• Kiwi beter dan Vitamine-C-pilletje

  Tumblr_lkaqfravua1qieehyo1_500_large

  Uit onderzoek van de Nieuw Zeelandse University of Otago is gebleken dat kiwi beter is dan vitamine-C-supplement. De onderzoekers van de vergeleken de vitamine C opname in muizen na het eten van kiwi's en het nemen van een supplement. Volgens hoofdonderzoeker Margreet Visser hebben mensen vitamine C nodig om alle weefsels en organen gezond te houden. Ons lichaam zelf is niet in staat om de vitamine aan te maken, dus is het noodzaak om dit uit het voedsel of voedingssupplementen te verkrijgen. De muizen die de kiwi aten waren veel beter in staat om de vitamine C op te nemen. Daarbij bleef de vitamine ook beter opgenomen. Dit suggereert dat de vrucht een bepaalde stof bevat die zowel het opnemen als blijven verbetert. "De resultaten van het muizenexperiment kunnen een belangrijke uitwerking hebben op de menselijke voeding.", aldus Visser. Het onderzoeksteam gaat gelijkaardige tests nu bij mensen uitvoeren. (Link)

 • Vlinder die geen seks wil klapt dicht

  Tumblr_llzyhfewwa1qc0mq9o1_500_large

  Vrouwtjesvlinders die niet meer willen paren, sluiten hun vleugels als er opdringerige mannetjes in hun buurt komen, zo ontdekten Japanse wetenschappers ontdekt.  Vuurvlinders hebben opvallende patronen op hun vleugels, waarmee ze normaal gesproken de aandacht van mannetjes trekken. Wanneer de vlinders al bevrucht zijn, klappen ze hun vleugels dicht zodat de mannetjes voorbij vliegen. Mogelijk is dit een reactie om zichzelf te beschermen want bij  de paringspogingen van mannetjesvlinders kunnen de vrouwtjes namelijk gewond raken. De onderzoekers kwamen tot hun ontdekking door een model van een mannetjesvlinder te maken en vrouwtjes hiermee te confronteren. Volgens de Japanse wetenschappers is het geobserveerde verschil in gedrag eenvoudig te verklaren. Vrouwtjes van de soort Lycaena phlaeas paren namelijk maar één keer in hun leven. (Link)

 • Vissershorloge bepaalt waar vissen zitten

  215520_1711482703087_1118701972_1405211_230007_n_large

  De Wrist Strap Fish Finder is niet alleen een horloge maar gebruikt ook sonartechnologie om de wereld onder het wateroppervlak van de favoriete visvijver in beeld te brengen. Omdat de meetapparatuur in een aparte sensormodule zit, kan de gebruiker vrij rond bewegen tijdens het gebruik van de sonarfunctie. De meegeleverde groene meetcapsule dient men in het water te laten drijven. Deze capsule speelt zijn bevindingen draadloos door naar het horloge dat via een eenvoudige, zwart-wit interface laat zien hoeveel vissen er op de bewuste plek rondzwemmen. Ook de temperatuur van het water verschijnt in beeld. De prijs is ongeveer 100 euro. (Link)

 • Jongen van 10 vangt alligator

  Tumblr_ljvedsre4s1qza0fjo1_500_large

  De 10-jarige Michael Dasher uit Florida heeft een alligator gevangen. Hij was boos op het reptiel dat zijn vislijn doorhapte. Hij wist de alligator te overmeesteren en met vriendjes mee naar huis te slepen. (Link)

 • Baby mag zelf kiezen het geslacht kiezen

  De Canadese ouders Kathy Witterick (38) en David Stocker (39) laten het geslacht van hun kind, de vier maanden oude Storm, zelf kiezen. Enkel de verloskundige en hun twee andere kinderen weten het geslacht, maar de familie weet van niets.  Ze vinden het niet nodig dat de wereld het geslacht van het kind weet. "De baby mag straks zelf kiezen of het een jongen of een meisje wil zijn Zo'n stempel is ongezond en zo worden er teveel keuzes gemaakt voor het kind, die volgens hen zelf moet beslissen of het een rok of een broek wil dragen, of bijvoorbeeld nagelak opdoen". De twee andere kinderen van het stel zijn jongens die zelf mogen kiezen hoe ze eruit zien. Zo draagt een van hen, een 5-jarige, graag vlechtjes in zijn haar. (Link + foto)

