• Het lied van de dag: Simple Minds - Alive & Kicking


  We dachten, sommige mensen zijn nog een beetje moe, sommige mensen beetje depressief van het koude weer, en zo was het hoog tijd om een energiek, eenvoudig clipje te zoeken! Simple Minds, een Schotse new wave-popgroep die vooral in de jaren '80 erg succesvol was. Hun eerste singles werden geen succes en de groep werd gedwongen om meer op te schuiven in de richting van de commerciële popmuziek. Eind jaren '80 scoorde de groep nog een hit met "Belfast Child" maar daarna werd het rustiger rond Simple Minds. Zanger Jim Kerr baat nu een hotel uit op Sicilië. Oftewel laat de zon in je hart!

 • Het lied van de dag: Johnny Cash - Ring Of Fire

  Soms moet je keuzes maken, dan kies je het een, of het ander, of anders neem je ze allebei! Hoe dubbelzinnig het ook mag klinken, vandaag was het ofwel een echt optreden met slecht geluid, of foto’s met goed geluid want het is niet gemakkelijk om iets deftigs te vinden van Johnny Cash. Je moet dan ook niet lang zoeken voor je weet welk liedje Carl  de brandweerman bijzonder graag hoort! Met vuur! Een ring met vuur van Johnny Cash, 'The Man In Black' werd bekend door zijn donkere stemgeluid en teksten die recht uit het hart leken te komen. Zijn vastgelegde gevangenisconcerten in Folsom Prison en San Quentin zijn legendarisch. Zijn succes gaat met pieken en dalen verder tot zijn laatste album American IV; The Man Comes Around. Hij hertrouwt in 1970 met June Carter met wie hij tot haar dood in mei van 2003 gelukkig is. In september van dat jaar overlijdt hij op 71-jarige leeftijd aan complicaties van suikerziekte. Eerder kozen Mama Guusje & Pepino hun favoriete liedje! Wil je zelf het lied van de dag bepalen? Mail ons.

 • Het lied van de dag: Dada Life - Let's Get Bleeped Tonight

  Oooohoo! Geen clipje vandaag voor gevoelige kijkertjes, maar de muziek is geweldig! De geslaagde formule van het Zweedse electro/house duo Dada Life doet al zijn werk sinds de zomer van 2006 toen Dada Life Big Time uitbracht op het label ‘Breakfast and DJ’s’ van Mylo. De single Fun Fun Fun werd ondertussen een grote hit in verschillende landen, waaronder België.

 • Het lied van de dag: Hot Chip - One Life Stand

  De problemen van Skynet zijn terug! We dachten allemaal dat er in 2010 geen problemen gingen zijn, niets dan goede voornemens voor de weblogs, maar niets is minder waar. Blijkbaar staan de tellers stil gezien reacties. Voor mijn blog zijn vooral de automatische postings belangrijk! Die werken ook niet! Vandaar dat ik een dag vroeger één bericht post en dat is het dan. Nèh! Terwijl u dit leest, kunt u misschien luisteren Hot Chip is een Britse electropop band. De bandleden komen uit Leeds en Londen. De groep had in 2006 een hit met het nummer Boy From School en stond in datzelfde jaar onder andere op Lowlands. Bij ons worden ze vooral bekend met “Ready for the Floor!”. Zo, de enige post voor donderdag, gedichtendag! Net nu ik een gedicht zou maken, kunnen jullie het niet lezen, zo extreem jammer! Allemaal de schuld van die slechte servers van Skynet!

 • Liggend vliegen naar Nieuw-Zeeland

  Air New Zealand gaat voor langeafstandsvluchten ligplaatsen aanbieden in de economy class. De luchtvaartmaatschappij hoopt met de ligplek het comfort voor economy-reizigers te vergroten. De zogenaamde 'skycouch' maakt van drie stoelen een ruimte waar mensen kunnen liggen en slapen, aldus de directeur van de luchtvaartmaatschappij, Rob Fyfe. De 'skyouch' richt zich op stelletjes en gezinnen en kost ongeveer twee en een half keer zo veel als een gewone zitplaats. Om het bed te maken worden de voetensteunen verhoogd, zodat de ruimte tussen de zitting en de rugleuning van de stoel daarvoor wordt gevuld. Bovenop de drie zittingen wordt een matras gelegd. Kussens worden bijgeleverd. Het resultaat is een redelijk vlak bed over drie stoelen. De belangrijkste vraag is of je nog van economy kan spreken. De gemiddelde prijs voor een retourtje Londen-Nieuw Zeeland zal ongeveer 3800 euro zijn. Ter vergelijking, een retour businessclass, in een ligstoel, kost zo'n vijfduizend euro.

