• Het lied van de dag: Kool & The Gang - Celebration

  Everyone around the world come on… hoe leuk 2012 was in de zomer, des te slechter kon het gaan in het najaar. Hoog tijd om het af te sluiten, we overleefden per slot van rekening allemaal het einde van de wereld… hoog tijd voor een feestje! Begonnen als jazz-ensemble in het midden van de jaren '60, werd Kool & The Gang één van de meest invloedrijke funkbands van de jaren '70, en één van de populairste R&B-groepen van de jaren '80. Hun eerste internationale succes kregen ze door hun bijdrage aan de film Saturday Night Fever uit 1978. Een jaar later kwam de leadzanger James "JT" Taylor bij de band, en grote hits als Ladies' Night, Celebration en Get down on it volgden.

 • Het lied van de dag: The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki - Warp

  De Italiaanse groep The Bloody Beetroots is het alter ego waaronder electro-punk producer en dj Sir Bob Cornelius Rifo opereert. Voor zijn live- en dj-sets laat Sir Bob zich bijstaan door partner in crime dj Tommy Tea. Ondanks hun afkomst van het kleine, bovenal met alcohol geassocieerde Bassano del Grappa, zijn de Bloody Beetroots een wereldwijd fenomeen. Onmiddellijk na hun oprichting in 2007 groeide Bloody Beetroots uit tot een ware bloghype. Geleidelijk aan vonden zijn producties hun weg naar het brede publiek via tracks voor C.S.I. Miami en video games als Fifa '09, Nba 2009, Need For Speed Pro Street en Need For Speed NITRO. Later dit jaar is er de release van ‘Romborama’, de debuutplaat van Sir Bob Cornelius Rifo a.k.a. The Bloody Beetroots. Het album bevat zowat alle muzikale genres van pop, punk, electro, acid en hiphop tot klassieke muziek, house en techno.

 • Het lied van de dag: Iggy Pop - Lust For Life

  Na de val van The Stooges, Iggy's eerste "succesvolle" band, raakt Iggy bevriend met Davie Bowie. Bowie neemt Iggy mee op tour en uiteindelijk gingen ze samen wonen in Berlijn, waar de punkbeweging net op gang kwam. Het is in deze periode dat The Stooges pas erkenning krijgen vor hun werk en de invloed die het had op de Duitse rockscene was dan ook sterk voelbaar. Bowie besloot Iggy onder zijn hoede te nemen en hem te helpen met zijn solocarrière.

 • Hacker maakt een op stand bedienbare vibrator

  314884_227701923954211_100001432161814_658019_933971471_n_large

  Hacker Jürgen Falb heeft op het Chaos Communication Congress een vibrator voorgesteld die via een app op afstand te besturen is. Met de app kan er ook gebeld worden via het internet om de “relatie levendig te houden”. In de toekomst moet het apparaat ook via stembediening of muziek kunnen werken. Bij die laatste optie moet het apparaat synchroon met hoogtepunten in de muziek opereren. De vibrator wordt mogelijk nog uitgebreid met multitouch mogelijkheden. De hackersconferentie trekt jaarlijks duizenden bezoekers.  (Link)

 • Brazilianen willen misvormde megapenis zien

  In een botanische tuin ten zuidoosten van Rio de Janeiro staan honderden Brazilianen staan in de rij om een stinkende penisplant te zien. De Titan Arum is een rechtopstaande stronk van anderhalve meter omsloten door roodgroen blad. De plant heeft een enorme penetrante geur van rottend vlees. In het latijn heet hij de 'Amorphophallus titanum', wat misvormde megapenis betekend. De plant komt oorspronkelijk uit Indonesië en bloeit bijna nooit. Zijn bloei duurt maar drie dagen. Het duurt zeven jaar voordat hij is volgroeid. (Link)

