• Vrouwelijke gamers vrijen vaker

  Tumblr_lukxpewaya1r3kzy7o1_500_large

  Uit onderzoek bij ongeveer 2.000 volwassenen blijkt dat vrouwelijke gamers zo'n 5 procent meer seks hebben. 38 procent van de gamers gaf namelijk aan dat ze de afgelopen week seks hadden, ten opzichte van slechts 4 procent bij de niet-gamers. Een duidelijke 64 procent van de vrouwelijke gamers vertelde ook dat ze een 'serieuze relatie' hadden en samenwoonden of getrouwd waren. 7 op de 10 zeiden gelukkig te zijn met hun partner. Naast een partner en een gezond seksleven, bleken de vrouwelijke gamers ook een intensief sociaal leven te hebben en vaak af te spreken met vriendinnen. Het onderzoek werd echter uitgevoerd door de Britse gamesite Gamehouse, waardoor de resultaten een vertekend beeld kunnen geven.  (Link)

 • Dief betaalt gestolen geld na 40 jaar terug

  Tumblr_lscvjtmixy1qjh98ro1_500_large

  Een bejaarde man heeft geld dat hij eind jaren veertig uit de kassa van een filiaal van de Amerikaanse winkelketen Sears gestolen had, terugbetaald met rente. De man leverde persoonlijk een envelop af geadresseerd aan de manager van Sears. In de envelop zaten een briefje en een biljet van honderd dollar. Op het briefje stond dat de man tientallen jaren geleden twintig tot dertig dollar had gestolen uit de kassa en graag honderd dollar wilde terugbetalen. Manager Gary Lorentson zei dat de man de afgelopen zestig jaar last van zijn geweten moet hebben gehad. Beveiligingscamera's hebben de man opgenomen, maar Sears zegt niet te weten wie hij is en is niet van plan de videobeelden vrij te geven. De winkel gaat het geld gebruiken om armlastige mensen tijdens de feestdagen te helpen. (Link)

 • Aap trekt topje van studente naar beneden

  Tumblr_lr867xpfog1r2d2upo1_500_large

  De Taiwanese Charmian Chen, een 22-jarige studente en model, bezocht tijdens haar vakantie in Bali naar een tropische tuin in Ubud. Tijdens het voeren van de makaken ging het mis. Omdat het voor haar gênante voorval op de gevoelige plaat was vastgelegd en korte tijd later op internet te zien was ontstond er een ware internethype rond de jonge vrouw. Ze was de aapjes maïs aan het voeren toen er per ongeluk een maïskorrel in haar topje viel. Een makaak die dat gezien had moest en zou uitgerekend die maïskorrel hebben en trok haar topje naar beneden. De verbouwereerde Taiwanese probeerde vervolgens door haar handen voor haar borsten te houden nog te redden wat er te redden viel. Maar helaas voor haar was het gebeuren al gefotografeerd. (Link & foto)

 • Nederlandse seksclub is uitgerust met pendeldienst

  Tumblr_lvdyw7nmzl1qd94w9o1_500_large

  De haal- en brengservice van de Nederlandse seksclub Landhuis Surprisemoet klanten helpen onopgemerkt te blijven bij hun werkgever. Bedrijfsauto's worden steeds vaker uitgerust met een zender die de exacte locatie van het voertuig doorgeeft. Klanten kunnen zodoende in een lastig parket komen als ze hun auto bij de seksclub parkeren. Landhuis Surprise biedt klanten nu een pendeldienst aan, zodat ze hun auto op een veilige plek kunnen parkeren om vervolgens naar de dames van plezier te worden gebracht. Landhuis Surprise trekt dankzij haar gunstige ligging aan de N340 tussen Zwolle en Ommen in de middag grotendeels vertegenwoordigers. (Link)

 • 80-jarige geeft maatpak en spaargeld weg

  Tumblr_lv54ovydzp1qgjuaxo1_500_large

  Een 80-jarige Amerikaan uit Illinois bewaarde zijn spaargeld veilig verstopt in een oud maatpak. Helaas heeft hij dat pak onlangs aan de klereninzameling gegeven. De man ontdekte zijn dure blunder pas een week later. Hij had in totaal 13.000 dollar aan briefgeld in het pak verstopt. Geld dat hij hard nodig heeft voor de medische behandeling van zijn vrouw, die aan kanker lijdt. De organisatie waar hij het pak naar toe had gebracht, is inmiddels op de hoogte van de zaak, maar heeft het kledingstuk nog niet kunnen terugvinden. Mogelijk is het al verkocht. Er is een beloning van duizend dollar uitgeloofd voor de eerlijke vinder. (Link 