 • Modellen douchen naakt in Parijs

  Het is de droom van veel mannen: door Parijs slenteren en uit het niets stuiten op een naakt fotomodel in een doorschijnend douchehokje. Voor veel Parijzenaren kwam deze droom gisteren uit. Een bekende douchefabrikant was bezig met het opnemen van een reclamespotje en gebruikte daarvoor het hartje van de Franse hoofdstad. Bekijk de video!

 • Auto ontploft door föhn

  Een Duitse man is zijn auto kwijtgeraakt doordat hij een föhn gebruikte om de ruitensproeiervloeistof te ontdooien. De 77-jarige man zette zijn auto in de garage en plaatste de föhn onder de motorkap. Vervolgens ging hij het huis in. Even later klonk een knal. De auto was in brand gevlogen en zijn huis vatte ook vlam. De schade is 40.000 euro, meldt het Duitse ShortNews.

 • Grote reddingsactie voor hond

  Vijftig brandweermannen en een helikopter kwamen vrijdag op de melding af dat een hond vast zat in een rivier bij Los Angeles. Er was een hevige stroming door aanhoudend noodweer. Commandant Steve Ruda verwerpt de kritiek die het korps kreeg vanwege de grote hoeveelheid ingezette middelen. "We hadden geen extra kosten want iedereen die meehielp had dienst en het was vlakbij." Naast kritiek was er ook veel lof voor de vier uur durende reddingsactie. De brandweer heeft de hond tijdelijk Vernon genoemd, naar het plaatsje waar het dier is gevonden. Uiteindelijk lukte het Joe St Georges (50), die aan een touw aan een helikopter hing, om Vernon te pakken te krijgen. De hond heeft hem gebeten, waardoor hij een nagel verloor en zijn duim gekneusd is. Het kan St Georges weinig schelen. "De hond was koud, nat en moe, en dan grijpt ook nog een vreemde hem mee de lucht in".  De Duitse herder was niet gechipt dus de eigenaar van het dier is nog niet achterhaald.

 • Voor dames is er nu de prostidude

  In Nevada is een gat in de markt ontdekt: een legale prostitué voor vrouwen. Nevada is de enige Amerikaanse staat waar mannen naar de hoeren mogen, maar sinds dit jaar kunnen vrouwen ook. De Shady Lady Ranch in Nye County, een kanariegeel bordeel aan de rand van Death Valley, mag mannelijke prostitués aannemen, de eigenares kreeg reeds 150 sollicitaties. Vooral in Detroit en Las Vegas, steden met hoge werkloosheid, hadden mannen trek in de baan. Davis vroeg de wetgevers de regelgeving te moderniseren, omdat haar vijf vrouwelijke prostituées aanzienlijk minder klandizie van zakenmannen hebben sinds de economie is ingestort. Ze zag een gat in de markt toen verschillende stellen en vrouwen haar om een gigolo vroegen. De Nevada Brothel Association is bang dat de prostidude ook mannen gaat bevredigen, met hiv-besmettingen als gevolg. Davis geeft ze toe dat ze een mannelijke klant niet kan weigeren zolang haar prostitué geen bezwaren heeft. ‘Als het condoom knapt, wie is er dan juridisch verantwoordelijk voor het kind? En als de prostitué homo’s niet van dienst wil zijn, kunnen zij Davis aanklagen wegens discriminatie.’ De prostitutie-industrie in Nevada zet 150 miljoen dollar per jaar om. De staat tolereerde het oudste beroep ter wereld halverwege de negentiende eeuw al, toen mijnwerkers naar de frontier kwamen.

 • Leger VS test laserwapen

  Het Amerikaanse leger heeft een testvlucht uitgevoerd met een vliegtuig dat is uitgerust met een krachtige laser. De YAL-1 Airborne Laser is ontwikkeld om vijandige raketten in een vroeg stadium uit te schakelen. Nadat het doel wordt uitgekozen, wordt er een krachtige laserstraal drie tot vijf seconden afgevuurd vanaf de neus van de Boeing 747. De laserstraal verhit de brandstoftank van de raket waardoor die vernietigd wordt.

