• Meer soa's door morning after pil

  Tumblr_l3tb09etqh1qa152jo1_500_large

  De professoren van de Universiteit van Nottingham vergeleken Britse regio's waar de morning-afterpil vrij beschikbaar is bij apotheken, met regio's waar die onder voorschrift te krijgen zijn. De academici concludeerden dat het aantal tienerzwangerschappen onder zestien jaar gelijk bleef de afgelopen tien jaar. Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen steeg met twaalf procent bij tieners onder de zestien jaar waar de morning-afterpil vrij beschikbaar is . "Het vrij en gratis ter beschikking stellen van de morning-afterpil mist zijn doel om het aantal tienerzwangerschappen in te perken", aldus professor David Paton. "Het stijgend aantal soa's als neveneffect is het gevolg van grotere seksuele risico's”, meldt The Sunday Times

 • Nederland krijgt plaswinkel

  Op 17 februari opent de eerste plaswinkel in de Kalverstraat in Amsterdam.  Na de opening van de winkel met toiletten in Amsterdam moeten er tien tot vijftien winkels volgen in de rest van Nederland. ''Daarna zijn andere Europese landen aan de beurt", zegt Eric Treurniet, oprichter van 2theloo. De ondernemer kwam een jaar geleden op het idee voor de plaswinkel toen hij met zijn gezin in Brugge stond en zijn dochter hoge nood had. ''In een winkel mag je vaak geen gebruikmaken van het toilet. En als je geen gast van een hotel bent, voel je je toch een beetje gegeneerd om daar gebruik te maken van de faciliteiten". Naast het maken van een plasje zijn ook allerhande spullen te koop: niet alleen tampons of luiers, maar ook gadgets, meldt Hart van Nederland.

 • Toetsenbord met gevoelens

   

  De Emoticon Keypad is een klein usb-apparaatje ter grootte van een numeriek toetsenblok, waarmee met één druk op de knop een emoticon kan worden ingevoerd in een tekst. Het prototype voorziet in zestien lachende, huilende, rollende, perplexe en andere maffe gezichten. De bollende toetsen zouden oplichten in een kleur die de gebruiker zelf mag kiezen. Het is niet bekend of het daadwerkelijk uitkomt op de markt.

 • Jack Russell eet 11 meter kerstversiering

  Een Jack   Russell. Het buikje van de hond bleek enorm opgezwollen, twee keer zo groot als normaal. Artsen vermoedden dat de hond een enorme lintworm in zijn maag had. Maar toen ze het arme dier gingen onderzoeken, bleek het een ander soort lint: dat van de kerstversiering. De dierenarts haalde "lint na lint, als een goocheltruc" uit het lichaam van het beestje.moeten ondergaan, meldt Metro. In eerste instantie was het niet duidelijk wat er mis was met de Jackeen operatieheeft het voor elkaar gekregen om 11 meter aan kerstversiering op te eten. De hond heeftRussell

 • Fitnesstoestel ontmaagd Saoedische vrouw

  Beauty,bottom,color,fitness,girl,photography-b29693b0c5f478f5361744a0742a5815_h_large 

  Vastbesloten om kilo's te verliezen ging een 20-jarige  Saoedische vrouw te rade bij de vermageringskliniek in Mekka. Daar kreeg ze een dieet en een trainingsprogramma mee naar huis. Eenmaal thuisgekomen besloot de jongedame meteen en de slag te gaan en een elektrisch fitnesstoetel te kopen. Dat werd haar aanbevolen door de uitbater van de zaak. Het meisje installeerde thuis het toestel en vloog er meteen in. Al snel kreeg ze echter pijn in haar bekken. Toen ze daarnaast bloed aantrof in haar slipje, besloot de jonge vrouw naar een dokter te gaan. Die wist haar te vertellen dat ze geen maagd meer was. Het kwaad was volgens de arts geschied door de hoge druk die de machine op haar bekken had uitgeoefend. (Link)

 • Condoom voor huwelijk prins William

  royal condoms

  Een Britse condoomfabrikant heeft ter ere van het koninklijke huwelijk tussen William en Kate in april een speciale editie condooms op de markt gebracht met een foto van het stel erop. De editie heet Crown Jewels Condom of Distinction. Op de verpakking staat een klassieke oproep:'Lie back and think of England'. Volgens de overlevering kregen meisjes in het Victoriaanse tijdperk dit advies van hun moeder mee voor de huwelijksnacht. Fans van het koninklijk huis spreken schande van de condooms, meldt Metro.