 • 22 Roemenen ontdekt in busje

  Tumblr_llcrwimgnm1qbawqgo1_500_large

  De Duitse politie controleerde het bewuste busje op een rustplaats langs de snelweg en vond daar de tien volwassenen en twaalf kinderen. De Roemenen waren op weg naar Brussel. Om te zorgen dat iedereen mee kon, waren de achterbanken uit het busje gesloopt. De meesten inzittenden zijn naar het station gebracht. Zij moesten hun reis voortzetten per trein. Het busje bleek vrijdag ook al te zijn aangehouden. (Link)

 • Hond draagt peperdure Rolex

  Tumblr_lkw3dr88yy1qj5go2o1_500_large

  De 30-jarige Karen Denney, eigenaresse van een Border Terrier, heeft haar hond een halsband cadeau gedaan met daarin een uurwerk van Rolex verwerkt. Het 'sieraad' is 2.500 pond waard, omgerekend bijna 2.900 euro. Ze liet de halsband speciaal maken voor de verjaardag van de hond. (Link)

 • Bruid kost ongeveer 17.000 euro

  Tumblr_lm0crxy7ys1qdkje7o1_500_large

  Voordat een bruidegom in het huwelijksbootje in stapt, is hij bijna 17.000 euro armer. Het gemiddelde Britse koppel gaat drie jaar en tien maanden met elkaar uit voor ze in het huwelijksbootje stappen. Daarbij spendeert een man 4.463 euro jaarlijks aan vakanties, dinertjes, traktaties op café en romantische avonden. "De kosten kunnen makkelijk escaleren voor mannen die elke keer de rekening betalen. Je kunt je liefde even goed uiten door de juiste woorden te zeggen”, aldus een woordvoerster van Me To You, dat het onderzoek deed. (Link)

 • Piloot 55 minuten bewusteloos

  Tumblr_ljwlyj8jfo1qzospvo1_500_large

  Een leerlingpiloot in Australië kreeg het ineens erg warm en begon te zweten tijdens zijn solovlucht. Hij klom wat hoger in de hoop dat het daar koeler was, maar daar verloor hij zelfs het bewustzijn. Pas na 55 minuten kwam hij weer bij. Hij vloog boven de zee en koerste aan op Antarctica. De luchtverkeersleiding wist hem terug te begeleiden naar het vliegveld. "Als de benzine was opgeraakt, was hij in zee gestort", zei een woordvoerder van het veiligheidsbureau dat het incident naar buiten bracht. Hij had geluk, maar mag niet meer vliegen. (Link)

 • Britse agenten krijgen lifestylegids

  Ongeveer de helft van het Britse politiekorps heeft de gids met lifestyletips gekregen. In de gids staat onder andere hoe laat agenten naar bed moeten gaan en wat ze op hun boterham moeten smeren. In de gids wordt tuinieren en dansen aanbevolen om fit te blijven. Ook zouden agenten hun partner moeten helpen in het huishouden. De handleiding is een initiatief van een afdeling binnen de politie, die zich bezighoudt met de gezondheid van agenten. De agenten zijn niet blij met de gids: "We willen niet betutteld worden", aldus verontwaardigde agenten. (Link)

 • Het lied van de dag: Editors - Smokers Outside The Hospital Doors


  Elk jaar op 31 mei is het “Werelddag zonder Tabak”. Traditioneel een moment om stil te staan bij de gevolgen van het roken. Want wie zijn leven lang rookt, heeft 50% kans om vroegtijdig te overlijden aan een aandoening die het gevolg is van zijn rookgedrag. De WHO pleit voor voldoende grote gezondheidswaarschuwingen die zowel foto’s als woorden bevatten en beschouwt de methode als bijzonder effectief om rokers te overtuigen om te stoppen. Editors is Britse indie rockband uit Birmingham die in de zomer van 2005 de debuutplaat The Back Room uitbrengt. De groep scoort vooral radiohits maar weet daarmee een flinke achterban te creëren. An End Has A Start, het tweede album van de Editors, verschijnt in juni 2007.

