• Minder dates door onpopulaire naam

  400069_10150593177096072_615141071_11273313_1497774043_n_large

  Mensen met onpopulaire voornamen hebben veel minder kans op een date. Kevin of Chantal zijn de de minst populaire voornamen, waardoor ze minder snel een date krijgen dan iemand met een populaire voornaam. De onderzoekers deden onderzoek op de datingsite eDarling om te kijken hoe vaak mensen met een bepaalde naam werden uitgekozen voor een date. Ze onderzochten hoe mensen met impopulaire namen werden behandeld. De website zond emails naar klanten met enkel een naam van iemand anders als suggestie voor een eventuele date. Chantal en Kevin werden daarbij het vaakst afgewimpeld. Onderzoeker Jochen E. Gebauer roept ouders dan ook op om de voornaam van hun kind met zorg uit te zoeken. (Link)

 • Schmallenberg wil af van virusnaam

  Tumblr_lss3kenhbe1qmn56do1_500_large

  Het Schmallenbergvirus dat heerst onder schapen, geiten en runderen, is vernoemd naar het Duitse stadje waar het virus voor het eerst werd aangetroffen. Het wintersportoord diende een verzoek ingediend bij het Duitse Friedrich Löffler Institut (FLI) om de naam aan te passen want de ergernis is groot zegt een woordvoerder van de stad. Volgens het instituut is het echter gangbaar dat een virus wordt vernoemd naar de plek waar het voor het eerst is aangetroffen. (Link)

 • Ultrasone geluiden maken mannen onvruchtbaar

  Tumblr_lxv8mg7pl81r4ri63o1_1280_large

  Ultrasone geluiden kunnen in de toekomst een goedkope, betrouwbare en omkeerbare anticonceptiemethode worden, zo ontdekten Amerikaanse onderzoekers. Tot nu toe zijn er slechts experimenten gedaan op mannelijke ratten. De wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de methode kan toegepast worden op mensen. Arts James Tsuruta ontdekte dat de testikels minder productief worden door er 3MHz-ultrasone geluiden vlakbij te houden. Het meeste effect treedt op bij twee sessies van 15 minuten, 2 dagen na elkaar. Daarna kwam geheel geen sperma meer tevoorschijn. (Link)

 • In de geest gevallen persoon verwondt kerkganger

  Tumblr_ly8715pt0z1qcmy8fo1_500_large

  Een vrouw uit Illinois raakte gewond in de kerk toen er tijdens de kerkdienst iemand niet meer op haar benen kon blijven staan en bezwijmd neerviel. De bezoeker was zo overweldigd door de aanwezigheid van de heilige geest waardoor ze achterover viel tegen het slachtoffer aan. Die viel op de grond en raakte gewond aan billen, rug, hoofd en nek. De vrouw eist nu een schadevergoeding van de kerk. In een soortgelijke zaak werd een kerk eerder vrijgesproken. In bepaalde Amerikaanse kerkgemeenten komt 'in de geest vallen' vaker voor. (Link)

 • Nederlander is meest bezorgd om orgasme bedpartner

  Tumblr_lx969o7ya91qfr199o1_500_large

  Datingsite C-Date deed een onderzoek naar seksuele trends en behoeften onder  5.760 respondenten in tien Europese landen en Brazilië. De Nederlander is verreweg de meest bezorgde partner als het om seks - en dan met name een orgasme - gaat. Hierbij hechten mannen veel meer belang aan het bevredigen van hun partner dan dat vrouwen dit doen. Maar liefst 76 procent van de mannen heeft liever dat zijn partner een orgasme ervaart dan hijzelf. Bij vrouwen is dit 55 procent. 7 op 10 Belgen zouden meer begaan zijn met het orgasme van hun bedpartner, daardoor komen ze op de tweede plaats, gevolgd door de noren. Volgens de onderzoekers vinden mannen het belangrijker dan vrouwen om de partner te bevredigen omdat mannen eenvoudiger een orgasme bereiken, zegt Aude Creveau, Senior PR Manager C-Date. (Link)

 • Oudste artiest ter wereld op nummer één

  Met zijn eerste nummer 1-hit is de 85-jarige Tony Bennett de oudste artiest die ooit deze positie haalde in de Billboard's Hot 200 chart. Zijn laatste cd staat vol duetten, en de nummers met Amy Winehouse en Lady Gaga hebben het extreem goed gedaan. Verder werkten Queen Latifah, Aretha Franklin, Willie Nelson, Sheryl Crow, Andrea Bocelli en Michael Buble mee aan het album. Op deze leeftijd zal het succes hem niet meer naar het hoofd stijgen, zegt hij. (Link)

