• Verminderde opwarming door aerosoldeeltjes van planten

  Large

  Finse wetenschappers van de Universiteit van Helsinki ontdekten dat planten door de klimaatopwarming meer gassen uitstoten waardoor grote biogenische aerosoldeeltjes ontstaan. Deze deeltjes die door de lucht zweven reflecteren zonlicht en zorgen daardoor voor afkoeling van het klimaat. In bosrijke gebieden kan dit effect lokaal met 30 procent verminderen. Op elf locaties werden er metingen gedaan van gassen van planten en aerosoldeeltjes in de atmosfeer. Biogenisch aerosoldeeltjes bestaan uit een mengsel van stof en vloeistofdruppels, afkomstig van planten. Planten stoten daarnaast ook gassen uit die zich aan deze deeltjes hechten, zodat ze groter worden en er een soort wolkvorming ontstaat. Hoe meer de temperatuur stijgt, hoe groter de uitstoot van deze gassen. Helaas gaan de deeltjes hooguit één procent van de opwarming op wereldniveau tegen. (Link)

 • Sterker immuunsysteem door neuspeuteren

  Tumblr_luzlx48faz1r3ogkyo1_500_large

  Uit onderzoek van de University of Saskatchewan blijkt dat neuspeuteren gezond is want het  immuunsysteem versterkt. "Ons instict laat ons dingen doen die in ons voordeel zijn, zoals het eten van bepaald soort voedsel. Dus als je de neiging hebt om in je neus te peuteren en het snot op te eten, dan moet je misschien gewoon de natuur volgen. We komen uit zeer vuile omstandigheden, dus misschien werkt de huidige drang om alles schoon en hygiënisch te houden helemaal niet in ons voordeel", zegt onderzoeker Scott Napper. (Link)

 • Britse moeder insemineert 14-jarige adoptiedochter

  Large

  Een Britse moeder heeft haar adoptiedochter met donorzaad laten insemineren. De onvruchtbare vrouw mocht na drie adopties geen kinderen meer adopteren. Het donorzaad werd via internet aangeschaft. De dochter raakte op haar veertiende voor de eerste keer zwanger, maar kreeg een miskraam. De moeder bleef tot zeven keer toe proberen tot de dochter op haar zestiende zwanger werd. Toen de baby geboren werd, zagen de kraamverzorgsters dat er iets niet klopte. De kersverse moeder kwam “drammerig en ongevoelig” over. De oma verbood om borstvoeding te geven aan het kindje want ze zou “niets met dat hechtingsgebeuren” hebben. De  inseminerende moeder moet nu vijf jaar naar de gevangenis. (Link)

 • Puzzel van 40.000 stukjes is verwoest

  ’s Werelds grootste puzzel van 40.000 stukjes en 150 vierkante meter is stuk. De puzzel van de Brit Dave Evans stond op een schraag. Toen hij hem even wilde verzetten, werd hij afgeleid door een toerist die de weg wilde weten. De puzzel viel voor zijn ogen in elkaar. De puzzel was een reeks foto's van de Britse koningin voor haar 60-jarig regeringsjubileum. Evans heeft nu zeven dagen om hem weer in elkaar te zetten, omdat hij dan tentoongesteld wordt. (Link)

 • Na 45 jaar eindelijk terug een babytje in Spaans dorpje

  Large

  In het Spaanse dorpje Los Giles is voor het eerst in 45 jaar een baby geboren. Ainara is het eerste kind van ouders Beatriz en Iker. Het koppel verhuisde naar het dorpje omdat het in de buurt is van de ouders van Beatiz. Bovendien kan hun kind rustig opgroeien in een natuurrijke omgeving. In Los Giles wonen zestig mensen en de gemiddelde leeftijd ligt er hoog. Sinds 1968 is er geen kind meer geboren. ''Iedereen is er erg blij mee. Het is een hele gebeurtenis'', vertelt een inwoner van het dorp. (Link)

