• Ons avondeten is binnen de elf minuten op

  Oct_20home_2002_large

  Uit onderzoek van een bedrijf dat kant-en-klare maaltijden produceert onder 1.300 mannen en vrouwen blijkt da we ons avondeten op 11 minuten tijd opeten. Gemiddeld zijn we een half uur bezig om een maaltijd voor te bereiden, want maar liefst een op de vijf gaat na het werk uitgebreid komen. Gemiddeld besteden we nog een kwartier aan het afwassen van borden, bestek en pannen. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat het avondeten geen sociale gelegenheid is. Zo’n 25 procent van de ondervraagden bekende dat ze liever voor de televisie hun diner opeten dan aan tafel met partner en kinderen. Het aan tafel eten met het gezin is trouwens vaak niet mogelijk vanwege een hectische levensstijl van de partners. Een op de tien eet vaak alleen omdat ze op een verschillend tijdstip thuiskomen. (Link)

 • Leerkracht uit Georgië geeft les in een vliegtuig

  Tumblr_m5h8nhwtlx1qcz4s2o1_500_large

  Een leraar in Georgië heeft een vliegtuig omgebouwd zodat het kan dienen als kleuterschool. De cockpit is nog wel intact, want daar spelen de kinderen maar al te graag mee. ''De kleintjes komen hier met plezier naar toe en huilen als ze naar huis moeten. Hier zijn ze gelukkig'', aldus Gari Chapidze. Het toestel beschikt over circa 1500 knopjes waar de kleuters mee kunnen spelen. Het kost wel wat. Ouders moeten 70 euro per maand betalen, dat is het dubbele van wat reguliere kleuterscholen vragen. (Link)

 • Hond wisselt van eigenaar voor 10.000 euro

  223700_10151083662675658_241955575_n_large

  De achttien maanden oude border collie Midge wisselde onlangs van eigenaar voor een bedrag van 8400 pond. ''Ze is fantastisch. Ze is intelligent, stijlvol en is altijd bereid om te werken. Ik had al een oogje op haar toen ze nog maar twaalf maanden oud was '', aldus eigenaar Eddie Thornalley, uit het Engelse Lancashire. De hond zal bij haar nieuwe baasje een kudde van tweehonderd schapen onder haar hoede krijgen. Ook krijgt ze de leiding over vijf andere collies. Eerder werd haar zusje Sam al verkocht voor 5000 pond. (Link

 • Meer vetverbranding door sporten voor ontbijt

  20111210131335_dwaii.thumb.600_0_large

  Uit onderzoek van Glasgow University onder tien mannen blijkt dat er meer vet verbrand wordt als er gesport wordt voor het ontbijt. Bij het eerste bezoek bewogen de proefpersonen niet. De tweede keer maakten ze voor het ontbijt een stevige wandeling van een uur. Het derde bezoek bestond uit een flinke wandeling, gevolgd door ontbijt. De proefpersonen die al voor het ontbijt sportten, bleken 33 procent meer vet te verbruiken dan de mannen die na het ontbijt gingen wandelen. De onderzoekers zagen bij de proefpersonen die de dag met wandelen begonnen ook een grotere daling van de vetten in het bloed die het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Volgens Jason Gill verbrand je meer als je voor het ontbijt sport, omdat je lichaam dan het opgeslagen vet moet aanspreken. Volgens de onderzoeker heb je voldoende reserves om anderhalf tot twee uur te kunnen bewegen zonder van tevoren te eten. Het verschil in vetverbranding was het grootst tussen de proefpersonen die helemaal niet bewogen en de proefpersonen die dat wel deden. (Link)

 • Piloten worden gegijzeld wegens vertraging

  Tumblr_mcevx95ywb1qgn6feo1_500_large

  Boze passagiers hebben de piloot en enkele bemanningsleden van Jetstar gegijzeld voor meer dan zes uur. Het vliegtuig werd namelijk omgeleid van Peking naar Shanghai wegens het slechte weer. Alle passagiers kregen een hotel aangeboden omdat er door de mist niet verder gevlogen kon worden. De reizigers waren bang dat ze aan hun lot over werden gelaten en gijzelden op het Shanghai Pudong vliegveld de piloot en enkele collega's. Gelukkig sprak een van de bemanningsleden Madarijn en wist de ziedende passagiers enigszins te kalmeren. Chinese agenten konden de crew bevrijden. De meeste reizigers konden uiteindelijk met een andere vlucht of met de trein verder. (Link)

