• Pure chocolade is goed voor het hart

  Tumblr_m4o8v37ysh1rpraouo1_500_large

  Uit onderzoek in Australië blijkt dat mensen met een verhoogd risico op een hartziekte, maar zonder dat ze al een hartziekte hebben, die elke dag honderd gram pure chocolade (minstens zestig procent cacao) eten, hebben minder kans op een hartaanval of een beroerte. Over een periode van tien jaar zouden vijftien doden minder en zeventig overlevende slachtoffers minder zijn per 10.000 inwoners als gevolg van hartkwalen of hartinfarcten. De wetenschappers vermoeden dat het effect te maken heeft met het feit dat de flavonoïden in zwarte chocolade de bloeddruk en het cholesterolgehalte. (Link)

 • Toename onweer bedreigt de ozonlaag

  Tumblr_m4uvkgq8m01qamhqko1_500_large

  De toename van zomeronweer met hogere onweerwolken is een gevolg van de opwarming van het klimaat. De opwaartse luchtstromen in de krachtigste onweerscomplexen kunnen op vele kilometers hoogte soms de stratosfeer bereiken, waar ze vervolgens waterdamp 'injecteren' in de ozonlaag. Het water zet het aanwezige stabiele chloor- en broomgas om in vrije radicalen, die ozon afbreken. Doordat de dunnere ozonlaag neemt de schade door ultraviolette straling toe waardoor de bladeren van planten beschadigd worden. Mensen kunnen door de dunnere ozonlaag sneller verbranden en lopen een grote kans om huidkanker te krijgen. Volgens James Anderson, professor in atmosferische chemie en hoofdauteur van de studie, is het onmogelijk om te zeggen hoe snel de frequentie en de intensiteit van de onweersstormen zal toenemen. (Link)

 • Grote CO2-opslag in Zuidelijke Oceaan ontdekt

  386411928_6b529eec91_z_large

  Het British Antarctic Survey ontdekte na tien jaar en met behulp van 80 meetstations dat er een mechanisme zit achter een grote natuurlijke CO2-opslagmethode in de Zuidelijke Oceaan. Volgens wetenschappers zorgt het samenspel van stromingen voor draaikolken en vallende stromen van duizend kilometer breed. In die kolken en stromingen kan de CO2 die plankton aan het oppervlak van het water heeft opgenomen naar grote diepte vallen. Deze twee meter lange stations doken tot 2 kilometer diep en maten ondertussen onder andere temperatuur en zoutgehalte van het water. Ongeveer 40 procent van de jaarlijkse menselijke CO2 uitstoot wordt in de Zuidelijke Oceaan opgevangen. (Link)

 • Judoka maakt bronzen medaille stuk

  422365_10150984335922408_1665873690_n_large

  De Braziliaanse judoka Felipe Kitadai nam zijn bronzen medaille mee onder de douche. "Ik nam hem in mijn mond zodat hij niet nat werd. Maar toen ik me inzeepte gleed hij eruit en viel op de grond." Daarbij brak volgens Kitadai ook het lint. Hij kan de medaille niet langer om zijn nek dragen en er zit een deuk in. Kitadai, die zaterdag derde werd in de klasse tot 60 kilo, vroeg wanhopig om een nieuw exemplaar. Inmiddels heeft het IOC laten weten dat hij die krijgt. (Link)

 • Pil heeft nauwelijks invloed op libido van vrouw

  Tumblr_m7342mnhw31ql58y3o1_500_large

  Onderzoekers van de Georgetown University in Washington bestudeerden eerder uitgevoerde studies over de pil waaruit blijkt dat het effect van de pil op de seksdrang minimaal is. De onderzoekers vonden dat bijwerkingen als gevoelige borsten en gewichtstoename  vaak voorkomen bij pilgebruikers. Seksuele bijwerkingen werden nauwelijks teruggevonden.  Een aantal studies liet zien dat de anticonceptiepil het libido van sommige vrouwen beïnvloedt, zowel positief als negatief, maar dit betrof kleine percentages. Bij het merendeel veranderde de geslachtsdrift niet. Voor de individuele vrouw kan een verminderd libido door de pil wel degelijk een negatief invloed hebben op de kwaliteit van haar seksleven. "Daarom moeten zorgverleners zich bewust blijven van het mogelijke effect dat hormonale anticonceptie hebben op het seksleven van de vrouw", besluit onderzoeker Lara Burrows. (Link)