 • 95-jarige vrouw moest eten van Hitler voorproeven

  De 95-jarige Margot Wölk heeft nu pas durven zeggen dat ze de maaltijden van Adolf Hitler moest voorproeven. "In de oorlogstijd was er nauwelijks eten voorhanden maar ik kreeg de meest hemelse gerechten voorgezet. De beste groenten, asperges, paprika's, pasta en rijst. Maar echt genieten ervan kon ik niet want ik was altijd bang dat het mijn laatste gerecht zou zijn". Ruim 2,5 jaar moesten Wölk en 15 andere meisjes het eten voorproeven omdat Hitler bang was vergiftigd te worden door de Britten. Ze schaamde zich erg en ze was nooit lid van de nazipartij, zelfs haar man wist van niets. Hitler heeft ze nooit ontmoet, wel zijn hond Blondie en zijn SS-kompanen. Eind 1944 vluchtte ze voor de Russen naar haar geboortestad Berlijn. De andere veertien meisjes werden doodgeschoten door de Russen, Wölk werd veertien dagen achtereen door de soldaten werd verkracht. Daarom zou ze nooit kinderen hebben kunnen krijgen en heeft ze nog steeds nachtmerries.  (Link)

 • 9-jarige maakt ritje met Ferrari voor verjaardag

  Een 9-jarig kindje heft samen met zijn 7-jarig broertje een ritje in een Ferrari gemaakt terwijl de moeder alles filmde. Vader Mohammed Nisham is volgens de Indiase politie aangeklaagd voor het in gevaar brengen van zijn kind en voor het laten autorijden van een minderjarige. De vervolging kwam er na protest op YouTube. De moeder snapt alle commotie niet want haar zoontje rijdt al sinds zijn vijfde. Hij reed eerder al in hun Lamborghini en Bentley en mocht voor zijn negende verjaardag in de Ferrari rijden. Volgens de politiecommissaris is de vader een succesvolle ondernemer in Kerala die achttien dure auto’s heeft. De vader hoopt op borgtocht vrij te blijven. Hij denkt wel dat de politie zijn Ferrari in beslag neemt. (Link)

 • Het lied van de dag: Billy Ocean - Caribbean Queen

  Nederland viert vandaag Koninginnedag! Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland, Curaçao, Sint-Maarten en op Aruba en wordt sinds 1949 gevierd op 30 april (voorheen 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina). De dag wordt gevierd met verschillende festiviteiten. In Amsterdam zal Kroonprins Willem-Alexander ingehuldigd worden als Koning.Sinds 1980 wordt in jaren waarin Koninginnedag op een zondag valt (bijvoorbeeld in 2006), de dag op zaterdag 29 april gevierd.  Vanaf 2014 wordt Koningsdag gevierd op 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Aangezien 27 april volgend jaar op een zondag valt, wordt Koningsdag gewoon een dag verplaatst. Koningsdag 2014 vieren we dus op 26 april. Billy Ocean is geboren in Trinidad, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn familie naar Engeland. Als tiener zong hij in clubs in Londen. In 1974 bracht hij zijn eerste single uit, onder de artiestennaam Scorched Earth. Vanaf 1976 zong hij onder de naam Billy Ocean. In 1984 brak de grootste succesperiode van Billy aan met het album Suddenly. Deze hit werd enkele jaren later gevolgd door "Get Outta My Dreams, Get Into My Car". In 2002 kreeg hij een eredoctoraat in de muziekwetenschappen aangeboden van de universiteit van Westminster.

 • Nederlandse website zoekt achtbaantester

  Large

  De Nederlandse website Uitmetkorting.nl zoekt een achtbaantester. De sollicitant moet in een week tijd een ritje maken in alle grote achtbanen van Nederland waardoor er een database van alle achtbanen ontwikkeld wordt. "Het moet iemand zijn met stalen zenuwen en een sterke maag. Er moet natuurlijk wel gewerkt worden. We willen dat elk ritje in de achtbaan gefilmd wordt.", aldus Marjon Veldsink van Uitmetkorting.nl.(Link)

 • Amerikaanse vrouw vindt kikker in blikje sperziebonen

  Large

  De Amerikaanse Gloria Chubb uit Indiana vond een kikker in haar blik sperziebonen. "Mijn zoon legde wat bonen op zijn bord en vroeg: 'Wat is dat?’. Ik dacht meteen aan bacon, want dat is een bekend gerecht. Maar het was geen beschimmelde bacon, het was een dode kikker. Tussen de sperziebonen lagen wat stukjes kikkerpoot, verder was het dier helemaal intact Ik voelde me meteen niet lekker en ben twee dagen misselijke geweest." De vrouw bracht alle blikjes terug naar de supermarkt en ze kreeg haar geld terug alsook een schadevergoeding van 50 dollar.  Het blikje met de kikker stuurde ze naar de plaatselijke voedsel- en warenautoriteit. De supermarktketen is een onderzoek gestart. (Link)

