• Het lied van de dag: DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince - Summertime

  Deze nacht schakelden we over op de zomertijd, die begint op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. DJ Jazzy Jeff is de artiestennaam van Jeffrey A Townes. Hij is een Amerikaanse hiphop-artiest en -producer die buiten de Verenigde Staten vooral bekend geworden is als Jazz uit de sitcom "The Fresh Prince of Bel-Air". Samen met The Fresh Prince (en dat is dan weer acteur/zanger Will Smith) scoorde Townes eind jaren '80, begin jaren '90 enkele hits.

 • Het lied van de dag: Disclosure feat. AlunaGeorge - White Noise

  Disclosure is een producersduo uit Groot-Brittannië, bestaande uit de broers Guy en Howard Lawrence die nog maar half de twintig gepasseerd zijn. Ze brachten samen al The Face EP uit, enkele losse tracks en deden remixen voor onder meer Jessie Ware. 'Latch' is een samenwerking met zanger Sam Smith en die komt te staan op het aanstaande debuutalbum van de broers. Het nummer “White Noise” kwam op 3 februari 2013 in de Britse hitlijsten op nummer 28, nadat het nummer twee dagen te koop was. Op 6 februari kwam het bericht dat het nummer al doorgeklommen was naar de tweede positie in de UK Singles Chart.

 • Chihuahua jaagt pitbull weg die meisje bijt

  De achtjarige Jenna werd dinsdag aangevallen door een pitbull toen ze golfballen aan het rapen was in de tuin van haar grootouders. De agressieve hond begon het meisje te bijten in haar benen en in haar gezicht. Gelukkig begon de vierjarige chihuahua van de grootouders van Jenna enorm hard te blaffen, waardoor de pitbull wegliep. Hoewel ze honderden hechtigen kreeg, een zwaarbeschadigd ooglid heeft en nog verschillende operaties moet ondergaan, vallen de verwondingen nog relatief mee volgens de artsen. Na overleg met de buren is besloten om de pitbull te laten inslapen. (Link)

 • Zeeleeuw legt zich in strandzetel van luxehotel

  Tumblr_mifwuex8gw1r64gp5o1_500_large

  Afgelopen dinsdag heeft een zeeleeuw zich genesteld in een stoel op de binnenplaats van Panai Inn,een hotel in Jolla met enkel suites, in Californië. Op bewakingsbeelden was te zien hoe het beest vanuit de Stille Oceaan de trap opklom, de weg overstak en de binnenplaats betrad. Toen Pappas bij het hotel arriveerde, belde een hotelmedewerker SeaWorld in San Diego om de zeeleeuw op te komen halen. "De zeeleeuw lag op een stoel te slapen en zag er erg ontspannen uit." Hij vervolgt: "We hebben wel eens meeuwen gehad, maar dit hebben we nog nooit gezien. Het is vrij uniek." Na een uur haalde SeaWorld het dier op. SeaWorld zal zes weken op het jonge dier passen om er zeker van te zijn dat ze daarna weer in goede gezondheid kan worden vrijgelaten in de zee. (Link)

 • 20-jarige krijgt 41,7 miljoen dollar na ziekte tijdens schoolreis

  Tumblr_mc3ec3mx4r1qeyov3o1_500_large

  De 20-jarige Cara Munn kreeg via de rechtbank 41,7 miljoen dollar schadevergoeding nadat ze een zware ziekte opliep tijdens een schooltrip in China. De eerstejaarsstudente op de Hotchkiss School, een prestigieuze kostschool in Lakeville, werd tijdens de reis verschillende keren gebeten door insecten terwijl ze door een dichtbeboomd woud wandelden. Een beet van de insecten kan leiden tot een hersenontsteking kan. Volgens de advocaat van Munn had de school de leerlingen moeten informeren zodat ze maatregelen konden nemen om zware ziektes te voorkomen. Bovendien moet ze de kinderen ook adviseren om afstotende spray te gebruiken en aangepaste kledij laten dragen wanneer dat nodig is. Door een hersenontsteking heeft Munn hersenschade opgelopen en kan ze niet spreken. De school gaat in beroep gaan en beweert dat Munn een erg zeldzame ziekte heeft opgelopen waarvoor niet speciaal moest gewaarschuwd worden. (Link)

 • Archeologen vinden seksspeeltje van 6000 jaar oud

  4171023939_6ffe5d23d4_z_large

  De archeologen van de Israeli Antiquities Authority (IAA) hebben een stenen penis van 6000 jaar oud gevonden. "Voor de eerste keer zijn in Israël hele gebouwen uit circa 4000 voor Christus gevonden. Het toont de rijke materiële cultuur van de lokale bewoners aan", aldus Yitzhak Paz van de IAA. Naast de stenen dildo, werden nog allerlei werktuigen als beitels, speren en bijlen gevonden. Ook werd een tekening van de vrouwelijke genitaliën gevonden. De IAA noemt het "cultische seksuele symbolen". (Link)

