• Natuurlijk opstaan met "zonnewekker"

  De Twilight van Pure is een wekkerradio die met behulp van een aantal heldere led-lampjes een zonsopkomst imiteert, voordat de wekker daadwerkelijk zal gaan schellen. Zo kan zijn gebruiker rustig aan het idee van wakker worden wennen. De wekkerradio heeft een fm-radio, maar ook voorgeprogrammeerde slaapliedjes en natuurgeluiden. Verder heeft hij de mogelijkheid om een mp3-speler of een iPhone aan te sluiten. Het is niet bekend wanneer de Twilight verkrijgbaar is en hoeveel die kost.

 • Lange relatie door praten over seksleven

  Tumblr_kx0w9ivh2y1qavnbio1_500_large

  Het onderzoek werd gehouden in het kader van de Amerikaanse overheidscampagne Sex, Worth Talking About, vroeg meer dan 1.200 jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar naar wat zij belangrijk vinden in een relatie. Hoewel openheid over het seksuele verleden als zeer belangrijk wordt ervaren, geeft 73 procent van de ondervraagden toch toe dat er niet over seksueel overdraagbare aandoeningen gepraat wordt met nieuwe partners voordat ze met elkaar naar bed gaan. Daarnaast voelt 30 procent van de jongeren zich ongemakkelijk om hun nieuwe partner te moeten vragen een condoom te gebruiken, zo meldt The Times of India. “Veel jongeren realiseren zich dat het belangrijk is om te kunnen praten over het testen op seksueel overdraagbare aandoeningen, maar schaamte weerhoudt hen ervan dit ook echt te doen", aldus Catherine Hood, woordvoerder van de campagne. "Hiermee zetten ze niet alleen de relatie op het spel, maar ook hun gezondheid", zo voegt Hood eraan toe.

 • Kerstpudding op Ebay

  Een kerstpudding gemaakt door Britse topkok Heston Blumenthal die vorige week in de verkoop ging, was binnen een week uitverkocht. De pudding met een verborgen sinaasappel staat nu op Ebay voor meer dan 150 euro. De Hidden Orange pudding bevat een hele Valencia sinaasappel en ging minder dan een week geleden in de verkoop voor 16 euro. Tienduizenden puddings vlogen over de toonbank van Waitrose tot de puddings bijna uitverkocht waren. De winkel gaf aan graag meer cakes te willen produceren, maar omdat de sinaasappel die voor de pudding wordt gebruikt meer dan zeven weken moet rijpen, is het voor hen onmogelijk om meer puddings klaar te kunnen hebben voor Kerst. Zondagavond stonden er 21 Hidden Orange puddings op Ebay. Twee van de puddings stonden te koop voor een vaste prijs van omgerekend 150 en 117 euro en op de anderen zijn al bedragen boven de 120 euro geboden. Het restaurant van Heston Blumenthal, The Fat Duck, heeft drie Michelin-sterren en staat bekend als derde beste restaurant van de wereld, zo meldt Daily Mail.

 • Onderbroek voorkomt windengeur

  1245338714_d7a3f0d5db_large

  De Australiër Gilbert Huynh kwam namelijk op de proppen met een onderbroek waarbij iedere vezel behandeld is met Nano-Tex, een nanotechnologie die geuren tegenhoudt. Hierdoor worden geuren geneutraliseerd en heeft je omgeving dus niet langer last van je winderigheid. De onderbroeken zijn online verkrijgbaar voor 24,95 dollar.

 • Geen toilet op trein door vrieskou

  Wie in Noord-Nederland met de trein reist, doet er goed aan eerst een toilet op één de stations te bezoeken. Vanwege de vorst zijn de toiletten in alle treinen van Arriva in beide provincies de komende tijd afgesloten voor gebruik. De maatregel is nodig omdat het afzuigen van de fecaliën en het aanvullen van spoelwater buiten de trein gebeurt. Door de lage temperaturen kunnen deze handelingen niet uitgevoerd worden, aldus de vervoersorganisatie. Arriva stelt reizigers op de hoogte door het plaatsen van stickers op de toiletdeuren, meldt DePers.nl.

