• Het lied van de dag: Martin Solveig & Dragonette - Hello

  Hallo zomervakantie 2012! Martin is een internationale DJ die in de dancescene bekend wordt door singles 'Heart Of Africa', 'Come With Me' en 'Edony'. Fransman Solveig leert zijn liefde voor muziek door als tiener te werken in de bekende platenwinkel Champs Disques aan de Champs Elysées in Parijs. Inmiddels is Martin Solveig een internationaal draaiende DJ die steeds meer wordt gevraagd om dancetracks te remixen of samen te werken met andere artiesten. Zo werkt hij onder andere met de Masters At Work en is hij de man achter Salif Keita's 'Madan', een track die in de zomer van 2006 werd grijsgedraaid in de Franse clubs.

 • Koppel geeft 13.000 euro aan gevonden geld terug

  Tumblr_lt80ildadk1qi23vmo1_500_large

  Koppel uit Tennessee heeft op straat een zak gevonden met 13.000 dollar erin, waarna ze besloten om de inhoud terug te geven.  "Toen we de zak openden zagen we heel veel honderd dollarbriefjes", zegt Ken Allen. In de tas zat ook een portemonnee met een rijbewijs. Ze bezochten het adres van de eigenaar, maar niemand was thuis. Buren zeiden dat ze de man op de foto niet kenden. De politie heeft de man uiteindelijk gevonden en het geld teruggegeven. (Link)

 • Nog maar weinig handgemaakte croissants in Frankrijk

  Tumblr_m2qztrtg9m1qkww7to1_500_large

  Er zijn steeds minder echte handgemaakte croissants in Frankrijk. De laatste tien jaar heeft de croissant uit de fabriek veel terrein gewonnen. Volgens een woordvoerder van de Franse bakkersvereniging verkoopt minstens de helft van de 30.000 Franse bakkers nu croissants van de lopende band. Dat ligt aan het verschil in prijzen tussen de handgemaakte en de croissant uit de fabriek. "Fabrieksbrood moet duurder, anders kiest straks iedere bakker er voor", aldus een bakkerin. (Link)

 • Restaurant op de Filippijnen ligt in waterval

  In het restaurant Villa Escudero resort op de Filippijnen eten de restaurantbezoekers steeds met blote voeten. Nabij de stad San Pablo kunnen culinaire genieters eten terwijl een waterval langs hun voeten loopt. De 'Labasin Fall' stroomt het restaurant helemaal binnen, vooraleer het vloeibare goedje zich een weg baant naar de rivier. Het spektakel is wonderbaarlijk en dinerende gasten weten het te smaken. (Link)

 • Kleine hoeveelheid alcohol in cola

  Tumblr_m6al86d5im1qeg4awo1_500_large

  Uit een recent onderzoek blijkt dat er in cola 0,001 procent percent alcohol zit. De onderzoekers onderzochten 19 soorten cola en in tien daarvan zit alcohol, waaronder ook Pepsi en Coca-Cola. Pesi en Coca-Cola hebben al in een reactie laten weten dat het best zou kunnen dat er een kleine hoeveelheid alcohol in zou zitten. Bij Coca-Cola verwijzen ze daarbij naar hun geheime recept, waardoor er door de combinatie van ingrediënten best alcoholrestjes zouden kunnen voorkomen. Om effectief zat te worden door cola moeten er maar liefst 13.000 blikjes worden opgedronken. (Link)

