• Het lied van de dag: Abba - Dancing Queen

  Nederland viert vandaag Koninginnedag! Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland, Curaçao, Sint-Maarten en op Aruba en wordt sinds 1949 gevierd op 30 april (voorheen 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina). De dag wordt gevierd met verschillende festiviteiten. Sinds 1980 wordt in jaren waarin Koninginnedag op een zondag valt (bijvoorbeeld in 2006), de dag op zaterdag 29 april gevierd. ABBA is een van de meest succesvolle bands aller tijden. De naam ABBA was een acroniem van de voornamen van de leden. Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Het succes begon toen ze in 1974 het Eurovisie Songfestival wonnen met het nummer "Waterloo". In 1982 werd een pauze ingelast die echter zou leiden tot het uiteenvallen van de formatie. In 2004 wees het viertal een aanbod van 1 miljard dollar af voor een eenmalige reünie.

 • Het lied van de dag: Terence Trent D'Arby - Wishing Well

  Op 29 april is het World Wish Day. Op deze dag schenken alle aangesloten landen van Make-A-Wish Foundation extra aandacht aan het belang van het vervullen van wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Naast Disney en Mattel steunen ook nog onder andere Neckermann, Pizza Hut, DHL, NMBS Europe, Plopsa, JBC, Dreft, Mars, Lego en Lidl de Make-A-Wish Foundation.  "Wishing Well", "Dance Little Sister", "Rain" en "Delicate" haalden eind jaren '80 de hitlijsten. Eigenlijk was Terence Trent D'Arby geen zanger, maar een Amerikaans militair gelegerd in Duitsland. Daar sloot hij zich aan bij een band genaamd The Touch. Nadat hij het leger had verlaten verhuisde hij naar Londen. Begin 21e eeuw veranderde hij zijn officiële naam in Sananda Maitreya. Hij woont nu in Italië en brengt alleen nog MP3-albums uit.

 • Het lied van de dag: Men At Work - Down Under


  Men At Work - Down Under

  Vandaag is het de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Men At Work is de Australische popgroep die in 1979 werd opgericht. Het nummer Down Under werd voor de grap gemaakt en is een vrolijk komisch lied over de typische dingen van Australië, zoals een "vegemite sandwich". Het wordt beschouwd als het tweede vaderlandslied van Australië. Colin Hay begon een solocarrière en bracht in 1987 "Looking for Jack" uit. De plaat kreeg weinig aandacht. Ondanks het weinige succes, blijft Colin platen uitbrengen. Op donderdag 19 april overleed muzikant Greg Ham, die verantwoordelijk was voor het dwarsfluitdeuntje in “Men at Work”.

 • Mannen wachten gemiddeld 26 uur aan het pashokje

  5445880850_4e7bb15e6b_z_large

  Uit Brits onderzoek onder 1.000 mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar blijkt dat de man jaarlijks gemiddeld 26 uur op zijn vrouw of vriendin bij een paskamer. De meeste vrouwen zeggen gemiddeld een half uur door te brengen in een pashokje, wat het jaartotaal op 26 uur brengt. Om de tijd te doden checken de meesten de voetbaluitslagen of hun Facebookpagina op hun telefoon. Ook iets eten of drinken of een vriend bellen zijn populaire activiteiten tijdens het wachten. Ruim 68 procent van de mannen gaat mee shoppen omdat ze geloven dat het hun vrouw gelukkig maakt. Dertig procent van de ondervraagden denkt dat samen shoppen de beste manier is om tijd met elkaar door te brengen. Een kleine 27 procent wil zijn mening kunnen geven over de outfits die zijn vrouw of vriendin past. (Link)

 • 3 miljoen dollar boete na misleidende Nutella reclames

  Cute-nutella-photography-favim.com-406535_large

  Ferrero moet drie miljoen dollar betalen aan Amerikanen consumenten die de afgelopen jaren Nutella kochten. Een moeder uit Californië vond  dat reclames de suggestie wekten dat de chocopasta heel gezond is voor haar 4-jarige dochter. Nu moet de Amerikaanse divisie van Ferrero vier dollar per pot betalen aan iedereen die het heeft gekocht, met een maximum van vijf potten. Het totale bedrag dat zal worden uitgekeerd is door de rechter vastgesteld op drie miljoen. Alle misleidende reclames moeten van de website en verpakkingen worden gehaald. (Link)