 • Het lied van de dag: Kelis - Bossy

  Het is vandaag Dag van de Directeur in het onderwijs, en je zal het maar tegenkomen dat je een directrice zoals Kelis hebt! Eveliss, de moeder van Kelis, was jazzmuzikante, en haar vader, Kenneth, een priester. De naam Kelis is een samentrekking van de voornamen van haar vader en haar moeder. In 1999 zong ze mee op "Got Your Money", een hit van Ol' Dirty Bastard van de Wu-Tang Clan. Eind 1999 bracht ze haar eerste album uit, Kaleidoscope. Er volgde er nog 3 anderen, waarvan vooral het voorlaatste, "Tasty" veel hits voortbracht. Kelis trouwde in 2005 met hiphopartiest Nas.

 • Het lied van de dag: Mika - Relax, Take It Easy

  Het is vandaag Wereld Yogadag! Beetje rusten, relaxen en ontspanning alom met Mika. Mica Penniman, is geboren in Beiroet op 18 augustus 1983. Hij heeft een groot stembereik van 5 octaven (zelf zegt hij bescheiden ergens tussen 3 en 4) en hij wordt vergeleken met Freddie Mercury. In interviews vertelt Mika vaak dat hij als kind gepest werd. De media speculeren volop over de seksuele geaardheid van Mika, maar hij praat daar principieel niet over. Mika is dé nieuwe hit van 2007 met het succesalbum "Life in cartoon motion" en hits als Grace Kelly.

 • Het lied van de dag: Sara Bareilles - King Of Anything

  Sara Bareilles heeft een splinternieuw liedje dat bij onze noorderburen al een mooi hitje aan het worden is. Sara Beth Bareilles is een Amerikaanse zangeres en pianist. Op de middelbare school zat ze in schoolkoren en musicalproducties op school, waar ze verkozen werd tot "meest getalenteerde leerling". Ze behaalde in 2007 wereldwijd succes met haar single Love Song, die haar naar de top vijf van de Amerikaanse hitlijsten bracht. Ze wordt vergeleken met Delta Goodrem, Fiona Apple en Norah Jones, ondanks het feit dat ze nooit heeft "leren" zingen of piano spelen.

 • Bewerkte groenten en fruit verlagen risico op hartinfarct

  Tumblr_l8jqwwkc2k1qd9lrdo1_400_large

  Zowel verse als bewerkte groenten en fruit verlagen het risico op een hartaanval onderzocht Wageningen University. Mensen die veel groenten en fruit eten, blijken 34 procent minder kans te hebben op een hartaanval dan mensen die weinig groenten en fruit eten. Voor zowel rauwe als bewerkte groenten en fruit werd een lager risico op hartinfarcten gevonden. Dit verband was wel iets sterker voor rauwe groenten en fruit dan voor bewerkt. Bij bewerkt fruit moeten we denken aan vruchtensappen en appelmoes, bewerkte groenten zijn vooral gekookte groenten en tomatensaus, meldt gezondheid.be.

 • Transvet veroorzaakt depressies

  Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers de gegevens van 12.059 mannen en vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Bij aanvang van de studie had geen van allen een depressie. De mannen en vrouwen vulden een vragenlijst in en werd gevraagd te beschrijven hoeveel en welke types vet ze binnen kregen. Na zo'n zes jaar werd bij 657 van de deelnemers de diagnose van depressie gesteld. Vervolgens keken de onderzoekers naar welke types en welke hoeveelheden vet de personen hadden genuttigd en of dit een rol had gespeeld. Transvet zit onder andere in fast food en koek. Geen van de deelnemers bleek overigens veel transvet te nemen: de groep met hoogste inname had slechts 1,5 gram per dag en juist in deze groep vonden de onderzoekers een verhoogd risico (48 procent) op depressie. Volgens de onderzoekers toont de studie aan dat hart- en vaatziekten en depressies op dezelfde manier worden veroorzaakt door wat we eten. (Link)

