• Dieven stelen halve ton worst

  Tumblr_l7tj94nf7w1qc8jyko1_500_large

  „U spreekt met het kantoor van president Josipovic”, klonk het door de telefoon van Mesoprerada, een bekende fabriek van fijne vleeswaren in Slatina. „De president wil de komende dagen zijn gasten verwennen met uw specialiteiten.” En er volgde een bestelling van bijna 500 kilo overheerlijke vleeswaren. Het bedrog werd pas ontdekt toen de lekkernijen al waren overgeladen in auto's van de dieven. Het kantoor van de president liet weten nooit vleeswaren te hebben besteld. Niet bij Mesoprerada, noch bij een andere fabriek. President Ivo Josipovic is enorme fan van de droge worst uit de provincie Slavonië. Je kunt hem er midden in de nacht voor wakker maken, zo meldde de Kroatische krant Vecernji List vrijdag.

 • Vrouw belt politie: "is het nog Kerstmis?"

  De politie uit het Britse Hertfordshire heeft de geluidsopname vrijgegeven van een vrouw die met een wel heel bijzondere reden naar het noodnummer 999 belde. De vrouw wilder namelijk weten of het nog kerstmis was, waarop de man aan de andere kant van de lijn haar vertelde dat het inmiddels tweede kerstdag was. De vrouw laat zich echter niet uit het veld slaan en wenst iedereen bij de politie van Hertfordshire toch een fijne kerst. De politie heeft het materiaal online gezet om mensen te waarschuwen de tijd van de politie niet te verdoen met onzinnige telefoontjes, meldt de BBC.

 • Puber schenkt lesbische tantes kindje

  Nadat Sarah en Claire Ashman een miskraam hadden gehad met het zaad van een anonieme donor, bood Charlie Lowden op vijftienjarige leeftijd zijn diensten aan zijn tante en haar vriendin aan, met Carlton als resultaat. Drie jaar later werd op diezelfde manier Sarah verwekt. Charlie stierf een jaar geleden na een mislukte herniaoperatie. Sarah, de jongere zus van Charlies moeder, kon niet langer aanzien dat zijn ouders dachten dat er geen levende herinnering was aan hun zoon. Charlies ouders vertellen dat ze al die tijd niets doorhadden, ondanks dat de jonge steigerbouwer regelmatig Carlton oppakte en dan riep dat hij de vader was. "Het dringt nu pas tot me door wat hij werkelijk zei", vertelt moeder Lynn. "Carlton lijkt als twee druppels water op onze Charlie, het is net alsof we hem weer terughebben”. Het koppel paste wekelijks op hun “neefje en nichtje”, meldt Telegraph.

 • Op Oudejaar gewilliger voor onenightstand

  Tumblr_l86kce2dwn1qcbra0o1_500_large

  33 procent van de vrouwen geeft toe dat ze meer kans hebben om een onenightstand aan te gaan op Oudejaarsavond dan op een andere avond van het jaar. 29 procent van de Amerikaanse respondenten zegt dat ze al in bed belandden na het kerstfeest op kantoor. 57 procent glipte al stiekem weg voor een vluggertje tijdens een kerstfeest. Veel dames willen ook een spannender seksleven, 82 procent wil meer seksuele opwinding in haar leven. De helft van degenen met een relatie wil meer seks en 20 procent noemt haar seksleven niet bevredigend. 65 procent steekt meer pit in haar leven door seks als cadeau te geven voor de feestdagen, onderzocht Daily News.

 • Verzet door controles op bh-bommen

  Tumblr_l8052qadmz1qaslnvo1_500_large

  Ugandese vrouwen hebben donderdag geprotesteerd tegen controles van bh's op explosieven in hotels en op andere plekken waar veel mensen komen. Volgens terrorisme-experts proberen terroristen van de Somalische islamitische terreurgroep al-Shabaab veiligheidsmaatregelen te omzeilen met nieuwe methoden, zoals buste-bommen. De vrouwen zijn er niet van gediend. Ze denken dat de maatregel is bedoel om hun privacy te schenden: ''Moeten ze onze borsten aanraken alleen omdat ze zeggen op bommen te controleren?'' De vrouwen vinden dat de politie metaaldetectors moet plaatsen op drukbezochte plekken, schrijft New Vision Online.

