• 6-jarige transgender mag niet naar het meisjestoilet

  De 6-jarige Coy Mathis uit Colorado verkleed zich al sinds zijn vierde als meisje, maar mag van zijn school niet naar het meisjestoilet. De ouders willen via de rechtbank bekomen dat het kind als meisje wordt geaccepteerd zoals andere kinderen. Ze beroepen zich op de antidiscriminatiewet in de Amerikaanse staat. Het kindje werd op zijn vierde door een psycholoog als transgender verklaard. Hij draagt roze jurkjes en heeft lang haar. Sinds de transformatie durft ze opeens weer naar buiten, zeggen haar ouders. In afwachting van de rechtszaak wordt Coy thuis onderwezen. (Link)

 • Dierenarts stunt met haar katercondoom

  Tumblr_mcjxfaukim1r9j2g1o1_500_large

  De Nederlandse dierenarts Annella Everaarts bedacht een publiciteitsstunt over een katercondoom. De katers komen binnenkort massaal buiten om te paren waardoor er dikwijls een kattenoverschot dreigt. "Helaas zitten de asiels al overvol en zou het verstandig zijn als meer mensen overgingen tot het laten castreren van hun kater', zegt dierenarts Everaarts. De vrouw kwam met een speciale actie: wie zijn kater laat castreren bij haar dierenartsenpraktijk in Ter Aar, krijgt 50 procent korting. (Link)

 • 17-jarige valt in slaap in gestolen auto

  Tumblr_mijfog5o2o1qiqzkxo1_500_large

  Een 17-jarige uit Oostenrijk viel na de inbraak in een auto in slaap. De auto-eigenaresse vond de jongen de dag nadien slapend in haar auto. Toen de inbreker realiseerde dat hij betrapt was, probeerde hij de bedrading in de auto te repareren en zette hij het op een lopen. De politie heeft hem aangehouden. (Link)

 • 114-jarige Japanse vrouw is de oudste ter wereld

  De 114-jarige Japanse Misao Okawa kreeg een  certificaat van Guinness World Records omdat ze de oudste vrouw ter wereld is. Volgende week dinsdag wordt ze 115 jaar. Gevraagd naar het geheim van haar zeer hoge leeftijd zei ze: 'Je moet goed op je gezondheid passen.' 's Werelds oudste mens woont ook in Japan; het is de 115-jarige Jiroemon Kimura. Japan telt ruim 51 duizend mensen van 100 en ouder. (Link)

 • Ideale leeftijd om kinderen te krijgen is 26 jaar

  61854233e9446d6a00d647ffa57b2147_large

  Uit een Brits onderzoek onder ouders en kinderloze koppels blijkt dat 26 jaar de perfecte leeftijd is om aan kinderen te beginnen. Voorwaarden zijn wel dat het koppel getrouwd is, een huis heeft en een gezamenlijk inkomen van ongeveer 29.000 euro per jaar. De ondervraagden vonden dat wanneer ze vroeg aan kinderen beginnen, meer tijd overhouden voor verdere gezinsuitbreiding. Ook zouden jonge ouders minder ver afstaan van de leefwereld van hun kind. Ook zegt 85 procent van de ondervraagden geen supplementen, zoals foliumzuur en vitamine D, te hebben geslikt tijdens de zwangerschap. Slechts de helft van de vrouwen wilde extra moeite doen om zwanger te raken. Zo was maar 1 op de 10 van de ondervraagde vrouwen bereid te stoppen met roken. (Link)

 • Mannen maken rekensom om orgasme uit te stellen

  Tumblr_m6rgygvzna1rvifgmo1_500_large

  Uit een enquête van Ukmedix.com, een Britse gezondheidswebsite, blijkt dat mannen een rekensommetje maken om hun orgasme uit te stellen. Een ander trucje was het denken aan een onaantrekkelijke persoon. Ook denken aan het werk of alle landen van de wereld opsommen of zelfs denken aan hun oma, bleken veelgebruikte trucjes. Maar liefst 76 procent van de ondervraagde mannen zei dat deze trucjes ook echt werken. (Link)