 • Vrouw té blij met ontslag

  Een vrouw die zich op haar Facebook verheugde op haar ontslag, is door haar werkgever ontslagen. Toch is ze ontevreden, want nu loopt ze haar ontslagpremie mis. Kate Furlong reageerde op Facebook op het nieuws dat de Royal Bank of Scotland 3.500 werknemers zou ontslaan. Zij kon er niet mee zitten, want ze keek uit naar haar vertrekpremie. “WoOOOOooooOooooHOoooOooOoo Het was verdomd duidelijk dat zoiets er zat aan te komen. Ik ben noch dom noch naïef... en eerlijk gezegd is dit het beste nieuws ooit wat mij betreft”, schreef ze op Facebook. “Ik heb me gewoon met mijn vingertoppen vastgeklampt om lang genoeg aan te blijven voor een mooie ontslagvergoeding, terwijl ze me er al lang hadden kunnen uitgooien zonder een penny!” Een collega zag het bericht en lichtte de bank in. Het bedrijf besloot haar meteen te ontslaan, waardoor ze naar haar vertrekpremie kon fluiten. Kate dagvaart de bank nu als reactie, schrijft Daily Mail.

 • Man betaalt 250.000 euro voor truffels

  De gokbaas Stanley Ho uit Macau heeft een kwart miljoen euro neergelegd voor twee witte truffels. De twee truffels werden geveild in zijn eigen hotel. De ene reuzetruffel uit de Italiaanse regio Toscane weegt 900 gram en de andere ongeveer 400 gram. In 2007 betaalde Ho ook al eens een kwart miljoen voor de delicatesse. Hij kocht toen één truffel van 1500 gram. Truffels blijven een lucratieve business, meldt Daily Mail.

 • Het lied van de dag: Sander Kleinenberg feat. Jamie Cullum - Remember When

  Het is vandaag de laatste dag van november, en dan beginnen we morgen alweer aan de laatste maand van het jaar. Nog even en de Kerstmuziek is er weer! Maar voor vandaag gaan we naar onze Noorderburen, die niet alleen gisteren 900 km file hadden, maar ook nog fijne producers hebben zoals, Sander Kleinenberg, geboren in 1971 te Delft. Hij groeide uit tot diskjockey en producer en is vooral bekend van hit My Lexicon uit 2000. In 2004 zette DJ Magazine Kleinenberg op plaats 12 van de beste DJ's in de wereld. Kleinenberg is tevens oprichter en eigenaar van Little Mountain Recordings. Jamie Cullum (Romford (Essex), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en -zanger. Hij behoort tot de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw.

 • Giftanden slang waren vroeger gegroefde tanden

  Tumblr_l71p1oc7da1qas89jo1_500_large

  De gifbuisjes in de tanden van hedendaagde gifslangen, waren miljoenen jaren geleden nog slechts groeven die aan het tandoppervlak zaten, zo onderzocht de Universiteit van Chicago. De 'jongste' exemplaren die bestudeerd werden, zo'n 220 miljoen jaar oud, bleken een soort gifbuisjes binnenin te hebben.Oudere exemplaren hadden deze buisjes niet, maar wel diepe groeven in het tandoppervlak. Tevens bleken de diepte en de lengte van deze groeven tussen de tanden onderling te verschillen. De bevindingen lijken bewijs te leveren voor de theorie dat de gifbuisjes in de tanden van hedendaagse slangen ooit begonnen zijn als groeven aan de buitenkant, zo stelt teamleider Jonathan Mitchell. De groeven bleken door de jaren heen steeds langer en dieper werden. Bij de jongste exemplaren zaten geen groeven meer aan de buitenkant van de tand, maar alleen buisjes binnenin. (Link)

