• The Sound Of Summer: Edward Maya feat Vika Jigulina - Stereo Love


  De 22-jarige Roemeen Edward Maya had een beetje een suffige ‘start’ in de muziekbusiness. Op z’n negentiende produceerde hij namelijk de Roemeense inzending voor het Eurovisie Songfestival. Maar de ervaring was natuurlijk superhandig en Edward Maya begon al snel aan de weg te timmeren. Vorig jaar mocht hij een album voor Akcent produceren, een grote band in Roemenie die je waarschijnlijk nog kent van de single ‘Kylie’. Edward vond het waarschijnlijk tijd om zelf eens in de schijnwerpers te gaan staan en dat doet ‘ie zeker met ‘Stereo love’. De eveneens Roemeense Viki Jigulina vroeg hij als zangeres. In o.a. Griekenland, Rusland, Polen, Egypte, Spanje, Italië en Turkije gingen ze al los op deze track. Je hoort ‘Stereo love’ vandaag op deze blog als allerlaatste Sound Of Summer 2011!

 • Kokosnotenplukker heeft 12 vingers en 12 tenen

  De 37-jarige Yoandri Hernandez Garrido uit Baracao in Cuba heeft 12 vingers en 12 tenen. Dat komt hem goed van pas bij zijn werk als kokosnotenplukker. Het is bijzonder dat de man met zijn aandoening  polydactylie volgroeide vingers en tenen heeft. Garrido ziet de voordelen in van zijn extraatjes. 'Ze maken me anders dan de anderen', vindt hij. 'En als kokosnotenplukker kan ik met mijn 12 vingers en tenen gemakkelijker de bomen inklauteren.' (Link)

 • Parlementsleden Zimbabwe worden besneden

  Tumblr_lqclimpre61ql685no1_500_large

  Mannelijke ministers van Zimbabwe worden besneden in het kader van een campagne tegen de verspreiding van HIV. Onderzoek wijst uit dat besnijden helpt tegen de verspreiding van HIV. Vice-premier Thokozani Khupe stelt dat parlementsleden en lokale bestuurders het voorbeeld van de regering zouden moeten volgen. "Als leiders van het land moeten wij het goede voorbeeld geven," stelt de vrouwelijke minister. Men wil dat 80 procent van de mannelijke bevolking besneden is dat binnen vijftien jaar. (Link)

 • Prostituees moeten seksbelasting betalen

  Tumblr_lqowv71tdu1qdcovuo1_500_large

  De straatprostituees uit Bonn moeten voortaan een speciale belasting van 6 euro per nacht betalen. Daartoe dienen ze een kaartje te trekken uit een apparaat, dat lijkt op een parkeerautomaat.  Controleurs gaan de dames vragen om hun kaartje. Straatprostituees zonder kaartje van de 'seksbelasting' lopen het risico op een boete of verwijdering. Bonn wil met de automaat een voorbeeld zijn voor de rest van het land. Na klachten van omwonenden had het stadsbestuur houten hokken geplaatst, waar de vrouwen en hun klanten met de auto terechtkunnen.  (Link)

 • Eekhoorn legt vrouwenvoetbal stil

  Het voetbalduel van de vrouwenteams van Western New York Flash en Philadelphia Independence is zaterdagavond enige tijd stilgelegd door een verdwaalde en ogenschijnlijk dolle eenhoorn. Het beestje draaide minutenlang rondjes in het strafschopgebied en trok zich van niemand iets aan. Met een doos kon de eekhoorn van het veld worden gezet. (Link)

 • Inbreker schrijft diefstallen in dagboek

  Tumblr_ljdl5rkwvm1qinm7xo1_500_large

  Een Zuid-Koreaanse inbreker heeft al zijn inbraken heel nauwkeurig in zijn dagboek omschreven. De politie vond het dagboek bij het doorzoeken van zijn woning. Eerder deze maand legden camera's vast hoe de man geld wou afhalen met een gestolen bankpas. De man werd hiervoor aangehouden, maar ontkende zijn betrokkenheid bij de inbraken. Nadat de politie hem het dagboek liet zien bekende de man. Om te bepalen wanneer hij het beste een inbraak kon plegen raadpleegde de man verschillende horoscopen op internet. (Link)

