• Het lied van de dag: Queens Of The Stone Age - Make It Wit Chu


  Nederland viert vandaag Koninginnedag! Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland, Curaçao, Sint-Maarten en op Aruba en wordt sinds 1949 gevierd op 30 april (voorheen 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina). De dag wordt gevierd met  verschillende festiviteiten. Sinds 1980 wordt in jaren waarin Koninginnedag op een zondag valt (bijvoorbeeld in 2006), de dag op zaterdag 29 april gevierd. Queens of the Stone Age (ook QotSA) is een Amerikaanse rockband uit het Californische Palm Desert. De band is opgericht in 1997 en hun eerste debuutalbum was titelloos. In België speelde de band maar liefst vijf keer op het festival Rock Werchter en vier keer op Pukkelpop. Ook in 2011 zullen ze van de partij op Rock Werchter 2011. Ze staan op donderdag 30 juni op mainstage.

 • Kindje belt politie na ruzie in zandbak

  Tumblr_lka7blmgxj1qis9xdo1_500_large

  Een 7-jarige Zweed heeft naar de politie gebeld na een ruzie in de zandbak. “Hij heeft me geslagen”, treurde de jongen tegenover het alarmnummer. De telefoniste vond het niet nodig om een auto naar het incident te sturen. De jongen kreeg wel het advies om met zijn ouders te praten over de ruzie in de zandbak.  Het gebeurt vaker in Zweden dat kinderen het alarmnummer bellen, en meestal vinden de agenten het niet erg. Ze vinden het net goed dat de kinderen het nummer uit hun hoofd kennen. (Link)

 • Vrouwen verkiezen liefst zwart kleedje

  Tumblr_lkdeb30i2a1qbavw1o1_500_large

  Zo’n 64% van de Britse vrouwen verkiezen een zwart kleedje jurkje als het beste ontwerp van de laatste 100 jaar. Designer Coco Chanel creëerde het zwarte kleed, ook bekend als 'the little black dress', in 1920. Het ontwerp had geen kraag of geen manchetten en erg strakke mouwen, een erg eenvoudig ontwerp. In de jaren '60 werd het helemaal populair dankzij de actrice Audrey Hepburn, die het droeg in de film 'Breakfast at Tiffany's'. Het favoriete kledingstuk van de mannen is de smoking en het maatpak met krijtstreep. (Link)

 • Nederlanders hebben dezelfde seksfantasie

  Tumblr_lewj30xt3c1qa0nd6o1_500_large

  Uit onderzoek onder 1.300 mensen uitgevoerd door Dusktv.nl blijkt dat 25% van de Nederlandse vrouwen en 20% van de mannen fantaseert het liefst over seks in het openbaar, met de kans betrapt te worden. Ruim 25% van de vrouwen en ongeveer 20% van de mannen fantaseren over seks met een volslagen onbekende. Bijna 40% van de vrouwen en 53% van de mannen fantaseert over een trio. De dames willen er een extra man bij en de heren een dame. Een kleine groep geeft aan het liefst te fantaseren over iets dat zo vreemd en afwijkend is dat ze het liever voor zichzelf houden. Het gaat om 11% van de dames en 9% van de heren. (Link)

 • Wachten met seks = betere relatie

  Tumblr_lkcdpws7fg1qci31co1_500_large

  22 procent van de koppels die langer wachten met seks ervaren  een stabielere relatie, zo blijkt uit onderzoek door de religieuze Brigham Young University. Studenten zijn gebonden aan een gedragscode die seks buiten het huwelijk verbiedt, net als gebruik van drugs of alcohol. In de enquête onder 2000 getrouwde Amerikanen werd onder andere gevraagd op welk moment in de relatie zij seksueel actief werden. Vervolgens werden de antwoorden van koppels die wachtten met seks tot zij getrouwd waren vergeleken met stellen die startten met seks in de beginfase van hun relatie. De kwaliteit van de seks wordt 15 procent hoger beoordeeld en de communicatie binnen de relatie wordt 12 procent beter als men wacht met seks. Voor koppels die na een tijd pas aan seks beginnen, maar nog wel voor het huwelijk, zijn de voordelen ongeveer de helft zo sterk. De personen die wachten met seks, vinden niet alleen dat er meer is in een relatie dan seks, ze zijn bovendien meer tevreden met het seksuele aspect van hun relatie. (Link)  

