• Het lied van de dag: Chase & Status - Time

  Vandaag een mooi liedje, met een minder gezellige clip van Chase & Status. In 2003 lieten Saul Milton (Chase) en Will Kennard (Status) zich voor het eerst horen met enkele coole garage- en funky breakrelaeses. 6 jaar later heeft het superduo de internationale drum’n’bass-scene op zijn kop gezet met een uniek staaltje d&b. Andy C was volledig weg van hun remix van Capleton's Duppy Man en bood de 2 d&b helden onderdak op zijn Ram Records Label. In 2008 brachten Chase & Status hét album More Than A Lot uit, het meest opwindende én toegankelijke d&b geluid sinds het debuut van pionier Pendulum. Een vette plaat vol dancefloorfillers waarop de heren heerlijk flirten met dubstep, hip hop, grime, funk en garage invloeden.

 • Chinese klem met hoofd tussen busdeuren

  Tumblr_ln09ked8ae1qhohkp_large

  Een vrouw uit de Chinese provincie Anhui wilde uit bus 137 stappen toen de deuren plotseling sloten. Ze kwam met haar hoofd klem te zitten, terwijl de bus wegreed. Medepassagiers schreeuwden dat de chauffeur moest stoppen. Toen de vrouw eindelijk was bevrijd, wreef ze over haar nek en liep ze gewoon verder. (Link + foto)

 • HP-laptop redt leven soldaat

  Tumblr_lmod4wsmp21qctvplo1_500_large

  Een laptop van HP heeft het leven gered van een Amerikaanse militair. De soldaat werd door twee kogels in zijn schouder geraakt. Op de soldaat werden nog zes andere kogels afgevuurd. De militair werd gered door de laptop die in zijn rugzak zat. De man heeft een nieuwe laptop gekregen en mocht op zijn verzoek zijn oude ook houden. (Link)

 • 84-jarige geeft konijntjes wiet

  5872288019_625f22b3a6_z_large

  De politie in het Duitse dorpje Golzow heeft een grote wietplantage ontdekt. De 84-jarige eigenaresse van het braakliggen stuk grond bleek de drugsplanten aan haar konijntjes te voeren. De bejaarde verklaarde dat haar konijnen 'er dol op zijn'. Een agent had de planten, die een meter hoog waren, vanaf de weg zien staan. De bejaarde vrouw werd aangesproken op de plantage. Ze zei dat ze de planten niet zelf kweekte, maar dat ze daar per toeval gegroeid waren en dat het prima konijnenvoer bleek. De dieren waren er niet alleen gek op, de planten groeiden ook heel snel terug. Het verhaal van de vrouw is volgens een woordvoerder van de politie heel aannemelijk. De planten worden gerooid. In een laboratorium worden ze onderzocht op het THC-gehalte. (Link)

 • Geen baby's in first class

  Malaysia Airlines zal geen baby's meer toelaten in het first class-gedeelte van hun Airbus A380 en de Boeing 747-400. Wie toch met een baby wil reizen, zal een zitplaats in economy of business class moeten boeken. De bewuste Boeings vliegen tussen Kuala Lumpur en Amsterdam, Kuala Lumpur en Sydney en Kuala Lumpur en Londen. De Airbus A380 zal volgend jaar, na juni, deze routes overnemen. Tengku Azmil, CEO van Malaysia Airlines, zegt aan Australia Business Traveller dat passagiers klaagden dat ze veel geld uitgaven om in de eerste klas te vliegen en dan niet eens konden slapen 'door huilende baby's'. (Link)

 • Motorrijder levend vanonder onder vrachtwagenwiel

  5459107787_27b84f4729_z_large

  In Peking kwam een motorrijder levend van onder het wiel van een vrachtwagen die hem aangereden had. Daar zat echter een kleine put, zodat het wiel hem niet verpletterde. De vrachtwagenchauffeur probeerde met behulp van een krik het slachtoffer te bevrijden, maar de vrachtwagen bleek te zwaar. De gearriveerde brandweer maakte gebruik van luchtkussens om de motorrijder onder het wiel vandaan te halen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is niet in levensgevaar en zijn toestand wordt stabiel genoemd. (Link)