 • Britse baby werd gemaakt door vier mensen

  384907_160607560747999_722592370_n_large

  In het Engelse Romford is een baby geboren waarbij vier mensen betrokken zijn. Baby Beatrix heeft hierdoor een vader en drie moeders. De 31-jarige Katy Slade is de zorgmoeder maar zij is geboren zonder voortplantingsorganen. Haar zus Lucy doneerde haar eicellen die via een IVF-behandeling bevrucht werden door de 33-jarige Dave Slade, echtgenoot van Katy. De 35-jarige zus van Dave, Jamie Allen, werd draagmoeder en bracht na 9 maanden zwangerschap baby Beatrix in volle gezondheid op de wereld. Beatrix is inmiddels 6 maanden oud, maar de familie wil nu pas in de openbaarheid treden met hun verhaal. (Link)

 • Australische miljardair bouwt Titanic II

  De Australische Miljardair Clive Palmer presenteerde dinsdag zijn plannen om een nieuwe Titanic te bouwen: Titanic II. Het schip wordt nagebouwd zoals het origineel uit 1912 met vier gigantische rookpijen op het dek. Het schip zal overigens varen op diesel, en de rook die uit de schoorstenen zal komen is puur ter decoratie. (Link)

 • Het lied van de dag: Fall Out Boy - My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)

  Fall Out Boy is een Amerikaanse band uit Wilmette, Illinois, opgericht in 2001. De band bestaat uit zanger/gitarist Patrick Stump, bassist Pete Wentz, gitarist Joe Trohman en drummer Andy Hurley. Tot nu toe hebben ze vijf albums uitgebracht, waarvan Folie à Deux de meest recente is. Vanaf 2009 tot februari 2013 had Fall Out Boy een pauze ingelast. Op 4 februari 2013 maakte de band bekend dat het terugkomt met het album Save Rock and Roll dat de wereld zal ingaan op 6 en 7 mei. De groep released ook een nieuwe single My Songs Know What You Did in the Dark (Light Em Up) genaamd.

 • Slaaptekort tast tot 700 genen aan

  4_large

  Uit onderzoek van Britse wetenschappers van de universiteit van Surrey blijkt dat slaapgebrek onze genen beïnvloedt. De onderzoekers bekeken het bloed van 26 proefpersonen die na een tijdje voldoende slaap, een week lang maximaal 6 uur mochten slapen. Hieruit bleek dat meer dan 700 genen waren beïnvloed waardoor ze minder actief werden. Een mens heeft in totaal meer dan 20.000 genen. Door het slaapgebrek werd het immuunsysteem aangetast en veranderde ook de manier waarop het lichaam reageerde op ontstekingen en stress. De biologische klok was ook aangetast waardoor sommige genen in de loop van de dag meer of minder actief worden. (Link)

 • Vader van 9-jarige rapper verdacht van kindermishandeling

  De vader van een 9-jarige gangsterrapper uit Connecticut wordt van kindermishandeling en verwaarlozing beschuldigd. De 9-jarige rapper feest in zijn clips in nachtclubs en maakt seksuele bewegingen met vrouwen. Ook de politie kreeg de beelden onder ogen en kwam na het zien van de schokkende beelden direct in actie. De vader gaf nadien toe dat het misschien wel een beetje veel was voor een 9-jarige (Link)

 • Jezus verschijnt in uitwerpselen van vogel

  Jim Lawry uit het Amerikaanse Ohio heeft Jezus herkend in een spatje vogelstront. “Een vogel scheet op mijn raam en toen ik er van binnenuit naar keek, leek het alsof Jezus naar me keek. Vrienden en familie die er naar keken waren ook onder de indruk Het is alsof Jezus naar me kijkt. Het is een perfect portret. Het is absoluut fantastisch. Het is zo duidelijk”, aldus de man. (Link & foto)

 • Meisje heeft haarbal van 10 centimeter in haar maag

  Ae1e9afcf6cf1c6f04072fbe3d9ea5af_large

  De 10-jarige Niu Niu uit de provincie Jiangsu in China at jarenlang haar eigen haar op waardoor een haarbal van 9 centimeter uit haar buik moest verwijderd worden. Sinds haar tweede at het kindje haar eigen haar op. De ouders merkten dat er iets niet klopte nadat het meisje steeds moest overgeven na het eten en ze had ook nauwelijks eetlust. Het meisje onderging nu een succesvolle operatie en de ouders gaan hun dochter beter in het oog houden. (Link)

 • Russische buschauffeur ramt wegpiraten

  De Russische buschauffeur Aleksei Volkov is uitgegroeid tot volksheld omdat hij wegpiraten ramt. Met behulp van zijn camerabeelden moest de rechter hem al ruim honderd keer in het gelijk stellen: Volkov doet niets verkeerd, het zijn de weggebruikers die hem de pas afsnijden. Zolang het ongeval zijn schuld niet is, neemt de busmaatschappij hem niets kwalijk. Er zijn al meer dan honderd aanrijdingen die de man steeds filmt met zijn dashboardcamera. De gemiddelde weggebruiker heeft veel sympathie voor Volkovs acties omdat hij, met zijn bus, iets kan uitrichten tegen een barbaarse rijstijl en slechte chauffeurs een lesje kan leren. (Link)