 • Dokter 90210 maakt orgasme-machines

  Tumblr_llb0s9igiu1qjp485o1_500_large

  Hij heeft meer dan tien duizend vagina's, in 63 landen, mooier en strakker gemaakt. David Matlock is bekend van de Amerikaanse realityserie 'Dr.90210' en voor veel vrouwen een held. Om de spieren rondom de vagina slapper worden na een zwangerschap, maakt hij met een lasertechniek de vagina terug strakker. De man opereerde vrouwen van alle landen en culturen. 'Voor de operatie vraag ik hoe strak ze het willen hebben en de meeste vrouwen willen weer zestien jaar zijn. In Los Angeles is het sowieso dat de vrouwen de grootste borsten en de strakste vagina's willen'. Volgens de dokter is een operatie een garantie op een beter seksleven. De vrouwen zijn zelfzekerder, de mannen zijn de dokter dankbaar. 'Tijdens de operaties luister ik vaak naar 'Like a Virgin' van Madonna. Kan ik nog een betere baan wensen? Ik verricht trouwens alle ingrepen ook bij mijn eigen vrouw. We hebben een heel goed huwelijk. Een ander populair ingreep is het vergroten van de 'G-Spot'. Met een injectie vergroot ik in acht seconden de clitoris waardoor vrouwen veel makkelijker kunnen klaarkomen. De kosten zijn maar 1850 dollar en je hebt er zes maanden plezier van. Heel erg veel plezier. Er zijn klanten die zelfs tijdens het autorijden klaarkomen'. (Link)

 • Paard en kar geweigerd bij drive-in

  Een vrouw uit Groot-Brittannië zegt dat ze is geweigerd bij een McDonald's drive-in, omdat ze niet met een auto, maar met paard en wagen kwam bestellen. Ze kon wel terecht bij de concurrent van de fastfoodketen, KFC. De vrouw, Debbie Murden uit Derbyshire, wilde graag hamburgers en milkshakes. Eerdere keren ging dat goed, maar dit keer werd ze geweigerd als gevolg van gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. McDonald's stelt dat het beleid is om klanten in paardenkoetsen niet toe te laten. (Link)

 • Zeldzame camera brengt 1,3 miljoen euro op

  Camera-fashion-flowers-girl-light-nature-favim.com-40572_large

  Een zeldzame Leica-camera uit 1923 heeft op een veiling in Oostenrijk het recordbedrag van 1,3 miljoen euro opgebracht. Veilinghuis WestLicht had de camera getaxeerd op zo'n 450.000 euro. Het openingsbod op het 88-jarige kleinood lag daardoor op twee ton. Twintig minuten lang werd door diverse geïnteresseerden driftig tegen elkaar opgeboden. De hamer viel bij het winnende bod van een Aziatische verzamelaar. De reputatie van het legendarische merk zou vooral welgestelde verzamelaars aantrekken. Technisch gezien zijn de camera's van het Duitse merk ongeëvenaard. Het geveilde exemplaar, nummer 7 uit een serie van ongeveer 25, zou nog in uitstekende staat zijn en prima werken. (Link)

