• Vis duikt weg met kunstarm

  7297703318_0b8f379fb2_c_large

  In Florida deed oorlogsveteraan Jack Wiseman met zijn vissersclub mee aan een jaarlijkse hengelwedstrijd. Toen Wiseman een vis aan de haak had geslagen, trok het beest zo hard aan de lijn dat hij zowel de hengel als de kunstarm van de visser het water introk. Uiteindelijk ving een andere visser dezelfde vis terug. De vis sleurde nog steeds de hengel en de prothese van Wiseman achter zich mee. Deze visser kreeg het beest wel op het droge, waarna de veteraan zijn arm er weer aan kon schroeven. (Link)

 • Kleinere kans op reuma dankzij alcohol

  549298_155865931210819_100631716734241_207690_688373355_n_large

  Uit onderzoek van het Amsterdamse Jan van Breemen Research Institute blijkt dat enkele glazen alcoholhoudende drank per week verkleinen de kans op reuma. Het onderzoek wordt uitgevoerd bij 400 mensen zonder gewrichtsreuma, maar met een verhoogd risico op reumatoïde artritis. Bij een derde van deze mensen ontstond na een jaar reuma. De alcoholconsumptie was in de groep mensen die geen reuma kreeg hoger, dan in de groep die de ziekte wel ontwikkelde. Door de alcohol wordt waarschijnlijk het afweersysteem onderdrukt en ontstaan er geen of minder ontstekingen. Het effect treedt al op bij enkele glazen per week en lijkt niet toe te nemen bij grotere hoeveelheden. Naar de invloed van verschillende alcoholhoudende dranken is niet gekeken. (Link)

 • Veel fietsen kan hormoonspiegel mannen verstoren

  Tumblr_m1rjd2ywxf1qzrkblo1_500_large

  Uit onderzoek van UCLA School of Nursing onder 107 studenten blijkt dat fietsen het evenwicht van de hormonen verstoord. De proefpersonen werden verdeeld over drie groepen: triatleten, wielrenners en recreatiesporters. De deelnemers vulden vragenlijsten in en de onderzoekers namen bloed bij hen af. "De hoeveelheid geslachtshormonen in het bloed was duidelijk hoger bij de mannen die fanatiek fietsten Deze resultaten hebben we nog niet eerder gezien bij sporters. We moeten kijken of bepaalde vormen van beweging de geslachtshormonen veranderen. Dit kan namelijk invloed hebben op de algemene en reproductieve gezondheid van mannen.", vertelt onderzoeker Leah Fitzgerald. De hoeveelheid estradiol in het bloed was bij de fietsers twee keer zo hoog als bij de triatleten en recreatiesporters. Ook het testosterongehalte was hoger. Een opvallende resultaat was ook dat bijna de helft van de fietsende mannen gebruik maakte van een crème om zadelpijn en infecties te voorkomen. De onderzoekers vonden daarbij een verband tussen het aantal jaren dat iemand de crème al gebruikte en de verhoogde hormoonlevels. (Link)

 • 237 euro voor duurste hamburger ter wereld

  534220_317229515019479_590126448_n_large

  In restaurant Serendipity 3 in New York kunnen bezoekers een hamburger kopen die omgerekend 237 euro kost. Le Burger Extravagant is daarmee de duurste hamburger ter wereld. Het campagne brood wordt belegd met wagyu rundvlees, witte truffelboter, zeezout uit de Pacific, met de hand gevormde cheddar kaas die 18 maanden in een grot heeft gerijpt, zwarte truffel, een gebakken kwarteleitje, een blini met crème fraiche en kaluga kaviaar uit Quzhou in China. Dat alles wordt bij elkaar gehouden met een massief gouden tandenstoker ingelegd met diamanten en ontworpen door juwelier Euphoria uit New York. (Link)

 • Weinig hulpmiddeltjes tijdens uitgaan bij Nederlandse vrouwen

  421955_10150552688235885_695705884_9009752_711058543_n_large

  Een onderzoek van het Nederlandse Holland Casino onder 500 mannen en 497 vrouwen tussen de 20 en 50 jaar, heeft een aantal vooroordelen over de Nederlandse dames ontkracht. Een overtuigende 99 procent van de mannen denkt dat vrouwen hulpmiddeltjes gebruiken om er mooier uit te zien. Op kop staat de push-up beha, gevolgd door valse nagels, haarextensies en valse wimpers. Ongeveer de helft vermoedt dat vrouwen ook regelmatig corrigerend ondergoed dragen. Echter gebruikt 52 procent van de vrouwen in werkelijkheid helemaal geen hulpmiddelen. Ondergoed dat lekker zit wordt door 57 procent verkozen boven corrigerende varianten. Wanneer er dan toch 'hulp' wordt ingeschakeld voor het uitgaan, blijkt dat voor 30 procent van de vrouwen toch de push-up te zijn, gevolgd door corrigerend ondergoed (21%). Een kleine 6 procent geeft aan ook plaknagels te gebruiken. (Link)