 • 21-jarige wint rechtszaak tegen ouders wegens stalking

  Tumblr_m9sc4xhpgd1r2my8qo1_500_large

  De 21-jarige Aubrey Ireland uit Cincinnati werd gek van het bemoeizieke gedrag van haar ouders. Het meisje klaagde haar ouders aan voor stalking en kreeg gelijk van de rechter. Ireland studeert bijna 1000 kilometer bij haar ouderlijk huis vandaan, maar toch kwamen haar ouders haar wekelijks onaangekondigd kwamen bezoeken. Haar ouders waren er van overtuigd dat hun dochter aan de drugs zat en zich als een slet gedroeg, maar dat klopte niet. Het stalken ging zo ver dat de school van Ireland besloot beveiligers in te huren om de studente tegen haar eigen ouders te beschermen."Ik voelde me net een hond aan de ketting", aldus Ireland. Omdat Aubrey een volwassene is, mag ze haar leven leiden zoals ze wil, aldus de rechter. Nu kregen de twee het bevel om minstens 150 meter van hun dochter weg te blijven en geen contact met haar te hebben tot 23 september 2013. (Link)

 • Nederlander wil verkeersboete na 54 jaar betalen

  File:Politielogo.jpg

  De Nederlander Guus Niesink besloot om zijn boete, die hij in Den Haag kreeg, na 54 jaar te betalen. Een maand later emigreerde hij echter naar Canada en betaalde hij de boete niet. Omdat hij toch last had van gewetenswroeging, vertelde hij zijn zoon over de boete een maand voordat hij stierf. De zoon was de afgelopen dagen in Nederland en hij wilde de boete van zijn vader betalen. Op het politiebureau werd kort overlegd tussen de agenten, die besloten dat de man zijn boete niet meer hoeft te betalen. Ze wilden wel graag een kopie de boete wel graag hebben om op te slaan bij andere bijzondere, oude, politievoorwerpen. (Link & foto)

 • Oudste man ter wereld is 115 jaar en 253 dagen oud

  De Japanner Jirouemon Kimura is volgens Guinness Book of Records de oudste man ter wereld. De man werd op 19 april 1897 geboren en hij is vandaag 115 jaar en 253 dagen oud. Tot nu toe was de in Denemarken geboren Amerikaan Christian Mortensen met zijn 115 jaar en 252 dagen de oudste man ooit ter wereld. Hij overleed in 1998 in Californië. Kimura leefde in drie eeuwen en werd geboren toen het Britse Rijk onder koningin Victoria hoogtijdagen beleefde, er nog nauwelijks auto's waren en de radio nog moest worden uitgevonden. Kimura heeft 52 klein- en achterkleinkinderen. (Link)

 • 81-jarige Brit spreekt plots Welsh na beroerte

  De 81-jarige Brit Alun Morgan sprak geen Engels meer maar Welsh toen hij drie weken na een beroerte bijkwam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Engelsman naar Wales geëvacueerd. Lang bleef hij daar niet: toen hij dertien jaar was, keerde hij terug naar zijn vaderland. Ondertussen leert Morgan weer Engels. De taal Welsh is hij bijna vergeten. Morgan over het voorval: "Mijn vrouw is er erg van geschrokken dat ik plotseling geen Engels meer sprak, maar wel Welsh." (Link)

 • Uitbaters laten toeristen achter in stilstaand reuzenrad

  522228_4024029206725_619876269_n_large

  Zeven toeristen zaten gisterenavond vast in het reuzenrad op het Sint-Pietersplein in Gent. Net toen hun gondels helemaal bovenaan hingen, stopte het rad met draaiden. Rond 18 uur had de operator van het reuzenrad had net zijn shift beëindigd en werd door een collega afgelost. Hij vergat zijn vervanger echter te vertellen dat zeven toeristen op dat moment nog een rondje aan het draaien waren. De tweede operator legde het rad stil net toen de toeristen helemaal bovenaan bengelden. De zeven onfortuinlijke bezoekers van de kerstmarkt op het Gentse Sint-Pietersplein konden zelf de hulpdiensten inschakelen. Politie en brandweer schoten vervolgens te hulp. Een vrouw werd door ambulanciers opgevangen omdat ze licht onderkoeld was. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De zeven attractiebezoekers kregen achteraf warme dranken aangeboden. Hun ticket kregen ze door de uitbater terugbetaald. (Link)

 • Het lied van de dag: Elbow - 'Lippy Kids' (Live @ Rock Werchter 2011)

