• Het lied van de dag: Nelly Furtado - Turn Off The Light

  Het is vandaag Earth Hour. Dit jaar staat Earth Hour in het teken van groene energie. Schakel dus niet enkel de lichten uit op 31 maart, maar schakel eveneens over op groene stroom. Schrijf je in voor Earth Hour om te ontdekken welke speciale aanbiedingen er zijn voor Earth Hour. Nelly Furtado werd in Canada geboren als een van de drie kinderen van Portugese ouders. Op haar negende leerde ze trombone en ukelele spelen en twee jaar later keyboard. Op haar dertiende componeerde ze haar eerste eigen liedjes. Daarop vormde ze een triphopgroep genaamd Nelstar, waarmee ze acht keer speelde op de "Lilith Fair", een tournee voor vrouwelijke artiesten eind jaren negentig.

 • Aardappels werken bloeddrukverlagend

  Tumblr_m1bfyslpvn1r420d7o1_500_large

  Tijdens een nieuw onderzoek aten 18 mensen met hoge bloeddruk en met overgewicht gedurende vier weken tweemaal per dag zes tot acht kleine aardappelen (van het type Purple Majesty, met paarse schil). Na vier weken was hun bloeddruk met gemiddeld 3 tot 4 procent verlaagd, terwijl hun gewicht en hun cholesterol ongewijzigd bleef. 14 van de 18 deelnemers namen ook bloeddrukverlagers, en bij hen werd eenzelfde daling vastgesteld. Het is niet bekend of ook andere aardappelen (met witte of rode schil) hetzelfde effect hebben. Evenmin is geweten wat er in de aardappelen zit om het effect te verklaren. (Link)

 • Elektrische rolstoel mag geen Beatle heten

  Een Nederlandse fabrikant van elektrische rolstoelen zou te veel profiteren van de bekendheid van de voormalige Britse popgroep The Beatles. De rechters van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg gaven het bedrijf You-Q in Helmond ongelijk. De onderneming had geklaagd over het besluit van het Europese merkenbureau BHIM om de registratie van de naam Beatle af te wijzen. BHIM en nu ook de rechters wijzen op de 'voortdurende aantrekkingskracht' van de merken Beatles en The Beatles. Verder is een deel van het publiek dat de popgroep kent, ook de potentiële klantenkring voor de rolstoelen. (Link)

 • Dalai lama krijgt Templetonprijs en 1,3 miljoen euro

  563914_10150641485087616_339188887615_9512296_213541775_n_large

  De dalai lama wint dit jaar de Templetonprijs, zo verklapte de jury gisteren. De prijs wordt uitgereikt op 14 mei in Londen. Volgens de jury is hij "een onvergelijkbare stem voor universele ethiek, geweldloosheid en harmonie tussen de religies". De prijs is volgens kenners een van de belangrijkste religieuze onderscheidingen in de wereld. Naast de Templetonprijs, is er ook een geldprijs van zo’n 1,1 miljoen pond. Moeder Theresa was in 1973 de eerste winnaar van de Templetonprijs. (Link)

 • Tweelingzussen worden tweelingbroers

  431294_280378175369324_262406553833153_699597_2115906926_n_large

  Twee 25-jarige Chinese tweelingzussen uit de provincie Yunnan hebben hun droom in vervulling zien gaan. De twee ondergingen samen een geslachtsoperatie om in de toekomst als broers verder te leven. De zussen ondergingen al twee van de drie operaties. Volgens hun arts zijn die succesvol verlopen. "Ze gaan nu hard werken om te kunnen sparen voor hun laatste operatie", zo klinkt het. De twee hebben altijd al mannen willen zijn, maar voor de Chinese wet blijft hun geslacht wel ongewijzigd. (Link)