 • Mannen worden gestraft met sit-ups

  Een groep mannelijk passagiers van de metro in Gurgaon bij New Delhi is gedwongen om sit-ups te doen op het perron. De mannen waren daartoe gedwongen door woedende vrouwen. De mannen hadden plaats genomen in de metrowagon die is bestemd voor vrouwen, meldde de krant Times of India. De Indiase hoofdstad heeft zulke speciale vrouwenwagons ingesteld na vele aanrandingen van vrouwen in de metro. De metro's zijn de laatste tijd echter propvol, zodat sommige mannen willen uitwijken naar plaatsen in de vrouwencoupés. Bij een controle door de politie waren de mannen betrapt. „Toen de vrouwen ons zagen, hadden ze de moed om de mannen een lesje te leren”, zei een politiecommissaris. De mannen kregen ook een boete van 250 roepies (3,75 euro). (Link)

 • Denemarken maakt snelweg voor fietsen

  Tumblr_la3p7ijtiu1qbs9fxo1_500_large

  Een extra breed fietspad met onderweg parkeerplaatsen waar je je banden kunt oppompen. In de Deense hoofdstad Kopenhagen gaan ze zo'n snelweg voor fietsers maken. Over een jaar moet het eerste stuk fietssnelweg klaar zijn. Door de vele fietsen krijg je op sommige drukke plekken zelfs files. Om daar wat aan te doen wordt er nu in Kopenhagen een fietssnelweg gemaakt. Politici hopen dat zo veel mogelijk mensen de speciale fietspaden gaan gebruiken. Het is de bedoeling dat er dan minder mensen met de auto naar hun werk of naar school gaan. Want dat is beter voor het milieu, schrijft Yahoo.

 • Na 34 minuten pijn door nieuwe hakken

  Tumblr_lclmok9etx1qeqn0uo1_500_large

  De gemiddelde vrouw kan 34 minuten op een nieuw paar hakken staan, voor haar voeten pijn gaan doen. Veertig procent van de dames neemt een paar oude schoenen mee om aan te doen als de pijn te erg wordt. Meer dan de helft is weleens op blote voeten naar huis gelopen. Tien procent liet eens schoenen achter in een bar of club. Uit het landelijke onderzoek blijkt ook dat Britse vrouwen gemiddeld achttien paar schoenen bezitten. Tachtig procent zegt de helft van die schoenen niet te dragen, voornamelijk omdat ze te veel pijn doen, meldt Telegraph.

 • Bevalling tijdens theaterstuk

  Een vrouwelijke bezoeker beviel vrijdagavond tegen het einde van de voorstelling Phaedra in het Burgtheater (Wenen) van een zoon, terwijl op de bühne een hoofdrolspeler een tragische dood acteerde. De voorstelling van het antieke liefdesdrama Phaedra van de Franse toneelschrijver Jean Racine was al bijna afgelopen toen de 40-jarige vrouw hevige weeën kreeg. Ze wist de foyer nog te bereiken, waar de toegesnelde theaterarts en de plaatsaanwijzer haar assisteerden bij de bevalling. Moeder en zoon werden later naar een ziekenhuis gebracht voor controle. Ze maken het allebei uitstekend. De directeur van het theater sprak van een "historische gebeurtenis". Hij wil het jongetje een levenslang gratis abonnement geven. (Link)

 • Het lied van de dag: Willow Smith - Whip My Hair

  Willow Camille Reign Smith is geboren op 31 oktober 2000 uit Amerika. Ze maakte haar acteerdebuut in 2007 in de film I Am Legend en speelde in Kit Kittredge: An American Girl naast Abigail Breslin. Ze kreeg een Young Artist Award voor haar prestaties.Naast acteren is ze begonnen met een muzikale carrière in het najaar van 2010 met haar single "Whip My Hair" en ze ondertekende een platencontract bij Jay-Z's Roc Nation. De single kwam op nummer 11 in de Billboard Hot 100, waardoor Willow de jongste solo-artiest in de geschiedenis tot nu toe is.

