• Het lied van de dag: Ray Parker Jr - Ghostbusters

  Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat. De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. And if there's something strange in the neighborhood who you gonna call? Inderdaad, The Ghostbusters. Ray Parker Jr is geboren in Detroit in 1954. Hij was vooral heel succesvol als R&B zanger in de jaren '80 en bereikte een piek in 1984 toen "Ghostbusters" themamuziek van de gelijknamige film uitkwam. Het bracht hem goud op. Voor morgen hebben we een liedje van 8 minuten lang opgezocht, om alle doden te herdenken...

 • Het lied van de dag: The Ian Carey Project - Get Shaky

  “Ian Carey (@IanCarey) is now following your tweets”, verscheen afgelopen week in mijn mailbox, de artiest uit Miami!  Hoog tijd om die beentjes nog eens los te gooien en te vertellen wie Ian Carey eigenlijk is! Hij begint in 1993 met dj-en. Sinds 1998 is hij ook producer, de man heeft al over de hele wereld gedraaid en meer dan 1 miljoen albums verkocht. Ian Carey doet echter meer dan alleen plaatjes draaien. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de Amerikaanse en Europese housewereld. Aan de lijst van remixes die hij op zijn naam heeft staan, lijkt geen einde te komen. In 2008 brengt de Amerikaan de single 'Keep on rising' (featuring Michelle Shellers) uit. Een danceplaat met aanstekelijke gitaarpartijen en vandaag kan je genieten van zijn nieuwste project: The Ian Carey Project. De clip kreeg van MTV  een Award voor Beste Dance Video van 2009!

 • Oudste man van Europa jarig

  De oudste inwoner van Europa, Jan Goossenaerts uit Essen, wordt zaterdag 110 jaar. Volgens de Amerikaanse Gerontology Research Group zijn er wereldwijd een tachtigtal mensen van 110 jaar en ouder. Onder hen zijn slechts drie mannen: een Amerikaan, een Japanner en een inwoner van Barbados. Zaterdag komt daar Jan Goossenaerts bij, die geboren werd op 30 oktober 1900 in Essen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte hij naar Nederland. Later keerde hij terug naar België, waar hij tot aan zijn pensioen in 1965 als metselaar in Essen werkte. Op zijn 106de verhuisde de man, die tot dan bij zijn zoon en schoondochter had gewoond, naar een bejaardenhuis, meldt GVA.

 • Wintertijd slecht voor gezondheid

  De volksgezondheid zou er wel bij varen als de klok in de winter niet een uur wordt teruggezet. Sterker nog, in het voorjaar zou de klok eigenlijk nóg een uur vooruit moeten. Mensen houden dan veel meer tijd over om buiten actief te zijn. Dat stelt de Britse wetenschapper Mayer Hillman in een artikel in de British Medical Journal. Volgens Hillman zou zo'n dubbele zomertijd volwassenen driehonderd uur extra daglicht geven en kinderen tweehonderd uur. Gemiddeld zijn mensen volgens de wetenschapper slechts één of twee ochtenduren wakker. Van de tien tot elf uren dat zij in de middag en avond op zijn, brengen zij de helft in het donker door. Vooral kinderen en ouderen gaan dan niet meer naar buiten, uit angst voor onveiligheid of slecht zicht, meldt BBC.

 • Verzekeraar betaalt date

  Tumblr_l8gh0cderb1qbzv2zo1_500_large_large

  De Nederlandse Zorgverzekeraar VGZ betaalt een eerste afspraak via een datingsite voor vrijgezellen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Onderzoek wijst uit dat mensen met een vaste relatie gelukkiger zijn dan alleenstaanden. De verzekeraar wil de datingactie ook gebruiken om een nieuwe aanvullende zorgverzekering voor onder meer 'singles' te promoten. Belangstellenden voor de aanvullende verzekering kunnen via de site van VGZ zeven dagen verbinding maken met de datingsite. Volgens een woordvoerder van VGZ kan dat zonder dat ze verplicht zijn de verzekering daadwerkelijk af te sluiten, meldt AD.nl.

 • Chirurgen laten boor in hersenen achter

  15% sw von patrick patjens

  In het Rhode Island Hospital hebben chirurgen een afgebroken boorkop achter gelaten in de hersenen van een patiënt na een hersenoperatie. Het ziekenhuis moet een boete van omgerekend 215.000 euro betalen aan de patiënt. De autoriteiten zijn van oordeel dat het ziekenhuis zijn eigen regels niet heeft opgevolgd: er moeten röntgenfoto’s gemaakt worden van de patiënt indien blijkt dat er chirurgisch gereedschap ontbreekt na de operatie. Dat is niet gebeurd en de afgebroken boorkop werd drie maanden later pas ontdekt. Het is niet bekend of de patiënt er iets aan over heeft gehouden, meldt Fox News.

