan wel naar het politiebureau. Toen de uitgerukte agenten merkten dat er niets aan de hand was, werd de 37-jarige man agressief. Volgens lokale Amerikaanse media wilde hij naar de volgende kroeg, maar werd hij afgevoerd naar het politiebureau. De man wordt aangeklaagd wegens het maken van valse meldingen bij het noodnummer en het gebruik van geweld tegen een agent in functie.

 • Mexicaan 600 keer in de bak in 10 jaar

  Een Mexicaanse man heeft bewezen dat gedrag uit het verleden de beste voorspeller is voor toekomstig gedrag. In tien jaar tijd is hij zeshonderd keer in de gevangenis beland, steeds wegens dronkenschap of verstoring van de openbare orde. De 56-jarige Tomás Andrade vestigt daarmee een record. De politie nam hem vaak gevangen voor zijn eigen bescherming. Andrade werd in beschonken toestand wel eens aangereden of beroofd. Hij werd steeds 36 uur lang vastgehouden, de wettelijk voorgeschreven tijd om te ontnuchteren in Mexico.

 • Vrouw belt 112 om spelende kat

  Een kat spelend met een touwtje heeft in het Britse Manchester een vrouw tot wanhoop gedreven. Dat meldden lokale media op basis van geluidsopnames van de alarmlijn die de vrouw ten einde raad belde. De vrouw werd naar eigen zeggen ,,stapelgek'' van het ,,speelse poezebeest'' en kreeg hoofdpijn van het gespeel. Ze besloot de Britse variant van 112, 999 om hulp te vragen. Of het om een grap gaat of dat de vrouw daadwerkelijk in paniek was, is niet duidelijk. Ieder jaar worden alarmcentrales overspoeld met valse meldingen. Voor de Britse 999 reden geluidsfragmenten van onnodige meldingen vrij te geven. ,,We hopen dat mensen inzien dat onnodige meldingen en zogenaamde grappen catastrofale gevolgen kunnen hebben voor mensen die wel hulp nodig hebben'', aldus een woordvoerder van de Britse alarmcentrales over de maatregel.

 • Het lied van de dag: Ladyhawke - Back Of The Van

  Pillipe 'Pip' Brown komt op de wereld in het kleine Masterton, vlakbij Wellington, Nieuw Zeeland. Na haar middelbare school vormt ze, samen met twee vrienden, de bandTwo Lane Blacktop, waar ze de gitaar ter hand neemt. Al snel leert ze Nick Littlemore kennen, die haar vraagt of ze in zijn band Teenager wil spelen. Zo gezegd, zo gedaan: twee jaar spelen ze samen. Dan besluit Brown zich te richten op haar eigen muziekproject dat ze Ladyhawke noemt naar de gelijknamige film uit 1985! Brown heeft de behoefte om muziek te maken, waar mensen blij van worden en waarbij ze een gevoel van nostalgie bij krijgen, ook al horen ze een liedje voor het eerst. Ze heeft al drie singles uitgebracht van deze plaat:  'Paris Is Burning', 'Back Of The Van' en 'My Delirium'.

 • De instant servet

  hocus pocus servet

  Trendy restaurants zijn er verzot op en nu kan je er zelf ook mee pronken: de toverservet. Een kleurrijk servet kan je tafel opvrolijken, maar voor hen die eerder minimalistisch ingesteld zijn is er nu de Napkin Cool. Op het eerste zicht lijkt het hebbeding op een pepermuntje, maar giet er een beetje water op en het muntje vouwt zichzelf uit tot een torentje en daarna tot een reinigingsdoekje. Praktisch en trendy. De Napkin Cool servet is verkrijgbaar bij Bongiorno.