 • Het lied van de dag: Joe Cocker - Tonight

  Zondag vandaag, en daar mag af en toe wel eens een enorm rustig liedje bijkomen. Het begon allemaal met een cover van de Beatles-song "With A Little Help From My Friends" in de jaren zestig. Op 25-jarige leeftijd verscheen hij in het Amerikaanse televisieprogramma 'The Ed Sullivan Show'. Muzikaal werden grote successen met "Leave Your Hat On'', gevolgd door problemen met drugs en alcohol. Maar met "You Are So Beautiful'' stond hij er opnieuw. Een 'ouwe' rot in het vak, mét klasse.

 • Het lied van de dag: Herbie Hancock - Rock It


  Herbert Jeffrey Hancock (Chicago, 12 april 1940) is een Amerikaans jazzpianist en -componist. Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw, een status vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. In zijn muziek gebruikt hij ook elementen uit de funk, rock, blues, soul, gospel en klassieke muziek. Hij speelt zowel piano, keyboard als synthesizer.

 • Duitser metselt zichzelf in

  Tumblr_lbksusscmm1qbbkbgo1_500_large

  Een Duitse gepensioneerde die de ingang van een kelder wilde dichtmetselen, heeft daarbij zichzelf opgesloten. Pas toen zijn metselwerk klaar was, besefte hij zijn fout, zei een woordvoerder van de politie. Toen de man zijn fout had ingezien, had hij eerst enkele dagen in de kelder doorgebracht. Toen besloot hij een muur door te breken. Hij spaarde daarbij zijn zelfgemetselde muur, maar koos ervoor de muur naar de buren door te breken. Hij had toch al een tijdje ruzie met hen. Toen de buren steeds harde boorgeluiden hoorden in de kelder, belden ze de politie. De agenten stonden de bejaarde al op te wachten, toen hij door de doorgebroken keldermuur stapte. De politie stelt een onderzoek in. (Link)

 • Zwarte humor helpt bij gedrag kinderen

  Filmpjes van de Russische binnenlandse veiligheidsdienst FSB zijn een grote attractie op internet. Met zwarte humor laat de dienst zien hoe kinderen zich moeten gedragen als zij een verdachte koffer, pakketje of individu zien. „Een jochie vond een tas op straat, pakte hem op en wandelde door. De tas tikte en dat hield op”, zegt iemand in een filmpje. „Wij zullen je niet laten zien wat de jongen overkwam.” Direct daarop komt een prent van een oudere jongen die de tas naar de politie brengt. Hij mag op lof rekenen. Sommige kijkers hebben kritiek op de video's. Zij doen hun denken aan de propaganda van de communisten in de tijd van de Sovjet-Unie. Toen moesten mensen elkaar bespioneren. De vijf video's werden vorige week op een televisiezender in de stad Volgograd.

 • Partner eist borsten terug

  Tumblr_lbqoxjtixf1qzeizco1_500_large

  In Duitsland driegt een man beslag te laten leggen op de borsten van zijn ex-vriendin. Toen het nog aan was, leende de man zijn 20-jarige vriendin Anastasia 4.379 euro voor een borstvergroting. Nu de relatie is verbroken, wil de rondborstige ex wil de lening niet meer terugbetalen, meldt Bild.  De man eist nu zijn geld terug en dreigt met deurwaarders als Anastasia niet over de brug komt. Het is niet bekend of iemand anders wellicht de lening wil overnemen in ruil voor een en ander.

 • Glasvezelkerstboom met 4 miljoen lichtjes

  Nobelprijswinnaar Charles Kao onthulde woensdag een gigantische kerstboom met glasvezelverlichting. De ruim 21 meter hoge boom staat in een winkelcentrum in Hong Kong en telt meer dan vier miljoen lichtjes, meldt ZIE.nl.