 • Man komt na niersteenonderzoek als vrouw buiten

  Tumblr_m0nj87cqov1r986pmo1_500_large

  De Amerikaan Steve Crecelius ging voor een niersteenonderzoek naar het ziekenhuis. Daar vonden de dokters tijdens het onderzoek vrouwelijke geslachtdelen in het lichaam van de man. De vader van 6 kinderen maakte een afspraak bij het ziekenhuis, omdat hij last van een niersteen. Toen de resultaten van de echografie binnenliepen, werd de vader verteld dat hij in feite interseksueel is, wat zoveel betekent als geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Nu gaat Steve trouwens als Stevie door het leven. "Hier heb ik niet voor getekend, maar wie uiteindelijk wel. Binnenin is ze nog steeds dezelfde persoon als toen ze nog een man was", aldus Debbie Crecelius, Stevie’s vrouw. (Link 

 • Voorwerpen van vijfduizend jaar oud gevonden in Nederland

  Il_570xn.170031563_large

  Ongeveer zeshonderd voorwerpen van zo'n vijfduizend jaar oud zijn per ongeluk gevonden in een veld, zo groot als een voetbalveld,  in Drenthe. Het gebied was helemaal omgewoeld terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was. Dankzij die fout werden heel veel kostbare oude dingen gevonden. De gevonden spullen zijn bijzonder omdat we zo meer te weten komen over hoe mensen hier vroeger leefden. Er zijn bijvoorbeeld potten en messen gevonden. Deskundigen gaan de rest van het gebied verder afzoeken om te kijken wat er nog meer ligt. (Link)

 • Het lied van de dag: Smoke City - Underwater Love

  Op 31 mei, ter gelegenheid van de Werelddag Zonder Tabak, organiseren 99 ziekenhuizen een sensibiliseringsdag rond tabaksverslaving. Deze ziekenhuizen stellen rokers gratis slimme tips voor, een evaluatietest van hun nicotineverslaving, een meting van de hoeveelheid CO in hun longen en een evaluatie van hun reële longleeftijd. Ontdek het dichtstbijzijnde deelnemende ziekenhuis via deze weblink. Smoke City is een trio bestaande uit twee multi-instrumentalisten (Marc Brown en Chris Franck) en een zangeres (Nina Miranda). Brown en Franck zijn producers die zich min of meer op trip hop-territorium begeven, al is hun Zuid-Amerikaans getinte sound wat helderder en minder donker. Maar de ster van Smoke City is Nina Miranda: een expressieve zangeres die zich afwisselend bedient van Engels, Frans en Spaans, wat het zomerse gevoel van deze plaat alleen maar versterkt. Underwater Love van Smoke City werd bekend als de muziek van de recente Levi's-reclame, waarin een man onder water door zeemeerminnen wordt gekust. De luchtige bubbelende muziek die het spotje begeleidde, maakte het een van de aardigste spijkerbroekenreclames van de laatste tijd.

 • Boer mag Europa niet binnen wegens ontsnapte koe

  30647_1377757478869_6325580_n_large

  Een boer uit Oekraïne mag drie jaar lang de Europese Unie niet in omdat hij illegaal de grens met Slowakije overstak. Hij was namelijk op zoek naar een ontsnapte koe. Op zoek naar het beest passeerde de agrariër gisteren de door een automatisch camerasysteem bewaakte EU-grens. Daardoor ging het alarm af. Hij krijgt het inreisverbod wegens illegale grensoverschrijding. (Link)

 • Computer kan gefrustreerde lachjes herkennen

  Tumblr_m4l3k5nch61r67qrlo1_500_large

  De wetenschappers van het Amerikaanse MIT vroegen vrijwilligers om voor een camera frustratie of plezier uit te beelden. Daarna moesten zij een online formulier invullen, wat fout ging en dus frustratie uitlokte, of een video bekijken van een schattige baby, wat tot blijdschap moest leiden. Bij het doen alsof ze gefrustreerd waren, bleek 90 procent van de proefpersonen niet te glimlachen. Dat was wel anders bij de frustrerende taak van het formulier: nu glimlachte 90 procent juist wel. Ook zagen de onderzoekers subtiele verschillen tussen de frustratielach en de vrolijke lach: de geforceerde lach komt snel op, maar verdwijnt ook weer snel, terwijl de echte lach langzaam ontstaat en langer standhield. Deze verschillen gebruikten de wetenschappers om een computer te trainen op het herkennen van de twee manieren van glimlachen. In in 92 procent van de gevallen wist de computer een gefrustreerde lach van een vrolijke lach te onderscheiden. Met de resultaten hoopt het MIT een computer te ontwikkelen die onze emotionele staat herkent en daarop reageert. (Link)