 • Voetballer Bixente Lizarazu naakt door de straten

  Tumblr_lgohh55zsp1qcfyjso1_500_large

  De voormalige Franse voetbalinternational, Bixente Lizarazu, riep in juli dat hij naakt door de straten zou rennen als het voetbalclub Evian zou lukken naar de hoogste voetbalklasse te promoveren. Nu dat ook echt gebeurd is, werd Lizarazu door de Franse televisie aan zijn woorden van vorig jaar herinnerd. "Ik doe het, ik doe het", aldus Lizarazu, die aandeelhouder is van Evian. "Ik houd me aan mijn woord, maar als ik het doe bel ik niet eerst de internationale pers." Lizarazu dacht de 'weddenschap' wel aan te kunnen gaan. Evian promoveerde vorig seizoen nog van de tweede naar de eerste divisie en leek niet mee te gaan spelen om de hoogste plaatsen. Bixente Lizarazu won met Frankrijk de wereldtitel in 1998 en de Europese titel in 2000. In 2006 stopte hij met voetballen. (Link)

 • Mannendag met opblaaspoppen

  In Litouwen is een nieuwe feestdag gevierd: Mannendag. Twintig mannen hebben afgelopen weekend een wedstrijd gezwommen met hun opblaasbare pop om de dag te vieren. Volgens de organisator hadden ze op internet gevraagd aan wat voor feestdag er behoefte was. Vrijwel alle deelnemers antwoordden de Nationale Mannendag. Meer dan 200 mannen hadden zich opgegeven voor de race in de hoofdstad Vilnius, maar slechts twintig konden meedoen. De winnaar kreeg bijna 300 euro. "Mijn pop luistert alleen naar mij, ze is echt cool. Veel cooler dan al die andere poppen", aldus de winnaar. (Link)

 • 15-jarige overleeft 15.000 volt

  Tumblr_lc9wr89mh51qciek8o1_500_large

  Een 16-jarige Duitse tiener heeft een stunt op een spoorlijn bijna met de dood moeten bekopen. Hij was op een wagon geklommen en kwam te dicht bij de bovenleiding. De elektriciteit sprong over op zijn lichaam, dat een klap van 15.000 volt te verduren kreeg. De waaghals is met zware brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op een rangeerterrein in Schwerte, ten zuiden van Dortmund. De stroomstoot was zo hevig, dat zelfs vier vrienden die vanaf de grond toekeken, een schok kregen.  Het treinverkeer rond Schwerte lag door de mislukte stunt ruim een uur stil. (Link)

 • Het lied van de dag: Foster The People - Pumped Up Kicks

  Vandaag zou het wel eens 28 graden kunnen worden, en daarmee werd het hoog tijd om eens een zomers liedje boven te halen. Foster the People is een pop/indierock band uit Los Angeles in Californië. De band speelde voor het eerst tezamen in oktober 2009. Het bestaat uit Mark Foster (vocals, gitaar, keyboard), Cubbie Fink (bas, vocals) en Mark Pontius (drums). Qua stemgeluid is het vergelijkbaar met Eels, MGMT en Empire Of The Sun.

 • Het lied van de dag: Linkin Park - Breaking The Habit


  Op 29 mei vieren honderd steden en gemeenten feest in het park. Centrale thema van de Dag van het Park dit jaar is 'Meer groen, 't zou deugd doen'. Meer info vindt u hierrrrr. De Californische rockgroep Linkin Park werd vooral bekend met het nummer "In The End". Vier jaar na hun oprichting braken de rockers door met het album "Hybrid Theory". Daarna experimenteerde Linkin Park ook met andere stijlen, onder andere in samenwerking met Snoop Dogg en Jay-Z. De groep bewees ook zijn goed hart door geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkanen Charley en Katrina en de tsunami in Azië.

 • Het lied van de dag: UB40 - Red Red Wine


  De naam UB40 is ontleend aan een voormalig formulier van de Engelse sociale dienst om een werkloosheidsuitkering - Unemployment Benefit of UB - aan te vragen. De band heeft een sterk multicultureel karakter, zowel in zijn samenstelling als in zijn muziek. De band kocht z'n eerste instrumenten van een schadevergoeding die zanger/gitarist Ali Campbell kreeg na een vechtpartij in een café waarbij hij een oog verloor.