  Op 28 december viert men in het christendom en met name in de katholieke kerk het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem die op gezag van koning Herodes werden vermoord. Het feest van de Onnozele kinderen werd voor het eerst in het jaar 505 in Carthago gevierd. Het stamt van een oud Romeins kinderfeest, het festum puerorum. Dit verkleedfeest, waarin oosterse, Romeinse en Keltische elementen waren opgenomen, werd door de kerk verboden. Onnozele Kinderen is in Nederland en België uiteindelijk overschaduwd door (en geïntegreerd in) de viering van Sinterklaas, en daarmee weer door de kerk erkend. Elbow is een muziekgroep uit Manchester, bestaande uit zanger Guy Garvey, toetsenist Craig Potter, bassist Pete Turner, drummer Richard Jupp en gitarist Mark Potter. De groep werd opgericht in 1991. In 2001 werd hun eerste album uitgebracht en in 2003 hun tweede. In 2008 kreeg Elbow de Mercury Music Prize voor hun album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band. Het album Build a Rocket Boys! verscheen in maart 2011 met als eerste single Lippy Kids.

 • Hoeveelheid stress is te meten in hoofdhaar

  Shockblast-emily-rarajkowski-7-676108_large

  Internist-endocrinoloog Liesbeth van Rossum van het Erasmus MC in Rotterdam heeft een methode ontwikkeld om het niveau van het stresshormoon cortisol in het haar te meten. Tot nu toe wordt het cortisolniveau gemeten in bloed of speeksel, maar het cortisolniveau in het bloed fluctueert sterk overdag. Afhankelijk van de lengte van het haar kan tot maanden of zelfs jaren terug worden gemeten. Van Rossum ontdekte dat de medewerkers in ploegendienst veel grotere hoeveelheden stresshormoon in hun haar hebben dan mensen in gewone dagdienst. Dat komt door het afwijkende dagregime want de aanmaak van cortisol piekt aan het begin van de dag en daalt tegen het einde van de dag. Mogelijk leidt de verstoring van dit proces tot een continue extra aanmaak van het stresshormoon cortisol. Een van de effecten van te veel cortisol is overgewicht. (Link)

 • Psychiatrische instelling behandelt onschuldige man

  Tumblr_kzhyekpsz61qa6msoo1_500_large

  In de Australische psychiatrische instelling Graylands zagen ze een onschuldige man aan voor een ontsnapte patiënt waarna ze hem behandelden. Half december was er een psychiatrische patiënt ontsnapt en de politie arresteerde enkele dagen later iemand die voldeed aan de criteria. Ze brachten de man naar de instelling, waar ook het personeel dacht dat het ging om de vermiste patiënt. De man kreeg vervolgens een reeks krachtige antipsychotische medicamenten toegediend, waar hij slecht op reageerde. Pas daarna beseften de medewerkers van de instelling dat ze een vergissing hadden gemaakt. Het slachtoffer moest een nacht in het ziekenhuis verzorgd worden. De echte patiënt daagde later op. De autoriteiten gaan de blunder nu onderzoeken. (Link)

 • Stukjes bot in oog na mislukte facelift

  Tumblr_mfbz8o6pt71rrq2xuo1_1280_large

  Een vrouw uit Califonië maakt bot in haar ogen aan na een mislukte facelift met stamcellen die 26.500 euro kostte. Drie maanden na de operatie hoorde ze een klikkend geluid aan haar rechteroog en had ze pijn. Ze ging naar een andere arts en na een zes uur durende operatie verwijderde arts Allan Wu kleine stukjes bot uit haar ooglid en het omliggende weefsel. Het klikkend geluid kwam van stukjes bot die tegen elkaar aanschuurden. Stamcellen kunnen zich transformeren tot elk ander type cel en dus alles herstellen: van het hart tot het brein. Bij de procedure gebruikten de artsen liposuctie om vet van de buik bij de patiënt te verwijderen, hieruit isoleerden ze stamcellen. Die werden in haar gezicht geïnjecteerd, voornamelijk rond de ogen. Tijdens de procedure werd ook een filler onder de huid geïnjecteerd om rimpels minder zichtbaar te maken. Volgens Wu vergat de arts dat een belangrijk bestanddeel van dit soort fillers calcium is. Dit mineraal moedigt de stamcellen aan zich te ontwikkelen tot bot. Hij kon gelukkig de stukjes beenderen uit haar oog verwijderen, maar hij kon niet garanderen dat dit niet meer in de toekomst zal gebeuren.  (Link)