 • Enkel goed nieuws in Kroatische krant

  Tumblr_lbf67kbmyu1qdo177o1_400_large

  Een enorme smiley prijkte donderdag op de voorpagina van de Kroatische krant 24 Sata. Politiek en misdaad zijn ver te zoeken, want donderdag bracht de krant alleen maar goed nieuws. Volgens Alen Galovic, de hoofdredacteur van de krant, was er in 2010 te veel slecht nieuws. Met de editie van donderdag hoopt hij 'een beetje licht en hoop te brengen'. In de krant verschenen verhalen over de redding van een hond, over een kapper die gratis weeskinderen knipte en over zakenmannen die geen last hadden van de financiële crisis. Toch bleek de krant niet helemaal geslaagd in zijn opzet: de horoscopen voorspelden voor sommige sterrenbeelden weinig goeds. (Link)

 • Beloning voor schone handen

  Verpleegkundigen van de Mangiagallikliniek in Milaan krijgen een beloning van 3000 euro per jaar, als zij hun handen goed wassen. Het ziekenhuis in de Noord-Italiaanse stad wil zo infecties bij te vroeg geboren kinderen voorkomen. De regeling, die de naam Schone Handen heeft gekregen, ging begin dit jaar in en heeft succes gehad want het aantal sterfgevallen onder de kwetsbare baby's is met 30 procent verminderd. Om te controleren of de verpleegkundigen daadwerkelijk hun handen wassen, moeten ze accepteren dat een camera hun doen en laten bij de wasbak volgt. De neonatoloog Fabio Mosca heeft het initiatief voor Schone Handen genomen, schrijft Yahoo.

 • Stille nieuwjaarsviering in Kenia

  Tumblr_lead4qvv5f1qd93fbo1_400_large

  De Kenianen moeten het nieuwe jaar in stilte vieren. Het overheidsbureau tegen geluidshinder gaat nauwlettend erop toe te zien dat geluiden niet verder dan 30 meter reiken, zoals de voorschriften zijn, meldt de krant Daily Nation. Kerken mogen de klokken niet luiden en bars en discotheken moeten de muziek zacht zetten. Wie de wet overtreedt, moeten rekening houden met een boete die tot 350.000 shilling (ongeveer 3500 euro) kan oplopen. Het bureau houdt sinds enkele dagen inspecties in bars, restaurants en andere gelegenheden. (Link)

 • Vrijlating na donatie nier

  Carcel_large

  In de Amerikaanse staat Mississippi kunnen twee zwarte zussen vrijkomen uit de gevangenis als de een de ander een nier afstaat. De gouverneur wil afkomen van de dialysebehandeling van de ene zus, die 190.000 dollar per jaar kost. De zusters zitten al 16 jaar vast. Ze zouden geholpen hebben bij een overval waarbij 11 dollar buitgemaakt werd. Ze zouden twee mannen in een hinderlaag hebben gelokt die door anderen in elkaar werden geslagen en beroofd. De zusters kregen levenslang. In de Amerikaanse media zijn ze een symbool geworden voor de extreme straffen die zwarten krijgen voor lichte vergrijpen, meldt de BBC.

 • Dief slaapt in uitzendkantoor

  Tumblr_le06xugieh1qdqgr4o1_500_large

  Een 26-jarige Duitse dief moet zich ernstige vragen stellen over zijn professionele ingesteldheid. De man werd door de politie in de handboeien geslagen toen hij op de vloer lag te slapen in het uitzendkantoor waar hij was binnengedrongen. De inbreker had al een deel van de computers, voeding en snoepgoed naar zijn woning versleept, toch sukkelde hij in slaap in een van de kantoren. De dief bleek onder invloed van drank en drugs, aldus de politie. De vermoeide dief ontwaakte met de boeien aan. (Link)

 • Stervende longkankerpatiënt op sigarettenpakjes

  Sigarettenpakjes zullen binnenkort in Canada worden gesierd met de foto van een stervende longkankerpatiënt. Het gaat om afbeeldingen van de overleden antirookactiviste Barb Tarbox, die in 2003 op 42-jarige leeftijd stierf. De plannen werden vandaag aan de pers gepresenteerd door Leona Aglukkaq, de Canadese minster van Volksgezondheid. De waarschuwing moet minstens driekwart van voor- en achterkant van het pakje sigaretten beslaan, meldt Yahoo (foto).

