• Betere seks bij 20% van het aantal Britten die apart slapen

  Tumblr_ly5srgd4kg1r83vg9o1_500_large

  Een op de tien Britse samenwonende koppels slapen in aparte bedden. Een vijfde van de personen die apart slapen zegt dat dit hun seksleven goed doet. Bij 74 procent weten hun vrienden niet dat ze elke avond in een apart bed slapen, 35 procent zegt dat ze zich hiervoor schamen. 77 procent van de ondervraagden vindt het vreemd dat sommige koppels niet elke nacht samen slapen. "Het is verrassend om te zien dat zo'n groot aantal mensen het vreemd vindt dat koppels om in aparte bedden slapen, terwijl ze dit wel zelf doen als ze ruzie maken. Het is belangrijk om anderen niet te veroordelen, niemand kan oordelen over hoe de relatie van iemand anders werkt, zolang beide partners gelukkig zijn, maakt het niet waar ze slapen", zegt onderzoeker Mark Pearson van MyVoucherCodes.co.uk. (Link)

 • Reuzenpinguïns werden 1,3 meter groot

  Pingu_slide_watch_large

  Ongeveer 27 miljoen jaar geleden leefden in Nieuw-Zeeland vijf soorten pinguïns waarvan sommigen 1,3 meter werden. Sinds de jaren 70 hebben wetenschappers al heel wat fossielen van de reuzenpinguïn gevonden. Nieuw-Zeeland lag destijds grotendeels onder water. Alleen de bergtoppen van het land staken boven de zeespiegel uit. Dat was de ideale leefomgeving voor pinguïns. De oude pinguïngiganten kregen de naam 'Kairuku grebneffi'. De pinguïns waren slanker dan hun huidige soortgenoten, maar hun poten waren even kort en stomp. Hoewel pinguïns nu meer leven bij de dieren van hun eigen soort, leefden de verschillende soorten vroeger wel gewoon door elkaar. (Link)

 • Facebooker wordt woordvoerder van emmer glijmiddel

  Tumblr_lhgpo55o191qcmiu9o1_500_large

  Nick Bergus trof op de verkoopsite Amazon een hilarisch aanbod aan 208 liter glijmiddel voor persoonlijk gebruik. Zonder na te denken plaatste hij het op zijn Facebook, om te pronken met zijn vondst en om zijn vrienden een lach te ontlokken. Maar dankzij de Sponsored Stories van Facebook, gebruikte Amazon de post. Zonder dat de Facebookleden hierop geattendeerd worden door Facebook, staat hun naam bij advertenties, zoals dit gebeurde bij het glijmiddel. Dagenlang zagen vrienden van Bergus hoe hij als woordvoerder van het product met foto en al op hun Facebookpagina's prijkte. Bergus wist ondertussen van niets. Volgens Facebook brengen de Sponsored Stories veel op, omdat een gevoel van mond-tot-mondreclame wordt gecreëerd. In het verleden werden door Beacon van Facebook privéaankopen van gebruikers op het net geplaatst. Facebook verpeste hiermee niet alleen cadeauverrassingen, er kwamen ook gênante of stiekeme aankopen aan het licht. (Link)

 • Zweeds meisje heet na 14 jaar Tequila

  Tumblr_lynxoaiqnp1royikxo1_500_large

  De Zweedse Belastingdienst, die ook het bevolkingsregister bijhoudt, accepteerde Tequila als voornaam nu voor het eerst. Tequila refereerde te veel aan het bekende Mexicaanse drankje, vond de dienst. Quila werd haar officiële naam, maar toch noemde ze zichzelf Tequila. De Zweedse Belastingdienst mag namen weigeren als ze aanstootgevend zijn of tot problemen kunnen leiden voor de drager. Het 14-jarige meisje wilde dit jaar gedoopt worden en deed een laatste poging. Ze was erg verrast toen ze een positief antwoord kreeg van de Belastingdienst. (Link)