 • Scholiere veilt maagdelijkheid

  Oxfordprostitute_468x289

   

  Het 16-jarige meisje uit Ierland plaatste een advertentie op Gumtree. Onder het kopje “Maagdelijkheid te koop” staat dat haar lichaam ‘beschikbaar is voor de hoogste bieder’. De tiener wil haar kunstcursus en studie met de opbrengst financieren, schrijft The Telegraph.  Een journalist van de tabloid Sunday Life gaf zich uit voor zakenman en bood drieduizend pond. Daarna kreeg hij smsjes van haar: “Aan het einde van de maand word ik zeventien, maar ik zie er veel ouder uit. Ik ben lang, heb maat 14, cupmaat 36D borsten, lang bruin-blond haar. Ik heb drie piercings. Ik kan elke zaterdag. Wil je me de hele nacht? Wat zijn precies je wensen? Ik heb trouwens contant geld nodig voordat we seks hebben. Ik wil niet belazerd worden. En ik wil eerst veel drinken anders ben ik te verlegen, OK?” De journalist legde zijn ontmoeting met het meisje om hun ‘transactie’ te bespreken op video vast. De tiener legde uit dat haar zakgeld niet genoeg was en dat ze geen normaal baantje wil. Terwijl ze een glas water dronk meldde ze dat ze om elf uur ’s avonds weer thuis moest zijn. Nadat de journalist zijn identiteit onthulde, beweerde het meisje dat de advertentie een grap was.

 • Obesitaks voor lijken

  KistGR

   

  De gemeenteraad van het Britse plaatse Tunbridge Wells is van plan een belasting te heffen op dikke doden. Het zou steeds vaker voorkomen dat de lichamen niet in de crematieoven passen. De lijken die niet in de ovens van het Kent and Sussex Crematorium passen moeten overgebracht worden naar grotere crematoria in Londen of Sittingbourne. Met de nieuwe belasting wil de gemeenteraad geld inzamelen om de ovens van het Kent and Sussex Crematorium aan te passen. Dat kost 1,7 miljoen pond. De ‘obesitaks’ zou neerkomen op veertig pond.    

 • 123456 meest gebruikte wachtwoord

  123455 is het meest gebruikte wachtwoord op internet. Dat blijkt uit een analyse van 32 miljoen wachtwoorden door databeveiliger Imperva.  Het bedrijf roept internetters op creatievere wachtwoorden te verzinnen. “Iedereen moet weten wat de combinatie van slechte wachtwoorden betekent in deze tijd van geautomatiseerde cyberaanvallen”, aldus Amichai Shulma. Werknemers die dezelfde wachtwoorden gebruiken voor Facebook en op hun computer op het werk, kunnen bedrijfsnetwerken in gevaar brengen met onveilige wachtwoorden. Zeker als ze eenvoudig te kraken wachtwoorden als 123456 gebruiken.”  

 • Het lied van de dag: Ellie Goulding - Under The Sheets

  Vandaag zit er bij de Goed Gevoel een Kamasutragids! Echt waar! Dus als je ergens deze week een Goed Gevoel ziet liggen, waar er normaal nooit een ligt in huis weet je hoe laat het is! Daarbij past onze clip helemaal bij: Under The Sheets. Onze artieste vandaag heeft dé sound van 2010! Ieder jaar vraagt de BBC aan 165 Engelse smaakmakers welke bands en acts het geluid van het jaar gaan maken. De uitkomst wordt door de omroep mooi gepresenteerd in lijst van 15 namen. Maar wat je ook vindt van deze ‘Sound of …’-lijsten, de ‘tastemakers’ zaten de afgelopen jaren vaak wel (grotendeels) goed. Zo voorspelden ze de opkomst van Adele en Mika, en stonden Little Boots, Florence and the Machine, White Lies en La Roux vorig jaar prominent in de lijst. Onlangs werd is de Sound of 2010 gepresenteerd. Bovenaan de lijst: Ellie Goulding. Een 22-jarige ‘university drop -out’ uit Hereford die ‘folktronica’ maakt, of zoals de BBC het omschrijft: Ellie Goulding ‘mixes a traditional acoustic approach with a more cutting-edge electronic style’.

 • Slechts één vrouw op drie draagt juiste BH-maat

  Slechts 29 procent van de Britse vrouwen koopt de juiste behamaat, aldus een Britse organisatie. Ook blijkt dat de meeste grote lingerieketens klanten verkeerd advies geven bij de aankoop van lingerie. Een kwart van de winkelverkopers geeft verschrikkelijk advies bij het uitkiezen van lingerie, de meesten raden de verkeerde maat aan. Voor het onderzoek gingen 11 vrouwen van 25 tot 75 jaar met een E-cup of een grotere maat een beha in verschillende winkels kopen.Sommigen kregen in verschillende winkels totaal andere maten aangeraden. Volgens de onderzoekers zien slecht zittende beha's er niet alleen uit, ze veroorzaken ook nek-, schouder- en rugpijn en kunnen tot een slechte houding kunnen leiden. Experte Jenny Driscoll: "Vrouwen willen er goed uitzien en zich goed voelen, ongeacht hun behamaat. De resultaten waren schokerend, één beha zat zo slecht dat er nog een paar sokken bij kon." De onderzoekers kozen vrouwen met een grotere boezem om zo te bestuderen hoe winkels hen behandelt, maar de twee met kleinere borsten werden even slecht geadviseerd.