 • Jonge vrouw koestert gsm meer dan vriendje

  Vriendjes behoren niet tot de meest gekoesterde bezittingen van de huidige jonge vrouw. Een Britse rondvraag toont aan dat vier op tien vrouwen 'ontredderd' zijn als ze hun gsm kwijtraken. Eenderde beweert wel zonder man te kunnen.  Bovenaan het lijstje van meest gekoesterde bezittingen, zijn moeders. Foto's, mobiele telefoons en beste vrienden volgen. De liefjes eindigen pas op de vijfde plaats, boven diamanten ringen, huisdieren en laptops. Eén op de vijf zou overwegen om hun waardevolle voorwerpen te verpanden voor broodnodig geld, de meerderheid zou zelfs hun vriendje of man dumpen in ruil voor 700.000 pond. Volgens opdrachtgever Paul Aitken zijn de resulten verrassend, zeker wat de mobieltjes boven de vriendjes betreft. "Wel begrijpelijk zijn de moeders bovenaan het lijstje. Ze zijn er als luisterend oor en voor goede raad. Foto's tonen dan weer leuke en belangrijke herinneringen. En een gsm blijft blijkbaar altijd aan haar zijde".

 • Grootste stier van Engeland

  De 1.94 hoge en 1670 kilo zware Charolai is officieel de grootste stier van Engeland. Het 8-jarige beest is volgens eigenaar Arthur Duckett een soort uit de kluiten gewassen tiener die nog lang niet is uitgegroeid. "Hij is in zeer goede gezondheid en absoluut niet dik. Hij is gewoon één bonk spier". Om het dier, dat nog zwaarder is dan een BMW 3, zo gezond mogelijk te houden hoeft Charolai niet op stal, maar mag hij lekker buiten rondlopen. Het enorme gewicht van de stier werd vastgesteld tijdens een wedstrijd waarbij mensen het gewicht van de stier moesten raden. Er moest een speciale weegschaal worden geregeld om het gewicht van het dier vast te stellen.

 • Burgemeester Melbourne wil witte daken

  De burgemeester van de Australische stad Melbourne wil dat zoveel mogelijk daken wit gemaakt worden. De maatregel moet ervoor zorgen dat de temperatuur in flats, appartementencomplexen en winkelcentra minder snel oploopt. Op die manier hoeft de airconditioning minder hard aan en dat is goed voor het milieu, meldde de Herald Sun. Burgemeester Robert Doyle hoorde van de witte daken van de burgemeester van New York, Michael Bloomberg. Zij spraken elkaar op de klimaattop in Kopenhagen, eerder deze maand. Met een speciale soort verf, die opdroogt als rubber, kunnen de daken makkelijk worden aangepast. In New York wordt al 10.000 vierkante meter dak wit gemaakt. Bloomberg heeft beloofd Doyle op de hoogte te houden, zodat hij de maatregel bij succes in New York ook in kan voeren. Witte daken zijn goedkoper dan daktuinen, die ook worden gezien als een goede oplossing om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

 • Nederlanders gaan loss op de Ketchupsong

  Nederlanders waren het afgelopen decennium vooral gek op The Ketchup Song. Het nummer staat op nummer 1 in de Single Top 100. Op nummer twee staat Jamai met Step Right Up. De Spaanse meidengroep Las Ketchup bestormde in 2002 de hitlijsten met The Ketchup Song. Tien weken lang stonden ze bovenaan. In de lijst staan vooral oudere singles, omdat er de afgelopen jaren steeds minder singles worden verkocht. In de Album Top 100 van de afgelopen tien jaar neemt het album Piece By Piece van Katie Melua de eerste plaats in. Nederlanders blijken ook gek op de muziek van Norah Jones; haar albums Come Away With Me en Feels Like Home staan op nummer 2 en 3. Op 4 staat Anouk met Hotel New York.

 • Twitter bant duizenden gebruikers

  Twitter heeft naar verluidt verschillende duizenden gebruikers de toegang tot zijn microblogdienst ontzegd. Het lijkt erop dat Twitter geleerd heeft van het verleden, aangezien hackers van de Iranian Cyber Army de site vorige week nog kaapten. Destijds vertoonde site er urenlang een bericht van de hackers door een aanval op de zogenoemde DNS van de site.