 • Groningse restaurantgangers bepalen zelf de prijs

  166916_2941319019247_1449341827_33072484_2083953571_n_large

  Het restaurant 't Feithhuis in Groningen laat zijn gasten sinds kort zelf bepalen wat zij voor hun diner betalen. Het restaurant vraagt de klanten wel aan- en opmerkingen geven over het eten en de service. Uit eerste resultaten blijkt dat bezoekers gemiddeld 5 à 6 procent te weinig betaalden. "Wij willen toetsen of dat wat wij bieden, ook door de gasten gewaardeerd wordt voor datgene dat wij ervoor vragen. En dan merken we als restaurant of we het goed doen", aldus de eigenaar. De studierichting marketing van de Rijksuniversiteit Groningen volgt het experiment met veel interesse. (Link)

 • Huwelijk in Zuid-Korea kost 150.000 euro

  Tumblr_m2uz60u6m31qioerio1_500_large

  In Zuid-Korea kost een gemiddeld huwelijk 150.000 euro. Zo moet de bruidegom een nieuw huis kopen. Dat is vaak pure noodzaak, omdat het grootste gedeelte van de Zuid-Koreanen trouwt vanuit het ouderlijk huis. De huizenprijzen in Zuid-Korea zijn de afgelopen tijd flink gestegen. Daardoor gaat nu bijna 70% van het trouwbudget op aan het kopen van een eigen huis. (Link)

 • Mexicaanse verwacht negen baby's

  555671_382827311738766_179083505446482_1291525_59705569_n_large

  De Mexicaanse Karla Vanessa Perez is zwanger van een negenling na een vruchtbaarheidsbehandeling. De bevalling van de 6 meisjes en 3 jongentjes is gepland voor 20 mei. Als de vrouw negen levende kinderen baart, is ze waarschijnlijk de eerste in de geschiedenis. In het verleden waren er wel vrouwen zwanger van negen kinderen, maar niet alle kinderen overleefden de geboorte. (Link)

 • Rode bieten kunnen sportprestaties verbeteren

  5555390229_f55d630e55_z_large

  Uit onderzoek van de Amerikaanse St Louis University blijkt dat lopers die voor een wedstrijd bieten eten harder rennen dan hun tegenstanders. Elf fitte proefpersonen liepen twee keer vijf kilometer op een loopband. Ruim een uur voor de eerste poging aten ze een portie gebakken rode bietjes. Voor de tweede poging aten ze een even grote hoeveelheid cranberrysaus, die net zoveel calorieën bevatte als de bieten. Na het eten van de bieten, ging de gemiddelde snelheid van de lopers van 11,9 kilometer per uur omhoog naar 12,3 kilometer per uur. Na de bietjes hielden ze hun tempo ook langer vol: in de laatste 1,8 kilometer liepen de proefpersonen 5 procent sneller. Deze resultaten ondersteunen eerder onderzoek van de University of Exeter, waaruit bleek dat bietensap een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen en de bloeddruk verlaagt. Door de nitraten in de bieden verwijden de bloedvaten zich, waardoor de zuurstoftoevoer naar de spieren verbeterd wordt. (Link)

 • Twee miljoen euro voor een paar oorbellen

  Il_570xn.314429313_large

  Een paar pareloorbellen van de maîtresse van de Roemeense koning Carol II brachten op een Britse veiling bijna twee miljoen euro op. De juwelen lagen 35 jaar lang verstopt in een bureaula. Ze werden door een echtpaar binnengebracht bij een juwelier in het Engelse Salisbury, die kon zijn ogen niet geloven. "Het stel was al een keer langs geweest met enkele andere stukken en belde later of ik dit ook nog even wilde bekijken. "Toen ik van de schrik bekomen was, vertelde ik dat ze wel eens 300.000 euro waard zouden kunnen zijn. Toen ik vroeg wat het koppel ermee wilde doen, was het antwoord onmiddellijk: verkopen!", zegt de juwelier. Die sieraden werden door de Roemeense koning cadeau gedaan aan zijn geliefde Elena, voor wie hij troonsafstand deed in 1940. De twee verhuisden naar Portugal en trouwden. Na hun dood erfde een Britse vriendin de parels, de tante van de huidige verkoper. (Link)