 • Sorry voor zelfmoordpoging in reclamespotje Hyundai

  Autofabrikant Hyundai excuseert zich voor een reclamespot waarin een trieste man zelfdoding wil plegen. Hij probeert zichzelf met uitlaatgassen te verstikken in een auto. Alleen bevindt de man zich in een Hyundai iX35, een auto die alleen waterdamp uitstoot. Er kwam een golf van boze en verontwaardigde reacties los bij de Britten. "Wij bieden onze excuses aan voor de kwetsende reclame, de commercial gaat recht tegen onze principes en waarden in. We betreuren de schade die de reclame heeft veroorzaakt.", aldus de directie van de autoconstructeur. Het filmpje is inmiddels geschrapt. (Link)

 • Man is te sexy voor politie van Saudi-Arabië

  Large

  In opdracht van de Commissie voor de Promotie van Deugden en de Preventie van Ondeugden in Saudi-Arabië zijn drie mannen de grens overgezet wegens te knap. Omar Borkan Al Gala werd tijdens een cultureel festival in de hoofdstad Riyad door de politie verwijderd. De commissie achtte de kans reëel dat de vrouwen zouden worden afgeleid door de knappe mannen en voor hen zouden vallen. Ze moesten het Jenadrivah Heritage and Cultural Festival verlaten en werden teruggestuurd naar Dubai. Overal op internet zijn video's en fotoseries verschenen. De pagina van de weggestuurde man op Facebook heeft inmiddels 238.000 likes. (Link)

 • Franse vrouw betaalt schuld pas na 22.000 jaar af

  Failure_by_eirianna-d3a9csa_large

  Een Franse werkloze vrouw kreeg lange tijd te veel geld waarna ze verzocht werd het terug te betalen. Ze moet de 2648 euro nu terugbetalen in termijnen van 12 cent per jaar. Dat bedrag vond de vrouw te hoog en ze zei dat ze niet in staat was om in een keer zo'n bedrag op te hoesten. De Franse vrouw kreeg daarop een brief waarin stond dat ze 1 cent per maand moest betalen, tot de schuld volledig is afbetaald. Ze mag er met andere woorden 22.000 jaar overdoen om het bedrag af te betalen. (Link)

 • 5 dollarcent uit 1912 brengt 2,4 miljoen euro op

  Een Amerikaanse munt van 5 dollarcent uit 1913 bracht 2,4 miljoen euro op tijdens een veiling. In 1912 werd de munt voor het laatst geslagen. Vermoed wordt dat iemand vijf munten sloeg met daarop 1913 in plaats van 1912. De vijf munten van de zeldzame Liberty Head Nickel bleven lange tijd als set bij elkaar, tot ze in 1942 afzonderlijk werden verkocht. In 2003 doken er bij een tentoonstelling vier munten op. De eigenaar van de vijfde munt meldde zich, hij dacht echter dat de munt nep was. (Link)

 • Het lied van de dag: Bob Sinclar - Rock This Party (Everybody Dance Now)

  Sinds 1982 wordt ieder jaar op 29 april de Internationale Dag van de Dans gevierd. Deze Dag is bedoeld om mensen die normaal niet met dansen bezig zijn bekend te maken met deze vorm van kunst. De dag werd ingevoerd door het Internationale Dans Comité van het Internationaal Theater Instituut. 29 april is de geboortedag van Jean-Georges Noverre, een van de grootste vernieuwers uit de hele dansgeschiedenis. Hij is de grondlegger van de expressieve dans. Elk jaar wordt ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Dans een wereldboodschap geschreven door een bekend danser of choreograaf. Sinclar begon als dj in 1986, toen hij slechts 18 jaar oud was, gespecialiseerd in funk en hiphop, onder de naam Chris The French Kiss. Sinclar heeft ook gewerkt onder verschillende pseudoniemen. Onder de aliasses The Mighty Bop en Reminiscence Quartet maakte hij hiphop- en acid jazzplaten. Hij creëerde ook het Africanism All Stars project, waar een aantal artiesten gezamelijk house muziek produceren in combinatie met latin, jazz, african en tribal smaken.

