• Kleedjes van 3000 koeienuiers

  Tumblr_lsaff7av4n1ql9d6so1_500_large

  De Britse ontwerpster Rachel Freire heeft een collectie gemaakt, de Nippleocalypse, die elk gemaakt zijn van 3000 koeienuiers. Freire presenteerde haar ontwerpen deze week op de London Fashion Week. Terwijl de creaties bij de meeste modeliefhebbers voor gefronste wenkbrauwen zorgden, hebben dierenrechtenorganisaties furieus gereageerd. Zij noemen de uierjurken grotesk, misselijkmakend en afstotend. Een hysterische reactie, vindt Freire, die de gebruikte uiers ophaalde bij leerlooierijen. “De jurken maken mensen echt bewust van het dier. Ik creëer mode uit materiaal dat anders op de vuilnisbelt terecht zou komen. Mensen die hier kritiek op hebben, zijn zich duidelijk niet bewust van de hoeveelheid leer die dagelijks wordt verspild.” (Link 

 • Rollercoaster voor dikke bezoekers

  Tumblr_ls5e71avvt1qd3f5co1_500_large

  Een Brits pretpark heeft besloten al haar attracties aan te passen aan de steeds zwaarder wordende bezoekers. Steeds vaker moest het personeel bezoekers de toegang tot attracties weigeren vanwege hun lichaamsomvang. “We zijn daarom aan het supersizen geslagen. Want waarom zouden onze bezoekers niet in alle comfort mogen genieten van een dagje uit met vrienden familie”, aldus de directeur van het park. Als eerste is de achtbaan Nemesis Inferno aangepast. Aan de wagentjes is een rij extra grote stoelen toegevoegd, speciaal voor de dikkere bezoekers. De andere attracties volgen nog. (Link)

 • Gevangene werkte als cipier

  Tumblr_lruay89jkp1qakpeto1_500_large

  Een ontsnapte Chinese gevangene heeft twee maanden als cipier gewerkt. Hij gebruikte de identiteit van zijn broer om aan een baantje bij de politie te komen. Wang Zhijia zou tien jaar geleden zijn vrouw hebben aangevallen met een baksteen. De politie kwam hem op het spoor toen de twee broers dezelfde id-kaart lieten zien bij een controle. Wang was tijdelijk in dienst van de politie. Ze zijn nu aan het onderzoeken wat er mis is gegaan. De ex van Wang heeft nog steeds last van hoofdpijn, doofheid en geheugenverlies.  (Link)

 • Britse spreekt Italiaans na beroerte

  27034786_large

  De 48-jarige Debbie McCann uit Glasgow is sinds haar beroerte van november 2010 nauwelijks nog te verstaan voor haar omgeving. Ze lijdt aan het zeer zeldzame buitenlandsaccent-syndroom, een neurologische aandoening waarbij patiënten plotseling een compleet ander accent aannemen. In Debbie’s geval is dat dus Italiaans, al sprak ze vlak na haar beroerte zelfs nog eventjes Chinees. Door de aandoening spreekt Debbie niet alleen met een buitenlands accent, het kost haar ook de grootste moeite om foutloos Engels schrijven. “In het begin kon ik er nog wel om lachen, maar inmiddels is het een ware nachtmerrie”, vertelt de vrouw. Ze hoopt dankzij intensive spraaktherapie om in de toekomst weer een normaal leven te kunnen lijden. (Link)

 • Kat heeft twee gezichten

  De twaalf jaar oude kat Frank en Louie werd geboren met twee gezichten, twee bekken en drie ogen. De blauwogige ragdoll heeft het zelfs geschopt tot een vermelding in het Guinness Book of World Records 2012. De kat is voor zover bekend de langstlevende van de Janus-katten, genoemd naar de Romeinse god Janus met twee gezichten.  Volgens eigenaar Marty Stevens is elke dag dat Frank en Louie leeft een "zegen", omdat dergelijke katten normaal maar een paar dagen in leven blijven.  Frank en Louie houdt van autorijden en maakt wandelingen aan een lijn.  (Link)