 • Koffie doet vrouwen beter presteren

  2lbcdhu8btw228sf9hf.0_large

  The University of Bristol onderzocht 64 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Samen moesten ze puzzels, geheugen- en onderhandelingstaken maken. Ze dronken daarbij zowel normale als cafeïnevrije koffie. De onderzoekers ontdekten dat de prestaties van mannen onder druk na het drinken van koffie met cafeïne, beduidend slechter waren dan die van vrouwen. De vrouwen puzzelden veel beter na het drinken van koffie met cafeïne. Mannen zich onder druk agressiever gedragen in groepen, vrouwen hebben in dezelfde situatie meer de neiging om samen te werken concludeerden de onderzoekers. Cafeïne verhoogt de productie van dopamine die het helpt om goed te presteren tijdens stresssituaties. Maar of het vrouwen kan helpen beter om te gaan met stress is volgens de onderzoekers volledig afhankelijk van de groep. (Link)

 • Chinees gooit met geld

  Tumblr_ld9wm61npe1qbw7sgo1_500_large

  De 42-jarige Chen Guangbiao gaf in Hsinchu in het noorden van het land omgerekend 175.000 euro aan een goed doel. In totaal wil de Chinees ruim 11 miljoen euro uitdelen in Taiwan. Chen is rijk geworden met het hergebruik van bouwmateriaal en hoopt elk jaar op Taiwan met geld te gaan strooien. Hij wil daarmee Taiwan bedanken voor de hulp aan China in tijden van nood. China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en wil het gebied opnieuw herenigen. (Link)

 • Britse McDonald's weigert joggings

  Tumblr_ldvoobozdn1qb8jr2o1_500_large

  De 16-jarige Scott Wilson was stomverbaasd toen personeel van de McDonald's in het Britse Leyland hem weigerde binnen te laten, omdat hij een trainingspak droeg. Uit protest keerde de tiener vijftien minuten later weer terug in een overhemd en met een stropdas, waarop hij meteen werd geserveerd met twee cheeseburgers, patat en een Sprite, meldt Daily Mail. De bazen van het fastfoodrestaurant in Leyland hebben de jongen hun excuses aangeboden, maar zij werden gedwongen na een bepaald tijdstip een dresscode in te voeren in verband met veiligheid. (Link + foto)

 • Auschwitz-Birkenau zoekt geld

  Stichting Auschwitz-Birkenau zoekt, precies 66 jaar na de bevrijding van het kamp, „individuen, organisaties en overheden in de hele wereld” aan de plek te beschermen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog naar schatting 1,1 miljoen mensen vermoord werden. Volgens Wladyslaw Bartozewski, voorzitter van de stichting en oud-gevangene van Auschwitz, is het belangrijk dat niemand de Holocaust vergeet. „De barakken, het prikkeldraad, de resten van de ovens en gaskamers; door hun aanwezigheid kan de Holocaust nooit worden ontkend”, aldus Bartozewski. Het beheer van Auschwitz kost jaarlijks naar schatting 4 tot 5 miljoen euro en de beheerders zoeken nu zo’n 120 miljoen euro via Facebook. (Link)

 • Maleisische tijger heeft kunstheup

  Tigerdame Girl auf dem OP-Tisch. Foto: dpa

  Girl, de Maleisische tijger van Halle Zoo in het oosten van Duitsland, had al bijna een jaar pijn in haar rechterheup, waardoor de artsen besloten het gewricht te vervangen. De operatie duurde drie uur. Halverwege de behandeling leek het hart van de tijger ermee te stoppen, maar de anesthesist wist de problemen op te lossen. Over zes weken kan de 8-jarige Girl terug rondspringen in haar verblijf. Naar verwachting zal de tijger nog tot haar dood met de kunstheup uit de voeten kunnen. De heup die in de tijger is gezet is gemaakt van titanium. De universiteit van Zürich ontwierp het kunstgewricht, dat lijkt op heupen die voor honden en mensen worden gebruikt. (Link + foto’s)