 • Koppels hebben het liefst seks in het donker

  224612_219214711438535_100000500233490_872685_6741768_n_large

  Het ondergoedmerk van de Zweedse ex-tennisser Björn Borg voerde een seksonderzoek uit in verschillende Europese landen, met minstens 175 interviews per land. 3 op de 5 ondervraagde Britten vertelde dat het licht bij hen altijd uitgaat tijdens de seks. Voor bijna een vijfde heeft dat inderdaad te maken met schaamte over zijn of haar eigen lichaam. 18 procent denkt namelijk dat hij of zij naakt niet aantrekkelijk is voor hun partner. Zo'n 47 procent stelde namelijk dat ze het liefst 'sexy dingen' in het donker doen. 26 procent van de Britse mannen stelt dan ook voor om het licht uit te doen voor ze beginnen met vrijen. In totaal bleek 65 procent van de Britten het licht al uit te doen als ze naar bed gaan of 'als hun partner klaar is voor actie'. (64 procent) en Zweden (63 procent) hebben ook graag seks in het donker, 56 procent van de Spanjaarden ziet dan weer graag waarmee ze bezig zijn. (Link)

 • Dominee heeft per ongeluk aardappel in de poep

  Sad-potato_large

  Een Britse dominee uit Sheffield was in zijn blootje gordijnen aan het ophangen, gleed uit en kwam op de keukentafel terecht. Toevallig lag er daar net een puntige aardappel die per ongeluk, tussen z'n billen schoof. De man moest naar het ziekenhuis, waar hij het personeel verzekerde dat het niets met seks te maken had gehad."Het is niet aan mij om zijn verhaal in twijfel te trekken", zei een verpleger. De aardappel moest operatief verwijderd worden. (Link)

 • Brussel wil record paaseieren rapen verbreken

  439770751_c06a06e48c_large

  Op paaszondag wordt in Brussel geprobeerd om het wereldrecord paaseieren rapen te verbreken. In tien parken kunnen jong en oud speuren naar in totaal 505.000 chocolade eitjes. Het record staat nu nog op 501.000 eitjes. De zoektocht naar paaseieren vindt plaats in samenwerking met Max Havelaar Belgium, die eieren levert van witte, pure en melkchocolade, al dan niet met pralinévulling. (Link)

 • Het lied van de dag: Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

  “Call Me Maybe” is de eerste single van het tweede album Curiosity van de Canadese zangeres Carly Rae Jepsen, die voor het album een platendeal tekende bij het label van de manager van Justin Bieber. Jepsen schreef het nummer zelf in samenwerking met Tavish Crowe en Josh Ramsay. In 2007 deed ze mee aan Canadian Idol. Ze werd daar slechts derde.

 • Kalmere patiënten dankzij muziek tijdens operatie

  Send_me_waves__by_ankooru-d4uaxqv_large

  Het John Radcliffe Hospital in Oxford volgde tijdens een onderzoek de genezing van 96 patiënten die een kleine ingreep ondergingen. De ene helft werd in stilte geopereerd, de andere helft kreeg muziek te horen van een radio of van cd’s die het opererend personeel had uitgekozen. Na afloop van de operatie werd de patiënten gevraagd hoe angstig ze zich hadden gevoeld tijdens de ingreep. De groep die muziek had gehoord, voelde zich ongeveer een derde minder angstig. Ook hadden zij een meer ontspannen ademhaling: ze ademden zo’n 11 keer per minuut. De groep die geen muziek luisterde tijdens de operatie, ademde gemiddeld 13 keer per minuut. Stress kan juist een negatief effect hebben op de resultaten van een operatie en het genezingsproces. De onderzoekers denken dat de muziek ook het personeel vrolijker en rustiger maakt. (Link)

 • Tanden insmeren met tandpasta voorkomt gaatjes

  391721_239361869461704_100001636788560_673244_140913389_n_large

  Na de lunch tandpasta op de tanden smeren verkleint de kans op gaatjes, zo blijkt uit onderzoek met tandpasta die een hoog fluoridegehalte bevatte. Fluoride is een mineraal dat tandbederf voorkomt. Het versterkt het tandglazuur. Ze vroegen 16 proefpersonen hun tanden ermee te poetsen en ook de “smeren met je vingers-techniek” te proberen. "Deze massage-methode blijkt minstens zo effectief te zijn in het verhogen van de  hoeveelheid fluoride in de mond als een derde keer je tanden poetsen. De voorkant van je tanden inwrijven met tandpasta kan een makkelijke manier zijn om je tanden een derde dosis fluoride te geven, bijvoorbeeld na de lunch. Het vervangt niet de poetsbeurt in de ochtend en avond, het is iets extra’s", zegt Anna Nordstrom. Bovendien adviseert ze om na het poetsen niet alle tandpasta met water weg te spoelen. (Link)