 • Spaanse vrouwen willen op Oudjaar bevallen

  Tumblr_l97gmmqmst1qdam41o1_500_large

  In Spanje proberen veel zwangere vrouwen op Oudejaarsdag een baby ter wereld te brengen. Artsen staan onder druk om de bevalling te bespoedigen. Op internet geven vrouwen elkaar tips om een bevalling op te wekken. Reden is dat per 1 januari de eenmalige babytoeslag wordt afgeschaft. In 2007 voerde de Spaanse regering de toeslag in om het geboortecijfer op te krikken. Ouders krijgen voor iedere geboorte 2500 euro. Ondanks de financiële prikkel is sinds 2007 het aantal geboortes gedaald. De toeslag wordt afgeschaft omdat Spanje de begroting op orde moet brengen, meldt Spain Review.

 • Heimwee naar gevangenis

  4531560967_b703c66c78_z_large

  Een tweevoudige moordenaar in Slowakije vond het na twintig jaar cel niet zo eenvoudig om zich terug te integreren in de maatschappij. Hij wilde zo graag terug, dat hij een valse bommelding deed. De man vermoordde zijn ex-vriendin en haar nieuwe lief. Toen hij in de cel belandde, was het buiten nog communistisch Tsjecho-Slowakije. Twintig jaar later was de staat opgesplitst en het communisme - dat werk garandeerde - uitgebannen. Kapitalisme had slechts een kille bijsmaak en de moderne technologie was hem vreemd. Na het telefoontje wachtte hij de politie op in een winkelcentrum in Banska Bystrica op, daar waar volgens hem de bom zou liggen. Hij bekende zijn nieuwe misdaad, en kreeg daarvoor van de rechter 10 maanden cel. Ook was de rechter zo lief om hem nog wat extra jaren gevangenisstraf te geven voor de moorden die hij vorige eeuw pleegde. (Link)

 • Het lied van de dag: Cee Lo Green - It's Ok

  Thomas DeCarlo Callaway is een Amerikaan die hip hop, funk, neo soul en R&B-muziek maakt. Hij werd geboren op 30 mei 1975, en heeft als artiestennaam Cee-Lo. Verder is hij een zanger, rapper, songwriter en producer. Het meest bekend werd hij door Gnarls Barkley.

 • Britten kunnen milieuvriendelijke jeans kopen

  Tumblr_le3wvhoer01qzaccoo1_500_large

  Het Engelse merk Topshop startte onlangs met de verkoop van milieuvriendelijke jeans. De winkelketen is een samenwerking aangegaan met fabrikant Bionic Yarn, een bedrijf dat afval hergebruikt om nieuwe spullen te produceren. WennBionic Yarn, dat onder andere plastic flessen recyclet om kleding mee te maken, ontwikkelde de lijn en modeketen Topshop besloot de lijn op te nemen in hun huidige collectie.  N.E.R.D.-zanger Pharrell Williams investeerde een som geld in het bedrijf na een toevallige ontmoeting met de oprichter van het bedrijf. Uit deze samenwerking kwam een nieuwe lijn voort bestaande uit drie kledingstukken van jeansstof, een spijkerjasje, spijkerbroek en een shorts, alle drie in de stijl van de jaren ’70.Zowel Bionic Yarn en Pharrell Williams zijn erg trots op hun nieuwe lijn die sinds deze week bij de Topshop ligt, schrijft Elle.

 • IJsbeer sloopt camera van de BBC

   

  Deze norse ijsbeer was het nieuwsgierige geneus van documentairemakers even helemaal zat. De hi-tech gecamoufleerde 'spionagecamera' moest het ontgelden. Om zo dicht mogelijk in de buurt te kunnen komen van de pooldieren, zien de camera's er uit als ijsschotsen. Deze ijsbeer had het trucje van de filmmakers echter door. Meer info over het fragment van de documentaire Polar Bear: Spy on The Ice op de site van de BBC.