 • Hitlercartoons zijn nieuwe rage onder Thaise jeugd

  Tumblr_lywclzcewb1qkcqcko1_1280_large

  De jeugd in de Thaise hoofdstad Bangkok is gek van Adolf Hitler. Zo hebben de jongeren geen enkel probleem met het brengen van de naar de voormalig nazi-leider vernoemde groet. Ze dragen ook graag T-shirts met daarop Hitler als Teletubbie of Ronald McDonald. De topjes kosten zo'n vijf tot tien euro en ze zijn een verkoopsucces. Ook toeristen zouden gek worden wanneer ze de T-shirtjes zien. In 2007 werd het thema Nazi’s zelfs gekozen voor het jaarlijkse schoolfeest waardoor er internationale verontwaardiging kwam.  (Link & foto’s)

 • Met vibrator gratis naar de film

  Vrouwen uit het Nederlandse Doetinchem kunnen gratis naar de film als ze een vibrator meenemen. Filmhuis De Gruitpoort wil met deze actie reclame maken voor de film Hysteria over de uitvinding van de vibrator in Victoriaans Engeland. Inmiddels hebben al tientallen vrouwen hun speeltje meegenomen. (Link)

 • Gepeste scholier wil 10,5 miljoen dollar schadevergoeding

  4_large

  In de Verenigde Staten heeft een Joodse familie een school in West Hempstead voor 10,5 miljoen dollar aangeklaagd. De onderwijsinstelling zou er onvoldoende aan hebben gedaan om het pesten van een orthodoxe joodse jongen tegen te gaan. Klasgenoten van Gedalja Hoffman noemde hem een “fucking jood”, omdat de jongen een keppeltje droeg. Zijn moeder Lori Hoffman zegt dat haar zoon straf kreeg, ondanks dat hij gepest werd en slachtoffer van de aanvallen was. (Link)

 • Paniek omdat moeder van piloot meevliegt

  Tumblr_lxet8ozjrx1qh6ozxo1_500_large

  Op een vlucht van Southwest Airlines verliep alles goed tot de vrolijke piloot iets riep over een bom aan boord. Paniek onder de passagiers, tot de crew kon uitleggen wat er aan de hand was. Een collega in de verkeerstoren had aan de piloot verteld dat zijn moeder aan boord was en dat ze jarig was. De piloot wilde haar verrassen met een groet en begon met de woorden "Mom on board". Veel passagiers hadden "bomb on board" begrepen. Twee reizigers waren zo verbolgen dat ze na de landing een klacht indienden.  (Link)

 • Het lied van de dag: Phil Collins - One More Night

  Eens in de vier jaar is er een negenentwintigste dag in februari, kortom een schrikkeldag, een extra dagje. In 1970 ging Phil Collins in op een advertentie in een Engels muziekblad. Een rockband met de naam Genesis was op zoek naar een nieuwe drummer. Phil Collins baarde opzien en werd het nieuwe bandlid. In 1975 werd hij ook zanger nadat Peter Gabriels de groep verliet. Genesis werd erg succesvol. In 1981 produceerde Phil Collins het ook solo. Met zijn debuutalbum "Face Value" bleef hij tot 5 jaar na de release in de albumparades staan.

 • Duitse stad krijgt voor 190.000 anonieme giften

  raar_geld50eurobriefjes.jpg

  Al sinds november duiken er in  het Duitse Braunschweig uitzonderlijke giften op voor sociale organisaties. Telkens gaat het om een enveloppe met daarin een stapeltje bankbiljetten, vergezeld van een krantenartikel dat duidelijk maakt voor wie de donatie bedoeld is. Meestal gaat het om zo'n 10.000 euro. Eerder vond een pastoor al een enveloppe verstopt achter de zangboeken. Een organisatie die soep schenkt aan armen en de stadsdienst die strijdt tegen kinderarmoede vonden ook enkele goed gevulde enveloppen. In totaal werd er al 190.000 euro aan anonieme giften ontvangen. (Link)

