• Het lied van de dag: Simple Minds - Alive And Kicking

  Simple Minds is een Schotse new wave-popgroep die vooral in de jaren '80 erg succesvol was. Hun eerste singles werden geen succes en de groep werd gedwongen om meer op te schuiven in de richting van de commerciële popmuziek. Eind jaren '80 scoorde de groep nog een hit met "Belfast Child" maar daarna werd het rustiger rond Simple Minds. Zanger Jim Kerr baat nu een hotel uit op Sicilië.

 • Het lied van de dag: Feargal Sharkey - A Good Heart

  Iedere laatste zaterdag van september is er de Internationale Dag Van Het Hart. Het hart is een belangrijk orgaan, helaas sterven er jaarlijks 17,2 miljoen mensen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Op deze dag wil de World Heart Foundation de mensen en overheden informeren over de gevaren van hartziekten. Het thema van dit jaar draait om vooral om het stoppen van hartziekten onder vrouwen en kinderen. Feargal Sharkey geboren op 13 augustus 1958 werd bekend als zanger van de Noord-Ierse punk-popgroep The Undertones en is na het uiteenvallen van de band solo artiest geworden. Met Vince Clark (ex-Depeche Mode en ex-Yazoo) stichtte hij The Assembly met één hit Never Never. Sharkey wilde liever country zingen en Clark ontmoette Andy Bell met wie hij Erasure oprichtte.

 • Vitaler sperma door walnoten

  48624870947800639_byru5rcx_c_large

  Mannen die dagelijks okker- of walnoten eten hebben beweeglijker en vitaler sperma dan mannen die geen walnoten eten. Amerikaanse wetenschappers bestudeerden een groep gezonde jonge mannen tussen 21 en 35 jaar die gedurende 12 weken dagelijks 75 g noten aten, en vergeleken die met een groep jonge mannen die hetzelfde aten, maar zonder noten. Na 12 weken verbeterde niet alleen de spermakwaliteit van de noteneters, maar ook de gehaltes van onverzadigde omega 3- en omega 6-vetzuren in hun bloed. Of de verbetering van de spermakwaliteit van dien aard is dat het mannen met vruchtbaarheidsproblemen zou kunnen helpen, moet verder onderzoek uitwijzen, stellen de wetenschappers. (Link)

 • Duitstaligen schelden het vaakst met Scheisse

   

  De Duitse taalwetenschapper Hans-Martin Gauger heeft een boek geschreven over schelden en vloeken. Zo schelden de Nederlanders iemand uit met seksuele termen als lul, klote en kut. De Duitstaligen schelden met Scheisse. „Wij Duitsers schelden, beledigen en vloeken over onze uitwerpselen”, zegt de expert. Hij verwerpt ideeën dat de fixatie op poep komt door het protestantisme of als tegenwicht voor de Duitse schoonmaakzin. Hij denkt dat de Duitsers deze weg hebben ingezet in de middeleeuwen en daarna volgehouden. Vulgaire taal is echter overal vooral door mannen bepaald, aldus de taalwetenschapper. Hij vindt overigens niet dat het taalgebruik steeds vulgairder wordt: „Romeinse soldaten hebben vast veel gezegd dat niet is opgeschreven.” (Link)

 • Mensen met een laag IQ zijn vaker ongelukkig

  Tumblr_mb0ridbq6f1rzwxgto1_500_large

  Mensen met een lager IQ zijn vaker ongelukkig en ongezonder dan mensen die een hoger IQ hebben, zo blijkt uit onderzoek van het University College in Londen. Er namen 6870 mensen van 16 jaar en ouder deel aan het IQ-onderzoek. Met een vragenlijst werd gemeten hoe gelukkig de proefpersonen zich voelden. Het ongelukkigst bleken mensen met een IQ tussen de 70 en de 99. De mensen met een hoger IQ, tussen de 120 en 129, blijken het gelukkigst. Er werd ook gekeken naar factoren als zoals inkomen, neurotische symptomen en dagelijkse bezigheden. "We ontdekten dat IQ een verband heeft met geluk, het geluksgevoel was namelijk het laagst in de groep met het lagere IQ en het hoogst in de groep met het hogere IQ. Mensen met een lager IQ zijn vaak minder gelukkig omdat ze last hebben van meer sociaal-economische nadelen, zoals een lager inkomen. Ook hebben ze vaker hulp nodig in het dagelijks leven, een slechtere gezondheid en meer stress" stelt één van de onderzoekers. (Link)