 • Duitse Herder zit vast in muur

  Betongvegg_no_3-600x425_large

  Medewerkers van de dierenambulance in Amerikaanse staat Californië keken vreemd op toen ze een oproep kregen om een hond te bevrijden in het plaatsje Desert Hot Springs. De hond bleek met zijn kop vast te zitten in een muur. Hierdoor was het lichaam aan de ene, en de kop van de hond aan de andere kant van de muur te zien. De dienstdoende medewerkers spraken van een 'heel vreemde situatie'. De 8-maanden oude Duitse herder was er in geslaagd om zijn hoofd door de muur te wurmen, maar bleek even later niet meer terug te kunnen. Het was onduidelijk of hij achter een ander dier aan zat, of dat hij gewoon nieuwsgierig was. de grootste zorg van de helpers was de hond niet te verwonden. Na flink duwen en trekken lukte het uiteindelijk na een half uur om de hond weer vrij te krijgen, gelukkig werkte de hond heel goed mee.

 • 94-jarige wordt vader

  Tumblr_lc9jdimplk1qecw6eo1_500_large

  Een boer in India claimt de oudste vader ter wereld te zijn. Ramajit Raghav beweert namelijk dat zijn vrouw Shakuntala (52) vorige maand van zijn zoon beviel, zo meldt The Sun (foto). Het koppel noemt zoon Karmjit een ‘geschenk van God’. De twee sluiten zelfs niet uit dat er nog meer kinderen komen. Hoeveel andere kinderen Ramajit heeft, is onbekend. Hoe de Indiase boer aan zulk vruchtbaar zwemwater komt, kan Ramajit zelf wel verklaren. Hij dankt dat aan zijn dieet met veel calorieën, zegt hij. Zo eet de hoogbejaarde elke dag bijna een halve kilo amandelen en een halve kilo ‘ghee’ (een soort geklaarde boter). Verder klokt hij elke dag 2,5 liter melk naar achteren. Als het klopt wat hij beweert, kan hij met recht de mok met 'oudste papa van de wereld' opeisen. Die neemt hij dan over van een andere Indiër, Nanu Ram Jogi. Die werd vader van zijn tweeëntwintigste kind op 90-jarige leeftijd in 2007.

 • Geen seks voor huwelijk maakt gelukkig

  Tumblr_ldugjpi5we1qa1zngo1_500_large

  Geliefden die seks uitstellen tot na het huwelijk zijn gelukkiger, zo onderzocht de Universiteit van Utah bij 2035. De onderzoekers vroegen wanneer de koppels voor het eerst met elkaar naar bed gingen. Aan de hand van de antwoorden concludeerden zij dat stelletjes, die hun maagdelijkheid tot op de huwelijksnacht bewaren, een gezondere relatie hebben dan degenen die er voor hun jawoord op los vrijen. Gemiddeld 22 procent van de ‘maagdelijke’ koppels heeft namelijk een stabielere verstandhouding. Daarnaast voelt deze groep zich ook 20 procent gelukkiger dan geliefden die elkaars lichaam al door en door kennen voor ze trouwen. De wetenschappers beweren dat seks voor het huwelijk het fysieke aspect van de relatie teveel benadrukt, waardoor de relatie zich op andere vlakken niet optimaal kan ontwikkelen. "Al dat wachten loont uiteindelijk de moeite. Je leert beter met je partner communiceren, wat belangrijk is om relationele problemen op te kunnen lossen." luidt het in The Independent.

 • 800 flessen wijn naar de zeebodem

  Tumblr_lc5jjkwj4y1qzt6cxo1_500_large

  Bij de baai Plentzia voor de kust van Noord-Spanje hebben onderzoekers sinds kort 800 flessen wijn naar de bodem van de zee gebracht voor een experiment. De onderzoekers proberen te testen of de smaak van de wijn onder water kan verbeteren. Iedere maand controleren duikers de situatie en halen flessen naar boven om ze te vergelijken met normale flessen wijn. Volgens een Nederlandse wijnkenner kan de smaak door de constante kou op de bodem inderdaad verbeteren." Maar het kan wel een paar decennia duren voordat de smaak van de wijn zal veranderen.", schrijft de NOS.