 • Duitse opticien verkoopt zonnebrillen voor honden

  Tumblr_m1gorprcw31r3lnjco1_500_large

  De Berlijnse brillenwinkel Sehwerk startte onlangs namelijk met de verkoop van zonnebrillen voor honden. De winkel is gespecialiseerd in de oogverzorging van honden. De brillen bieden bescherming voor honden die gevoelig zijn aan zonlicht en wind en werden zo gemaakt dat ze zo comfortabel mogelijk zijn. De ontwerpers omschrijven de zonnebrillen als 'flexibel' en 'goed passend' en ook de glazen blijken heilzaam voor blinde honden en honden met een visuele beperking. De modebewuste baasjes kunnen kiezen uit een reeks gekleurde monturen, waaronder roze, kaki en luipaardprint. Er zijn ook miniversies te verkrijgen voor kleinere honden zoals chihuahua's en terriërs. (Link)

 • Hete pepers zijn goed voor hart

  Mordendo_pimenta_large

  Volgens de Chinese University of Hong Kong zijn chilipepers goed voor het hart. De studie focuste op capsaïcine en zijn familieleden. Deze stofjes maken cayenne, jalapeño en andere chilipepers zo heet. Onderzoeker Zhen-Yu Chen en zijn collega's bestudeerden het effect van capsaïcine bij hamsters op een dieet rijk aan cholesterol. Zo vonden de onderzoekers onder andere dat capsaïcine de gezondheid van het hart op twee manieren verbetert. Het verlaagt het cholesterol door de ophopingen van cholesterol te verminderen en de afbraak en uitscheiding van cholesterol te bevorderen. Daarnaast blokkeert het een gen dat er voor zorgt dat de aderen krimpen. Hierdoor blijft er meer bloed door de bloedvaten stromen. "Een gezond voedingspatroon is een gebalanceerd voedingspatroon. Daarbij zijn pepers geen vervanging voor geneesmiddelen. Het is eerder een fijn voedingssupplement voor mensen die dol zijn op heet eten", aldus de onderzoeker. (Link)

 • Kippen worden ingezet als vuilnisdienst

  211598882461834957_b8b0mlse_c_large

  Een dorp in het noordwesten van Frankrijk heeft een slimmigheidje bedacht om het huisvuil te verminderen. Elk huishouden krijgt twee kippen om het groente, fruit en tuinafval op te peuzelen. Het Franse dorpje Pince, met 200 inwoners, wil bezuinigen op het ophalen van het huisvuil. Daarom krijgt elk huishouden twee kippen om groenten, fruit en tuinafval op te peuzelen. Het moet gezinnen ook helpen in deze economisch lastige tijd, zei burgemeester Lydie Pasteau. „We verminderen zo de afvalberg, maar het is ook leerzaam voor kinderen en helpt gezinnen om geld te besparen, gezien de stijgende prijzen voor eieren”, zei ze. Elke kip kan jaarlijks tot 150 kilo vuil eten en circa 200 eieren leggen. In september worden de kippen geleverd, die 8 à 10 euro kosten. (Link)

 • Indonesië wil een verbod op korte rokjes

  Tumblr_m0izfmxm3u1roj9ioo1_500_large

  Indonesië overweegt een verbod op korte rokjes. "We denken dat er algemene regels moeten komen voor de manier waarop vrouwen zich kleden. Rokjes zouden bijvoorbeeld onder de knieën uit moeten komen ", vertelde de minister van Religieuze Zaken, Suryadharma. De kledingvoorschriften zijn een onderdeel van het recente anti-porno-beleid van Indonesië. Het land riep daartoe eerder een task force tegen pornografie in het leven. Op dit moment is men bezig om uit te zoeken wat precies onder pornografische activiteiten moet komen te vallen. De minister gaf toe dat een definitie van pornografie nogal subjectief kan zijn. Imput van het publiek is dan ook welkom. (Link)

 • Kindje slaapt lekker in Ferrari 458 Spider

  Een 3-jarige jongetje uit Koeweit kan alleen in slaap vallen als hij met zijn vader meerijdt in een Ferrari 458 Spider. Zijn vader is de de 40-jarige sjeik Jassim Al Wathiqi, die een uitgebreide collectie wagens heeft, maar niks werkt zo goed als de bijna 300.000 euro kostende Ferrari. (Link)