 • Chinese sigarettenpeuken zijn geld waard

  sigaretten.jpg

  De Chinese stad Xianyang betaalt inwoners vijf fen (ongeveer een halve eurocent) voor elke gebruikte sigaret die wordt ingeleverd. Sinds september hebben inwoners zeven miljoen sigarettenpeuken ingeleverd, aldus de staatskrant China Daily. De gemeente heeft in totaal 100.000 yuan (1078 euro) uitgekeerd voor twee miljoen peuken en moet de ijverige bewoners nog betalen voor de overige vijf miljoen ingeleverde sigaretten. Sommige Chinezen legen nu asbakken en prullenbakken van internetcafés en restaurants. De Chinese overheid betaalt inwoners al langer voor het inleveren van straatvuil. Zo verdienen veel Chinezen een zakcentje bij met het inleveren van lege petflessen.

 • Vogel zit vast in een vleesetende plant

  Een Vlaamse gaai is in de Hortus Botanicus in Leiden gered van de dood. De vogel was de wintertuin binnengevlogen en bleef plakken aan een kleverige vleesetende plant. Een bezoeker zag het en waarschuwde de baas van de kas. Die bevrijdde het dier. De dierenambulance heeft de gewonde vogel opgehaald. Als het dier weer beter is, gaat ie weer terug naar de tuin in Leiden. De Vlaamse gaai kon makkelijk de kas binnenvliegen omdat de deuren van de wintertuin openstonden. De deuren stonden open omdat medewerkers van de tuin bezig waren planten binnen te zetten omdat de winter eraan komt, schrijft de NOS.nl.

 • Alfabet van wolkenfoto's

  Tumblr_las57kazwl1qatqwno1_500_large

  Een Zwitserse vrouw met een bijzonder groot uithoudingsvermogen en sterke nekspieren heeft het hele alfabet in foto's van wolken vastgelegd. Daar heeft ze 300 uur over gedaan. "Het is echt een passie geworden", zei Daniele Siebenhaar." Elke keer als ik naar de lucht kijk, zie ik verschillende vormen en figuren. Toen ik de letter L zag, besloot ik het hele alfabet te verzamelen. Voor zover ik weet heeft niemand dat eerder gedaan." De vrouw (70) heeft twaalf exposities gehad en ze maakt er verjaardags- en kerstkaarten van."Het is moeilijker dan het lijkt", zegt ze over haar hobby, meldt Metro.

 • Filmende duiker slaat aanvallende haai

  Een Amerikaanse duiker heeft een haai die zijn camera aanzag voor een lekker hapje van zich afgeslagen met diezelfde camera. Ondertussen filmde hij door. De 30-jarige man was voor zijn werk aan het filmen in de oceaan. Hij zag de haai wel boven zich zwemmen, maar had niet door dat het beest op hem afkwam. De haringhaai van ongeveer 2,5 meter lang verwondde hem niet." Hij hapte een paar keer naar de camera. Toen hij dat deed was ik doodsbang", zei de duiker tegen lokale media. De haai kwam waarschijnlijk op de lamp en de zilveren kleur van de camera af, meldt NOS.nl.

 • Huwelijkspaar uitgemaakt tijdens ceremonie

  Een hotel op de Malediven heeft excuses aangeboden aan een Zwitsers echtpaar dat bij het hotel een ceremonie heeft gevolgd om hun huwelijk te laten hernieuwen. Tijdens de ceremonie werd het stel ongemerkt uitgemaakt voor onder andere “zwijnen" en "ongelovigen”. De medewerker van het hotel las op een plechtige toon de meest vreselijke verwensingen en seksuele smerigheden op. Dit gebeurde in de taal van de Malediven, het Dhivehi, zodat het Zwitserse echtpaar er niets van begreep. Het filmpje belandde op internet, waar er al snel iemand was die de beledigingen wel begreep. Het hotel noemt de actie van de medewerker “onvergeeflijk” en heeft excuses aangeboden. De ceremonie van een kwartiertje kostte de Zwitsers 1300 dollar, meldt Daily Mail.

 • Het lied van de dag: Eminem - No Love

  Marshall Bruce Mathers III, beter bekend onder zijn artiestennaam Eminem, ook wel Slim Shady genoemd, is een Amerikaanse rapper. Zijn vader vertrok 18 maanden na zijn geboorte uit huis en is nooit meer teruggezien. Zijn liefde voor het rappen kreeg Eminem nadat een oom hem een single met rapmuziek gaf. Hij begon te rappen en daagde allerlei rappers uit voor een battle.

 • Verliefdheid ontstaat binnen seconde

  6-303bcfa43c4742252127632b608d9fd5_large

  Als mensen een aantrekkelijke persoon zien, duurt het gemiddeld genomen 0,2 seconde voordat de eerste stoffen in hun hersenen meetbaar zijn die kunnen leiden tot verliefdheid. Het verliefde gevoel wordt uiteindelijk veroorzaakt door twaalf verschillende gebieden in het brein. “Deze bevinding bevestigen dat liefde een wetenschappelijke basis heeft”, verklaart onderzoekster Stephanie Ortigue in de Britse krant The Daily Telegraph. “Alleen werpen ze ook de vraag op: word je verliefd met je hart of met je hersenen? Zelf zou ik zeggen dat het brein in de eerste plaats verliefd wordt, maar het hart is er ook bij betrokken, omdat het concept van liefde wordt gevormd door complexe processen die zich afspelen tussen hart en de hersenen”, aldus Ortigue. Verliefdheid wordt onder meer veroorzaakt door het zogenaamde beloningscentrum in de hersenen, waar dopamine wordt geproduceerd.