 • 20-jarige krijgt transplantatie van uitwerpselen

  316595_240668109314913_201319823249742_631484_1340383514_n_large

  De 20-jarige Kaitlin Hunter uit het Amerikaanse Marietta is van een zwaar ongeluk hersteld dankzij een transplantatie van uitwerpselen. De vrouw was betrokken bij een ernstig auto-ongeluk waardoor ze na maanden revalidatie herstelde van een aantal botbreuken en een doorboorde lever en dikke darm. Helaas kreeg ze last van een hardnekkige bacteriële infectie. Ook de negen antibioticakuurtjes hielpen niets waardoor de gezonde bacteriën in haar dikke darm verzwakten. Uiteindelijk stelde de moeder van Hunter haar eigen uitwerpselen ter beschikking om nieuwe gezonde bacteriën in de darmen van haar dochter te krijgen. De uitwerpselen werden verdund in de dikke darm van de jonge vrouw gepompt. Ruim een jaar na het ongeluk is Hunter er weer helemaal bovenop. (Link)

 • Britse vrouwen zien seks als een plicht

  Tumblr_m93ljgi7ws1r7byd6o1_500_large

  Een derde van de getrouwde Britten ziet seks als een plicht. Ze zijn te moe, hebben te veel stress of vinden zichzelf niet aantrekkelijk meer, zo blijkt uit onderzoek onder 200 mensen. Een kwart van de Britten vindt seks met zijn of haar vaste partner saai en een op de zeven leest liever een boek. Twintig procent doet zelfs alsof hij of zij zich niet lekker voelt om onder een vrijpartij uit te komen. Veertig procent van de ondervraagden zegt zijn of haar partner niet meer zo aantrekkelijk te vinden als toen ze pas getrouwd waren. Een tiende van de geeft aan zijn of haar partner helemaal niet meer aantrekkelijk te vinden en vijf procent zegt niet meer genoeg van zijn of haar partner te houden. De meest gehoorde redenen zijn dat men te moe is, zichzelf of de partner niet meer aantrekkelijk vindt, de seks te saai geworden is of dat men te veel aan zijn of haar hoofd heeft. Het gemiddelde Britse koppel heeft slechts vijf keer per maand seks. Tien procent van de ondervraagden geeft echter aan helemaal geen seks meer te hebben. Veertig procent is redelijk tevreden met zijn of haar seksleven en slechts een kwart zegt een goed seksleven te hebben. Volgens het onderzoek neemt de zin in seks precies één jaar, acht maanden en 23 dagen na de bruiloft af. (Link)

 • Politie probeert dronken paardrijder te pakken

  Tumblr_m8mqr4g0yt1qdq8huo1_500_large

  De politie in het Amerikaanse Jacksonville heeft meer dan een half uur de 29-jarige Charles Cowart, een dronken paardrijder, achtervolgt om die weigerde te stoppen en van zijn paard te stappen. Volgens een woordvoerder van het korps waren telefoontjes binnen gekomen over een "dronken man die op een paard reed". De man wou niet van zijn paard afstappen waarna hij er vandoor galoppeerde. De agenten zetten de achtervolging in zonder sirene om het paard niet te laten schrikken. De achtervolging zorgde voor heel wat bekijks, veel buurtbewoners kwamen een kijkje nemen. Na een achtervolging die ruim een half uur duurde, werd het paard moe en stopte. Cowart probeerde vervolgens lopend te vluchten maar de politie kon hem oppakken. De man is aangeklaagd voor wanordelijk gedrag, verzet bij arrestatie zonder gebruik van geweld en dierenmishandeling. (Link)

 • Dronken Britten moeten in achtbaan

  Dronken jongeren moeten in een pretpark als straf plaatsnemen in de achtbaan “The Swarm”. Het Britse Thorpe Park merkte dat de opening van het academiejaar gepaard ging met zatte studenten. Zij moesten vaak overgeven tijdens ritjes in de attracties, tot groot ongenoegen van de andere bezoekers. Daarom worden er alcoholcontroles ingevoerd. Wie positief blaast moet plaatsnemen op de achtbaan. De achtbaan van 39 meter hoog helpt volgens de directie van Thorpe Park om de kater tegen te gaan. De achtbaan haalt een snelheid van 100 km/u. De verhoogde adrenaline zou de alcoholeffecten moeten doen afnemen. (Link)

