• Kleine beetjes bewegen is goed voor het lichaam

  603219_10151120199053859_833063620_n_large

  Uit onderzoek van de Oregon State University onder 6.000 Amerikaanse volwassenen blijkt dat kleine beetjes bewegen even effectief zijn als een work-out in de fitness. Zelfs activiteiten die maar twee minuten duren, kunnen bijdragen aan je gezondheid en het metabool syndroom, een hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol voorkomen. Van de deelnemers met een actieve leefstijl vol korte beweegmomentjes haalde 43 procent de dagelijkse aanbevolen 30 minuten. Slechts 10 procent van de deelnemers die regelmatig sportten haalden iedere dag de richtlijn. "Door bewegen echt onderdeel van je leven te maken, haal je de richtlijn dus veel gemakkelijk, zoals al lopend te telefoneren in plaats van zittend", zegt onderzoeker Paul Loprinzi. Tijdgebrek is voor veel mensen een excuus om niet voldoende te bewegen, maar bij een actieve leefstijl gaat dat niet op. Het is een meer natuurlijke manier van bewegen. Veel mensen bewegen maar helemaal niet, als ze denken dat ze de dertig minuten niet kunnen halen. Wie zijn BMI wil laten zakken, kiest beter voor een sportieve leefstijl. Voor andere gezondheidsuitkomsten zijn korte momenten van bewegen ook al bevorderlijk. (Link)

 • Rookpauzes zijn de grootste bron van ergernis op de werkvloer

  317065_568985573129800_1417401903_n_large

  Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat de grootste bron (59 procent) van ergernis op de werkvloer collega’s zijn die voortdurend stoppen met werken om te gaan roken . Driekwart van de ondervraagde rokers geeft evenwel aan het liefst te willen stoppen met de gewoonte. De ochtendsigaret zouden de meeste rokers het hardst missen als ze zouden stoppen met roken. Slechts 1 procent van de rokers geeft aan een sigaret na de seks het aller-lekkerste rookmoment te vinden. Populair zijn ook de koffiesigaret (21 procent), de avondsigaret (17 procent) en de alcoholsigaret (16 procent). (Link)

 • 23-jarige lerares wordt geschorst na pikante Tweets

  Tumblr_m43fxdop2t1r2pk43o1_500_large

  Carly McKinney, een 23-jarige wiskundelerares uit Colorado, is tijdelijk op non actief gezet omdat ze een pikante foto op haar Twitter-account heeft gezet. De lerares van de Overland Highschool in Aurora twitterde een foto waarop te zien is dat ze in haar slip een handstand tegen de muur maakt. Ook grapte ze op Twitter regelmatig over haar drugsgebruik. In één van haar tweets zei ze dat ze een toets aan het nakijken was met een joint in haar hand. Toen lokale media een anonieme tip kreeg en de foto’s toonde werd de lerares op het matje geroepen bij de schoolleiding. De nu werkloze vrouw verklaarde dat de tweets als grapjes bedoeld waren. (Link)

 • School wil peuter schorsen na een spelletje met een Lego pistool

  4201119099_8bf35d332b_b_large

  De 5-jarige Joseph Cardosa is bijna geschorst van school omdat hij een pistool bouwde met Legostenen. Volgens zijn docenten deed hij net alsof hij op andere kinderen schoot. De leraren vonden zijn actie zo bedreigend overkomen, dat ze een brief stuurden naar zijn ouders. Als hij nog een keer met een neppistool speelt, mag hij twee weken niet op school komen. De ouders van het kindje vinden de waarschuwing veel te ver gaan. (Link)

 • Katten in Amerika doden de meeste dieren

  537731_239926109451222_430158700_n_large

  Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de 120 miljoen katten in de VS goed zijn voor de meeste sterfgevallen van vogels en zoogdieren. Elke kat vangt gemiddeld tussen de 70 en 200 prooien per jaar. Ze doden samen jaarlijks tussen de 1.4 miljard en 3.7 miljard vogels en tussen de 6.9 miljard en 20.7 miljard zoogdieren. In stedelijke gebieden worden ratten en muizen het meest gedood. (Link)