 • 16-jarige Nederlander geeft wiskundeles

  377706_184359308322678_100002458314855_363571_2043240341_n_large

  De 16-jarige Nederlandse scholier Jordi Hendriks vervangt op verzoek van de schoolleiding tijdelijk een ernstig zieke docent wiskunde. Het gaat om een uur per week, waarvoor de jonge leraar een kleine vergoeding krijgt. De inspectie staat dit toe zolang Hendriks wordt begeleid door een bevoegd docent en zolang hij niet structureel wordt ingezet. Een woordvoerder van de inspectie noemde de oplossing van de school creatief. Volgens een woordvoerder van de gereformeerde scholengemeenschap is de vacature moeilijk op te vullen omdat de school op zoek is naar een docent met een godsdienstige overtuiging die strookt met die van de school. "De vijver waarin wij vissen, is niet zo groot", aldus de zegsman. (Link)

 • Het lied van de dag: Paula Abdul - Rush Rush

  Paula Julie Abdul is geboren op 19 juni 1962. Abdul was van 1992 tot 1994 getrouwd met Emilio Estevez. In 1996 hertrouwde ze met kledingfabrikant Brad Beckerman van wie zij in 1999 weer scheidde. Ze heeft geen kinderen. Op 24 maart 2005 werd Abdul veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk voor doorrijden na een aanrijding in Encino. Abdul beweerde niet bemerkt te hebben, dat ze met haar Mercedes een ander voertuig had geraakt. De single Rush, Rush verbaasde vele fans en critici niet alleen vanwege de sobere productie en de teksten, maar ook vanwege het feit dat het een ballad was. Veel critici beschouwden Abdul namelijk als een dans-artiest met beperkte vocale capaciteiten, die het alleen moest hebben van haar mooie videoclips met visueel aantrekkelijke choreografieën.

 • Planten in de klas zijn goed voor de gezondheid

  2bf4c84e-1_large

  Uit Nederlands onderzoek blijkt dat planten de gezondheid en de prestaties van kinderen positief beïnvloeden. Op de vier scholen werd in twaalf klaslokalen gekeken welke invloed de aanwezigheid van planten (zoals goudpalm, klimop, krulvaren en de lepelplant) heeft. In klaslokalen met planten wordt de lucht beter gezuiverd. In klassen bevindt zich veel CO2 en is de luchtvochtigheid relatief gezien heel laag. Ook hangen er allerlei stofjes in de lucht, zoals benzeen en lichaamsgeuren. Dat alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat kinderen wat slomer gaan werken en zich ook wat suffer voelen. De planten pakken al die problemen aan door de lucht goed te zuiveren. Hierdoor worden minder gezondheidsproblemen gemeld. Ook presteren zowel de leerlingen als de leerkrachten beter, zo blijkt. Daarnaast hebben de planten ook nog eens een geluidsabsorberend effect en kunnen kinderen er veel van leren. (Link)

 • Megacondoom voor Amsterdamse Munttoren

  0851_cece_large

  Stop Aids Now! hult de Amsterdamse Munttoren met een speciale lichtprojectie in een gigantisch condoom van maar liefst 35 meter lang. Deze actie vormt de aftrap voor Wereld Aids Dag, die op donderdag plaatsvindt. Acteurs van de jeugdserie SpangaS rollen aan het eind van de middag het megacondoom af, dat hiermee symbool staat voor het belang van goede voorlichting. Het rubber blijft de hele donderdag nog om de toren. De acteurs delen na afloop van hun actie woensdag gesigneerde condooms en een rood aidslintje uit aan voorbijgangers. Stop Aids Now! voert tot en met 6 december de Nederlandse campagne Voorlichting redt levens. (Link)