 • Chocolade goed voor hart- en vaatziekten

  Tumblr_lk0oajllkg1qb9uyvo1_500_large_163856643_large

  Het eten van chocola lijkt het risico op bepaalde hart- en vaatziekten met een derde omlaag te brengen. Verder onderzoek is nodig om het causaal verband te bevestigen. Ook overconsumptie kan schadelijke gevolgen hebben. De onderzoekers baseren hun bevindingen op een vergelijking van verschillende onderzoeken naar de effecten van het eten van chocola op hart en vaten. Voor zwaardere mensen kan het eten van veel chocola, dat veel suiker en vet bevat, de kans op hart- en vaatziekten net verhogen. (Link 

 • Afwijking klok pas binnen tientallen miljoenen jaar

  Accessories-beautiful-clock-cute-jewelry-favim.com-120236_large

  Britten hebben de meest nauwkeurige klok ter wereld gemaakt. Het uurwerk zou pas over tientallen miljoenen jaar significant gaan afwijken, zo beweert het National Physical Laboratory. Het gaat om een cesium-fonteinatoomklok die als standaard dient voor de International Atomic Time en Universal Coordinated Time. Die wijkt elke twee maanden slechts een miljardste seconde af, waardoor het wel eventjes zal duren voordat er een merkbare afwijking optreedt. De Fransen legden wel in 1995 de grondslag voor deze klok. (Link)

 • Crimineel had enkelband om beenprothese

  Een 29-jarige Britse crimineel kon makkelijk aan zijn huisarrest ontsnappen. Hij had een verband om zijn enkel gedaan, waardoor de medewerkers niet doorhadden dat hij een prothese droeg. Ook bij een controle werd het bedrog niet opgemerkt. Het trucje kwam uit toen de man opnieuw werd gearresteerd, ditmaal wegens een verkeersovertreding. De twee medewerkers die de enkelband geplaatst hebben zijn ontslagen. Het beveiligingsbedrijf verzekert dat deze fout een uitzondering is. (Link)

 • Sneeuw tijdens hittegolf

  Tumblr_lqiz2ndfxw1qei7a7o1_500_large

  In Zwitserland is er sneeuw gevallen tijdens een hittegolf. Toeristen die gebruik maakten van Sint Bernhardpas om over de Alpen te geraken, zagen de temperatuur zakken van 32 graden naar het vriespunt. Na deze plotselinge temperatuurdaling viel er in korte tijd enkele centimeters sneeuw. Overigens was er wel slecht weer voorspeld, maar die voorspelling omvatte onweer en geen sneeuw. (Link)

 • Vlaamse kerk wil Waalse haan verbannen

  Inwoners van het West-Vlaamse dorpje Haringe willen af van de haan op hun kerktoren, het symbool van de Franstalige Walen. De Vlamingen zouden de kerktoren het liefst bekroond willen zien met hun 'nationale' dier: de leeuw. Er is inderdaad een voorstel om de haan te vervangen, maar alleen omdat het dier ontrouw en verraad symboliseert. De leeuw daarentegen staat voor zorg en kracht, aldus het kerkbestuur in Haringe. (Link & foto’s)

 • The Sound Of Summer: Safri Duo - Played A Live


  Safri Duo is een Deens duo bestaande uit Uffe Savery en Morten Friis. Ze zijn vooral bekend van de internationale hit Played-A-Live uit 2001. Safri Duo scoorde later ook kleinere hits met de nummers Samb-Adagio en Sweet Freedom (de laatste is een remake van het nummer van Michael McDonald).