 • Zestig procent van de Britse mannen is te moe voor seks

  376280_531465280219204_821907293_n_large

  Zestig procent van 2000 Britse ondervraagde mannen heeft hun partner wel eens verteld dat ze te moe waren voor seks. De helft heeft wel eens gezegd dat ze geen zin hadden en sommige mannen kijken dan weer liever televisie. De studie wees tevens uit dat zeven procent van de mannen nooit meer een erectie krijgt. Veel mannen zouden seks mijden om hun impotentie te verbergen. Als resultaat daarvan weet slechts zestien procent van de vrouwen die een impotente man hebben, dat hun echtgenoot hem niet meer omhoog krijgt. (Link)

 • Brit komt met zijn eigen schedel terug uit Thailand

  De 32-jarige Brit Lee Charie kwam terug van zijn vakantie met een stuk van zijn schedel. Charie was tijdens zijn vakantie in Thailand 7 meter naar beneden gevallen. In een nabijgelegen ziekenhuis kwam de Brit na twee dagen weer bij, maar artsen moesten wel een stuk van zijn schedel verwijderen vanwege zwellingen in zijn hersenen. Specialisten in Groot-Brittannië willen het stuk gebruiken als mal om Charie opnieuw een normaal hoofd te geven. (Link)

 • Garret McNamara surft op een golf van dertig meter

  De 45-jarige Garret McNamara vond een golf van ruim 30 meter hoog voor de kust van Nazaré in Portugal. Zijn vorige record vestigde hij in 2011. Toen surfte hij op een golf van ongeveer 24 meter, ook toen voor de kust van het Portugese plaatsje. Voordat McNamara het wereldrecord op zijn naam schrijft, moet de golf wel nog bevestigd worden. (Link)

 • Het lied van de dag: Busta Rhymes feat Mariah Carey - I Know What You Want

  Vandaag is het gedichtendag! Mariah Carey werd geboren op 27 maart 1970 op Long Island, New York en was het derde kind van Patricia Hickey en Roy Alfred Carey. Op 5 juni 1993 trad ze in het huwelijk met de man die haar naar de top had gebracht: platenbaas Tommy Mottola. Sommigen waren geschokt, omdat Mottola 20 jaar ouder was dan Carey, maar de zangeres gaf aan dat ze erg gelukkig was. In 2005 scoorde Mariah Carey haar 17de nummer 1-hit in de Verenigde Staten. Alleen The Beatles deed ooit beter.

 • Dieven stelen 10 pallets chicken wings

  Tumblr_mg5e8tkixk1r8jkpuo1_500_large

  Tijdens de rust van Superbowl in Amerika aanstaande zondag worden chicken wings naar verluidt de populairste snack. Door de populariteit van de chicken wings wordt er verwacht dat de prijs tot een recordhoogte zal stijgen dit jaar. Daarom besloten Dewayne Patterson en Renaldo Jackson uit Lawrenceville 10 pallets met ingevroren chicken wings uit een magazijn te stelen. Het tweetal werd even later gearresteerd en kwamen op borgtocht vrij. De kip is bizar genoeg nooit meer teruggevonden. (Link)

 • Bier moet de adelaar in Kazachstan redden

  Article-2078926-0f461faa00000578-83_964x637_large

  In Kazachstan gaat men meer bier drinken om de adelaar te redden. De roofvogel staat op de vlag en is een van de symbolen van het land. Maar volgens een recente schatting zijn er nog maar 3000 vogels over. Hierdoor besloot een brouwerij in Kazachstan om per verkocht blikje bier één eurocent te doneren voor de bescherming van adelaars. Inmiddels is er al meer dan 12.500 euro opgehaald. Omgerekend zijn dat 1.250.000 blikken bier. (Link)