 • "Vind ik niet leuk"-knop vanaf nu op Facebook

  Big Disslike Button

  Een creatieve groep Nederlanders heeft de “vind ik niet leuk”-knop ontworpen voor te gebruiken op Facebook. Woensdag zag de app het levenslicht. De ontwikkelaars stoorden zich zeker bij groot slecht nieuws, zoals de aanslagen in Noorwegen, over het ontbreken van de knop. De nieuwe applicatie kan op verschillende manieren worden toegepast. De eerste is door een bericht onder een post te plaatsen met de tekst ‘@idisslike.it’. Ook kunnen gebruikers het gelijknamige icoon naar het opmerkingenveld slepen. Op de site idisslike.it wordt een verzameling ‘stomme’ berichten geplaatst. Facebook zelf reageerde niet op de nieuwe knop omdat ze het zelf te negatief vinden. (Link)

 • Seks met dode is toegelaten in Egypte

  Y_413a9b56_large

  In Egypte wordt een wetsvoorstel binnenkort in het parlement behandeld zodat mannen het recht krijgen om te vrijen tot zes uur na het overlijden van hun partner. De controverse over seks met een overleden vrouw laaide op na een uitspraak van een Marokkaanse geestelijke over de kwestie in mei 2011. Zamzami Abdul Bari zei toen dat het huwelijk ook geldig blijft na de dood en voegde eraan toe dat ook de vrouw het recht heeft om seks te hebben met haar dode man. De Nationale Raad voor Vrouwen in Egypte is tegen de nieuwe wet. (Link)

 • Weggenomen dekbed is grootste ergernis in bed

  Tumblr_m2hzmuitt11r0i9t4o1_500_large

  Uit een onderzoek onder 2.000 mensen blijkt dat koppels zo’n 167 keer ruzie maken in de slaapkamer. Vooral het afpakken van het dekbed is de grootste bron van ergernis. Ook snurkende partners, een te warme of koude slaapkamer, het wel of niet toelaten van de kinderen in het bed van papa en mama te laten slapen, koude voeten, drankjes op het nachtkastje en het aanlaten van een leeslampje zorgen  voor geruzie in de slaapkamer. Veel stelletjes liggen regelmatig overhoop als het over seks gaat, terwijl ook knuffelen voor veel koppels een reden is om regelmatig ruzie te maken tussen de lakens. (Link)

 • Lerares wordt ontslagen door ivf-behandelingen

  Emily Herx, lerares van een katholieke school uit het Amerikaanse Indiana, is ontslagen nadat de school er achter kwam dat de lerares probeerde zwanger te raken door middel van ivf-behandelingen. De vrouw spant een rechtszaak aan omdat zij vindt dat ze onwettig is ontslagen. De school zegt echter dat er correct is gehandeld en wijst de vrouw op de verplichtingen die blijken uit haar contract. Van 2003 tot 2011 was Herx taallerares op de St. Vincent de Paul School. Herx werd in juni vorig jaar op straat gezet en kreeg van een priester te horen dat haar "gedrag immoreel en zondig was" en dat er een schandaal zou losbarsten op school als zou uitkomen dat ze kunstmatig zwanger probeerde te raken. De Amerikaanse kon haar oren niet geloven maar nog voor ze er erg in had, lag de ontslagbrief op haar mat. De vrouw is intussen wel zwanger. (Link)

 • Het lied van de dag: 1 Giant Leap - My Culture

  Vanaf vandaag begint de week van de Amateurkunsten. Meer informatie vindt u hier terug. 1 Giant Leap is een muziek- en filmproject geregisseerd door Jamie Catto van Faithless en Duncan Bridgeman. Hun project mixt woorden, geluiden, ritmes en beelden die de mannen overal op de wereld oppikken. En dat niet alleen, want aan dit project werken diverse beroemdheden mee als Michael Stipe, Brian Eno, Dennis Hopper, Robbie Williams en Neneh Cherry.