 • Brit speelt piano voor blinde olifanten

  Tumblr_lvc0x3qqt21qk4vdmo1_500_large

  De Brit Paul Barton versleepte zijn piano op een Thaise berg om een kudde blinde olifanten te trakteren op een heus pianoconcert. Hij en zijn vrouw verhuisden in 1995 naar Thailand en zetten zich al vele jaren in voor de gehandicapte dieren in het natuurreservaat van Kanchanaburi. “Het was een cadeautje aan mezelf voor mijn 50e verjaardag. Ik dacht dat ze zo’n pianoconcert wel zouden kunnen waarderen”, zo legt Barton uit. Barton wilde geld inzamelen zodat het park een elektrisch hek kan aanschaffen voor de blinde olifanten. (Link)

 • Tweeling na seks met ongescheurd condoom

  Tumblr_luk3qa4bya1qkdehdo1_500_large

  Joseph Pressil had niets door toen zijn vriendin de danseres "Sugar" na de seks er met het gevulde condoom vandoor ging. Nu blijkt dat de vrouw direct naar de IVF kliniek ging om zich te laten bezwangeren. Inmiddels is een tweeling uit dit avontuur geboren en eist de danseres een huis in Texas en de helft van het geld van de 36-jarige Joseph. De dame in kwestie meent dat Joseph liegt en prima wist dat ze zwanger wilde worden. (Link)

 • 8-jarige weegt 90 kilogram

  Tumblr_lr4f3thhud1qa0rbso1_500_large

  Een 8-jarige uit het Amerikaanse Cleveland is uit huis geplaatst omdat hij 90 kilogram weegt. Zijn hoge gewicht zou kunnen leiden tot chronische ziektes als diabetes en een te hoge bloeddruk. Bovendien deed zijn moeder volgens de welzijnswerkers niet genoeg om het overgewicht tegen te gaan. Volgens de advocaat van zijn moeder is het een overdreven actie en vormt het gewicht van de jongen geen serieus gevaar voor zijn gezondheid. Nochtans kocht de moeder pas een fiets voor haar zoon. Ze mag haar zoon nu één keer per week bezoeken. (Link)

 • Dutje is goed voor Griekse gezondheid en productiviteit

  Tumblr_lrfel7tifw1qc4q9io1_500_large

  De Griekse matrassenfabrikant Coco-Mat liet 24.000 Griekse volwassenen - tijdens werktijd - een middagdutje doen. Overdag tukken is niet alleen een efficiënt en verfrissend alternatief van cafeïne, het is bovendien goed voor de gezondheid en de productiviteit. Op de website van de fabrikant staat te lezen: "Mensen die meerdere keren per week dutten hebben een lager risico om aan een hartkwaal te sterven. De mensen die op het werk dutten hebben veel lagere niveaus van spanning. Het dutten verbetert het geheugen, ook de cognitieve functies en de stemming" . (Link)

 • Het lied van de dag: Pulp - Common People

  U had het niet verwacht, maar vandaag mag men zeker niet neerkijken op het Palestijnse Volk. Het is namelijk de Internationale dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk. Op 29 november 1947 keurt de Algemene Vergadering van de VN resolutie 181 goed, met daarin een voorstel om het mandaatgebied Palestina in een joodse en een Arabische staat te verdelen, en Jeruzalem onder een soort internationale voogdij te plaatsen. De Palestijnen noemen de stichting van de staat Israël een catastrofe omdat 418 Palestijnse dorpen van de kaart worden geveegd en meer dan 100 andere door joodse families worden ingenomen. Momenteel zijn er ruim vier miljoen erkende Palestijnse vluchtelingen, maar door de Israëlische Wet op de Terugkeer van 1950 kunnen die nooit meer naar hun land en eigendommen terugkeren. Nochtans bevestigt de VN-resolutie 194 het recht op terugkeer van de Palestijnen naar hun land van oorsprong. Pulp is een Britse band rond zanger Jarvis Cocker. De band was vooral bekend in eigen land maar scoorde ook daarbuiten hits als Common People en Disco 2000. De bezetting van de band bestond naast Cocker (zang en gitaar) uit Candida Doyle (keyboard), Mark Webber (gitaar), Steve Mackey (basgitaar) en Nick Banks (drums). Richard Hawley speelde ook een korte tijd met de band mee. De band bestaat sinds 1978, in 2001 ging de band voor onbepaalde tijd uit elkaar. In november 2010 werden nieuwe live optredens in 2011 aangekondigd.

