• Verminderde sperma-kwaliteit door... Cola!

  Always / Abraham75Volgens Deense onderzoekers vermindert de kwaliteit van het sperma bij mannen die minstens één liter cola per dag drinken. Met name vermindert het aantal zaadcellen in hun sperma met ongeveer 30%. Dit geldt niet alleen voor cola, maar voor alle dranken die caffeine bevatten, zoals bv. ook de energiedrankjes. Het onderzoek werd gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology. De onderzoekers ondervroegen 2554 Denen van 18 jaar naar hun drink- en eetgewoonten. De mannen die geen cola dronken hadden een betere spermakwaliteit – zo’n 50 miljoen zaadcellen per milliliter sperma. De 93 mannen uit het onderzoek die dagelijks meer dan een liter cola per dag dronken, hadden slechts 35 miljoen zaadcellen per milliliter. De cafeïne in cola lijkt niet de oorzaak, want bij koffie werd dit effect niet gevonden. Mogelijk spelen andere ingrediënten van cola een rol. Bovendien bleek dat mannen die veel cola dronken ook vaker junkfood aten en minder groente en fruit. De vraag is dus of de verminderde kwaliteit van hun sperma wordt veroorzaakt door de cola of door ongezonde voeding. Verder onderzoek moet uitwijzen of de ongezonde levensstijl van mannen die veel cola drinken de boosdoener is.

 • Japanner tovert duif uit iPad

  Op de iPad, het nieuwste hebbeding van Apple, kan je meer dan enkel boeken, kranten, e-mail en internetpagina's lezen. Zo kan je er ook rook uit laten komen of zelfs duiven laten uitvliegen. Dat bewijst de Japanse goochelaar Shinya in ieder geval toch, meldt Hbvl.

 • Presentatrices Al-Jazeera weg om kledingruzie

  Vijf presentatrices van de Arabische nieuwszender Al-Jazeera hebben hun ontslag ingediend wegens conflicten over onder meer hun kleding, die volgens de leiding niet conservatief genoeg is. Dat berichtte de in Londen gevestigde krant al-Hayat. Drie andere presentatrices van de in Qatar gevestigde nieuwszender hebben een protestbrief naar de leiding gestuurd. Al-Hayat meldt dat de presentatrices van Al-Jazeera juist worden beschouwd als de meest conservatief geklede nieuwslezers van alle Arabische satellietkanalen.

 • Naaktfilmpje Songfestivalwinnares Lena opgedoken

  Lena Meyer-Landrut (19) heeft ondanks haar jonge leeftijd al een behoorlijk bewogen leven achter de rug... Er is een fragment uit een docusoap van zender RTL opgedoken waarin jonge Lena zich naakt vermaakt met een jongeman in een zwembad. Lena ligt er niet wakker van dat de beelden nu zijn opgedoken: "Het is niet alsof ik heb meegespeeld in een pornofilm of zo. Ik wilde vroeger al actrice worden, dus toen ik de kans kreeg om mee te spelen in de soap heb ik meteen ja gezegd. Het is maar een rol, ik ben het niet echt zelf." Duitse Lena won afgelopen weekend het Eurovisie Songfestival met het nummer Satellite. Kijk hier naar Lena's acteerprestaties.

 • Slak leert snel met harddrugs

  Slakken slaan iets sneller op in hun hersenen als ze onder invloed zijn van methamfethamine, in de volksmond bekend als "crystal meth". Het onderzoek suggereert dat mensen onder invloed herinneringen vormen die minder makkelijk te vergeten zijn. De wetenschappers deden het onderzoek door middel van een ademtest. De slakken leven normaal onder water en komen om de zoveel tijd naar boven om lucht te happen via een adembuis. Telkens als de slakken naar boven kwamen, prikten de onderzoekers in de adembuis van de slak. Slakken leerden zo om niet naar boven te gaan om adem te halen. Dieren die onder invloed waren van crystal meth kwamen nog minder vaak omhoog dan sobere slakken.