 • Tweeling wordt in twee verschillende steden geboren

  video platform video management video solutions video player

  In de Verenigde Staten zijn twee tweelingbroers in twee verschillende steden geboren. Toen moeder Siobhan Anderson naar het ziekenhuis werd gebracht door haar echtgenoot Bryan kwam het hoofdje van het eerste kindje al naar buiten. Het stel parkeerde aan de kant van de weg. Even later bracht ambulancepersoneel op die plek een kerngezond jongetje ter wereld. Daarna reden ze naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, voor de geboorte van zijn broertje. Na tien minuten moest de ambulance al stoppen omdat het broertje er ook uit wou. Zo werden de tweelingjongens allebei aan de kant van een verschillende snelweg geboren, in een verschillende stad. (Link)

 • Alleen mensen zonder uitkering mogen solliciteren

  Reborn_painterhireswebklein_large

  De Nederlandse webshop CatPalace zien graag alleen reacties van mensen zonder uitkering op hun vacature. De webshop, die dierenmeubelen verkoopt, is op zoek naar een “jonge productiemedewerker” met een leeftijd van 18 tot 22 jaar. Een uitkering is echter niet gewenst. D Nederlandse Commissie Gelijke Behandeling is niet zeker of een bedrijf nadrukkelijk mag vragen om mensen zonder uitkering. CatPalace verdedigt zich en zegt ze al vaak meegemaakt hebben dat een werknemer even komt proefdraaien en dan met een smoes vertrekt, terug naar de uitkering. (Link)

 • The Sound Of Summer: The Kinks - Sunny Afternoon

  Als we de weerberichten mogen geloven wordt het vandaag eerst bewolkt met kans op wat lichte regen. Daarna verschijnen er enkele opklaringen, maar een lokale bui blijft mogelijk. We keren vandaag terug naar 1967 met beelden uit de film “The Boat That Rocked”.  Begin jaren '60 besloten de broers Ray en Dave Davies een band te beginnen. De naam was The Ravens maar die veranderde later in The Kinks, een indirecte verwijzing naar de rustige liedjes van The Beatles. Ze vonden zelf dat hun muziek veel ruiger was. Hun grootste succes hadden zij in de zomer van '66 met "Sunny Afternoon". Midden jaren '60 hadden ze meer succes dan The Rolling Stones, alleen aan The Beatles konden ze niet tippen.

 • Amerikaanse kinderen krijgen gratis plastische chirurgie

  In Amerika betaalt liefdadigheidsinstelling Little Baby Face Foundation plastische chirurgie voor kinderen met een afwijkend uiterlijk, maar van wie de ouders een behandeling niet kunnen betalen. De 14-jarige Nadia Ilse, die haar leven lang werd gepest met haar flaporen, kreeg van de instelling een operatie. Haar ouders konden de operatie om haar oren te laten corrigeren niet betalen, zo bleek uit een reportage van CNN. De organisatie wil kinderen helpen die gepest worden met hun uiterlijk om te voorkomen dat ze daar hun hele leven last van houden. (Link)

 • Vrouw vindt roestig scheermesje in zakje snoep

  Amy Hu uit Californië kocht een zakje met zogenaamde Crunch N Chew-snoepjes voor haar 1-jarige en vijf weken oude dochters. Toen ze al een paar exemplaren had uitgedeeld, stuitte ze opeens op een oud roestig scheermesje. Snoepjesmerk Hershey's snapt niet hoe het voorwerp in de zak is beland en benadrukt dat het om een individueel geval gaat. De snoepfabriek staat in Brazilië. Hu wil volgens Fox News geen schadevergoeding, maar de verzekering dat de snoepzakken voortaan veilig zijn. (Link)