 • Noodlanding voor Virgin-vliegtuig wegens stank

  Een vliegtuig van Virgin maakte tijdens een vlucht van Melbourne naar Sydney al na tien minuten een noodlanding wegens een enorme stank. Aan boord van het toestel waren 129 passagiers. “Er hing een ongebruikelijke geur in de cabine, maar niet in de cockpit. Uit voorzorg heeft de piloot besloten om te keren. Het is een standaard procedure”, verklaarde een woordvoerster van Virgin. Het is nog onduidelijk wat de geur heeft veroorzaakt. (Link)

 • 6-jarige zamelt geld in voor zieke vriend

  Dylan heeft een Facebook en een website opgericht.

  De 6-jarige Dylan besloot zijn 6-jarige zieke vriend Jonah te helpen door geld in te zamelen. Jonah heeft een ongeneesbare zeldzame leverziekte. Daarom besloot de 6-jarige Dylan een boek te schrijven en verkocht hij bovendien ook chocoladerepen. De actie bracht reeds 30.000 dollar op. Het boek 'Chocolate Bar' gaat over alles dat cool (chocolate bar) is. 'Disneyland is zo chocolate bar', begint het boek mee. Op de laatste pagina staat: Ik wil graag mijn vriend helpen. Dat is de grootste chocolate bar.' Ook de ouders van Jonah hebben een fonds opgericht dat al 400.000 dollar heeft opgeleverd. (Link)

 • 24-jarige past 's nachts lingerie tijdens inbraak

  Tumblr_mf6rh9svor1qewxg9o1_1280_large

  De 24-jarige Jose Angel Perales uit de Amerikaanse staat Iowa pleegde een inbraak in Dr. John’s Lingerie-winkel en hij nam ook de tijd om enkele seksspeeltjes uit te proberen. De man is 1.80 meter en weegt zo’n 150 kilo. Aangezien de deur niet op slot was, had de man vrije ingang rond vier uur ’s nachts. Hij probeerde vrouwelijke lingerie aan te trekken en speelde een paar uur lang met seksspeeltjes in het kantoor van de baas. Toen hij de zaak verliet, droeg hij een jurk en een blonde pruik die hij uit de winkel heeft gestolen. Hij had ook nog enkele gestolen spullen mee. De politie kon de man oppakken dankzij de videobeelden van de bewakingscamera. Toch is de dief weer op vrije voeten nadat hij zo’n 3800 euro betaald heeft. (Link)

 • Bruidspaar huwt als Shrek en Fiona

  Een Britse bruid en bruidegom waren tijdens hun huwelijk verkleed als Shrek en Fiona uit de tekenfilm Shrek. Paul en Heidi Bellas moesten wel om toestemming vragen gezien het in Jersey bij wet bepaald is dat bruid en bruidegom identificeerbaar moeten zijn tijdens de ceremonie. Daarom moest er iemand bij zijn toen de make-up werd aangebracht. (Link)

 • Facebook straft de journalisten van de NOS

  big dislike

  De Facebookpagina van de journalisten van NOS op 3 is 24 uur lang geband vanwege het delen van een artikel over porno. De stoute journalisten van NOS op 3 worden al de tweede keer gestraft door Facebook. De eerste keer deelden de journalisten een filmpje over GroenLinks met een naakte man. Volgens regel 7 van Facebook mogen er geen dingen gepost worden met pornografische inhoud of afbeeldingen die naakt bevatten. De NOS vindt het onbegrijpelijk dat een journalistiek bedrijf op deze manier wordt afgestraft. (Link)

 • Het lied van de dag: Olive - You're Not Alone

  Olive was een trip-hop band uit Noord-Engeland, actief tijdens de tweede helft van de jaren ’90. De oorspronkelijke bezetting bestond uit producer/songwriter Tim Kellet, producer/keyboardspeler Robin Taylor-Firth en zangeres Ruth-Ann Boyle. De band bracht 2 albums uit, de tweede zonder Taylor-Firth, voordat ze hun muzikale samenwerking beëindigden. Ze zijn het best gekend voor hun nummer “You are not alone”.