 • Buiten spelen helpt tegen ADHD

  392849_308116919198325_239048616105156_1306950_626616614_n_large

  Kinderen die regelmatig buiten spelen in een omgeving waar veel groen is, zoals een park, een voetbalveld of een tuin, hebben een mildere versie van ADHD dan binnen spelende kinderen. Ook kinderen die in een dichtbebouwde omgeving buiten spelen, hebben dezelfde symptomen als kinderen die binnen spelen. Dat blijkt uit een studie aan de University of Illinois bij meer dan 400 kinderen met ADHD in het vakblad Applied Psychology: Health and Well-Being. (Link)

 • Geen zwarte pieten in Vancouver

  Na een klacht over racisme van de Afrikaans-Canadese gemeenschap hebben de organisatoren in Vancouver besloten dat er geen Zwarte Pieten aanwezig zullen zijn bij het volksfeest, waar jaarlijks 400 tot 600 Canadese Nederlanders op afkomen. Sinterklaas arriveert volgende week zaterdag wel gewoon in de haven van Vancouver. “We hebben onderzoek gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat ze een punt hebben. We kunnen de Afrikaans-Canadese gemeenschap verzekeren dat er geen aanstootgevende zwarte gezichten te zien zullen zijn”, aldus Sinterklaas-organisator Tako Slump. (Link)

 • Apenverwennerij tijdens het Monkey Buffet Festival

  Tumblr_lui32utuxs1qa4dyzo1_500_large

  Tijdens het Monkey Buffet Festival bij de Thaise Prang Sam Yod-tempel in de stad Lopburi, 150 kilometer ten noorden van Bangkok, worden apen helemaal verwend. Het festival wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van november om het toerisme te promoten. Tijdens het festival krijgen de apen een banket van groente, zoetigheid and softdrinks. Daarmee willen de bewoners de apen bedanken voor de welstand in de stad als gevolg van het toerisme. De apen zorgen trouwens ook voor overlast: ze trekken antennes van de daken en stelen fruit van marktkramers. (Link)

 • Chinees maakt iPad voor zijn vriendinnetje

  Tumblr_lv55t44svz1qgjuaxo1_500_large

  De Chinese student Wei Xinlong maakte zijn eigen iPad. De design-student uit Changchun begon met de tweedehands laptop van z'n vriendin. Daar gebruikte hij de display, moederboord en videokaart van. Daarna keek hij op internet hoe een tablet-pc in elkaar zit. Online kocht hij een touchscreen en batterij en tien dagen later kon hij zijn vriendin een tablet geven. Het kostte bij elkaar 95 euro. "Dit is het beste cadeau dat ik ooit gekregen heb, ik doe hem nooit meer weg", zei ze. (Link & foto)

 • Mexico verbreekt record met Zombie Walk

  Duizenden zombies hebben afgelopen zaterdag in Mexico Stad meegelopen in de jaarlijkse Zombie Walk. De organisatoren hopen dat ze samen met 9860 mensen, in gescheurde en bebloede kleren en monsterlijke make-up, een record hebben verbroken. Het officiële Guinness-record staat op naam van de Zombie Walk in New Jersey op 30 oktober 2010, daar liepen 4093 zombies mee. Een groep in Brisbane, Australië, wil ook het record. Daar liepen vorige maand 8000 mensen mee.  (Link)

 • Het lied van de dag: Bangles - Manic Monday


  Een nieuwe (werk)week kondigt zich aan, en met welk liedje kan je dan beter starten dan met Manic Monday? The Bangles is een Amerikaanse pop en rockband. Oorspronkelijk opereerde ze onder de naam The Colors, later dat jaar wordt dit The Bangs, om uiteindelijk in 1982 The Bangles te worden. In 1984 verscheen het eerste album All Over The Place, met een eerste bescheiden hitje Going Down To Liverpool. Het tweede album Different Light is echter de doorbraak. De single Manic Monday, die gecomponeerd werd door Prince onder de schuilnaam Christopher, was een wereldhit. Met de single Walk Like an Egyptian deden ze dat succes nog een keer over, ook dat nummer stond wereldwijd op nummer 1."Everything", het album uit 1988 met onder andere de hitsingle "Eternal Flame", doen de geruchten toenemen over een nakende splitsing van de groep. In 1989 is het zover, Susanna Hoffs besluit een solocarrière te beginnen, wat resulteert in de solo hit "My Side Of The Bed".