 • Geïnterviewde drie keer uitgescholden voor idoot

  Een woordvoerder van een Europese commissaris, heeft het Britse programma Newsnight verlaten nadat een journalist hem drie keer idioot had genoemd.  Het programma stond in het teken van de eurocrisis. De woordvoerder vertelde vanuit Brussel dat de euro nog steeds meer voordelen dan nadelen heeft. De journalist was het hier duidelijk niet mee eens.  Hij maakte de woordvoerder in de show die werd uitgezonden door de BBC drie keer uit voor idioot en lachte hem uit. De woordvoerder was het zat en liep de studio in Brussel uit. (Link)

 • Aapje en hond zijn dikke vrienden na aardverschuiving

  Begin september waren er aardverschuivingen in Japan. Een inwoner die langs een zwaar verwoest natuurgebied liep, ontdekte een baby-aapje dat op wonderlijke wijze overleefde. Hij adopteerde het diertje en zag hoe het een hechte vriendschap sloot met zijn hond. Het aapje beschouwt de hond nu als zijn moeder. Als de twee uit elkaar gehaald worden, begint het aapje  afgrijselijk te blèren. (Link)

   

   

 • Gift in toilet voor hulp tsunami

  Tumblr_ls15xpw42x1qbv4sdo1_500_large

  Een anonieme persoon heeft een bundel bankbiljetten achtergelaten op een openbaar toilet in de Japanse stad Sakado, met instructies dat het geld gebruikt moet worden voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami. Op het handgeschreven briefje stond: 'Ik ben alleen. Ik heb geen toekomst, dus laat de mensen in Tohoku het gebruiken.' Tohoku is het noordoostelijke district dat het zwaarst is getroffen door de tsunami ruim 6 maanden geleden. (Link)

   

 • Wereldrecord wortelhappen verbroken

  5352581778_af0aeef42d_z_large

  De provincie Flevoland in Nederland heeft het wereldrecord wortelhappen verbroken. Ruim 600 leerlingen van zes verschillende scholen kwamen helpen in Lelystad. Harold Zondag, agrariër en bedenker van het wortelhappen, introduceerde het spel twee jaar geleden. Of volgend jaar het internationale record verbroken gaat worden, is niet bekend. (Link)

 • Het lied van de dag: Cinnamon Road - Find Home

  Cinnamon Road is een nieuw danceproject van Patrick Bruyndonx (bekend van onder andere Sweet Coffee, Red Carpet, Da Rick, The Moon) en Fab Morvan (Milli Vanilli). 'Find Home' is de eerste single.

 • Cubanen mogen terug auto's kopen

  Tumblr_ls3oe5hj2f1qmw273o1_500_large

  Cubanen mogen van de communistische regering na meer dan 50 jaar opnieuw auto's kopen. De communisten hadden na hun staatsgreep in 1959 de handel in auto's aan banden gelegd. Cubanen mochten alleen nog auto's kopen en verkopen die voor de coup waren gebouwd. Daarom rijden op de straten van Cuba nog veel oldtimers rond. Het bewind op Cuba beloofde begin dit jaar hervormingen. Zo willen de autoriteiten ook het kopen van huizen toestaan. (Link)

 • 4.800 stuks flessenpost in 20 jaar tijd

  Pilotmessagebottle_large

  Harold Hackett heeft de laatste 20 jaar al meer dan 4.800 stuks flessenpost verstuurd vanaf Prins Edwardeiland in Canada. In elke brief vraagt de man of de vinder hem een brief terug wil schrijven. De Canadees ontving al meer dan drieduizend antwoorden uit alle delen van de wereld. Ook op Nederlandse stranden zijn Hacketts flessen gevonden. Sommige flessen dobberden meer dan dertien jaar rond. De man hoopt tot zijn dood flessen in de oceaan te kunnen gooien. (Link)

 • 2-jarige kauwt condoom in ballenbad McDonald's

  Mcdonalds-condom-147879-530-309_large

  Een man heeft in een vestiging van McDonald's in het Australische Geraldton zijn 2-jarige dochtertje kauwend op een gebruikte condoom in de speeltuin aangetroffen. Hij waste de handen van het meisje en spoelde haar mond met zeep. Toen hij de condoom liet zien aan een manager, zei hij dat het de tweede was die op deze dag in de speeltuin werd gevonden. Een woordvoerster van McDonald's zegt dat het bedrijf de zaak heel serieus neemt. (Link)