 • Britten laten goede seksvoornemens nu al varen

  seks13

   

  83 procent van de Britse mensen die goede voornemens hadden gemaakt, gooien de handdoek nu al in de ring. Vier op de tien gaf het zelfs al tegen 2 januari op. De gemiddelde Brit maakt elk jaar 1,14 voornemens.  20 procent van de Britten had zich voor 2010 voorgenomen meer seks te hebben, maar zelfs dat leefden ze niet na. Uit een onderzoek bleek dat velen hun seksleven dit jaar wilden opkrikken door wat ondeugender en sexyer te worden. Zo nam 10 procent zich voor enkel nog sexy ondergoed te dragen. Sommigen maakten meer ongewone voornemens als stoppen met het kraken van de knoken en geen spelletjes meer op Facebook te spelen. Onderzoeker Nathan King: "De meeste mensen maken geen voornemens of ze zijn te ambitieus en ontdekken snel dat ze het niet kunnen volhouden."

 • Duitse recordmoeder (22) zwanger van zesde kind

  In de Duitse boulevardkrant Bild verscheen onlangs een bericht over de 23-jarige Melinda S. uit Keulen. Zij zou een record hebben gebroken als trotse moeder van zes kinderen. De 22-jarige Daniela uit Bayern nam toen meteen contact op met de krant om te melden dat zij de enige echte recordmoeder van Duitsland is. Daniela leerde op 14-jarige leeftijd haar vriend Timo (toen 18) kennen. Het meisje raakte zwanger en het koppel besloot het kindje te houden. Na de geboorte van Lisa (7) volgden nog Leon (5), Lucas (4), Lea (2) en Anna-Soey (1). Het zesde kind, een jongetje dat de naam Ben zal krijgen, moet het laatste kindje worden. 'Daniela slikte haar pil niet, maar ze had dat niet aan mij verteld', verklaarde vader Timo (26) aan Bild. De Duitser heeft alvast een oplossing bedacht: 'Ik ga nu de pil voor mannen slikken.'

 • Missy is eerste poes met kunstknie

  robo cat

  Toen de poes Missy na een aanrijding een gebroken pootje en een verbrijzelde knie had, bedacht een dierenarts iets om te voorkomen dat het dier een spuitje moest krijgen. Hij besloot een kunstknie voor het beestje te ontwerpen. " Het was moeilijk om een piepkleine prothese te maken die alle bewegingen van het gewricht kon nabootsen", zegt de dierenarts Noel Fitzpatrick uit Guildford in de Telegraph." Maar we zijn daar wonderwel in geslaagd." De operatie om de kunstknie te plaatsen kostte Fitzpatrick twee uur. Missy is nu de eerste poes ter wereld met een nepknie en zal helemaal de oude worden.

 • Man levend in doodskist gestopt

  KistGR

   

  Het scheelde niet veel of een 76-jarige imker uit Polen was levend begraven. De patiënt ademde niet meer, er was geen hartslag en het lichaam was al afgekoeld - alle kenmerken van de dood," reageerde een ambulancier. Toen een begrafenisondernemer de man in een doodskist legde, kwam deze voor een grote verrassing te staan. De man stond op het punt de deksel dicht te doen, toen de vrouw van de imker om zijn horloge vroeg. Tijdens het afdoen van het uurwerk, ontdekte de begrafenisondernemer een hartslag in de nek van de man. De Pool bleek nog te ademen, waarop de ambulance opnieuw moest worden gebeld en dezelfde dokter zijn fout moest toegeven. De springlevende Pool werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij naar enkele dagen rust weer werd ontslagen. Dat meldt de Daily Mail. De dolblije imker deed de begrafenisondernemer een pot honing kado. "Hij heeft mijn leven gered."

 • Vrouw valt op Picasso

  Een vrouw kreeg dit weekeinde de schrik van haar leven. Ze stond voor het werk The Actor van kunstenaar Pablo Picasso in het fameuze Metropolitan Museum of Arts in New York. Opeens struikelde ze, viel tegen het schilderij aan, greep zich vast aan het werk, waardoor een scheur van zo'n 15 centimeter ontstond. Het schilderij, dat 1,82 bij 1,22 meter meet is direct naar de restauratieafdeling gebracht. Een conservator heeft laten weten in The New York Times, dat het de komende weken gerestaureerd wordt en dat de scheur daarna nagenoeg onzichtbaar zal zijn. De vrouw is niet gewond geraakt. Het werk uit 1904-1905 stamt uit de 'roze periode' van Picasso. Op het doek staat een rondtrekkende acrobaat afgebeeld in een roze met blauw pak.