 • 15 jaar oude oran-oetang stopt met roken

  De 15 jaar oude chimpansee Tori uit de dierentuin van Solo in Java rookt al meer dan tien jaar maar is nu noodgedwongen gestopt. De bezoekers gooiden geregeld brandende sigaretten naar de kooi van de aap, die daar vervolgens mee deed wat ze de mensen met die dingen zag doen. Ze klemde de peuken tussen haar vingers en begon te roken waarop bezoekers foto’s begonnen te nemen. Tori is nu buiten et zicht van de dierentuinbezoekers geplaatst. Volgens een medisch onderzoek verkeert ze in een goede lichamelijke gezondheid. (Link)

 • Dertig procent van de mannen faket soms orgasme

  4191280172_a0ee7f5893_z_large

  De website askmen.com ondervroeg 50.000 mannen in de Great Male Survey. Hieruit blijkt dat dertig procent van de mannelijke deelnemers wel eens een orgasme durft te faken. Zo’n veertig procent van de mannen is redelijk tevreden met hun seksleven. 22 procent heeft geen of geen noemenswaardig seksleven. Of het onderzoek wel betrouwbaar is valt te betwijfelen want een deel van de mannen blijkt namelijk te liegen over het aantal bedpartners dat ze hebben gehad. (Link)

 • Duif ploft op jongen tijdens ritje op achtbaan

  165963_378931788829178_1207768751_n_large

  Een 12-jarige jongen is in de achtbaan van het Amerikaanse Six Flags gewond geraakt toen een duif in zijn gezicht vloog bij hoge snelheid. De jongen voelde ineens veel pijn en had allemaal bloed in zijn gezicht en veren in zijn mond. Hij heeft meerdere kneuzingen en schrammen opgelopen. "Ik had het geluk dat ik een alarm ergens hoorde afgaan en daarom even de andere kant opkeek, anders had ik de duif in mijn oog gehad", zei de jongen. (Link)

 • Uitnodigen voor feestje via Facebook kost 227.052 euro

  Tumblr_m7v6warypr1r15ijeo1_500_large

  De 20-jarige Duitser Matthias L. kreeg 227.052 euro boete omdat hij via Facebook had opgeroepen tot een feestje, maar hiervoor geen vergunning had. Op 7 juli zette L. een oproep op de socialenetwerksite voor een party aan het strand van het meer Bodensee. Duizenden jongeren waren wel in voor een feestje en reageerden daarop. Ook de gemeente Konstanz zag het berichtje en vaardigde een verbod uit op de bijeenkomst, omdat de bestuurders vreesden voor chaotische toestanden. Er kwamen toch 150 jongeren naar het strand, maar de politie zette 283 agenten in en een helikopter om de orde te handhaven. (Link)

 • The Sound Of Summer: Geri Halliwell - It's Raining Men

  Geraldine Estelle Halliwel is vooral bekend als Ginger Spice van de Spice Girls. Geri werkte aanvankelijk als danseres, televisiepresentatrice in Turkije, aerobics-instructeur, schoonmaakster, barmeisje en (naakt)-model. In 1998 verliet ze de Spice Girls na conflicten binnen de groep en ging solo verder. Op 14 mei 2006 werd Geri de trotse mama van dochtertje Bluebelle Madonna. Intussen maakten de Spice Girls een tijdelijke comeback. In juni 2012 maakten ze bekend dat er een musical komt over de Spice Girls in het najaar van 2012.

 • The Sound Of Summer: Tarkan - Şımarık

  Tarkan is een Turkse popzanger vernoemd naar een plaatselijke stripheld, een soort Robin Hood die het voor de armen opnam. Ook in Europa brak Tarkan door. Zijn populariteit had hij te danken aan de single Simarik. Het bereikte in Frankrijk de derde plaats in de hitlijsten en in België zelfs de tweede. Tarkans teksten gaan over de liefde, erotiek en gelijkheid tussen man en vrouw. Hij daagde de rechtse politicus Mehmet Gül voor de rechtbank omdat die hem homo noemde.