 • Nieuwslezer gaat door het lint

  De Zuid-Afrikaanse radionieuwslezer Mark Esterhuysen gooide zijn draaiboek overboord en schreeuwde zijn mening over racisme en milieu de ether in. In de 40 seconden waarin hij zijn gang kon gaan zei hij dertien keer fuck. Toen de producenten hem afsloten stak hij zijn middelvinger op naar de webcam en liep hij het gebouw uit. "Fuck racisme, fuck de staat, fuck de ongeremde economie op deze eindige planeet!", zei de nieuwslezer. (Link)

 • Vrouwen protesteren tegen EUFA in blote borsten

  Met het blote borstenprotest wilde de Oekraïense vrouwenbeweging FEMEN ageren tegen het Europees Kampioenschap dat Oekraïne in 2012 samen met Polen organiseert. Volgens FEMEN werkt het beleid van de UEFA rond het toernooi sekstoerisme, prostitutie en alcoholmisbruik in de hand. Terwijl UEFA-baas Michel Platini met zijn gevolg het Olympyski stadion in Kiev bezocht, scandeerde een groepje halfnaakte vrouwen buiten leuzen als ‘Oekraïne is een bordeel!’ en ‘EURO 2012 zonder prostitutie!’. Ook deden ze alsof ze zichzelf in brand zouden steken. De politie heeft de demonstranten opgepakt. (Link)

 • Gamebeelden als echte beelden in documentaire

  Een documentaire van de Britse zender ITV heeft beelden gebruikt uit een computerspel en die afgedaan als echte beelden. De makers wilden bewijzen dat het Ierse Republikeinse Leger (IRA) wapens van Kadhafi kreeg. ITV heeft zich verontschuldigd en zegt dat er wel degelijk echt beeldmateriaal is, maar dat dit per ongeluk is omgewisseld."Het is een ongelukkig geval van een menselijke fout, waarvoor onze excuses." (Link)

 • Ezel Marko doet mee aan burgemeestersverkiezingen

  6099658916_40094e8763_z_large

  Op 23 oktober doet ezel Marko officieel mee aan de burgemeestersverkiezingen in het Bulgaarse stadje Varna. De Bulgaarse partij Society for New Bulgaria heeft de ezel aangemeld als kandidaat. Volgens de partij is de ezel betrouwbaarder dan andere politici en de huidige burgemeester."Hij heeft een sterk karakter, steelt en liegt niet en krijgt dingen voor elkaar". Marko wil zich vooral gaan inzetten voor het milieu. (Link)

 • Man wil broek vol kolibries smokkelen

  Ruby-throat-hummingbird-and-red-trumpets_large

  Een Nederlander wilde met een broek vol kolibiries Frans-Guyana betreden, maar werd bij de grens aangehouden door de douane. De man zou de vogeltjes hebben verdoofd en verstopt op een 'warme plek'. Kolibrietjes zijn op de zwarte markt 600 tot 800 euro per stuk waard. Overigens zou de smokkel al vorig jaar hebben plaatsgevonden. Het was niet de eerste keer voor de man dat hij werd opgepakt. Hij heeft 6.000 euro boete gekregen. (Link & foto)

 • Mexicanen maken grootste garnalencocktail ter wereld

  223365_207097575991231_100000729705271_641603_8181069_n_large

  In de Mexicaanse haven Mazatlán hebben enkele koks en honderden medewerkers een garnalencocktail van 538,5 kilo klaargemaakt. De Mexicaanse koks hadden de beschikking over een kristallen glas van bijna 2 meter hoog. Het belangrijkste ingrediënt was vanzelfsprekend de garnaal die met 500 kilo het voorgerecht domineerde. Daarnaast gebruikten de koks onder meer sla en sauzen zoals tabasco. (Link)

 • Het lied van de dag: Dionne Bromfield - Foolin'

  Zo’n  twee jaar geleden verscheen Introducing Dionne Bromfield, het debuutalbum van de toen nog maar dertienjarige zangeres. De plaat was tevens de eerste release van Lioness Records, het label van Amy Winehouse. Voor de opvolger werkte Bromfield samen met een keur aan Britse liedjesschrijvers en producers, waaronder Francis White (Dido, Joss Stone), Steve Booker (Duffy, Sugababes), Phil Thornalley (Natalie Imbruglia, Melanie C) en Jimmy Hogarth (Sia, KT Tunstall). Genoeg kennis aan boord dus om Good For The Soul te laten slagen.