 • Circuspony doet ritje met de tram

  Tumblr_ll9l2rnyhg1qcy703o1_1280_large

  Een ontsnapte circuspony heeft tijdens zijn vlucht geprobeerd de tram te nemen in het Midden-Duitse Nordhausen. De hengst wachtte volgens getuigen geduldig tussen de andere reizigers bij de halte, maar werd tijdens het instappen tegengehouden door de trambestuurder en enkele medereizigers. Later werd duidelijk dat het lepe dier uit een circus ontsnapt was en dat zijn medewerkers al onderweg waren. (Link)

 • Bruid verzet zich met straal moedermelk

  Stephanie_gonot1_large

  De 30-jarige Stephanie Robinette uit Ohio heeft zich op een bijzondere wijze verzet tegen haar arrestatie. Op een bruiloft kreeg ze ruzie met haar man en nadat ze hem een aantal klappen had verkocht sloot ze zich op in een auto. Toen agenten haar wilden oppakken begon ze te schelden. Met dwang wilden ze haar toch arresteren maar ze pakte haar rechterborst en trakteerde de agenten op een straal moedermelk. Uiteindelijk werd ze toch gearresteerd en aangeklaagd voor onder andere verzet bij arrestatie en geweldpleging. (Link)

 • Aliens gevonden tegen 2031

  Russische onderzoekers zijn er zeker van buitenaards leven bestaat en ze gaan het ontdekken binnen twintig jaar. De directeur van een gerenommeerd Russisch onderzoeksinstituut, Andrei Finkelstein, zei op een conferentie dat het ontstaan van leven even onvermijdelijk is als de formatie van atomen.Volgens de Russen zullen deze wezens mogelijk lijken op mensen, dus met twee armen, twee benen en een hoofd. (Link)

 • Het lied van de dag: Jermaine Jackson & Pia Zadora - When The Rain Begins To Fall


  De zon is verdwenen, maar de muziek die blijft. Jermaine Jackson was één van de leden van The Jackson 5. Hij verliet deze groep toen The Jackson 5 de platenmaatschappij Motown verliet, omdat hij getrouwd was met de dochter van de eigenaar van Motown. Later begon hij een solocarrière. Zijn grootste hit was “When the rain begins to fall”, een duet met Pia Zadora, dat de nummer 1-positie behaalde. In 1989 bekeerde hij zich tot de islam en nam de naam Muhammed Abdul Aziz aan. Jermaine Jackson nam in 2006 deel aan het Britse Celebrity Big Brother, hij eindigde als nr. 2 in de finale (2007).

 • China organiseert grote pandatelling

  Cutepicturesofbabyanimals_19_large

  Ongeveer 70 speciale Chinese speurders worden ingezet om de tienjaarlijkse telling van panda's uit te voeren. De Chinezen willen namelijk graag achterhalen hoeveel pandaberen er nog in het wild rondlopen, en of het speciaal opgezette fokprogramma een beetje werkt. De zwart-witte berensoort wordt met uitsterven bedreigd. Panda-uitwerpselen zullen op DNA worden onderzocht, zodat de beren uit elkaar gehouden kunnen worden. (Link)

 • Gezonde baby geboren van hersendode vrouw

  44389_156836570999617_135370053146269_522036_2150318_n_large

  In Saudi-Arabië is een baby geboren van een moeder die al meer dan 4 maanden hersendood is. Het kind is na een zwangerschap van 28 weken en 2 dagen gezond geboren. De 38 jaar oude vrouw was 11 weken zwanger, toen ze in een coma raakte. Sindsdien is ze kunstmatig gevoed. Dat meldde de medisch directeur van de privékliniek in de stad al-Khobar, Samir Kara. De kliniek had in 2009 al eens een baby op de wereld geholpen waarvan de moeder in haar 13e zwangerschapsweek in coma was geraakt. (Link)