 • Meisje van 2,5 jaar leefde met twintig honden

  Tumblr_mc8pp2ouv01qg78qwo1_500_large

  Een meisje van 2,5 jaar oud leefde in een piepkleine tweekamerflat in Rotterdam met twintig honden, twee schildpadden en drie hagedissen. De dierenliefde van de 23-jarige moeder Justin liep compleet uit de hand. Het dochtertje alsook de dieren zijn uit huis geplaatst. De zaak kwam aan het rollen toen twee chihuaha's op een onbewaakt ogenblik van het balkon afsprongen en daarna verdwaasd rondliepen op straat. Na de val van vijf meter had één van de twee hondjes een lichte hersenschudding. Buren sloegen hierop alarm. De woonruimte was met 45 vierkante meter erg krap, maar het moest wel plaats bieden aan twee volwassenen, een peutermeisje en 25 dieren. De politie heeft alle dieren in beslag genomen en Jeugdzorg heeft de peuter bij haar moeder weggehaald. Het huis is inmiddels onbewoonbaar verklaard. (Link)

 • Het lied van de dag: The Specials - Ghost Town

  Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat. De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond.  Ghost Town is een single uit 1981 van de Britse skaband The Specials. Het is geschreven door toetsenist/bandleider Jerry Dammers en stond in Engeland drie weken op de eerste plaats. Ghost Town valt op door de spookachtige intro en de jazzy downbeat-sfeer; blazers Dick Cuthell (trompet) en Rico Rodriguez (trombone) worden bijgestaan door fluitist Paul Muscat van de opgeheven 2 Tone-band The Swinging Cats, en de zang wordt keurig verdeeld tussen Terry Hall, Neville Staple en Lynval Golding.De inspiratie voor dit nummer kwam toen de Specials in Glasgow arriveerden voor een concert en geconfronteerd werden met de gevolgen van het Margaret Thatcher-beleid.

 • Chinees mag scheiden van zijn "lelijke" vrouw

  Divorce_cakes_1_large

  De Chinees Jian Feng kreeg van de rechtbank gelijk dat hij van zijn lelijke vrouw wil scheiden. Feng verklaarde dat zijn afkeer tegen het uiterlijk van zijn vrouw een paar dagen na de geboorte van hun dochter begon. Feng was geschokt door het uiterlijk van zijn kind, en noemde haar 'ongelooflijk lelijk'. Ze zou op geen van beide ouders lijken, zei hij. Feng beschuldigde zijn vrouw van vreemdgaan, maar dat bleek onterecht. Feng's echtgenote verklaarde dat ze 100 duizend dollar had uitgegeven aan plastisch chirurgie, voordat ze Feng ontmoette. Ze had haar echtgenoot daar echter nooit iets over verteld. Hierop spande de 'voorgelogen' Feng een rechtszaak aan, omdat zijn vrouw hem onder valse voorwendselen tot een huwelijk zou hebben bewogen. De rechter ging mee in deze redenatie. De vrouw moet Feng 120 duizend dollar schadevergoeding betalen. (Link & foto)

 • Schotten brouwen biertje met 65% alcohol

  250533_1893338688146_1081898262_2064918_4970344_n_large

  Schotten hebben de Brewmeister Armageddon gebrouwen, die maar liefst 65% alcohol bevat. Het vorige record stond op naam van een Brits bier, met 60%. Een gewoon biertje komt niet boven de 5,9% alcohol. Volgens de brouwerij zelf is de alcoholsmaak niet te overheersend, maar proef je vooral de hop, mout en gist. Een flesje van 33 cl kost 62 euro. (Link)