 • Britse draagmoeder verwacht negende en tiende kind

  6848014237_499135d9d1_b_large

  De 47-jarige Britse Jill Hawkins zal binnenkort bevallen van haar negende en tiende surrogaatbaby. "Ik was in extase toen ik hoorde dat ik zwanger was van een tweeling", zegt de vrouw die verslaafd is aan zwanger zijn. Ondanks complicaties bij haar vorige zwangerschap is Hawkins niet van plan om na de tweeling te stoppen met zwanger worden. Zelf verwacht ze nog twee zwangerschappen voordat ze 50 wordt. Hawkins is vrijgezel en ze heeft zelf geen kinderen. (Link)

 • Vrouw al 6 jaar misselijk na langeafstandsvlucht

  Tumblr_lmhp2nmzdo1qglep7o1_500_large

  De 47-jarige Gill Archer maakte in 2006 haar eerste langeafstandsvlucht. Onderweg kreeg het vliegtuig te maken met veel turbulentie waardoor de vrouw misselijk werd. Ze dacht dat die misselijkheid na de landing zou overgaan, maar weken later had ze nog elke dacht verschijnselen van luchtziekte. Ze zegt dat het geregeld voelt alsof ze naar één kant wordt getrokken. Britse artsen konden de vrouw niet helpen dankzij Yoon-Hee Cha van de UCLA in Californië wist ze dat ze aan Mal de Debarquement Syndrome lijdt. Volgens Cha is er echter geen medicijn tegen de ziekte en moeten patiënten zich behelpen met ontspanningsoefeningen en antidepressiva. (Link)

 • Inbreker belt uit schrik zelf naar politie

  1211822-10-1321811780243_large

  Een 27-jarige inbreker uit Utrecht werd door de bewoners in het nauw gedreven zodat hij zelf bang werd en naar de politie belde om hulp te vragen. De bewoners hoorden inbrekersgeluiden en gingen op zoek. Toen de ze inbreker zagen achtervolgden zij hem. De man belde de politie omdat ,,hij voor zijn gezondheid vreesde''.  Agenten hebben de inbreker ontzet en gearresteerd. (Link)

 • Botox kan depressies verminderen

  Dscn1819_large

  Onderzoekers in Hannover en Basel zeggen dat botox ook goed kan zijn tegen depressies. Het onderzoek verliep onder 30 mensen, waaronder enkele al lang depressief waren en waarbij de antidepressiva niet goed aansloeg. De helft kreeg botox toegediend, de andere helft kreeg een nepinjectie. Na twee weken bleken de patiënten met botox minder depressief. De ernstigste symptomen bleken bij de meesten na 6 weken minstens te zijn gehalveerd. Bij de andere groep waren amper verbeteringen te zien. Het onderzoeksteam moet nog uitzoeken hoe botox kan bijdragen aan een vermindering van depressies. (Link)

 • Nederlandse vrouw is trouw

  Tumblr_lyu9aipmzp1r7962co1_500_large

  Vrouwen gaan minder vaak vreemd dan mannen. Meer dan de helft van de mannen geeft toe wel eens vreemd te gaan, tegenover 39 procent van de vrouwen, zo blijkt uit onderzoek van DirectResearch onder 522 Nederlanders. Een kwart van de mannen geeft toe vreemd te gaan voor de seks. Twaalf procent van de mannelijke deelnemers geeft aan jaloers te zijn op koppels met een spetterend seksleven, terwijl slechts vier procent van de vrouwen hier jaloers op is. Bijna één op de vijf vrouwen is jaloers op stellen die volgens hen goed met elkaar kunnen praten. Slechts één op de tien mannen ervaart dit gevoel. De relatie wordt in 88 procent van de gevallen niet verbroken, hoewel de partner in 37 procent van de gevallen niet op de hoogte is van het overspel. Hoewel de helft van de Nederlanders toegeeft dat ze vreemdgaan, is bijna 95 procent van de Nederlanders er zeker van dat zijn of haar huidige partner niet vreemdgaat. (Link)