   

 • Zweden heeft geslachtsneutrale crèche

  Tumblr_li8din0r411qgv5zwo1_500_large

  Een pas geopende crèche in Stockholm mag zich om zijn sekseneutrale aanpak verheugen in een grote belangstelling. In de crèche Egalia verwijzen kinderen en leiders niet naar anderen met de woorden 'hem' of 'haar', maar met het zelf bedachte woord 'hen'. Kinderen zijn 'vriendjes', geen 'jongens' of 'meisjes'. Verder wordt er in de keuze van speelgoed, boeken en activiteiten alles aan gedaan om jongens niet per se te laten beantwoorden aan typisch jongensgedrag (stoer, wild, brutaal) en meisjes aan meisjesgedrag (lief, schattig, sociaal vaardig). De door de overheid gesubsidieerde crèche wordt gezien als een extreem voorbeeld van hoe Zweden 'seksespecifiek gedrag' wil tegengaan. Er kunnen in totaal 33 kinderen binnen van 1 tot 6 jaar. (Link)

 • Zuid-Frans dorpje overleeft als enige apocalyps

  2012_large

  Bewoners van het Zuid-Franse dorpje Bugarach worden belaagd door een groeiende groep mensen die menen dat het dorpje als enige overblijft bij het vermeende einde der tijden in 2012. Het dorpje bevat nu vele nieuwkomers die geheel in het wit zijn gekleed. Ze geloven dat een nabijgelegen rots een basis is voor buitenaards leven. 'Die idiote profeten uit de hele wereld hebben van onze berg een soort ufo-garage maakt. Het lijkt grappig, maar zij zijn bloedserieus', zei burgemeester Jean-Pierre Delord '. De nieuwkomers menen dat op 21-12-2012 de berg opengaat voor andere werelden ofwel dat buitenaardse wezens hun toevlucht zoeken tot de ufo-basis. (Link en foto’s)

 • Roken maakt dom

  Tumblr_lmwdptnzee1qe1pk5o1_500_large

  Roken tast de hersenen aan. Maar als iemand stopt met roken, herstellen de kleine beschadigingen in de hersenbanen zich langzaam maar zeker.. Pas na 20 jaar functioneren de hersenen weer hetzelfde als bij niet-rokers, zo blijkt uit onderzoek van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Volgens neuroloog en coördinator van het onderzoek Frank Erik de Leeuw was dat nog nooit eerder aangetoond. 'Stoppen met roken heeft dus altijd zin, ook als je ouder bent en ook als je lang gerookt hebt. We weten dat rokers een grotere kans hebben op dementie en Alzheimer. De reden daarvoor is echter niet bekend. In vervolgonderzoek proberen we daar achter te komen''. Voor het onderzoek zijn ruim 500 neurologiepatiënten met licht beschadigde haarvaten onderzocht. Veel van deze patiënten - variërend in de leeftijd van 50 tot 85 jaar - hebben een TIA of beroerte gehad. Van hen is bekend wie er ooit heeft gerookt, nog steeds rookt of nooit heeft gerookt.  (Link)

 • 1,3 miljoen euro voor Thiller-jasje Michael Jackson

  Het rode leren jasje dat Michael Jackson droeg tijdens de clip van zijn hit Thriller heeft tijdens een veiling afgelopen weekend bijna 1,3 miljoen euro opgeleverd. Een deel van de opbrengst van het kledingstuk gaat naar het Shambala Reserve, waar Michael Jacksons Bengaalse tijgers sinds 2006 verblijven. Een zakenman uit de Amerikaanse staat Texas heeft het jasje gekocht en hij wil het bekende kledingstuk tentoonstellen om wereldwijd geld op te halen voor kinderziekenhuizen. (Link)