 • Twintig uur verdwaalt na luchthavenbezoek

  Tumblr_lzaiturcm91qbqtleo1_500_large

  Een Australisch echtpaar dat zondag een zoon had afgezet op de luchthaven van Melbourne, reed twintig uur lang rond zonder te weten waar ze waren. Een ongerust familielid sloeg al na tweeënhalf uur alarm, waarna de politie een grootscheepse zoekactie begon. De 86-jarige Ivan Fry en zijn 84 jaar oude echtgenote Catherine werden uiteindelijk door de politie op 8 kilometer van hun woning aangetroffen. Ze verkeerden in goede gezondheid, maar waren tijdens de rit wel vermoeid geraakt, aldus de politie. Volgens de politie raakte het echtpaar gedesoriënteerd en moeten ze onderweg naar huis ten minste 500 kilometer hebben afgelegd. Het echtpaar zegt verkeerd te zijn gereden vanwege de duisternis. (Link & foto’s)

 • Vrouwen hebben de beste seks op hun 28e

  377570_312568485434932_208842635807518_1125393_842596449_n_large

  Mannen beleven de beste seks van hun leven wanneer ze 33 jaar zijn, bij vrouwen ligt die seksuele piek vijf jaar eerder als ze 28 jaar oud zijn. Het Britse onderzoek werd gevoerd onder 1.281 deelnemers. Zowel mannen als vrouwen vrijen op jongere leeftijd vaker dan op latere leeftijd. Zo hebben vrouwen de meeste seks wanneer ze 25 jaar zijn, mannen wanneer ze de leeftijd van 29 hebben bereikt. Een jongen verliest gemiddeld zijn maagdelijkheid wanneer hij achttien is, bij meisjes gebeurt dit gemiddeld een jaar eerder. “Zoals bij de meeste dingen wordt seks beter door het vaak te doen en te oefenen. Bij mannen duurt het bijvoorbeeld even voor ze hun orgasme onder controle hebben en het vrouwenlichaam begrijpen. Seks wordt beter wanneer je het lichaam van je partner goed kent en weet wat hij of zij lekker vindt. De meeste seks heb je wanneer je net begint met een relatie. De beste seks komt als beide partners elkaars lichaam helemaal kennen”, aldus de Britse seksexpert Tracey Cox. (Link)

 • Raketten tegen regenwolkens tijdens EK in Oekraïne

  295475_214452928604068_3770939_n_large

  Oekraïne gaat raketten inzetten om regenwolken uiteen te drijven tijdens wedstrijden van het EK voetbal. Oekraïne grijpt vaker naar onconventionele middelen om de weersomstandigheden te beïnvloeden. Op 9 mei, tijdens de herdenking van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog, werd een Antonov 30-vrachtvliegtuig het luchtruim in gestuurd om de opbouw van dreigende regenwolken met chemische middelen te verstoren. Bij die gelegenheid was het afvuren van raketten niet nodig. Meteorologen verwachten tijdens de eerste wedstrijden mooi weer met temperaturen tussen 20 en 24 graden Celsius. (Link)

 • Diamant in 12 karaat brengt 17 miljoen dollar op


  De Martian Pink diamant, bracht tijdens een veiling in Hong Kong 17 miljoen dollar op.  De diamant wordt gezien als enorm zeldzaam De Martian Pink kreeg zijn naam toen het in 1976 werd verkocht door de Amerikaanse juwelier Harry Winston. In hetzelfde jaar stuurde de VS een satelliet naar Mars. De diamant werd naar de kleur van de planeet genoemd. De bekendste paarse diamant ter wereld is van Queen Elizabeth II. Ze kreeg de Williamson Pink voor haar huwelijk in 1947. (Link)

 • Het lied van de dag: WTF! - Da Bop

  Wordt Da Bop van WTF! de Zomerhit van 2012? Het lijkt in ieder geval gebaseerd te zijn op We No Speak Americano van Yolanda Be Cool. Zo wordt er in Da Bop ook gebruik gemaakt van een oude sample met een beat eronder.  Als sample gebruikte WTF! het liedje “Our Neighbour” van de Russische zangeres en actrice Edita Piekha uit 1968. Later worden er diverse remakes gemaakt, onder meer in 2010 door de Italiaanse dj en producer Gary Caos. Zijn versie heet 'Party People' en verschilt niet zo heel veel van 'Da Bop’. WTF! Bestaat uit de Britse Ian Redman, Mike Di Scala & Chris Henry, die proberen om een echte zomerhit te scoren.