 • Brei uw borsten

  chineseborsten_gr

  Er worden steeds vreemdere zaken gebreid, van dictators tot iPhones, maar de Britse nationale gezondheidsdienst (NHS) spant de kroon, meldt Sp!ts. De NHS heeft een groep vrouwen gevraagd borsten te breien. De borsten worden ingezet om zwangere vrouwen te leren hoe borstvoeding werkt. Nu worden daarvoor ballons gebruikt, maar de gebreide funbags zijn handiger, zo blijkt. Er worden 150 borsten in elkaar gebreid. De breipatronen zullen binnenkort online worden geplaatst.

 • Het lied van de dag: Owl City - Umbrella Beach

  Het is deze week bio-week, vandaag is het ook Werelddag van het niet-roken en er is ook een nieuw muziekje van Owl City! Het is de naam van een in 2007 gestart project van Adam Young. Populair geworden door MySpace, zijn sommige van zijn liedjes nu meer dan 6 miljoen keer beluisterd. Adam maakt vrolijke electro-/synthpop. In de zomer van 2009 brengt Young in de VS het album Ocean Eyes uit. Binnen twee weken heeft Ocean Eyes een gemiddelde rating van vijf sterren en wordt zelfs een weekje het op één na meest gedownloade album op iTunes. Van het album komen de singles 'Hello Seattle', 'Hot Air Balloon', 'Strawberry Avalanche', en 'Fireflies'. Hoewel hij al twee albums af heeft, wordt hij pas eind 2009 bekend bij het grote publiek door zijn nummer één-hit met de single 'Fireflies'.

 • Het lied van de dag: U2 - Stuck In A Moment You Can't Get Out Of

  Wat een regenachtige zondag vandaag! Gisteren het Eurovisiesongfestival waarbij we bleven steken op een 6e plaats. Stuck in A Moment komt vandaag in het lied van de dag van U2. De Ierse rockband U2 is een unicum in de popgeschiedenis. Niet alleen wordt elke nieuwe single gegarandeerd een grote hit, de bezetting -Bono (=Paul David Hewson), Larry Mullen Jr, The Edge (=David Howell Evans) en Adam Clayton- is van het begin af altijd ongewijzigd gebleven. De groep, en dan vooral zanger Bono, is ook politiek actief voor de mensenrechten en steunt veel goede doelen. Bono richtte het merk Red op waarbij een deel van de winst naar goede doelen gaat.

 • Het lied van de dag: Mick Jagger & David Bowie - Dancing In The Street

  Dancing in the Street is een single, origineel van de Amerikaanse soulgroep Martha & The Vandellas. De tekst gaat erover dat het mogelijk is om in welke stad dan ook een goede tijd te hebben, onder andere door te dansen. Het werd geproduceerd als een onschuldige danssingle, maar tijdens de rellen in de binnensteden van de Verenigde Staten namen Afro-Amerikaanse protesteerders al snel het nummer aan als burgerrechtenanthem. Hierdoor haalden verschillende radiostations het nummer echter van de ether, omdat het nummer ook gebruikt werd bij rellen. De meest succesvolle heropname van het nummer werd uitgebracht in de jaren '80. Het was toen David Bowie die samen met Mick Jagger een rockversie op single uitbracht. In eerste instantie zouden de twee het nummer live tijdens Live Aid zingen, maar omdat het via satelliet moest, de één stond namelijk in Londen en de ander in Philadelphia, zou er een vertraging ontstaan. Omdat Bowie noch Jagger wilde playbacken, besloten ze het nummer in de studio op te nemen. Dit was met veel succes, want hun uitgave van "Dancing in the Street" werd een internationale hit.

 • Zweetvoeten verstoren liefdesleven

  sweet dreams

  De schaamte voor hun zweetvoeten maakt dat veel 'patiënten' met dit probleem geen liedesrelatie beginnen. Dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek.  Zweetvoeten lijken een erg onschuldige en makkelijk te behandelen kwaal, uit onderzoek van NoSweat.nl blijkt echter dat een kwart van de patiënten zelfs geen relatie durft aangaan uit schaamte. Bijna één op de vijf zegt dat hun zweetvoeten zorgden voor relatieproblemen of zelfs -breuk. Dit maakt ook dat ze hun probleem enkel met familie of vrienden durven te bespreken. Een kwart gaat wel met deze kwaal naar de huisarts, pedicure of podoloog. 27,5 procent van de mensen met zweetvoeten durft er echter met niemand over te praten.