 • Het lied van de dag: Owl City - Umbrella Beach

  Nog tot en met zondag 12 mei is het de Week van de Zee. Het is een jaarlijkse aandachtsweek die natuur en milieu aan de kust in de kijker plaatst. Ze biedt opnieuw een waaier van activiteiten, waarbij natuurgebieden aan de kust de focus krijgen. Een unieke gelegenheid om onbekende natuur te ontdekken. Meer informatie vindt u via deze weblink.  Owl City de naam van een in 2007 gestart project van Adam Young. Populair geworden door MySpace, zijn sommige van zijn liedjes nu meer dan 6 miljoen keer beluisterd. Adam maakt vrolijke electro-/synthpop. In de zomer van 2009 brengt Young in de VS het album Ocean Eyes uit. Binnen twee weken heeft Ocean Eyes een gemiddelde rating van vijf sterren en wordt zelfs een weekje het op één na meest gedownloade album op iTunes. Van het album komen de singles 'Hello Seattle', 'Hot Air Balloon', 'Strawberry Avalanche', en 'Fireflies'. Hoewel hij al twee albums af heeft, wordt hij pas eind 2009 bekend bij het grote publiek door zijn nummer één-hit met de single 'Fireflies'.

 • Het lied van de dag: Robin Thicke feat. T.I., Pharrell - Blurred Lines

  Robin Thicke is een echte duizendpoot: r&b-zanger, songwriter, componist, acteur, soulartiest,… hij doet het allemaal. De Canadees maakte furore op internationaal vlak met zijn single "When I Get You Alone". Later scoorde een remix van "Magic" op het Internet. Het nummer werd meer dan een miljoen keer gedownload, maar werd nooit officieel uitgebracht. Robin Thicke komt in maart 2013 met de nieuwe single 'Blurred Lines'. Hij staat onder contract bij het label van Pharrell Williams, dus natuurlijk hebben ze het nummer samen gemaakt. Ook te horen is rapper T.I.

 • Ons geheugen wordt gestimuleerd door gebalde vuisten

  Fashion-photography-stronger-favim.com-301560_large

  Wetenschappers van de Montclair State University in New Jersey ontdekten dat gebalde vuisten het geheugen van mensen versterken. De vijftig proefpersonen moesten een lijst van 72 woorden uit hun hoofd leren. De mensen die hun rechterhand ongeveer 90 seconden lang tot een vuist ballen, zijn ze beter in staat om woorden in hun geheugen op te slaan. Wanneer ze een vuist maken van hun linkerhand stimuleren ze hun brein om deze informatie weer op te roepen. De linkerhersenhelft is waarschijnlijk betrokken bij het opslaan van herinneringen. De rechterhelft wordt geassocieerd met het oproepen van geleerde informatie. Dit verklaart volgens de wetenschappers waarom handbewegingen het geheugen kunnen stimuleren. "In de toekomst willen we onderzoeken of handbewegingen ook invloed hebben op andere vormen van bewustzijn, zoals verbale of ruimtelijke vermogens.", aldus onderzoeker Ruth Propper. (Link)

 • Wetenschappers maken lichtgevende schapen

  2581309606_ba876ee648_z_large

  Wetenschappers van het Pasteur-instituut in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, hebben schapen gefokt die oplichten onder ultraviolet licht. De dieren werden genetisch aangepast met een fluorescent gen van een kwal. De schapen werden vorig jaar oktober geboren en groeiden, buiten dat ze licht geven onder ultraviolet licht, volkomen normaal op. Er was geen specifiek doel voor de genetische modificatie, behalve om te kijken hoe effectief de methode om een vreemd gen te plaatsen in het dna van dieren is. (Link)

 • Brit wordt betaald om waterglijbanen te testen

  Tumblr_m0xxwsdfs61qi23vmo1_500_large

  Seb Smith uit Leeds mag een half jaar lang glijbanen gaan testen. Er waren maar liefst 2000 sollicitanten voor de baan. Komende zomer reist Seb onder andere naar Jamaica en Mallorca om voor een glijbaanfabrikant waterglijbanen te testen en reviews te schrijven. Als zijn dienstverband afloopt krijgt hij ook nog eens een 7-daagse vakantie voor 2 aangeboden. De vorige tester, de 33-jarige Tommy Lynch stopte na 4 jaar, omdat hij ander werk wou. (Link)