 • Wetenschappers maken injectienaalden zonder naald

  Een wetenschappelijk team van MIT heeft een spuit ontwikkeld waarmee medicijnen geïnjecteerd kunnen worden zonder dat er een naald voor nodig is. De spuit kan geprogrammeerd worden om geneesmiddelen op verschillende dieptes in de huid te laten doordringen. Met behulp van lichte trillingen kan de spuit namelijk een medicijn in poedervorm eigenschappen geven die meer lijken op een vloeibaar geneesmiddel. Hierdoor kan ook zulk poeder onder de huid worden geïnjecteerd. Hierdoor zijn er enkele voordelen zoals voor warme derdewereldlanden waarbij vloeibare medicijnen gekoeld bewaard en vervoerd moeten worden. De kosten die hiermee gemoeid zijn, bedragen veelal meer dan de kosten van het geneesmiddel zelf. Daarnaast kan de koeling uitvallen waardoor een hele lading medicijnen onbruikbaar wordt. Medicijnen in poedervorm kunnen daarentegen wel in warmere temperaturen bewaard blijven zonder dat de werkzaamheid ervan verloren gaat. (Link)

 • Voorkom veroudering van de hersenen door bessen

  Tumblr_m41j1djckn1qgst04o1_500_large

  Rode, zwarte en blauwe bessen en aardbeien kunnen geheugenverlies en andere verouderingsverschijnselen van de hersenen tegengaan. Uit analyse van een aantal onderzoeken bij mens en dier blijkt dat bessen hoge dosissen antioxidanten bevatten die de cellen kunnen beschermen tegen beschadiging. Bovendien zouden bessen een positieve invloed hebben op de manier waarop neuronen in de hersenen met elkaar communiceren, waardoor ontstekingen en beschadiging van neurale circuits wordt voorkomen. Dit zou op zijn beurt de achteruitgang van motorische en cognitieve vaardigheden tegengaan. (Link)

 • Hersenen kopiëren emoties van andere personen

  Fins onderzoek toonde dankzij MRI-scans aan dat emotionele beleving niet alleen een uiterlijk verschijnsel is, maar dat ook in de hersenen identieke patronen ontstaan. Proefpersonen keken in de studie naar korte ‘plezierige, onplezierige of neutrale’ filmpjes. Vooral negatieve emoties blijken binnen de groep proefpersonen sterk collectief te worden beleefd. Vooral de patronen in het centrale deel van de hersenen en in de frontaalkwab vertoonden daarbij grote gelijkenis. Wanneer individuen opgewonden raakten, activeerde dit bij anderen vooral zintuiglijke centra, waardoor ook bij de andere groepsleden hogere gevoeligheid voor tast en zicht optrad. Omdat het kopiëren van emoties hoogwaardiger sociale interactie mogelijk maakt, denken de onderzoekers dat het een eigenschap is waar de mens evolutionair voordeel van heeft gehad. (Link)

 • 500 dollar boete na op de grond gevallen dollarbriefje

  233342824413531576_loslsucm_c_large

  De Amerikaan John Davis uit Ohio liet een briefje van één dollar op de grond vallen waarna hij een boete van 500 dollar kreeg van de politie. David zat in zijn auto toen hij een man opmerkte in een rolstoel die een bordje omhooghield waarop hij voorbijgangers om hulp vroeg. Davis, die zelf een broer heeft met een motorische handicap, was zo aangedaan door het leed van de man, dat hij abrupt besloot even halt te houden. John sloeg een babbeltje met de zieke man en stak hem enkele dollars toe door het raampje van zijn auto, daarbij viel er een dollarbiljet op de grond, waardoor het op het trottoir belandde. Enkele seconden later kreeg John plots de politie achter zich aan. De agenten vroegen hem om halt te houden, waarna John hen moest volgen tot aan het politiebureau. Volgens de politie had John een “afkeurenswaardige daad verricht door afval te gooien op de openbare weg”. John Davis weigerde echter de boete van 500 dollar te betalen en hij voegde er ook aan toe dat hij nog steeds mindervaliden zal helpen. (Link)

 • Mannen willen domme vrouwen voor een avontuurtje

  Tumblr_m3o3mbsuqp1qkpkfgo1_500_large

  Mannen zijn volgens een Amerikaans onderzoek genetisch voorgeprogrammeerd om vrouwen uit te kiezen die zich dom gedragen. Zij zouden een makkelijkere prooi zijn, althans in de ogen van de man. Volgens het onderzoek op de Universiteit van Austin zijn vrouwen met lichamelijke kwetsbaarheid, zoals een klein gestalte, minder seksueel aantrekkelijk. Dom zijn staat dus gelijk aan sexappeal. Het is echter niet zo dat vrouwen die minder intelligent overkomen ook meer kans hebben op een langdurige relatie. Het zijn slechts de avontuurtjes waarvoor ze aantrekkelijker worden bevonden. (Link)