 • Milieuvriendelijke hond met speakers

  Motz Wooden PET speaker

  De Motz Wooden PET speaker is namelijk honderd procent handgemaakt uit hout en heeft de vorm van een hond meegekregen. De speaker zou een mooi geluid creëren, dankzij het hout dat als natuurlijke klankkast fungeert. De batterijen zouden tien uur meegaan en het ding bevat een koptelefooningang aan zijn achterkant. De Motz Wooden PET kost 27 euro. (Link)

 • Wakker, toch kunnen hersenen slapen

  Tumblr_ld286248kb1qzmmfco1_500_large

  Wanneer ratten, en dus ook mogelijk mensen, oververmoeid raken, schakelen bepaalde delen van hun brein over op een soort slaapmodus, terwijl de dieren nog wakker zijn. Er worden wel meer fouten gemaakt als de hersenen slapen. De hersenactiviteit van de ratten werd gemeten met sensoren op hun kop. Als de dieren wakker waren, gaven de zenuwcellen in hun brein vaak en zeer onregelmatig signalen af. Wanneer de dieren sliepen veranderde de hersenactiviteit. De zenuwcellen in het brein ‘vuurden’ minder vaak en in een regelmatig patroon. De hersenactiviteit in de hersenschors van oververmoeide ratten vertoonde overeenkomsten met het patroon van activiteit dat het brein van de dieren tijdens slaap aannam. Met andere woorden hersenen leken gedeeltelijk over te schakelen op de slaapmodus, ook al waren de ratten nog wakker. Met de hersenschors proberen mensen probleemoplossend te denken, hoewel mensen zich fit voelen, kunnen sommige delen van het brein moe zijn bij het nemen van beslissingen. (Link)

 • Laptop kwijt na onbetaalde seks

  Tumblr_ljv8ifwjz91qituglo1_500_large

  Een bezoeker van een prostituee uit California koos het hazenpad nadat hij in paniek geraakte na de seks.  De 19-jarige Kandalaria Freeman zag de man niet meer terug en koos de 2800 dollar kostende MacBook Pro van haar klant als oorlogsbuit. Helaas voor het meisje en haar vriendin werden gearresteerd op verdenking van heling en diefstal. Nadat ze uit het Glen Capri Inn, een hotel waar veel prostituees verblijven, kwam, doorzocht de politie haar paarse koffer waarin de gestolen laptop zat. Freeman ontkent dat ze een hoer is van beroep, ze had enkel geld nodig voor een treinkaartje en verhuurde daarvoor haar onderkamer aan de klant met de MacBook. (Link)

 • Duitse maagd van 106

  Tumblr_lk84dvh8ba1qb52tro1_500_large

  Vandaag wordt de Berlijnse 106 jaar oud. Ze werd streng en religieus is opgevoed: "Ik wist al vroeg dat ik geen geslachtsverkeer hoefde te hebben om het geluk te vinden. Het is ook niet zo dat ik seks wilde om kinderen te krijgen". Eind de jaren ‘30 trouwde ze met  de 25 jaar oudere Albert. "Hij vertelde me voordat we gingen trouwen dat hij het gevoel in zijn onderlichaam was verloren na een motorongeval. Op de een of andere manier gaf zijn impotentie me een gevoel van zekerheid en rust. Lichamelijk contact hadden we niet maar de relatie was wel innig. God heeft me gehouden zoals hij me op de wereld heeft gezet ". (Link)

 • 21-jarige overleeft Canyon-val

  Tumblr_livl2fctlt1qg6yi2o1_500_large

  Een 21-jarige man heeft een val van 61 meter in de Grand Canyon overleefd. De chauffeur mag van geluk spreken dat zijn auto tegen een boom terechtkwam en niet verder naar beneden viel. Nadat hij zichzelf had bevrijd, klom hij naar boven, waar een parkbezoeker hem vond. De Amerikaan werd naar het lokale ziekenhuis gebracht, waar hij behandeld werd voor lichte verwondingen. De identiteit en de woonplaats van de overlevende zijn niet bekendgemaakt, omdat parktoezichthouders het ongeval nog onderzoeken. De man mag van geluk spreken dat hij zijn val heeft overleefd. Bij bijna alle ongevallen is de Grand Canyon het decor voor zelfmoordpogingen. (Link)