 • Duitse politie valt verkeerde appartement binnen

  3317451632_0913b43879_z_large

  Een Duits koppel werd midden in de nacht onder schot gehouden door een arrestatieteam van de politie. De bewoners van de flat in Rollhausen in de buurt van Göttingen dachten eerst dat er inbrekers aan hun bed stonden maar de gewapende mannen in het zwart waren agenten. "Ze bonden me meteen vast met plastic handboeien", vertelt de bewoner van de flat. Pas na de arrestatie vroegen de agenten zijn naam en kwam de ernstige fout boven water. De politie was namelijk op zoek naar een 45-jarige man die een ander bedreigd had met een wapen. De agenten boden het koppel haar verontschuldigingen aan en verliet de slaapkamer. "De eenheid drong het verkeerde appartement binnen. Een interne communicatiefout is hiervan de oorzaak. We hebben onze excuses al aangeboden", zegt Otto Moneke van de politie-eenheid in Duderstadt. De vrouw en haar 19-jarige dochter bleven achter in shock en moeten in therapie, ze gaan bovendien een advocaat onder de arm nemen. De politie is alvast van plan om de schade te vergoeden. (Link)

 • Kinderen hebben veel liefde nodig van ouders

  Img_5840-proc1_large

  Uit onderzoek blijkt dat kinderen liefde nodig hebben voor zowel de emotionele ontwikkeling alsook voor de groei van de hersenen. Op de foto is een scan te zien van twee hersenen van driejarige kinderen. De hersenen links zijn van een kind dat 'normaal' wordt verzorgd door de moeder. De hersenen rechts zijn van een kind dat door de moeder sterk is verwaarloosd. Het kind krijgt weinig aandacht van de moeder. De verschillen zijn overduidelijk: niet alleen de grootte verschilt, maar bijvoorbeeld ook het aantal 'zwarte vlekken'. Het verschil komt door de manier waarop kinderen worden behandeld door hun moeders. Het kind met de kleinere hersenen zal volgens de onderzoekers ook meer gevaar lopen in aanraking te komen met drugs en geweld en waarschijnlijk eerder werkloos en afhankelijk van anderen worden. Daarnaast zullen bij hem, volgens de onderzoekers, meer mentale en gezondheidsproblemen optreden. Ook zullen zij waarschijnlijk later hun eigen kinderen meer verwaarlozen. (Link)

 • Taxichauffeur leeft terug dankzij auto-ongeluk

  6290725551_5fa53cca72_z_large

  Een 50-jarige taxichauffeur uit het Duitse Wuppertal is vermoedelijk nog nooit zo blij geweest dat hij tegen een geparkeerde auto is opgeknald. De man had zich zondag zo ernstig verslikt in een snoepje dat hij achter het stuur buiten bewustzijn raakte. Door de klap van de botsing, schoot het snoepje uit zijn luchtpijp en kwam hij weer bij.  De chauffeur en zijn 87-jarige passagier kwamen met de schrik vrij. De botsing zou wel 10.000 euro materiële schade hebben veroorzaakt. (Link)

 • Het lied van de dag: Fedde Le Grand feat. Ida Corr - Let Me Think About It

  DJ Fedde Le Grand begon op jonge leeftijd met zijn eigen drive-inshow en als dj in plaatselijke clubs in zijn geboortestad Utrecht. Zijn kunsten bleven niet onopgemerkt en Fedde le Grand werd uiteindelijk gevraagd als dj in De Danssalon in Eindhoven. Vele grote clubs in Nederland en daarbuiten volgden.Le Grand is regelmatig te gast in het TROS-dansprogramma Ministry of Beats op radio 3FM. Hij behaalde in 2006 een grote hit met Put your hands up 4 Detroit.