 • 'Hersenen vertonen unieke reactie op beltoon'

  Untitled / L.O.2

  Wanneer mensen hun eigen gsm horen, lichten er na vier honderdste van een seconde zenuwcellen op in het brein die normaal gesproken niet actief worden bij het verwerken van geluiden meldt de Universiteit van Leipzig. De onderzoekers kwamen tot hun conclusie bij een experiment waarbij proefpersonen naar verschillende ringtones moesten luisteren, terwijl ze een ondertitelde film zonder geluid keken. Als ze het geluid van hun eigen telefoon hoorden, moesten ze op een knop drukken. Ondertussen werden er scans van hun hersenen gemaakt. Bij alle proefpersonen werden er meer zenuwcellen in hun hersenen actief als ze het signaal van hun eigen gsm hoorden, zelfs als ze net een nieuw geluidje hadden ingesteld. De Duitse wetenschappers geloven dat de studie verklaart waarom mensen vaak zo razendsnel reageren op hun beltoon.

 • Wel seks, geen champagne voor Argentijnen

  Untitled

  De Argentijnse voetballers mogen op de dagen zonder wedstrijd tijdens het wereldkampioenschap voetbal seks hebben met hun partners. Teamarts Donato Villami heeft dit donderdag laten weten. ,,Ze mogen seks hebben met hun echtgenotes en vriendinnen, alleen wel zonder champagne of andere drankjes'', verklaard Villami. ,,Seks is een deel van het sociale leven. Het is geen probleem om dat tijdens het toernooi te doen. Er komen alleen problemen van als het wordt gedaan met andere vrouwen of tijdens de uren die zijn gereserveerd om te rusten'', aldus de dokter voor de Argentijnse radio. Argentinië speelt tijdens het WK de eerste groepswedstrijd op 12 juni tegen Nigeria.

 • Onderzoek ouders kettingroker

  De Indonesische autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de ouders van een 2 jaar oud kettingrokertje. Een filmpje van de peuter verscheen eerder deze week op de videowebsite YouTube. In het filmpje is de 2-jarige Ardi Rizal uit Sumatra te zien terwijl hij lange hijsen neemt van een sigaret in het gezelschap van volwassenen. Zijn vader zou hem zijn eerste sigaret hebben gegeven toen hij amper achttien maanden oud was, inmiddels zou hij ongeveer veertig sigaretten per dag roken.

 • Batmobiel te koop voor 40.000 pond

  De echte Batman-fans met geld kunnen hun slag slaan: de originele Batmobiel staat te koop. Een Britse man die een hele verzameling filmauto's heeft, wil ervan af, meldt Metro. De verzamelaar heeft onder andere een Aston Martin uit James Bond, de auto van de Flintstones en Mr. Bean's Mini. Hij heeft besloten om zijn Batmobiel in de verkoop te zetten, omdat hij er zelf niet meer in rijdt. Hij vindt dat iemand anders dat pleziertje nu mag hebben. De nieuwe eigenaar mag wel flink wat geld neertellen, want ze denken dat de auto ongeveer 40.000 pond (43.000 euro) opbrengt bij de veiling op 2 juni.

 • Katje overleeft wasbeurt in machine

  Washer

  In Australië heeft een Perzisch katje een rondje meegedraaid in de wasmachine en is daar heelhuids uitgekomen, meldt UPI.com. De deur van de wasmachine stond open en de kat was naar binnen gekropen om een dutje te doen op de vuile was. De wasmachine werd daarna aangezet voor een koude was, inclusief centrifuge. Toen de was klaar was zag de eigenaar pas dat het katje erin zat." Ze zag er nogal verzopen uit", zei hij geschrokken. Hoewel het katje de wasbeurt overleefde moest ze wel direct naar de dierenarts. Die gaf haar medicijnen en behandelde haar oogjes omdat die waren aangetast door al het wasmiddel.