 • Duitser zoekt nier voor zijn kat

  Tumblr_laxg178mrv1qe4mc5o1_500_large

  De 35-jarige Thomas uit Duitsland en zijn kat Maxi zijn onafscheidelijk. Thomas haalde Maxi (6) twee jaar geleden uit het asiel. De kater moet vanwege een nierziekte dagelijks twee keer aan de nierdialyse en heeft een transplantatie ter waarde van 7000 euro nodig om te overleven. Thomas raakte dit jaar bij een ongeluk zwaargewond en zegt dat zijn kat hem door die moeilijke periode heeft gesleept. Nu wil hij graag wat terugdoen, maar voor een operatie moet hij helemaal naar de Verenigde Staten, zegt hij. In Duitsland is het verboden om een nier weg te halen bij een gezonde kat. In de Verenigde Staten halen ze wel een nier weg bij asielkatten die geen nieuw baasje kunnen vinden en op de 'dodenlijst' staan, schrijft BILD.

 • Chinezen hebben krabautomaten

  Chinezen die geen tijd hebben om tijdens openingsuren van de supermarkt een verse, levende krab te halen, kunnen de dieren voortaan uit de automaat halen, die in winkelcentra en metrostations staan. De Chinese wolhandkrab wordt in drie verschillende groottes verkocht en kosten tussen €1,70 en €6. De krabben zijn verpakt in plastic doosjes en worden op een constante temperatuur van 5 graden Celsius gehouden. Dit is genoeg om ze te verdoven, maar ook om ze in leven te houden. Een bord naast de automaat vertelt klanten dat, in het extreme geval dat er een dode krab tussen zit, ze er drie gratis zullen krijgen, meldt Telegraph.

 • Angolese man heeft grootste mond

  Met een breedte van ruim zestien centimeter heeft de 20-jarige Angolese Francisco Domingo Joaquim officieel de grootste mond ter wereld. Een afgevaardigde van de Guinness World Record Foundation heeft zijn mond gemeten. De man is onlangs verschenen in een Italiaans televisieprogramma waarin hij het publiek verbaasde door een blikje cola veertien keer in en uit zijn mond te halen binnen een minuut.  “Het is een droom die uitkomt”, aldus Joaquim in The Telegraph, toen hij hoorde dat hij in het Guinness Book of World Records 2011 zal verschijnen.

 • Nieuwe apensoort ontdekt

  photography 

  In het Aziatisch land Birma is een nieuwe aap ontdekt: de Rhinopithecus Strykeri. Foto’s van de aap zijn er nog niet, maar deskundigen hebben hem met een computerprogramma nagetekend. De nieuwe aap is ontdekt in de bossen van Birma. Het is een gebied waar weinig mensen komen. Volgens wetenschappers ziet de aap er anders uit dan elke andere aap in de wereld. Hij is zwart, heeft een stompe neus, lange staart en een witte baard. Wetenschappers denken dat er niet veel van de apen zijn. De dieren zijn meteen uitgeroepen tot een  bedreigde diersoort. Dat komt omdat de bossen waar ze leven worden gekapt, zo meldt de NOS.

 • Man verzamelt navelpluisjes

  Belly Button Lint

  De 45-jarige Graham Barker uit Australië gaat iedere avond op pluisjesjacht. Voordat hij onder de douche gaat, pluist hij eerst zijn navel uit. De vangst gaat in een beker. Barker vertelt dat hij zich op een avond verveelde en toen een pluisje uit zijn navel viste. ''Ik vroeg me af hoeveel een mens van het spul uit z’n navel kon halen.'' En zo begon de vreemde verzameling, die nu al 26 jaar duurt. Hij heeft nu 22 gram aan navel-pluis verzameld, en daarmee heeft hij nu dus een plekje in het Guinness Book of Records verdient, meldt Metro.

 • Naaktlopen mag door kleine penis

  Tumblr_l9sh8aqqgz1qbmiyoo1_500_large

  Hij had inderdaad zijn broek laten zakken in een hotel in Toowoomba, maar dat was niet erg omdat hij maar een kleine penis had. Met die redenering dacht de 29-jarige Australiër wel onder een boete uit te komen, nadat hij was opgepakt. Maar helaas, de rechter gaf hem toch een boete van 300 dollar, meldt Courier Mail.

 • Twee maanden enkel aardappelen

  4744695006_f944c30ab7_large

  Chris Voigt heeft een beetje spijt van zijn belofte om zestig dagen alleen aardappelen te eten. De voorzitter van een organisatie voor aardappelboeren wilde zo laten zien dat ze heel gezond zijn. Maar ook eentonig, merkt hij nu. "Dit is wel erg lang", zucht hij, meldt Asylum.