 • Vietnamese baby's worden na 9 maand zindelijk door fluitsignaal

  Tumblr_m1lpwiwvkl1rq18rfo1_400_large

  Tijdens een experiment in Vietnam werden 47 baby's en hun mama's gedurende twee jaar gevolgd door een groep Zweedse onderzoekers. In Vietnam zijn kinderen zindelijk na 9 maanden terwijl Westerse kinderen pas zindelijk zijn op hun 3- of 4-jarige leeftijd. Wanneer Vietnamese mama’s aanvoelen dat hun kind moet plassen maken ze een speciaal fluitend geluid, zodat de baby die twee dingen associeert. Die methode begint al bij de geboorte en wordt een steeds krachtiger communicatiemiddel tussen moeder en kind." Volgens de studie zien mama's na drie maanden al vooruitgang bij hun kind. Na negen maanden kunnen de meeste baby's hun potje alleen gebruiken, op voorwaarde dat ze er door het gefluit aan herinnerd worden. Op tweejarige leeftijd kunnen ze zelfs al hun toiletbehoeften zelf aanpakken waardoor het risico op een urineweginfectie kleiner wordt. "En we stelden vast dat Vietnamese baby's hun blaas veel effectiever legen dan westerse baby's. Dat bewijst dat het de potjestraining is die de controle over je blaas geeft, niet je leeftijd", aldus professor Anna-Lena Hellström van de Sahlgrenska Academy. (Link)

 • Mannelijke studenten moeten smeken om toiletpapier

  80528_love-funny-toilet-paper-go-2560x1600-wallpaper_www.wallpaperwa.com_70_large

  Mannelijke studenten van de Mahanoy Area High School in het Amerikaanse Pennsylvania moeten voortaan naar de schoolzuster als ze wc-papier nodig hebben. Deze maatregel komt er nadat de mannentoiletten steeds verstopt zijn met het papier. Leerlingen moeten hun handtekening zetten voor een rol en hem na gebruik weer inleveren. Sommige leerlingen durven namelijk niet om de rol te vragen. Zij zouden zich dan ziek melden en thuis naar het toilet gaan. (Link)

 • Naakte vrouw rijdt naakte echtgenoot aan

  Tumblr_mdg37zbjil1qc648bo1_500_large

  Vorige week is in Californië een naakte dronken vrouw aangehouden omdat ze inreed op haar verloofde die ook naakt was. Beiden zaten in hun blootje in de auto, maar op een gegeven moment stapte de man uit. De vrouw ging achter het stuur zitten, gaf gas en reed op haar geliefde in. De man kwam terecht op de motorkap van de auto waarna de vrouw de controle over het stuur verloof en tegen een hek en twee bomen reed. Het is onbekend waarom ze naakt waren en wat er precies aan de hand was. De man moest naar het ziekenhuis. (Link)

 • Veel minder sperma door veel verzadigd vet

  Posted-on-shock-mansion-526_large

  Deense wetenschappers onderzochten het sperma van 700 gezonde mannen rond de 20. Het eetpatroon van de deelnemers werd vergeleken met de kwaliteit en kwantiteit van het sperma. De wetenschappers De mannen die veel verzadigd vet aten hadden 38% minder geconcentreerd sperma dan mannen met een vetarm eetpatroon. De spermavoorraad van deze ‘ongezonde’ mannen was 41% kleiner dan die van de ‘gezonde’ mannen. De gezonde eters beschikten gemiddeld over een voorraad van 163 miljoen zaadcellen (50 miljoen per milliliter). De ongezonde eters beschikten gemiddeld ‘slechts’ over een voorraad van 128 miljoen zaadcellen. Een verschil van 35 miljoen spermacellen. Bij de mannen met een vetrijk dieet zat 18% onder de vruchtbaarheidsnorm van de Wereldgezondheidsorganisatie (15 miljoen zaadcellen per milliliter), tegenover 13% in de vetarme groep. (Link)