 • Het lied van de dag: Jamelia - Beware Of The Dog

  Het is vandaag de Werelddag tegen Hondsdolheid. Hondsdolheid is een virusinfectie van de hersenen die als hij eenmaal is uitgebroken, dat wil zeggen als de patiënt eenmaal symptomen van infectie vertoont, vrijwel altijd dodelijk afloopt. Het virus wordt verspreid via het speeksel van besmette zoogdieren, meestal (maar niet altijd) carnivoren (o.a. honden, vossen, katten, apen en vleermuizen). Sommige dieren dragen het virus bij zich zonder er zichtbaar last van te hebben. Verdacht is het als een dier agressief en onrustig is, of als een dier dat normaal in het wild leeft zoals een vos abnormaal tam is. Jamelia is een Britse zangeres die in 2004 doorbrak met haar single "Superstar". Ze bracht drie albums uit: "Drama", "Thank You", "Walk With Me".

 • Mogelijk buslijn tussen Birmingham en Pakistan op komst

  Tumblr_masauocjo91qze8quo1_500_large

  In Birmingham woont een grote Pakistaanse gemeenschap die graag een buslijn zou lanceren tussen de Britse stad en het Pakistaanse Mirpur. De rit van bijna 6.500 kilometer zou twaalf dagen duren. De kosten van de busrit zouden stukken lager zijn dan die van een vliegticket. De reis zou via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië en Bulgarije naar Turkije, Iran en Pakistan voeren. Elke twee weken zouden vier bussen in konvooi de trip gaan maken. De rit zou 130 Britse pond moeten gaan kosten, zo'n 165 euro, terwijl een vliegticket gemiddeld 750 euro kost. De Pakistaanse minister voor Transport Khokher heeft in de Birmingham Mail gezegd dat “ze nog een beetje achter op schema liggen vanwege de onderhandelingen met transportbedrijven en enkele bureaucratische drempels”. Hij zei ook dat er een systeem zou worden opgezet om de visa-aanvragen te versnellen voor degenen die geen Brits paspoort hebben. (Link)

 • Visser vindt vinger in de maag van een vis

  Tumblr_ly5juhrqt11rnil6vo3_1280_large

  Een Amerikaanse visser vond een mensenvinger in de maag van een vis uit het meer Priest Lake in de staat Idaho. De visser bracht de vinger naar de plaatselijke politie. Daar bleken rechercheurs in staat om een vingerdruk af te nemen bij het ledemaat. En wat bleek: de vinger behoort toe aan een watersporter die afgelopen zomer bij een ongeluk op hetzelfde meer vier vingers is kwijtgeraakt. “Ik kreeg een belletje van een politieman die zei dat hij een vreemde mededeling had. Toen hij begon over een visser bij Piest Lake wist ik al wat er ging komen. Ik zei: laat me raden: jullie hebben een van mijn vingers gevonden in een vis.”, zo vertelt de 31-jarige watersporter. De politie heeft aangeboden om de vinger terug te bezorgen, maar daar zag de man het nut niet van in. (Link)

 • Homozender is boos om uitspraken Paris Hilton

  Tumblr_lxykl51z471r2uyjuo1_500_large

  Paris Hilton heeft het bij Logo, een Amerikaanse homozender, verpest. De zender ging een documentaire uitzenden over Paris maar besloot dat niet te doen na opmerkingen over homo’s. Terwijl ze in een taxi zat, werd ze stiekem gefilmd. Ze vertelde dat ze homo's walgelijk vindt en dat de meeste waarschijnlijk aids hebben. Dit zou de aanleiding zijn waarom Logo de documentaire niet uitzendt. Paris heeft inmiddels haar excuses aan iedereen aangeboden. (Link)

 • Amerikaanse mag niet vrijkomen om tekeningen

  292691_292425627499486_983539340_n_large

  De Amerikaanse Linda Joyce Lakes kon vrijkomen na een gevangenisstraf van vijf jaar na een diefstal. Helaas wordt ze aangeklaagd omdat ze een stick figure tekende met een honkbalknuppel in zijn handen. Bij het gewapende figuurtje plaatste de vrouw teksten als "no tears", "no hiding" en "no more you" en stuurde de tekening naar een bekende. De ontvanger van de brief schakelde meteen de FBI in. "Een figuurtje lag op de grond met zijn gezicht kapot. De honkbalknuppel lag naast dat figuurtje en bleek van een andere stick figure te zijn. Deze liep met een grijns weg", zo zegt de onderzoekende FBI-agent Kyle Wright. Wright denkt dat een van de poppetjes Linda moet voorstellen, het poppetje met het opengeslagen gezicht was degene die de brief ontving. Nu mag Linda Joyce Lakes terug naar de gevangenis omwille van een bedreiging. (Link)