 • David Beckham veilt zijn Rolls-Royce

  2003-rolls-royce-phantom-front-side-590x443_large

  David Beckham verkoopt zijn zwarte Rolls-Royce op eBay met een startprijs van 300.000 euro. Beckham kocht de Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe in 2008 voor 418.000 euro en gaf nog een klein fortuin uit om het voertuig te personaliseren. Zo wilde hij geblindeerde ruiten, een zwarte Spirit of Ecstasy en zwarte velgen. De unieke auto was de parel aan de kroon van Beckhams collectie zwarte wagens, die onder meer een Range Rover, een Porsche 911 en een Jeep Wrangler omvat. De Rolls-Royce heeft amper 10.000 kilometer op de teller. (Link & foto)

 • Het lied van de dag: The Feeling - Love It When You Call

  The Feeling is een vijfkoppige Britse popband, die debuteerde in 2006. De band begon als coverband in de Franse Alpen. Zo speelden ze covers van The Rolling Stones, The Beatles, The Kinks, Stevie Wonder en Muse. Maar na korte tijd besloten ze om terug te keren naar Londen en om nooit meer een cover te maken. Kort daarna kwamen ze met hun debuutalbum "Twelve Stops And Home" dat begin juni 2006 werd uitgebracht.

 • Blijvende blessures door dragen hoge hakken

  Tumblr_lus8ebxo5p1qe8lnho1_500_large

  De Finse wetenschapper Neil Cronin heeft een wetenschappelijke verklaring gevonden waarom het lopen op hoge hakken zo pijnlijk kan zijn: het verandert de manier van hoe vrouwen lopen. Ook als de hakken allang uit zijn. Voor zijn onderzoek bestudeerde hij wat het op hakken lopen met de beenspieren en pezen van vrouwen doet. Daaruit bleek dat hakkendraagster altijd anders lopen dan mensen die platte schoenen dragen. Zelfs barrevoets nemen hakkendraagsters kleinere en krachtigere stappen. Ook blijven de tenen gespitst. Door het dragen van hakken worden de kuitspieren korter en is de kans op blessures groter. advies van Cronin is dan ook om het hakken dragen zo veel mogelijk te beperken en als je ze dan toch wilt dragen zo vaak mogelijk even uit te doen. (Link)

 • 3-jarige leeft met tweelingsfoetus in maag

  Tumblr_lygy7kswoz1qg312fo1_500_large

  Artsen in Peru hebben een 'parasitaire tweeling' in de maag van een 3-jarige jongen gevonden. Ze willen het weefsel vandaag operatief verwijderen. De aandoening komt volgens arts Castor Astocondor bij het Las Mercedes ziekenhuis in Chiclayo één keer per half miljoen geboortes voor. De deels gevormde foetus weegt zevenhonderd gram en is ongeveer 25 centimeter lang. De hersenen, het hart, de longen en de darmen hadden zich nog niet ontwikkeld voordat de foetus in de baarmoeder werd geabsorbeerd door de andere foetus. De foetus heeft wel wat haar op de schedel, ogen en wat botten. (Link)

 • Israëlische baby bijt slang dood

  Tumblr_lxxvcdjczf1qg9c90o1_500_large

  De Israëlische baby Imad Gadir uit de stad Schfaram zou volgens zijn familie een slang hebben doodgebeten.  Volgens de Shaheen Shaheen was het jongetje 's ochtends naar zijn kamer gekropen. Daar had hij de slang gezien van circa 35 centimeter lang en beet zijn kop eraf. Slangenexpert Eli Cohen zei dat de jongen geluk heeft gehad. De slang was een niet-giftige soort, maar de beet kan wel erg pijnlijk zijn. Was de slang groter geweest, dan had hij het jongetje kunnen wurgen. De 1-jarige doorstond het voorval in elk geval ongedeerd, bleek na controle in een ziekenhuis in Haifa. (Link)

   

 • Kroatische songfestivalkandidate wil geen seks tot na finale

  Tumblr_lxrfl0uul21qh3xg2o1_500_large

  De 39-jarige Kroatische zangeres Nina Badric heeft zichzelf vier seksloze maanden heeft opgelegd tot na de finale in Azerbeidzjan op 26 mei. "Ik wil me op de best mogelijke manier voorbereiden. Net als sommige topatleten, zal ik geen seks hebben tot na de wedstrijd ", laat de zangeres weten. (Link & foto)

 • Amerikaanse school verbiedt Uggs

  Leerlingen van de Pottsdam Middle School in Pennsylvania mogen niet langer met Ugg-laarzen naar school komen. Ze bleken massaal hun gsm via de wollige laarzen mee te nemen in de school. De schoolleiding kwam daar al snel achter toen bleek dat een aantal leerlingen tijdens schooltijd berichten op diverse sociale media publiceerden. Toen kort daarop een laarscontrole werd uitgevoerd bij ingang van de school, vielen de leerlingen door de mand. De ouders vinden het een belachelijke regel en hebben al voorgesteld dat de school dan maar de telefoons voor aanvang van de lessen in bewaring neemt, in plaats van discriminerende en overbodige regels in te stellen. (Link)