   

 • Ufo vliegt boven BBC-gebouw

  Op internet verschenen beelden waarop er ufo’s gespot zijn boven het BBC-gebouw in Londen. De beelden zouden gemaakt zijn door een voorbijganger. Op de videobeelden, die overdag gemaakt zijn, is onder andere te zien hoe drie snelle witte stippen in formatie langs vliegen, gevolgd door twee andere witte vlekjes. Volgens de maker van de beelden zou het om een moederschip met een vloot gaan. De beelden trekken echter ook de nodige sceptici aan. Eerder dook namelijk ook al een soortgelijk filmpje op wat gemaakt was door een bedrijf dat special effects in films verzorgt. (Link)

 • Het lied van de dag: Rocco Con Buscemi: Sarracino

  Ook vandaag zweetparelende temperaturen, met vandaag  een liedje waar de trommelvliezen zelf gaan van zweten. Rocco Granata, geboren in Calabrië, zuid Italië, schreef op zijn twintigste Marina. Geen enkele platenmaatschappij was geïnteresseerd dus bracht hij zelf dat plaatje uit. Er werden 300 stuks besteld. Rocco en zijn vrienden stopten de plaat in de jukeboxen van hun omgeving, en binnen enkele weken ontstond er een onnoemelijke vraag naar “Marina” uit zowel binnenland als buitenland. Een paar maanden later stond Marina in de hoogste regionen van alle nationale en internationale hitparades, en één ding was meteen duidelijk: Marina werd een wereldhit. En dan 1989, 30 jaar later werd “Marina” in een nieuw jasje gestoken wordt weer een wereldhit. Dezelfde zanger, dezelfde accordeon, maar helemaal anders. Vorige week donderdag stelde Rocco Granata zijn nieuwste cd voor. De plaats “Rocco con Buscemi” heeft hij samen met Buscemi gemaakt, een artiest uit het dancegenre. Het was Rocco Granata zelf die Buscemi heeft aangesproken om samen te werken.

 • Luie beïnvloeden actieve werknemers

  Tumblr_ln9hf3u9iq1qf1ae3o1_500_large

  Voor de studie zetten de onderzoekers 158 studenten in groepen van vier à vijf en gaven ze hen een taak waar veel inspanning voor nodig was. Vervolgens legde elke deelnemer een persoonlijkheidstest af. Daaruit blijkt dat elk team met minstens één persoon met een egoïstische of luie persoonlijkheid, slechter presteerde in vergelijking tot groepen met enkel nauwgezette leeftijdsgenoten. Onderzoeker Benjamin Walker: 'We ontdekten dat slechts één lui persoon het hele team naar beneden haalt, waardoor de tevredenheid en prestatie daalt. Werkgever kunnen beter mensen die lui zijn verwijderen uit het team en zo hun werknemers beschermen'. Professor Michael Cavanagh is het daar echter niet mee eens: 'Individuen hebben een impact op de prestaties van de groep, maar het is de natuur van de relatie tussen de personen die de prestaties die het resultaat zullen beïnvloeden. Op één factor vertrouwen is gevaarlijk, we moeten zien dat we op de werkvloer niet met de vinger gaan wijzen wanneer er iets mis loopt'. (Link)

 • Meeuw gaat vliegen met camera

  Als we een filmpje op YouTube moeten geloven althans. Een man was in Cannes aan het filmen met zijn GoPro- camera en zette hem op de grond. Een meeuw liep op de camera af, nam hem in zijn bek en vloog ermee vandoor. Op de rand van een muur liet hij hem los. Hilarische beelden, maar op internet vragen mensen zich af of het filmpje echt is, en in het bijzonder hoe de eigenaar dan zijn camera terugkreeg. Zelf zegt de man dat hij op de muur moest klimmen om hem te pakken. (Link)