 • Japanse pornoproducent krijgt 100 flesjes sperma

  564093_450515138342919_947996204_n_large

  De Japanse pornoproducent Radix deed een opgroep aan mannen om hun zaad naar de studio toe te sturen. Dit leidde in 10 dagen tot maar liefst honderd flesjes sperma. Op 20 zijn de opnames van de film Semen Collection 2 gestart met de twintigjarige Uta Kohaku in de hoofdrol. Toen de pornactrice de oproep naar sperma van de fans twitterde, werden de potjes massaal opgestuurd. Vele dozen met spermaflessen werden afgeleverd bij de pornostudio. De studio maakte niet bekend wat ze met de inhoud van de potjes vol sperma van plan zijn. (Link)

 • Vrouw wil 1,5 miljoen van Bentley na ongeluk

  Tumblr_m8xu8oxldl1ros6oso1_500_large

  Een weduwe uit Rusland wil 1,5 miljoen euro van Bentley nadat haar man op 8 februari overleed na een auto-ongeluk. Een vrachtwagen reed door het rode licht, waardoor de auto in de flank geramd werd. ."Op het moment van de aanrijding hebben de zijairbags niet gewerkt. De man is overleden ten gevolge van verschillende interne verwondingen. Uit het onderzoek blijkt dat de airbags gewerkt moesten hebben bij zo'n botsing, maar Bentley Motors weigert de verantwoordelijkheid te dragen", zeggen de advocaten van de vrouw. Op 14 januari zal de zaak voorkomen in de rechtbank. (Link)

 • Blinde hond loopt 20km naar huis bij -40°C

  Bp2_large

  McKenzie Grapengeter en zijn vrouw en drie kinderen hadden de moed al opgegeven Abby levend terug te zien. Op 13 december kwam het achtjarige dier in Alaska in een heftige sneeuwstorm terecht. Abby was spoorloos. Tot het dier een week later aan kwam lopen bij een hondentrainer. Abby had toen al circa twintig kilometer afgelegd op weg naar huis, puur op geur. De hond liep in temperaturen van min veertig graden. "We hadden nooit gedacht haar terug te zien", zegt Grapengeter. De hond had geen last van bevriezingsverschijnselen en maakt het goed. (Link)

 • Het lied van de dag: The Prodigy - No Good (Start The Dance)

  The Prodigy is een Britse dance-act. The Prodigy is een van de succesvolste acts die de dansmuziek van de jaren '90 hebben voortgebracht. Één van de sterkste punten van The Prodigy is dat ze vanwege hun performance opvallen en door hun punkattitude ook een rockpubliek bereiken.

 • Er zitten 2.000 bacteriën in een navel

  Tumblr_mfhttbfflv1s15xkao1_500_large

  Uit onderzoek blijkt dat er in de gemiddelde navel meer dan 2000 verschillende bacteriën zitten. Ieder persoon bovendien nog eens unieke bacteriën. Dokter William Schaffner zegt dat het geweten is dat navels niet zo steriel zijn. "De huidige rage dat veel vrouwen hun navel laten piercen, leidt tot veel infecties. En met resistente bacteriën, kan het zomaar leiden tot een ramp.'', zegt een andere dokter. (Link)

 • Porno kijken zorgt voor pro homohuwelijk

  384898_458776060827458_502229210_n_large

  Volgens een professor van de Universiteit van Texas zijn zoveel heteromannen voor het homohuwelijk omdat ze veel porno kijken. Onderzoeker Mark Regnerus zorgde eerder voor controverse toen hij zei dat kinderen van homostellen minder goed functioneerden in de maatschappij. Nu stelt hij dat porno "het concept ondermijnt dat seksuele gemeenschap exclusief is waardoor mensen het idee krijgen dat ze hun lichaam kunnen delen, zonder hun diepste zelf aan iemand te tonen". Seks heeft volgens de professor niets meer met de echtelijke verbintenis te maken. "Van alle mannen die elke dag porno kijken, vindt 54 procent dat homo’s en lesbiennes met elkaar mogen trouwen. Dit in tegenstelling tot 13 procent van de mannen die weinig tot geen porno kijkt", zegt de professor. (Link)