 • Amerikaanse vrouw eet graag kattenhaar

  De 43-jarige Lisa uit Detroit eet kattenhaar en likt haar poes schoon. Per dag slikt ze zo'n drie haarballen weg. In totaal heeft ze nu, sinds haar verslaving vijftien jaar geleden begon, zo'n 32.000 haarballen opgegeten. Ze verzamelt al het haar van haar katten dat ze in het appartement vindt maar zelf vindt ze dat het lekkerste haar direct van de kat komt. "Ik lik mijn kat schoon met mijn tong, net als een moederpoes dat doet. Voor alle duidelijkheid: ik lik niet aan haar achterste of tussen haar achterpoten.", zegt de vrouw. (Link)

 • 105-jarige slaagt voor rijexamen om rijbewijs te vernieuwen

  video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

  Maandag werd Edythe Kirchmaier uit California 105 jaar oud. Bovendien legde ze op haar verjaardag het herexamen vlekkeloos af om haar rijbewijs te verlengen. Ze heeft nog nooit een ongeluk of boete gehad in de 86 jaar dat ze met de auto rijdt. “Ik kan me het leven zonder een auto simpelweg niet voorstellen”, aldus Edythe. Zeker is dat Kirchmaier officieel de oudste chauffeur in de staat California is. Facebook riep haar onlangs officieel uit tot de oudste actieve gebruiker van het sociale netwerk en bovendien is ze de oudste nog levende student van de University of Chicago. Edith rijdt naar verluidt nog elke week zelf naar het kantoor van Direct Relief International (DRI), een goede doelenorganisatie waar ze nog wekelijks de leiding geeft aan een team van vrijwilligers. (Link)

 • Het lied van de dag: Imagine Dragons - It's Time

  De bandleden van Imagine Dragons zijn stadsgenoten van The Killers-zanger Brandon Flowers, ze komen namelijk uit Las Vegas. Naar eigen zeggen is de naam van de band een anagram van een andere woordencombinatie, maar waar de letters dan ook voor kunnen staan hebben ze tot op heden nog niet bekendgemaakt. Het viertal begon in 2008 en bracht in de vier jaar daarna ieder jaar een EP uit, waarna in september 2012 debuutalbum Night Visions volgde. “It’s Time” is de eerste single van het debuutalbum van de band Imagine Dragons. Het is commercieel gezien hun meest succesvolle nummer tot nu toe, met ondermeer een 22e plek in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Ook werd het nummer genomineerd voor Best Rock Video tijdens de MTV Video Music Awards van 2012.

 • Fossiel van krokodilachtige dolfijn ontdekt

  1881_large

  Archeologen ontdekten een fossiel van de Tyrannoneustes lythrodectikos, een krokodil die veel eigenschappen had van een dolfijn. Het dier leefde 163 miljoen jaar geleden en had puntvormige gekartelde tanden en een grote en wijde kaak van 70 centimeter om grote prooidieren te kunnen verorberen. Het dier was circa vier meter lang. De botten liggen in het Hunterian Museum van de Universiteit van Glasgow. Het dier werd al meer dan een eeuw geleden in Peterborough gevonden. "We hebben het exemplaar na honderd jaar eindelijk kunnen classificeren en het helpt ons veel om de evolutie van deze waterreptielen te begrijpen", zegt Dr Mark Young van de Universiteit in Edingburgh. (Link)

 • Vrouw wil echtgenoot vergiftigen tijdens orale seks

  550139_551326198220341_745451277_n_large

  Een vrouw uit het Braziliaanse Sao Jose do Rito Preto wordt verdacht een poging te hebben gedaan haar man te vermoorden. De vrouw had haar vagina ingesmeerd met gif en lokte vervolgens haar man in bed voor orale seks. De echtgenoot rook al snel een vreemde geur. Hij aarzelde geen moment en nam zijn vrouw mee naar het ziekenhuis om haar vagina te controleren. In het hospitaal kwam het snode plan van de vrouw aan het licht toen het gif werd gevonden. Waarom ze haar man wilde vermoorden is onbekend. (Link)