 • Kindervrije zones op vluchten van AirAsia X

  Tumblr_m8pjx5rvnj1rc2p16o1_500_large

  De Maleisische luchtvaartmaatschappij AirAsia X  gaat een deel van het vliegtuig tijdens de vlucht vrijhouden van kinderen. Door een deel van het vliegtuig tijdens de vlucht kindvrij te houden zorgt maatschappij ervoor dat passagiers een rustige reis hebben. Het kost slechts 9 euro extra om zo’n rustige plaats te krijgen. De eerste zeven rijen van de AirAsia X-toestellen zijn alleen bestemd voor pubers en volwassenen. “We weten dat u soms alleen rust wilt voor een prettigere reis met ons”, aldus de vliegmaatschappij. (Link)

 • Afrikaan wil geen seks en steekt daarom huis in brand

  269310_481045491911075_810708418_n_large

  De 28-jarig Melvin Wafula was de onstilbare lusten van zijn vrouw zo beu dat hij zijn huis in brand stak. De mannelijke Wafula was blijkbaar alles behalve gecharmeerd toen hij zijn vrouw in een setje doorschijnende lingerie op bed aantrof. In plaats van te vrijen ging hij naar beneden en stak hij zijn eigen huis in de fik. Toen zijn vrouw doorkreeg wat er aan de hand was rende ze in haar lingerie naar buiten en schakelde ze de buren in om het vuur te doven. Melvin kan nu twee jaar celstraf krijgen. “Ik zit nog liever twee jaar in de cel dan dat ik met dat seksbeluste monster samenwoon”, aldus de pyromaan. (Link)

 • Brandweer breekt huis af om man van 320 kilo te vervoeren

  Kevin+and+nick+are+funny+5nn1npfjcnfl_large

  De brandweer heeft de gevel van een huis moeten slopen omdat een man van 320 kilo naar het ziekenhuis moest. Wegens ernstige gezondheidsklachten door zijn overgewicht moest de man naar het ziekenhuis. Hij kon echter niet door de voordeur. Uiteindelijk is de man door het raam buiten gekomen. De man woonde in het huis met zijn zoon van 18 en was al twee jaar niet buiten geweest. De hitte van de zomer had zijn gezondheidsklachten verergerd. (Link)

 • Nederlander gaat op de snelweg wandelen met hond

  Amazing_photography_dm_photography_large

  Dinsdag besloot een 37-jarige man uit Utrecht om te gaan wandelen met zijn hond op de A1 snelweg. Het is nog onduidelijk waarom de man dat deed. Automobilisten schakelden de politie in toen ze de man met zijn hond zagen op een afslag ter hoogte van het Gelderse Terschuur. Toen agenten arriveerden en de man naar een veilige plek probeerden te loodsen, werd hij agressief. Toen de agenten dichterbij kwamen, wilde de man via de rijbanen weglopen en liet hij zijn hond los. Vier agenten moesten hem vasthouden en zijn hond vangen. (Link)

 • Het lied van de dag: Michael Jackson - Stranger In Moscow

  Ieder jaar op 27/09 vindt de Internationale dag van het Toerisme plaats, een initiatief om de internationale gemeenschap te sensibiliseren rond het belang van toerisme en haar sociale, culturele, politieke en economische waarden. Michael Jackson was begin de jaren '80 één van de grootste popsterren. Zijn album Thriller, dat intussen bijna 104 miljoen verkochte exemplaren telt, is het best verkochte album aller tijden. Toen zijn carrière vorderde daalde zijn populariteit en verschoof de aandacht naar zijn excentrieke karakter en zijn privé-leven. Hij werd afgeschilderd als iemand die totaal afgezonderd leeft van de grote mensenwereld en zijn tijd liever met kinderen en dieren doorbracht. Op 26 juni 2008 stierf hij.

 • Gezin wint per geboorte de lotto

  De Noorse Hege Jeanette Oksnes Aase baarde drie kinderen en bij iedere geboorte won de familie een loterij. In 2006 won vader 4,2 miljoen kronen (half miljoen euro) en de volgende dag werd zijn eerste kindje geboren. Drie jaar later won moeders zelf een even groot bedrag. Dat gebeurde wederom een dag voor de geboorte van een kind. Afgelopen weekend sleepte haar broer 1,5 miljoen euro binnen. Dat was vlak nadat kindje nummer drie op de wereld was gezet. (Link)