 • Planten moeten bescherming bieden tegen inbraak

  X_b35ab96e_large

  Volgens een folder die de Britse politie verspreidde behoedt een bessenstruik het best tegen een inbraak. De spar is een goede nummer twee. Omdat aan de planten stekeltjes zitten, beveiligen ze je goed tegen inbrekers. Hoewel het laten groeien van de planten wel even duurt, is het volgens de folder "de beste beveiliging die de natuur ons heeft gegeven". De juiste planten in de tuin zorgen voor een kleinere kans op inbraken. (Link naar de volledige lijst van 30 planten)

 • Vijf eeuwlingen vieren voor 25e keer verjaardag

  Love,people,cute,my,b,w,favs,relation,joy-913a23114c032a80405a268c6b3c8578_h_large

  In Nederland zijn er nog vijf mensen in leven die op 29 februari 1912 werden geboren. Zij vieren komende woensdag hun 25e verjaardag, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Totaal zijn in Nederland 10.613 mensen op schrikkeldag jarig. Voor 481 van hen wordt het hun eerste verjaardag, zij werden op de vorige schrikkeldag in 2008 geboren. Er worden ongeveer 560 kinderen in Nederland geboren op een schrikkeldag, terwijl 540 op een normale dag. (Link)

 • Het lied van de dag: Dada Life - Happy Hands & Happy Feet

  De internationale RSI-dag is uitgeroepen door twaalf landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten en China en is bedoeld om werkgevers en werknemers bewust te maken van de problemen die de beroepsziekte veroorzaakt. RSI is een aandoening aan de nek, schouders, armen, polsen, handen en vingers als gevolg van overbelasting door herhalende bewegingen. De geslaagde formule van het Zweedse electro/house duo Dada Life doet al zijn werk sinds de zomer van 2006 toen Dada Life Big Time uitbracht op het label ‘Breakfast and DJ’s’ van Mylo. De single Fun Fun Fun werd een grote hit in verschillende landen, waaronder België.

 • Aantal meren in Chinese provincie daalt met 60%

  Tumblr_lvzgw7ib011qkapcco1_500_large

  De Chinese provincie Hube had rond 1950 nog ruim 1330 meren met elk een oppervlakte van meer dan 6,7 hectare. Het aantal grote wateren is in de afgelopen vijftig jaar met bijna 60 procent afgenomen. Door de bouw van steden en industrie en door het ontginnen van land is dat aantal echter flink gedaald. Gouverneur Wang Guosheng is dan ook aan de slag gegaan met beschermingsmaatregelen. Hij hoopt een wet op te stellen die de meren moet beschermen. In de tussentijd heeft hij de lokale overheden gevraagd erop toe te zien dat de meren niet verder krimpen en vervuilen. (Link)

 • Amerikaans stadje wil rookverbod in eigen achtertuin

  Tumblr_l2kxhgkosy1qan1eeo1_500_large

  Het Californische stadje Rocklin wil het roken in eigen achtertuin mogelijk verbieden. De grond voor deze regelgeving is de klacht van een gezin dat zich ergert aan een buurman die altijd buiten rookt, waardoor de walmen hun achtertuin binnen drijven. Ze claimen dat de gezondheid van hun kinderen hierdoor in gevaar komt. Het zou echter wel eens in strijd kunnen zijn met de grondwettelijke eigendomsrechten om een dergelijk verbod af te dwingen. Anderen zeggen dat het zelfs weer nieuwe gezondheidsproblemen zou kunnen veroorzaken. Want als mensen niet meer in hun eigen tuin mogen roken, steken ze er binnen eentje op, wat voor mensen met kinderen weer schadelijk zou kunnen zijn. In praktisch heel Amerika is roken in publieke gebouwen verboden, en in Californië mag je ook geen sigaret opsteken in publieke parken of in speeltuinen. (Link)