 • Vrouw doet striptease op vliegtuig

  125420411_large

  Een vliegtuig dat onderweg was van Moskou naar Londen is teruggekeerd nadat een 39-jarige zatte vrouw begon te strippen. Ook zou ze een erotische dans hebben gedaan, dit tot enige gêne van enkele mannelijke passagiers, schrijft het Vlaamse medium. Nadat het vliegtuig weer was geland op de luchthaven bij Moskou, Domodedowo, kreeg de vrouw een proces-verbaal wegens hooliganisme. (Link)

 • Tan wordt zeker president van Singapore

  Aerial-view-singapore-city-singapore-1-4io7pfajg8-1024x768_large

  Stemgerechtigde inwoners van Singapore bepaalden gisteren wie hun nieuwe president wordt. De naam van het nieuwe staatshoofd wordt geen verrassing; alle vier kandidaten hebben Tan als familienaam. Tan is de meest voorkomende familienaam in de rijke stadstaat in Zuidoost-Azië, die in oppervlakte iets groter is dan de Noordoostpolder. Driekwart van de 3,3 miljoen burgers in Singapore is etnisch Chinees.  Tony Tan, een voormalige vicepremier, was favoriet en won de verkiezing. (Link)

 • Plaatsnaamborden gestolen door man met liefdesverdriet

  De 67-jarige gepensioneerde werd door de Franse politie opgepakt toen hij in zijn woonplaats Albi toesloeg. Bij hem thuis vond de politie een collectie van zo'n 100 plaatsnaamborden. De man had herinneringen aan mooie momenten met zijn vrouw op die plaatsen. Zij heeft hem twee jaar geleden verlaten. "Overal waar ik mooie herinneringen had, heb ik borden gedemonteerd", zei de man. De meeste borden waren gedecoreerd met hartjes. (Link)

 • Russische fabrikant maakt meisjessigaret

  298204_210619518991314_100001298017524_538460_2919916_n_large

  Een Russische sigarettenfabrikant komt met een twee sigarettenmerken speciaal gericht op tienermeisjes. Felle kleuren en sigaretten met fruitsmaakjes moeten meisjes er toe brengen om regelmatig een pakje weg te paffen. Veel Russen vinden dat fabrikant Donskoy Tabak te ver gaat. Op een sociale mediawebsite komen bezoekers alles te weten over "het genot van het roken". (Link)

 • Britse lama's leren kunstjes

  1093274461_5_2a_c_1_large

  Zeven Britse lama's en één alpaca leren momenteel kunstjes zoals zitten, een poot geven, apporteren of door een hoepel springen. Toen de eigenaren van de beestjes lazen dat lama's erg intelligent zijn, besloten ze met de dieren te gaan trainen. Eerst leerden ze de Lama's om te zitten en op hun blek te blijven, maar al snel kwam het Britse stel erachter dat de grazers meer in hun mars hadden. De training, die zo'n drie uur per dag in beslag nam, heeft ervoor gezorgd dat de Lama's luisteren en meer kunstjes kunnen dan de gemiddelde hond. (Link)

 • Canadese filmmaker heeft camera in oogkas

  De Canadese filmmaker Rob Spence heeft een camera in zijn oogkas laten zetten. Door een schietincident verloor hij zijn eigen oog als kind. Voor de documentaire Deus Ex: Human Revolution onderzoekt Spence in hoeverre het technisch mogelijk is om een cyborg te worden. De filmmaker kan zijn high-tech cameraoog in en uit doen en zichzelf met zijn eigen oog filmen. Hij is een ware cyborg: 'Deels mens, deels machine', of zoals Spence het noemt, 'Eyeborg Man'. “Maar als het in de toekomst mogelijk is zullen mensen zeker overwegen om hun eigen arm eraf te halen voor een hoogstaande cyborg-arm. Mensen zullen dus in de toekomst superieure ledematen verkiezen boven natuurlijke”, zegt de filmmaker. (Link)

 • 26-jarige Duitse is wereldkampioen luchtgitaar

  De 26-jarige Aline Westphal is als eerste vrouw Wereldkampioen Luchtgitaar geworden. De Duitse won dit weekend van de Amerikaan Justin Nordic Thunder. Westphal haalde de finale door het nummer The Pretender van Foo Fighters te spelen. In die finale moesten alle tien deelnemers luchtgitaar spelen op Without A Face van Rage Against the Machine. Het toernooi was in het Finse Oulu en in totaal deden er achttien kandidaten mee. (Link & foto)

 • The Sound Of Summer: Pitbull - I Know You Want Me


  Armando Christian Pérez (14 januari 1983, Miami, Florida), een Cubaans-Amerikaanse rapper, die ook wel bekend is onder de naam Pitbull. Hij brak bij ons echt door met de single “I Know You Want Me” in juni 2009.