 • Zaterdag slaapt iedereen één seconde langer

  Capa_122487_1332641859_large

  Sinds 1971 worden atoomklokken gebruikt om de tijd aan te geven. Die klokken zijn een stuk preciezer in het aangeven van de tijd dan de aarde. Onze planeet draait namelijk niet altijd even snel. Door onder meer de getijden vertraagt de draaiing van de wereld. Daarom moet de klok af en toe bijgesteld worden met een schrikkelseconde. De Earth Rotation and Reference Systems Service heeft nu bepaald dat het weer tijd is voor een extra seconde. De aarde draait dus steeds langzamer. Als de atoomklok dus niet meegaat dan zou het middaguur, het punt dat de zon recht boven de evenaar staat, steeds verder opschuiven ten opzichte van 12.00 uur op de klok. "Over een paar honderdduizend jaar eten we dan om middernacht lunch", schrijft Mark Brown van Wired UK. Officieel krijgt de wereld er één extra seconde bij op 30 juni om 23.59.59. Omgerekend is dat 1 juli om 01.59.59 onze tijd. De secondewijzer springt dan niet naar 00 maar naar 60. (Link)

 • Het lied van de dag: Calvin Harris feat. Ne-Yo - Let's Go

  Calvin Harris is een Schotse "elektronisch" muzikant. Zijn debuutsingle "Acceptable in the 80's" bereikte #10 op de Single-hitlijst in Groot-Brittannië en werd ook veel gedraaid op de radio en muziekzenders, zoals MTV. Zijn volgende single, "The Girls", verscheen begin juni 2007. In 2009 leerden we hem ook in België kennen, net voor de zomer met “I’m Not Alone” en daarna met “Ready For The Weekend” en “You Used To Hold Me”! In 2012 brengt hij samen met Ne-Yo het liedje “Let’s Go” uit.

 • Vrouwen sporten om er goed uit te zien

  Tumblr_m4v3ixgb2h1r17h7io1_500_large

  Uit onderzoek van welnessbedrijf Technogym onder ruim 38.000 Europese sporters blijkt dat vrouwen fitnessen om er goed uit te zien, mannen werken er voornamelijk aan hun spierkracht. Met de leeftijd vinden mannen zich goed en gezond voelen steeds belangrijker. Vrouwen gaan voor calorieën verbranden en werken aan een goed figuur. Naarmate mannen ouder worden, gaan gezond blijven en ontspannen een grotere rol spelen. De focus ligt dan niet langer op work outs waarmee specifieke spiergroepen worden getraind. (Link)

 • Japanse robot wint altijd met steen, papier, schaar

  Onderzoekers aan de Universiteit van Tokio hebben een robot ontworpen die het spelletje 'steen, papier, schaar' nooit verliest. De robot kan in een milliseconde zien welke vorm een hand gaat aannemen, en vormt vervolgens binnen een fractie van een seconde zelf het winnende gebaar. De robot maakt geen gebruik van ingewikkelde algoritmes, maar speelt in feite vals door zijn vermogen te gebruiken om bewegingen supersnel te kunnen analyseren. De analyse wordt zo snel verwerkt en vertaald naar het tegenovergestelde gebaar, dat de beweging niet met het blote oog waarneembaar is. Hierdoor wint de robot altijd. (Link)

 • Online liegen is niet langer illegaal in Rhode Island

  Tumblr_m5xwbxofdj1qmjd1wo1_500_large

  De Amerikaanse staat Rhode Island heeft een oude wet afgeschaft die het illegaal maakte om te liegen op internet. De wet, die stamde uit 1989, was bedoeld om oplichters en fraudeurs te bestraffen. Op het overtreden van de wet stond een boete tot 500 dollar en maximaal een jaar celstraf. "Toen deze wet werd ingevoerd had niemand een idee wat voor gevolgen dat zou hebben. Liegen is misschien wel slecht, maar het zou niet crimineel moeten zijn", aldus Steven Brown van de ACLU, een organisatie die opkomt voor burgervrijheden. Slechts een paar mensen zijn daadwerkelijk vervolgd voor online liegen. (Link)

 • 2-jarig jongetje wordt verlost van gezwel van 15 kilo

  Tumblr_m4vut5imi91r0orpio1_500_large

  Mexicaanse artsen hebben een goedaardig gezwel van vijftien kilo op het lichaam van een 2-jarig kind verwijderd.  Volgens arts Gustavo Hernandez woog het gezwel op 14 juni, de dag van de operatie, meer dan het kind zelf dat twaalf kilo woog. De jongen werd geboren met een tumor die de rechterkant van zijn lichaam van oksel tot heup bedekte. Het kostte artsen van het La Raza-ziekenhuis in Mexico-Stad tien uur om het gezwel te verwijderen. Het was voor het eerst dat artsen een tumor verwijderden die groter was dan de patiënt zelf. (Link)