 • Passagier vergeten in vliegtuig

  Slapen in een vliegtuig, dat zijn meestal een paar korte dutjes. Maar Ginger McGuire uit Amerika heeft echt héérlijk liggen maffen op haar vlucht van Washington naar Philadelphia. Ze werd zelfs niet wakker toen het vliegtuig even na middernacht landde. Vier uur later kwam ze pas bij uit dromenland toen het schoonmaakpersoneel de vrouw vond. McGuire was door de crew van United Airlines helemaal over het hoofd gezien bij het uitstappen. United gaat nu uitzoeken hoe het kan dat een slapende passagier is vergeten. Normaal checkt het cabinepersoneel of alle passagiers van boord zijn gegaan.

 • Sony toont oprolbaar scherm

  Sony heeft een nieuw flexibel OLED-scherm gepresenteerd dat om een cilinder van 4 millimeter gerold kan worden, schrijft Sp!ts. Het 80 micrometer dikke OLED-scherm (ongeveer de dikte van een mensenhaar) kan continu bewegende beelden weergeven, zelfs wanneer het is opgerold. Het schermpje heeft een grootte van 4,1-inch en een resolutie van 432x240 pixels. De nieuwe techniek zal voorlopig alleen nog gebruikt worden in andere apparaten. Wanneer de uitrolbare schermen ook voor consumenten te koop zullen zijn is nog niet bekend.

 • Het lied van de dag: Muse - Neutron Star Collision

  Vandaag sturen we jullie het weekend in met Muse die speciaal voor de Twilight-filmreeks een liedje maakte. Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme en Dominic Howard vinden hun leventje in het Engelse Teignmouth drie keer niets en besluiten een bandje op te richten. De jongens zijn dan dertien jaar. Onder de naam Muse brengt het trio in 1997 een naamloze EP uit. Het jaar erop verschijnt de single 'Muscle Museum'. Onder supervisie van cultproducer John Leckie maakt Muse in 1999 hun debuut Showbiz. Daarna hebben ze door de jaren heen veel succes met albums als Origin Of Symmetry en Absolution.  In 2006 verschijnt het nieuwe album van Muse Black Holes and Revelations. Het daarop volgende album verschijnt in 2009 en heet The Resistance. De volgende single die Muse uitbrengt komt niet van het vorige of van een nieuw Muse-album, maar van de soundtrack van het derde deel uit de populaire Twilight-filmreeks. 'Neutron Star Collision (Love Is Forever)' krijgt veel aandacht bij de release en wordt goed ontvangen.

 • Pistachenootjes werken cholesterolverlagend

  Pistachenoten blijken goed te zijn voor de cholesterol. Onderzoekers van de Pennsylvania State University ontdekten dat pistachenoten boordevol antioxidanten zitten, schrijft gezondheidsnet.nl. Antioxidanten beschermen cellen tegen beschadiging door vrije radicalen. En de pistachenootjes bleken een cholesterolverlagend effect te hebben. De wetenschappers onderzochten het effect van pistachenootjes op het gehalte antioxidanten in het bloed. Ze lieten de deelnemers aan het onderzoek drie verschillende diëten volgen, telkens een maand lang. Het eerste dieet was een gewoon cholesterolverlagend dieet zonder noten. De andere twee diëten waren vergelijkbare diëten, waaraan 42 of 78 gram pistachenootjes werden toegevoegd.

 • Waterglijbaan met looping in aanbouw

  Bezoekers van een Amerikaans glijbanenpark in de staat Wisconsin kunnen binnenkort een glijbaan betreden die over de kop gaat. De glijbaan met de naam Scorpion's Tail moet ruim honderd meter lang worden en is in aanbouw in het nog te openen pretpark Noah’s Water Park in Wisconsin Dells. Mensen die de attractie betreden, bereiken straks al glijdend een topsnelheid van 50 kilometer per uur. De looping in de glijbaan is niet loodrecht, maar staat een beetje schuin. Daardoor lopen mensen niet het risico om vanaf het plafond naar beneden te vallen, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift Popular Science.