 • Britse glazenwasser heeft IQ van 180

  3884320627_d204630bdc_z_large

  De 39-jarige Brit Steve Borlase heeft een IQ van 180, toch slaagt hij er niet in om een goed betaalde baan te krijgen. “Ik viel van een klimrek toen ik vijf was en een paar dagen later veranderde er iets in mij, waardoor ik in staat was om enorme rekensommen uit te werken. Het afgelopen jaar werkte ik als glazenwasser, maar ik zou graag tonen wat ik kan met cijfers”, zegt de genie. Zijn enorme intelligentie maakt hem slimmer dan Albert Einstein, Stephen Hawking en Carol Vorderman. De man wou meedoen aan het televisieprogramma 'Cijfers en Letters', waarin de kandidaten proberen met een aantal getallen een uitkomst te verkrijgen door ze te combineren met elementaire rekenkundige bewerkingen. Hij mocht helaas niet deelnemen omdat hij te lelijk was. (Link)

 • Het lied van de dag: Azealia Banks feat. Lazy Jay - 212

  Op haar tiende stond Azealia Banks al in musicals en in de herfst van 2011 werd ze uitgeroepen tot coolste persoon op deze aarde door het Britse blad NME. Deze zomer komt haar debuutalbum Broke With Expensive Taste uit. De beats in 212 zijn trouwens Belgisch. Banks leent ‘Float My Boat’ van Lazy Jay, een project van de broers Jef en Toon Martens. De jonge rapster uit Harlem komt deze zomer naar het festival Rock Werchter.

 • Gezond frituren in olijf- of zonnebloemolie

  Tumblr_m1ize28fay1r8jkpuo1_500_large

  Spaanse, Duitse en Franse onderzoekers volgden ruim 40.000 gezonde Spanjaarden tussen 29 en 69 jaar gedurende 12 jaar. Tijdens die periode werd bij 606 personen een hart- of vaatziekte vastgesteld, terwijl 1.134 mensen overleden. De studiegroep werd ingedeeld in vier groepen naargelang hun consumptie van gefrituurde gerechten. Bijna 1 op 10 at dagelijks ongeveer 150 g gefrituurde gerechten. Hoe jonger en hoe hoger opgeleid, hoe hoger de gemiddelde consumptie van gefrituurde gerechten. Ook rokers aten gemiddeld meer gefrituurd. Na 12 jaar hadden de personen die het meest gefrituurd aten geen verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Er werd ook geen verschil vastgesteld naargelang het type gefrituurd eten (vis, vlees, aardappelen of eieren). De onderzoekers benadrukken wel dat in Spanje vooral olijfolie en zonnebloemolie wordt gebruikt om te frituren. Olie van dierlijke oorsprong heeft misschien wel een negatief effect. (Link)

 • Europeanen drinken dubbel zoveel als de rest van de wereld

  Tumblr_m125lbfvtm1r661xpo1_500_large

  In Europa wordt er twee keer zoveel alcohol geconsumeerd als in de rest van de wereld, zo meldt het WHO. In Centraal-Oost- en Oost-Europa drinkt men jaarlijks 14,5 liter pure alcohol per volwassene, vergeleken met 12,4 liter in Centraal-West- en West-Europa, 11,2 liter in Zuid-Europa en 10,4 liter in de Noordelijke landen. Op een schaal van 1 tot 5 scoren de Noordelijke landen 2,8 wat betreft gevaarlijk drinkgedrag zoals binge drinken of drinken buiten de maaltijden. In Oost-Europa scoort men 2,9 terwijl men in West-Europa 1,5 en in Zuid-Europa 1,1 behaalt. In de afgelopen tien jaar nam het alcoholgebruik in Noord- en Oost-Europa toe, terwijl het in West- en Zuid-Europa daalde. In het Oosten overleden 129 mannen en 27 vrouwen per 100.000 aan drankgebruik tegenover 30 mannen en 10 vrouwen per 100.000 in Zuid-Europa. Hart- en vaatziekten en verkeersongelukken komen vaker voor in Oost-Europa, door de grote hoeveelheden alcohol die daar gedronken worden. In Zuid-Europa komt meer kanker voor, omdat daar twintig jaar geleden meer gedronken werd en het vaak lange tijd duurt voordat kanker zich ontwikkelt.  (Link)