 • Unilever krijgt boete voor condoom in tomatenpuree

  Tumblr_m3q3b3cal91qez34go1_500_large

  Voedingsproducent Unilever kreeg een boete van bijna 4000 euro omdat de Braziliaanse Cintia Mayerle een condoom vond in een blikje tomatenpuree. De vrouwwilde de niet-gebruikte tomatenpuree in een potje doen, toen er een rubbertje in het blik bleek te zitten. "Wat een afschuwelijke ervaring, ik denk dat me dit heel lang bijblijft", zegt de vrouw. Unilever wilde volgens Mayerle in eerste instantie niet geloven dat het voorbehoedsmiddel ìn het blik gevonden was. Onmogelijk, zou het bedrijf hebben gezegd, want het inblikproces is volledig geautomatiseerd. De rechtbank vond dat Unilever welzeker een boete verdient voor het condoom. Ook moest de tomatenpureeproducent een schadevergoeding betalen aan de vrouw. (Link)

 • Inwoners Dubai krijgen waarschuwing voor choconaalden

  Tumblr_lraiertctf1qjvydno1_500_large

  De inwoners van Dubai kregen de waarschuwing om zich niet te injecteren met chocoladespuiten. De waarschuwing komt nadat plaatjes van injectiespuiten gevuld met chocopasta van Nutella de afgelopen dagen voor veel ophef zorgden. Of de spuiten ook echt bestaan en van wie de foto's zijn blijft onduidelijk, maar ze doen online al een tijdje de ronde op sociale media zoals Tumblr Nutella ontkent dat het een product is van het bedrijf en ontkent alle betrokkenheid. (Link)

 • Archeologen vinden miljoenenschat op Jersey

  Schatztruhe-a23960069_large

  Archeologen hebben op het Britse eiland Jersey een grote verzameling waardevolle Romeinse en Keltische munten opgegraven. De muntstukken hebben volgens kenners een waarde die kan oplopen tot meer dan 12 miljoen euro en de munten wegen samen ongeveer driekwart ton. Dat zou gelijk staan aan ongeveer 50.000 geldstukken, die volgens experts allemaal tussen de 125 euro en 250 euro waard zouden zijn. (Link)

 • Het lied van de dag: Bill Medley & Jennifer Warnes - (I Had) The Time Of My Life

  Bill Medley is vooral bekend als één van de twee zangers van de Righteous Brothers. Jennifer Warnes maakte al op haar negen jaar haar debuut als professionele zangeres. In 1988 scoorden ze samen een wereldwijde nummer 1-hit (onder meer in de Verenigde Staten en Nederland) met het nummer "(I've had) The Time Of My Life", voor de soundtrack van de film Dirty Dancing.

 • Lachgroep uit India moet minder schatteren

  Tumblr_m5x9lfjshq1rz4sj4o1_500_large

  Een Indiase lachgroep moet na een gerechtelijke klacht van een buurman minder schateren. De buurman zou geestelijk gekweld worden door de gierende cursisten. Groepsleider Sadanand Ghate zei met zijn leerlingen op zoek te zijn naar innerlijke rust en niet de intentie te hebben de rust te verstoren, maar daar had de politie geen boodschap aan. De lachgroep probeert sindsdien zijn hoorbare luim binnen de perken te houden. Lachgroepen gaan uit van het idee dat lachen lichaam en geest ten goede komen. (Link)