 • The Sound Of Summer: Sash - Ecuador

  Sash is een Duits eurodance dj-producer-trio die eind jaren 90 een aantal hits hebben gescoord, waarvan Encore Une Fois en Ecuador de bekendste zijn. De groep is actief sinds 1995 en heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen platen verkocht. Het werk van Sash is vooral gekenmerkt door gangbare dance-deuntjes met vocalen van veel verschillende zangers en zangeressen. Verder stond Sash! bekend voor het gebruik van verschillende talen, Deens, Fins, Frans, Engels,Italiaans...

 • 80 procent van de Nederlanders slaapt slecht

  Tumblr_m4bvxcjfas1qbhyf6o1_500_large

  Uit een onderzoek onder driehonderd bezoekers van GezondheidsNet.nl blijkt dat slechts 21 procent van de bezoekers dagelijks uitgerust wakker wordt. Zo’n 12 procent wordt nooit helemaal uitgerust wakker. Bij de helft van de ondervraagden is een toiletbezoek de boosdoener van een onderbroken nachtrust, gevolgd door een snurkende of onrustige partner, zorgen en lichamelijke klachten. Een op de vijf kan niet aangeven wat de reden is van zijn slaapprobleem. De meeste ondervraagden vallen vrijwel direct in slaap. Een kwart heeft echter meer dan een half uur nodig om in slaap te vallen. Het merendeel doet niets speciaal om in slaap te vallen, hoewel sommigen cafeïne vermijden (18 procent) of ontspanningsoefeningen doen (14 procent). Een op drie doet niets terwijl ze wakker liggen terwijl anderen gaan woelen, lezen of televisie kijken. Slechts 13 procent gebruikt dan een slaapmiddel, waarvan 7 procent op doktersvoorschrift. De gemiddelde nachtrust was 7 uur, 17 procent kan af met minder dan 6 uur en 5 procent heeft 9 uur of meer nodig. Opstaan gebeurt meestal tussen 6.00 uur en 8.00 uur op een werkdag en iets later op een vrije dag. Gaan slapen doen de ondervraagden tussen 22.00 en 0.00 uur. Zo’n 62 procent vindt een open raam ideaal om te slapen, gevolgd door volledig donker (65 procent) en geen verwarming aan (81 procent). (Link)

 • Meer kans om 100 jaar te worden bij geboorte in herfst

  534935_387204494634450_960715193_n_large

  De Universiteit van Chicago bestudeerde de gegevens van 1.574 100-jarigen uit de Verenigde Staten die geboren waren tussen 1880 en 1895. Van de personen die nog in leven waren op 50-jarige leeftijd, haalden minder dan één procent mannen en twee procent vrouwen de 100 jaar. De personen die geboren werden tussen september en november, had namelijk 40 procent meer kans hadden om 100 jaar te worden dan degene die verjaarden in maart. De studie toont echter enkel maar de link tussen geboortemaand en levensverwachting. Sommige wetenschappers denken dat de resultaten niet meer kloppen in onze samenleving waar de levensomstandigheden beter zijn. Onderzoeksleider Leonid Gavrilov stelt wel dat de levensomstandigheden in de kindertijd op lange termijn gevolgen  kunnen hebben voor de gezondheid en levensverwachting. Waarom de geboortemaand of de maand waarin je moeder zwanger werd - je levensverwachting bepaalt, blijft voorlopig nog onduidelijk. Seizoensgebonden ziekten kunnen hierin een rol spelen. (Link)

 • Veel sporen van cocaïne in Antwerpse riolen

  Tumblr_m5pk9xrhl61qzvlz6o1_500_large

  In Europa wordt dagelijks zo'n 355 kilo cocaïne gebruikt. In Amsterdam en Antwerpen is het een erg populaire drug, terwijl er in Scandinavië weer meer speed gebruikt wordt. De Nederlandse professor Pim de Voogt van KWR Watercycle Research Institute zegt dat de cannabisniveaus gedurende hele week gelijkmatig zijn, terwijl er een weekendpiek is voor xtc en cocaïne. Door het onderzoek in riolen kunnen de onderzoekers vaststellen hoe groot het drugsgebruik is in een stad, en kunnen op korte termijn veranderingen in drugsgebruik gemeten worden door invallen van de politie bij productielocaties of wanneer de douane een lading onderschept. (Link)