 • BBC ontdekt mysterieus vlees in lamscurry

  Alshugaab-580x435_large

  Programmamakers van BBC ontdekten in de lamscurry van een takeaway in Londen totaal ondefinieerbare stukken vlees. Het is al zeker geen varken, kip, rund, paard of lam. Tijdens het programma worden bij verschillende eettenten gerechten hadden besteld om te onderzoeken wat voor vlees er is gebruikt. "We weten niet wat het is, maar we weten ook niet waar het vandaan komt, hoe het geslacht is en wat voor bacteriën erin zitten. Heel eng", zegt de diëtist die aan het programma meewerkt. Speculaties gaan van honden- en kattenvlees, mensenvlees wordt zeker en vast uitgesloten. (Link)

 • Britse baby weegt bij de geboorte 7 kilogram

  De Britse baby George King woog bij zijn geboorte zeven kilo, twee keer zoveel als een gewone pasgeborene. George kwam vast te zitten met zijn schoudertjes, waardoor hij vijf minuten geen lucht kreeg. Zijn overlevingskans was nog maar tien procent. De bevalling duurde in totaal 16 uur, en de baby werd na de geboorte overgebracht naar een ziekenhuis in Bristol. De baby is ondertussen thuis in Cheltenham  en verwacht wordt dat hij verder een gewone groei zal doormaken. (Link)

 • Het lied van de dag: MGMT - Time To Pretend

  MGMT is de afkorting van "management". De New Yorkse groep bestaat sinds 2002 en is tegenwoordig ook hier razend populair. Ben Goldwasser en Andrew vanWyngarden ontmoetten elkaar op de universiteit. Hun debuut "Oracular Spectaculair" was meteen een muzikaal schot in de roos. Met "Time To Pretend", "Electric Feel" en "Kids" doen ze dat succes ook internationaal nog eens over.

 • Het lied van de dag: Guns N' Roses - Paradise City

  Guns N' Roses is opgericht in Los Angeles in 1985. De naam Guns N' Roses werd afgeleid van de twee band, die samen uiteindelijk Guns N' Roses vormden: "L.A. Guns" en "Hollywood Rose". Van het album "Appetite for Destruction" werden wereldwijd 20 miljoen exemplaren verkocht. Kort nadat "G N' R Lies" was uitgebracht, verliet drummer Steve Adler de band. Volgens geruchten moest hij de band verlaten om hij weigerde zich te laten behandelen voor zijn heroïneverslaving. Deze top 5 hit uit 1989 wordt in de toerbus op weg naar huis na een optreden in San Fransisco geboren. De oer-Californische band zit te jammen, wanneer -volgens gitarist Slash in een interview- zanger Axl Rose de tekst van 'Paradise City' eruit gooit. Alleen zingt hij de eerste keer "Where the girls are fat and they've got big titties"! Dit nummer is het enige op de cd Appetite For Destruction dat het geluid van synthesizers bevat.

 • Amerikaan wint jackpot van 260 miljoen euro

  Tumblr_l0i1u1mpfu1qzgqxeo1_500_large

  De 44-jarige immigrant uit de Dominicaanse Republiek, Pedro Quezada, won 260 miljoen euro in de Powerball-loterij in de Verenigde Staten. De man zei tegen de media dat hij erg gelukkig is met zijn prijs. De jackpot is de op vier na de hoogste jackpot in de geschiedenis van de Powerball-loterij. Hij zei met het geld zijn familie te willen helpen. Als hij zijn prijs in één keer wil incasseren, kan hij een bedrag van 221 miljoen dollar krijgen. Na aftrek van belastingen zou er dan 152 miljoen dollar overblijven. (Link)

 • Irritante liedjes vergeten door puzzelen of sukoku’s

  530705_399769773447172_1796948900_n_large

  Onderzoekers uit Australië ontdekten verschillende manieren om irritante liedjes uit ons hoofd te verbannen. Wie bezig is met een ingewikkelde hersentaak, zoals puzzelen of sudoku’s oplossen, vergeet het liedje gemakkelijker. Juist bij gemakkelijke taken of in rust bleef het irritante lied bij de proefpersonen vaak hangen. De beste methode bleek het oplossen van anagrammen met vijf letters. Anagrammen zijn woorden van wie de letters gemixt worden op zoek naar een nieuw woord. (Link)

 • Verloren fotocamera wordt 8.000 km verder gevonden

  Cb56f5937875ded34a754736b34d76b4_large

  De camera die een vrouw in 2007 voor de kust van Hawaï verloor, is 8.000 kilometer verder teruggevonden op een strand aan de oostkust van Taiwan. De geheugenkaart is nog intact waardoor op foto’s een vrouw bij een catamaran te zien was. Via de naam van het bootje en hulp op Hawaï wist de volhardende vinder haar te traceren. De vinder in Taïwan, Douglas Cheng, werkt voor een luchtvaartmaatschappij en die zag een goede publiciteitsstunt in het verhaal. De vrouw mag gratis naar Taiwan reizen om de camera op te halen. (Link)