 • Zowel teveel als te weinig slaap is nadelig voor het hart

  Tumblr_m2xr6cms0p1rsm53yo1_500_large

  Mensen die te weinig slapen (minder dan 6 uur) hebben 2 keer meer kans op een hartaanval of een beroerte en 1,6 keer meer kans op hartfalen. Mensen die te veel slapen (meer dan acht uur) hebben 2 keer meer kans op pijn op de borst (Angina) en 1,1 keer meer kans op ischemische hartklachten door verstopping van de kransslagaders, zo blijkt uit onderzoek onder 3000 mensen ouder dan 45 jaar dat voorgesteld werd tijdens het American College of Cardiology. Volgens de onderzoekers geeft elke dag zes tot acht uur slaap op lange termijn de kleinste kans op hart- en vaatziekten. (Link)

 • Oregano en tomaten beschermen mogelijk tegen prostaatkanker

  Tumblr_m1vdhvrrqm1qgk0g0o1_500_large

  Onderzoekers van Long Island University bestudeerden carvacrol, een stof die onder andere in het kruid oregano zit. Als ze deze stof in het laboratorium aan prostaatkankercellen toevoegden, stierven binnen vier dagen de meeste vellen. Experimenten lieten zien dat carvacrol ervoor zorgt dat de kankercellen zichzelf vernietigen.​ Uit eerder onderzoek bleek al dat tomaten kanker kunnen voorkomen. Lycopeen, de stof die tomaten hun rode kleur geeft, zou een beschermende werking hebben.​Het is nog te vroeg om de vriezer te vullen met pizza’s. Mogelijk wordt de carvacrol uit de oregano al verteerd voordat het zijn werk heeft kunnen doen. De stof biedt wellicht wel aanknopingspunten voor het ontwikkelen van nieuwe medicatie tegen prostaatkanker. (Link)

 • Atlas met de borstgrootte per land

  Tumblr_m06f30dcar1qjhncuo1_400_large

  Wie tijdens zijn vakantie op zoek gaat naar vrouwen met grote borsten, boekt best een vakantie naar Rusland, Zweden of Noorwegen waar de gemiddelde vrouw een E-cup of meer heeft. In de overige delen van Europa hebben de vrouwen het meeste een C en D-cup. Terwijl de liefhebbers van grote borsten het beste naar het noorden kunnen reizen, zijn liefhebbers van kleine borsten beter af in China, Indonesië of Afrika. (Link) (Link naar de Atlas)

 • Microfoon van reporter wordt afgepakt live op televisie

  Een reporter van de Amerikaanse TV zender WMBF is tijdens een live-uitzending van haar microfoon beroofd. Justin Moore, de dader, besloot meteen om enkele scheldwoorden de ether in te gooien. De man is opgepakt. Verslaggeefster Ashley Taylor vertelt daags na het incident dat ze juist op straat een item over het herkennen van criminelen aan het draaien was. (Link)

 • Ontsnapte koe gaat naar McDonald’s

  Tumblr_m05wcvddlf1qjzvcco1_500_large

  De Amerikaanse melkkoe Darcy uit het Amerikaanse stadje Brush ging na zijn ontsnapping naar de McDonald’s. Werknemers van de zaak wisten de koe op de foto te zetten terwijl zij met haar neus tegen het bestelraam van de McDrive stond. De eigenaren van Darcy wisten pas van de ontsnapping toen de politie hen opbelde om te vertellen dat het rund bij de McDonald's stond. Sandy Linn tegen 9 News: "Ik denk niet dat ze wegliep om iets te bestellen. Misschien wilde ze een bezoek brengen aan een aantal familieleden."  Het dier werd uiteindelijk opgehaald en naar huis gebracht. Ook de politiewoordvoerder Vivian Llewellyn wilde het nog even bevestigen: "Ze heeft geen hamburger gekregen". (Link)