 • Het lied van de dag: Buscemi - Seaside

  Vandaag start de week van de zee die de aandacht wil vestigen op de mooiheid van de zee. Gedaan dan met afval weggooien op het strand. Mee aan de weg timmeren voor een schoner milieu. De Noordzee is niet alleen ons grootste natuurgebied, ze heeft ook een grote betekenis op economisch, cultureel, wetenschappelijk en historisch vlak. Vanuit deze visie doet de Week van de Zee ons nadenken over duurzame ontwikkeling en beheer van de Noordzee en ons kustgebied in het bijzonder. De week loopt nog tot en met zondag 15 mei. Buscemi is het pseudoniem van de Belgische dj Dirk Swartenbroekx. Zijn stijl kan omschreven worden als dansmuziek met een Latino-tintje, waaronder lounge, house, jazz, brazilian grooves, afrobeat, en drum and bass.

 • Mannen kiezen blauw, vrouwen roze

  Tumblr_lkbq9lylul1qg28vao1_400_large

  De verschillen tussen bepaalde kleurvoorkeuren stamt uit het oerverleden en jachtinstinct, zo blijkt uit Chinees onderzoek. Vrouwen die in de prehistorie rijp fruit en bessen moesten zoeken, werden aangetrokken door paarse en rode tinten. Mannen ontwikkelden daarentegen een voorkeur voor de heldere blauwe lucht omdat dat een goed signaal voor de jacht was. Uit tests onder 350 studenten blijkt dat vrouwen  roze, paars en wit kiezen, terwijl mannen voor blauw en groen gaan. De kleuren spelen ook mee op liefdesvlak want rode blos lijkt aantrekkelijker en duidt op een goede gezondheid. Het feit dat babyjongens in het blauw worden gestoken en meisjes in het roze, versterken deze ingebouwde voorkeuren. Introverte mannen kiezen overigens eerder voor de kleur geel en neurotische vrouwen voor grijs. (Link)

 • Politie breekt in huis door vibrrrrrrator

  Tumblr_l93fokoox61qaez01o1_500_large

  De politie van Lichtenberg is een huis binnengevallen, omdat de buren midden in de nacht last hadden van een luid, kloppend geluid dat van een boor afkomstig leek, zo meldt de Berliner Kurier. De 23-jarige Steffi H. was niet thuis en omdat het lawaai niet ophield besloten de buren de politie te alarmeren. Die ramde de deur van de woning in en al snel bleek dat het om een vibrator ging die was aangesprongen. Het speeltje lag op een op een laminaten vloer te trillen. “Je kon het geluid op straat horen”, vertelt een buurtbewoner. (Link)

 • Geen hakken voor jongen tijdens school

  Tumblr_ljc7tdnr7w1qzbvsgo1_400_large

  Een leerling in Florida mag niet op hoge hakken naar school komen. De jongen moest van de directeur van de Riverview High School zijn damesschoenen uittrekken om te 'voorkomen dat hij gepest werd'. Tijdens de les werd de jongen uitgescholden, waarna de docent naar de directeur stapte omdat zijn les verstoord werd. Er staat niets vermeld over het type schoenen dat leerlingen mogen dragen in de reglementen maar volgens de directeur is de jongen in gevaar. Een vriendin van het slachtoffer zegt dat de jongen meer zelfvertrouwen had door de hakken, maar zich pas schaamde toen hij naar de directeur moest. (Link)

 • Actiedag van de homo's door Songfestival

  Tumblr_lfxwccmp2u1qg6a1jo1_500_large

  In plaats van Aktionstag der Schulen (actiedag van de scholen), schreven de bestuurders van de stad Düsseldorf die het Eurovisie Songfestival organiseert, Aktionstag der Schwulen (actiedag van de homo's). De fout stond in 65.000 boekjes, die de stad liet drukken met informatie over de activiteiten. Over de tikfout is een sticker met de juiste spelling geplakt. Ook in 35.000 Engelstalige boekjes was de fout al vertaald naar Gay's day of action. Verder prijkte op de voorpagina de tekst Wielcome in Düsseldorf, in plaats van Welcome in Düsseldorf. (Link)