 • Ford zegt sorry voor ongepubliceerde foto van Berlusconi

  Autofabrikant Ford heeft zich geëxcuseerd voor een ongepubliceerde foto van Silvio Berlusconi. Ford wou met de reclamecampagne het merk promoten in India. Op de foto is de Italiaanse oud- premier te zien met in de achterbak Ruby El Mahroug en twee andere dames met wie hij een affaire had, vastgebonden en gekneveld. Het bedrijf zoekt nu uit wie de foto online heeft gezet en bood India z’n excuses aan. (Link)

 • Wind blaast water uit Nederlandse havens

  Tumblr_middul6xsd1rj32z9o1_500_large

  Door de harde wind van de afgelopen dagen is het water in havens, stadsgrachten en andere waterlopen in en bij het Nederlandse Zwolle weggeblazen. Diverse jachthavens liggen droog, een sluis is gesloten en eilandjes zijn te voet bereikbaar. Het instituut waterschap Groot Salland noemt het een bijzonder fenomeen bij bijzondere weersomstandigheden. Als de wind draait of gaat liggen, zullen de watergangen vanzelf weer vollopen. (Link)

 • Eerstejaarsstudenten verdikken één kilogram

  0430651685_10404002_8col-805-2458_large

  Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel blijkt dat studenten in hun eerste semester aan de universiteit gemiddeld één kilo dikker worden, waarvan 800 gram puur vet is. Vooral een andere levensstijl leidt ertoe dat studenten aankomen, met name mannen en studenten op kamers. Veel tv kijken, ongezonde eet- en drinkgewoontes (alcohol), buitenshuis eten, minder studeren en lezen en minder slaap zijn van invloed. In een meetperiode van vier maanden werd bijna 70 procent van de onderzochte studenten zwaarder, van 100 gram tot 7,7 kilo. Ook het aantal studenten met overgewicht steeg, van 14 naar 20 procent. (Link)

 • School wordt ontruimd wegens stinkende jas

  In het Nederlandse Sittard is een basisschool met 260 leerlingen geëvacueerd door een stinkende jas van één van de leerlingen. Leerlingen klaagden over hoofdpijn en prikkende ogen waardoor de directie iedereen naar huis stuurde. De woordvoerder van de brandweer zei dat de jas een "walging opwekkende stank" verspreidde. Toen de woning van de leerlinge onderzocht werd, hing ook hier een penetrante geur waardoor de bewoners niet meer in hun huis mogen. De brandweer vermoedt dat iemand ’s nachts een nog onbekende vloeistof door de brievenbus van het huis naar binnen heeft gespoten. Deze vloeistof heeft zich aan de vloerbedekking gehecht, waarna de stand zich snel door het huis verspreidde. De brandweer zal de vloerbedekking verwijderen. De school werd inmiddels geventileerd. (Link)

 • Franse spoorwegmaatschappij zoekt 150 wagons

  The_day_we_caught_the_train_by_ineedchemicalx-d5z7fj7_large

  De Franse spoorwegmaatschappij SNCF is op zoek naar 150 verdwenen wagons. Personeelsleden die wagons terugvinden, kunnen rekenen op een beloning. Mogelijk rijden de wagons nog ergens rond of staan vergeten op een spoorwegemplacement. Het personeel van de vrachtafdeling van de SNCF heeft een lijst gekregen met nummerborden van de wagons en het tijdstip waarop ze voor het laatst zijn gesignaleerd. (Link)

 • Het lied van de dag: Dr. Kucho & Gregor Salto - Can't Stop Playing

  Vandaag is het Buitenspeeldag, een initiatief van de Vlaamse Overheid en kinderzenders Nickelodeon en Ketnet. Op die dag staken beide zenders tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart.  Een duidelijk signaal om – ondanks de kou – buiten te spelen. Op de website van Buitenspeeldag vindt u de activiteiten die de deelnemende gemeenten organiseren. De 30-jarige Gregor Salto is al een tijdje in de muziek bezig. Jong geboeid door house-muziek, bracht hij op 18-jarige leeftijd zijn eerste plaat uit. Een paar jaar geleden startte Gregor Salto zijn eigen label G-rex, waarop SoLaJa muziek te horen is. Een zelfbedachte samensmelting van Soul, Latin en Jazz. In 2004 brachten Gregor Salto en Dr Kucho! de single Can't Stop Playing uit.

 • Canadees koppel verkoopt huis voor 85 euro

  Modern-media-room_large

  Als er op 31 augustus minimaal 3000 inspirerende verhalen binnenkomen, gaat een Canadees koppel uit Ontario hun huis voor 100 Canadese dollars verkopen. De verkopers runnen een zaak in tweedehands spullen en wilden het huis verkopen. Na twee jaar is het huis, met als vraagprijs 300.000 dollar, nog altijd niet verkocht. Het is een vierkamerwoning inclusief een lapje grond net buiten Aylmer. (Link)