 • Oekraïense vrouwen protesteren topless

  Drie topless vrouwen van de Oekraïense actiegroep Femen hebben wereldleiders zaterdag in het Zwitserse Davos opgeroepen de noden van de armen in de wereld niet uit het oog te verliezen. De drie hielden hun protestactie bij de ingang van het congrescentrum waar het Wereld Economisch Forum wordt gehouden. In de vrieskou klommen de vrouwen in het hek bij de ingang. Ze wisten hun bovenlijf te ontblootten voor zij door de politie werden ingerekend. De vrouwen zijn meegenomen naar het politiebureau en worden later vrijgelaten, zei een politiewoordvoerder. (Link)

 • Het lied van de dag: Madonna - Open Your Heart

  Madonna Louise Veronica Ciccone is de best verkopende vrouwelijke artiest aller tijden. In 1982 krijgt ze haar eerste platencontract. Madonna is van vele markten thuis: ze is niet alleen zangere maar ook actrice en schrijftster (van kinderboeken). Bovendien heeft ze ook nog een kledinglijn ontworpen. Madonna's bijnaam is "The Queen Of Pop". Ze verkocht in totaal ruim 250 miljoen albums. blijkbaar is ze ook niet van de domste: haar IQ wordt geschat op 140.

 • Het lied van de dag: Gym Class Heroes - Cupid's Chokehold


  Het is vandaag Dag van de Directeur in het onderwijs. Gym Class Heroes is een Amerikaanse hiphop band uit Geneva, New York. De band werd in 2007 wereldwijd bekend door het succes van de single "Cupid's Chokehold". De band werd in 1997 opgericht toen zanger Travis McCoy en drummer Matt McGinley vrienden werden en op zoek gingen naar andere bandleden. Ze leerden elkaar kennen in de turnles, vandaar de naam. Het grote succes kwam dus pas 10 jaar later dankzij een album vol met eigenzinnige covers van oudere hits.

 • Het lied van de dag: Dusty Springfield - In Private

  Het is vandaag de Dag van de Privacy, die is bedoeld om burgers van de gevaren van misbruik van gegevens te doordringen. Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brian werd in 1964 bekend als Dusty Springfield. Zij was een van de meest populaire Britse zangeressen uit de jaren '60. In 1966 bereikte zij de eerste plaats in de Engelse hitparade. Na 1970 was het gedaan met haar populariteit. In '87 maakte zij onder de hoede van de Pet Shop Boys een kortstondige come-back. Dusty overleed op 59-jarige leeftijd.

 • Mannen vergeten sneller recente gebeurtenissen

  Tumblr_ly3mw4tacn1qghhexo1_500_large

  Gedurende 3 jaar werden 1450 gezonde mensen van 70 tot 89 jaar gevolgd. Aan het eind van het onderzoek hadden 296 deelnemers MCI, Mild Cognitive Impairment – de voorbode van alzheimer, ontwikkeld. Mannen, maar ook laagopgeleiden en singles, bleken vaker MCI te krijgen. Risicofactoren voor MCI zijn een hoge bloeddruk, diabetes en overgewicht: factoren die bij mannen eerder ontstaan dan bij vrouwen.  "Mogelijk ontwikkelen vrouwen later MCI dan mannen en is het bij hen ernstiger, waardoor ze sneller dement worden en de diagnose MCI niet gesteld wordt", zegt onderzoeker Rosebud Roberts. (Link)

 • Nederlanders maken Valentijnskomkommer

  Displaypicture_large

  De twee Nederlandse telers Gert en Willy van Bussel hebben komkommers in hartvorm gekweekt voor Valentijnsdag. Ze gaan de speciale komkommers verkopen aan sterrenrestaurants. De telers kwamen op het idee doordat ze in Japan vierkante meloenen kweken en ander fruit met rare vormen. De liefdeskomkommers gaan in hun laatste groeifase in een soort hartvormig omhulsel waardoor ze hun bijzondere gedaante aannemen.  (Link)

 • Geen gezegende maaltijden meer op vliegtuig

  Tumblr_lh2uecpnvn1qc0031o1_500_large

  Alaska Airways stopt na dertig jaar met het uitdelen van gebedkaartjes tijdens de maaltijden omdat ongelovige passagiers begonnen te klagen. De passagiers kregen op het vliegtuig bij de maaltijd een kaartje met een spreuk of uit het Bijbelboek Psalmen, op een achtergrond van fraai natuurschoon kregen. Het werd in de jaren '80 door het bedrijf geïntroduceerd als een marketingtool. Het aantal klachten van ongelovige reigers nam toe, terwijl er geen positieve feedback meer kwam over het gebaar.  (Link)