 • Het lied van de dag: Dire Straits - Private Investigations

   

   

  Het is vandaag de Dag van de Privacy, die is bedoeld om burgers van de gevaren van misbruik van gegevens te doordringen. We zorgden dan ook voor een gepast liedje van de Dire Straits, een Britse rockband met als veruit bekendste lid Mark Knopflet. De band had meteen grote successen met hun debuutalbum "Dire Straits" en de single "Sultans of Swing". Het album is met 269 weken in de Nederlandse Album Top 100 het langst genoteerde album aller tijden, al zijn dit niet aaneengesloten weken. Philips sponsorde de daaropvolgende tour en zag het als een ultieme gelegenheid om hun "nieuwe" cd-speler aan de man te brengen. Gisteren begon ook de aller eerste editie van het Lichtfestival in Gent, alle informatie daarover vindt u hierrr en ook op Gent Blogt (foto’s).

 • Huwelijksaanzoek bij verkeerde vrouw

  Nice,war,child,photography,soldier,boy-ee3eff8532fdc1c45d6e6e9dc4dfcf77_h_large

  Een Britse soldaat die momenteel uitgezonden is, wilde zijn zwangere vriendin over de telefoon ten huwelijk vragen, maar kreeg een antwoordapparaat te pakken. Het aanzoek is gedaan op het apparaat, maar de soldaat had het verkeerde nummer gedraaid. Een 44-jarige vrouw, Diana Potts en moeder van drie kinderen, heeft nu het bericht gekregen. Hierop is ook te horen dat de soldaat de komende maand niet de mogelijkheid heeft om te bellen. Ook komt hij pas over drie maanden thuis. De Britse soldaat, waarvan vermoed wordt dat hij in Afghanistan zit, vertelt zijn vriendin Samantha dat hij met heel zijn hart van haar houdt. “En ik wilde je vragen – zeg nog niets… ach natuurlijk, je kan nog niet antwoorden – maar wil je met me trouwen?” voegt hij eraan toe. Potts heeft het bericht publiekelijk gemaakt via The Telegraph in de hoop dat de mysterieuze Samantha het aanzoek alsnog te horen krijgt.

 • Vleermuis woont in vleesetende plant

  7chlz7mdhpjuxt3kbs8habk2o1_500_large

   Vleermuizen op het Zuidoost-Aziatische eiland Borneo gebruiken de kelken van vleesetende planten als overnachtingsplek. De vleermuis en de plant profiteren van het samenleven: de vleermuis kan zich verstoppen in een plek waar geen parasieten voorkomen en de plant maakt gebruik van de stikstofrijke uitwerpselen van de bewoner. De bekerplanten lokken normaliter insecten de kelk in, zodat die in het vocht kunnen worden verteerd. De planten hebben de stikstof die in de insecten zit nodig om te kunnen groeien, maar de plant is niet zo goed in het vangen van insecten. Daardoor zijn deze samenwerkingsverbanden ontstaan. De verblijfplaats is voor de vleermuis toch ook wel riskant. Hij moet boven het vocht in de kelk blijven hangen, omdat het dier anders de kans loopt ook te worden opgegeten. Alles wat in het vocht valt wordt door de plant verteerd en gebruikt als voedingsstof, meldt de BBC.

   

 • Transseksuele Thaise stewardessen

  20081124162729

  Bij de Thaise luchtvaartmaatschappij P C Air mogen vanaf nu transseksuelen werken als cabinepersoneel. De maatschappij wil het derde geslacht net zoveel kansen geven als de andere twee en lanceerde deze week een wervingscampagne. Dat heeft voor drie extra transseksuelen geleid die vanaf 1 maart aan de slag mogen. "Dat was ons eerste streefcijfer. In functie van de kwalificaties wordt een uitbreiding later niet uitgesloten", zei een woordvoerder van P C Air. Om de passagiers van P C Air te helpen met het herkennen van de transseksuelen, dragen deze een speciale goudkleurige badge waar ‘derde sekse’ opstaat. (Link)