 • Kung Fu Fighting zingen leidt tot arrestatie

  Tumblr_lk9k5lk7lk1qfy0tlo1_500_large

  Toen Simon Ledger de bezoekers van een pub trakteerde op Kung Fu Fighting, liepen er net twee Chinezen langs. Een van hen maakte foto's met zijn gsm en voor Ledger het wist, had hij de politie aan de lijn. Hij werd beschuldigd van een racistische pesterij. Op het bureau werd de zanger gearresteerd. "Ik zing het nummer zo vaak, er is nog nooit iemand door beledigd", zei Ledger. De politie op het Britse Isle of Wight gaat de zaak onderzoeken. (Link)

 • Eendeneitjes worden in supermarkt gebroed

  12792953055094_large

  In een supermarkt in Ohio zit er een eend haar eieren uit te broeden op de zakken bodembedekker. Voor de ingang van de winkel ligt een 2,5 meter hoge stapel zakken en precies daar bovenop zit de eend. Klanten worden met een bordje gewaarschuwd en er wordt ze aangeraden om een zak van een andere stapel te pakken. Winkelpersoneel denkt dat ze de eieren een paar weken geleden heeft gelegd. Ze heeft er zeker tien. De broedtijd van eenden is ongeveer vier weken, dus dikke kans dat ze er nog een paar weken zit. (Link)

 • Enkel vrouwelijke buschauffeurs in Argentinië

  Tumblr_lk7lt5mikw1qg238ao1_500_large

  In een Argentijnse stad verbannen ze mannelijke buschauffeurs vooral voor het remmen met piepende banden en het overhellen in de bochten. Vanaf nu gaan er altijd vrouwen rijden met de bussen.  De buslijn in Vicente Lopez, die sinds begin april rijdt, gaat voornamelijk langs basisscholen en verpleeghuizen. "We wilden chauffeurs die rustig kunnen rijden en de jonge of oude passagiers heelhuids op de plek van bestemming krijgen", zei de wethouder van verkeer. In Argentinië zijn vrouwelijke buschauffeurs zeldzaam, maar de klanten in Vicente Lopez hebben geen klachten. (Link)

 • Het lied van de dag: Men Without Hats - Safety Dance


  Het is vandaag Werelddag voor de Veiligheid en Gezondheid op het werk. Die werelddag werd in 2003 door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) ingesteld om de aandacht te vestigen op de preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten via sociale dialoog en drieledig overleg. Het thema van dit jaar is OSH-beheersysteem: Een instrument voor voortdurende verbetering. EU-OSHA, dat een voortrekkersrol speelt bij de verspreiding van actuele en nauwkeurige informatie over deze onderwerpen, biedt de IAO actieve ondersteuning bij de promotie van deze belangrijke dag.  Men Without Hats is een Canadese popgroep uit Montreal, vooral populair in de jaren '80. Hun meest typerende kenmerken waren de diepe, expressieve stem van de zanger en hun veelvuldig gebruik van synthezisers. Een (onbevestigd) verhaaltje over het ontstaan van hun naam, is dat het ging om een verkeerd gelezen aankondiging van één van hun vroegere shows, "Men Without Hate".

 • Minder honger dankzij spaanse peper

  Tumblr_lalrjs7wba1qbvn3zo1_500_large

  Een vleugje rode chilipeper door de maaltijd vermindert het hongergevoel en verhoogt het calorieverbruik dankzij de stof capsaïcine, zo onderzocht de Purdue University. Deze stof zorgt voor de scherpe smaak van peper, het stimuleert de receptoren op de tong, die gevoelig zijn voor hitte en pijn, wat een branderig gevoel geeft. Het branderige gevoel bevordert de spijsvertering, evenals de verhoogde lichaamstemperatuur. Volgens professor Richard Mattes werkt de stof het beste bij mensen, die hete pepers niet iedere dag consumeren. Een halve theelepel cayennepeper (gemalen gedroogde Spaanse peper) in de maaltijd heeft hetzelfde effect. Voor het Amerikaanse onderzoek werden 25 mensen met een gezond gewicht gedurende zes weken gevolgd: 13 liefhebbers van gekruid eten en 12 niet-liefhebbers. De liefhebbers kozen voor 1,8 gram rode chilipeper, de niet-liefhebbers namen genoegen met 0,3 gram. "Na het eten bleek er een verschil in eetlust tussen de liefhebbers en niet-liefhebbers. Wanneer mensen bekend zijn met de scherpe smaak, verliest het blijkbaar zijn doeltreffendheid.", aldus onderzoeker Mattes. (Link)