 • 14 kaartjes om fiets mee te nemen op de trein

  Tumblr_m66ujxnxp81r48wwvo1_500_large

  De 28-jarige Rachel Woodward ging met de trein heen en terug van Leeds naar Leicester. Omdat zij in Sheffield over moest stappen, moest zij niet minder dan veertien kaartjes kopen om de treinreis te kunnen maken met haar fiets. De vrouw boekte haar reis online, maar aangekomen op het station bij de kaartjesmachine bleek dat zij niet minder dan veertien kaartjes moest hebben. "De machine bleef er maar kaartjes uitgooien. Ik dacht eerst dat hij defect was", aldus een verbouwereerde Rachel. Zo waren er volgende kaartjes nodig: twee kaartjes voor haarzelf (heen en terug van Leeds naar Leicester), Vier reserveringen voor haar (Leeds-Sheffield, Sheffield-Leicester, Leicester-Sheffield en Sheffield-Leeds). Verder moesten vier aparte kaartjes gekocht worden voor de fiets. De treincontroleur koos er de juiste kaartjes uit. Een woordvoerder van de Associatie van treinmaatschappijen zei dat men het aantal kaartjes wil reduceren en dat de kaartjes sinds de jaren tachtig in gebruik zijn en het systeem dringend moet gemoderniseerd worden. (Link)

 • Duitsland bouwt dorp voor dementerende mensen

  Tumblr_m5knb6pbfv1qadknpo1_500_large

  De gemeenteraad van het Duitse plaatsje Alzey in de deelstaat Rijnland-Palts ging gisteren akkoord om een dorp voor dementen te bouwen. De bedoeling is dat circa 120 mensen met dementie in het dorp worden ondergebracht. Ze kunnen daar rekenen op goede medische zorg. In het dorp van 12.000 vierkante meter komen ook onder meer een kapper en een supermarkt. (Link)

 • Sexy metroreizigers mogen geen sexy kledij dragen

  Tumblr_luzo1ff1db1qe4d7wo1_500_large

  Het Chinese vervoersbedrijf die de metro van Shanghai bedient waarschuwt vrouwen om zich niet te sexy te kleden. Dat zou alleen maar leiden tot opmerkingen en handtastelijkheden van mannelijke passagiers. De oproep werd vergezeld door een foto van een vrouwelijke reiziger in een doorschijnende jurk. “Een vrouw die zo gekleed gaat, moet niet raar opkijken als ze wordt lastiggevallen. Er kunnen viezeriken in de metro zitten en het is lastig om ze kwijt te raken. Gelieve zelfrespect te hebben, dames”, schrijft het vervoersbedrijf. Veel reizigers bestempelen de tekst als seksistisch. “Het is mijn goed recht om zelf te bepalen wat ik aantrek”, aldus een woedende vrouw. Twee reizigers besloten afgelopen weekend uit protest in een zwarte boerka te metro te pakken. (Link)

 • Ontslag na grapjes over Oekraïense vrouwen

  Tumblr_m655a7abzv1r6ibubo2_500_large

  Twee Poolse radiopresentatoren kregen hun ontslag nadat ze tijdens hun programma grappen maakten over Oekraïense vrouwen. Alles kwam door een napraatje over een voetbalwedstrijd waarbij Oekraïne van Zweden won, maar al snel ging het over op een serie beledigende grappen. Kuba Wojewódzki zei dat hij na de wedstrijd zich als een echt Pool gedroeg en zijn Oekraïense schoonmaakster had ontslagen. Michal Figurski zei dat hij een Oekraïense schoonmaakster gewoonweg niet zou betalen, als ze een beetje knapper was, zou hij haar verkrachten. Wojewódzki vervolgde het gesprek. “Ik weet niet hoe mijne er uitziet, want ze zit altijd op haar knieën. De Oekraïense ambassadeur diende een klacht in bij de Poolse autoriteiten. Figurski heeft ondertussen zijn excuses aangeboden in vier talen, maar ook dat mocht niet helpen. Niet alleen raakten de heren hun baan bij de radio kwijt, maar ook is Figurski zijn deal met de UEFA kwijt. Hij zou de fans vermaken voor de halve finales in Warschau. (Link)