 • Bibliotheek krijgt een boek met daarin een pistool

  Tumblr_mb2rshmbwm1qzbjieo1_500_large

  In de Amerikaanse staat Indiana werd een boek gedoneerd met daarin een pistool in. Het vuurwapen lag in een uitgeholde versie van het boek “Outerbridge Reach”, een roman uit 1998 van Robert Stone. Het gaat om een .31 kaliber wapen waar slechts één kogel in kan. Het is onduidelijk of het pistool werkt of onklaar was gemaakt. De politie heeft het wapen in beslag genomen. De dader zal waarschijnlijk niet achterhaald worden omdat er maandelijks honderden boeken gedoneerd worden. (Link)

 • Smsje als er wilde olifanten op komst zijn

  Tumblr_mcf47abqdq1qi897oo1_500_large

  Honderden families in de Indiaase Chennai-regio ontvangen sinds kort een dagelijkse sms-dienst, die ze op de hoogte houdt van kuddes wilde olifanten. Volgens experts van de Indiaase variant op Natuurmonumenten zijn botsingen tussen mens en dier de laatste maanden oorzaak van tientallen slachtoffers geweest. Volkeren in het gebied reizen veelal van de ene vruchtbare regio, naar de andere. Dat gaat vaak door het leefgebied van de olifanten, wat voor conflicten zorgt. Wie toch een olifant tegenkomt krijgt de raad om lief voor hem te zijn. “Je instinct zegt weg jagen, terwijl dat juist het domste is wat je kunt doen”, aldus een specialist. (Link)

 • Amerikaanse doneert 325 liter moedermelk

  50745f5aacd50_615x609_large

  De 28-jarige Alicia Richman uit Texas heeft heeft in een jaar tijd 325 liter moedermelk gedoneerd. Vorig jaar maart kreeg Alicia Richman een kindje. Ze kolfte altijd haar melk en bewaarde het in de vriezer, omdat ze veel meer melk aanmaakte dan haar kind dronk. Toen Richman twee vriezers vol melk had, besloot ze de melk te doneren aan een organisatie voor zieke en te vroeg geboren kinderen.  Met het Guinness World Record wil ze moeders aansporen om net zoals zij zoveel mogelijk moedermelk te doneren. (Link)

 • Weigeren boete te betalen om einde van de wereld

  Mf_430986682_c459378aa2eae3b846e4f7cfc28d2b8e_large

  Een man uit de Russische stad Kemerovo weigert een boete van 1000 roebel (ongeveer 25 euro) te betalen, omdat hij denkt dat “de wereld niet tot een einde zal komen als mensen aardiger voor elkaar zijn”. Volgens de Maya-kalender nadert het einde van de wereld. De kalender stopt in december en meerdere mensen geloven dan ook dat de wereld tot een einde zal komen op 21 december van dit jaar. (Link)

 • Koala knuffelt Canadees koppel tijdens wandeltocht

  Tijdens een wandeltocht in de buurt van de beroemde Great Ocean Road in het Australische Victoria zag een Canadees echtpaar een koala lopen. Nadat ze naar het jonge diertje “Hey koala, hey sweetie” riepen, kwam hij nieuwsgierig naar hen toegekropen. “Ik kon echt niet geloven hoe dichtbij hij kwam en begon te filmen”, vertelde een overgelukkige Charli. Even later begon de koala langs het been van de vrouw omhoog te klimmen totdat hij in haar armen zat. “Ik hield hem een paar minuten vast tot hij aanstalten maakte om weer te vertrekken. Het diertje gebruikte weer mijn been om naar beneden te gaan en klom daarna in een boom.” (Link)

 • Het lied van de dag: Annie Lennox - Why

  Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Annie is vooral bekend als zangeres van Eurythmics waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Nadat Eurythmics in 1190 uit elkaar ging, sprak ze 7 jaar niet met Dave, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuwe album van Eurythmics uit. Op 4 juli 2006 ontving ze een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

 • Het lied van de dag: Bloc Party - Flux


  Bloc Party bestaat uit zanger/gitarist Kele Okereke, gitarist Russell Lissack, bassist/zanger Gordon Moakes en drummer Matt Tong. Het is een Engelse indie-rockband uit Londen die in 2005 doorbreekt met hun debuutalbum Silent Alarm. Na een korte periode van stilte verschijnt in februari 2007 A Weekend In The City, het tweede album van Bloc Party. 'Flux' luidt de titel van de nieuwe single die in november (2007) verschijnt. Het nummer wordt toegevoegd aan A Weekend In The City, die in een nieuw jasje gestoken wordt met extra materiaal.