• Grootmoeder vindt geladen wapen in attractie Disney World

  Een grootmoeder heeft tijdens een ritje in de van de Dinosaurus Ride in Disney World een geladen wapen gevonden. Het wapen was van een man die niet wist dat het verboden was om wapens te dragen in een pretpark. Het pistool zat in zijn achterzak en was er tijdens de rit uitgevallen. De man moest het pretpark verlaten en moet zijn pistool ophalen bij de locale sheriff. (Link)

 • Amerikaanse vrouw veilt haar positieve zwangerschapstest

  424473_535584719795488_2010603906_n_large

  Een vrouw uit het Amerikaanse Buffalo heeft haar positieve zwangerschapstest op de veilingsite Craigslist geplaatst. “Je ziet het goed, ik verkoop positieve zwangerschapstesten. Ik zal de test doen op de dag dat je hem op komt halen”, staat er in de advertentie. De kostprijs bedraagt ongeveer 25 dollar. (Link)

 • Vrouwen worden minder competitief door de pil

  Large

  Onderzoekers van de Universiteit van Groningen onderzochten de invloed van de pil op de competitiedrift tussen vrouwen tijdens hun zoektocht naar hun ideale man. De proefpersonen tussen 20 en 31 jaar gebruikten zowel de pil als geen pil tijdens het onderzoek.  Bij elke periode werden de vrijwilligers gevraagd om vragenlijsten in te vullen om de interseksuele competitie te meten. Vrouwen worden door de pil minder competitief waardoor ze niet zo snel vechten voor hun partner als er andere vrouwen aanwezig zijn. De anticonceptiepil onderdrukt de testosteron in het vrouwenlichaam, terwijl dat hormoon de rivaliteit tussen leden van hetzelfde geslacht aanwakkert. Bij vrijgezelle vrouwen is die rivaliteit er omdat het verlangen om een partner te ontmoeten de hormonale invloed overstijgt. Vrouwen die de pil nemen settelen zich vaker met een partner die ze zonder hun pil nooit hadden gekozen. Toch beweren andere onderzoekers dat ook sterk competitieve vrouwen de pil nemen, omdat het hen verlost van premenstruele spanningen en andere problemen die hen kunnen tegenhouden. (Link)

 • 6-jarig kindje wordt geschorst na speelgoedpistool op schoolbus

  Lego-photography-5_large

  Een 6-jarig jongentje uit Massachusetts is geschorst omdat hij een speelgoedpistool meegenomen had op de schoolbus. Toen een andere leerling ging klagen bij de chauffeur, mocht de jongen niet meer naar school, mag hij ook niet meer op de bus en ook geen buskaartjes meer kopen. De ouderraad bestudeerde de beelden om te zien hoeveel paniek zijn actie had opgeleverd. Omdat het pistool zo groot was als een legoblokje, was er vrijwel geen paniek. (Link)

 • 23-jarige uit Tsjechië verwacht een vijfling

  De 23-jarige Alexandra Kinova uit Tsjechië is in verwachting van een vijfling na een IVF-behandeling. De vrouw heeft al een zoon en aanvankelijk zeiden de artsen dat ze zwanger was van een tweeling. Later werd het aantal bijgesteld. De Tsjechische was gechoqueerd dat er vijf kindjes in haar buik zaten. Ze is van plan al haar kinderen borstvoeding te geven. (Link)

 • Het lied van de dag: ABC - When Smokey Sings

  Op 31 mei, ter gelegenheid van de Werelddag Zonder Tabak, organiseren 99 ziekenhuizen een sensibiliseringsdag rond tabaksverslaving. Deze ziekenhuizen stellen rokers gratis slimme tips voor, een evaluatietest van hun nicotineverslaving, een meting van de hoeveelheid CO in hun longen en een evaluatie van hun reële longleeftijd. Ontdek het dichtstbijzijnde deelnemende ziekenhuis via deze weblink. ABC is een Engelse new wave-band uit Sheffield met zanger Martin Fry. ABC scoorde hits met "The Look Of Love", "Poison Arrow" en "All Of My Heart" van het album "The Lexicon Of Love". Als eind jaren 80 de housemuziek de overhand krijgt, verdwijnt ABC uit beeld. Ook een poging om met de cd "Skyscraping" eind jaren 90 terug te komen, mislukt grotendeel. De zanger, Martin Fry, treedt nog steeds op onder de naam ABC. Een echte reünie is nooit tot stand gekomen.

 • Verandering van gewoontes helpt bij stress of vermoeidheid

  Large

  Onderzoekers van de University of Southern California ontdekten dat vermoeide of gestreste mensen niet noodzakelijk terugvallen naar overeten, roken of andere ongezonde gedragingen. Stress of vermoeidheid zorgt dat we ons eigen gedrag moeilijker kunnen controleren, wanneer we dit toch proberen, zijn we vaak op zoek naar controle en motivatie. Zeker voor mensen met weinig wilskracht, is het heel belangrijk om goede gewoontes aan te leren. Uit onderzoek op studenten blijkt dat gewoontes blijven.  De studenten die altijd al ongezond ontbeten, aten tijdens examens nog slechter. Daar tegenover stond dat studenten die juist gezond ontbijten, dit tijdens de stressvolle periode ook deden. Dit zelfde gold voor sporten en zelfs de krant lezen. Je verwacht dat gestreste studenten geen tijd hebben om de krant te lezen, maar toch lazen ze de krant. Gewoontes vragen niet om wilskracht", stelt onderzoeker Wendy Wood. (Link)

 • Meisje zit in een kooi bij de hond in de auto

  Twee Amerikaanse ouders zijn opgepakt omdat ze hun tienjarige dochter vervoerden in een kooi. Voorbijrijdende automobilisten maakten foto’s van het meisje in de kooi en verwittigden de politie. De agenten vonden haar samen met een kleine hond in de kooi achter in de auto. De stiefvader verklaarde volgens de zender dat het meisje zat opgesloten omdat ze graag bij de hond wilde zijn. De ouders zijn aangeklaagd voor het in gevaar brengen van hun dochter. (Link)

 • Meisje leest persoonlijke berichten van anderen op iPhone

  Een 24-jarige Amsterdamse vrouw kon maandenlang berichtjes van andere mensen meelezen op haar iPhone. Via iMessage, de chatdienst van Apple, werden ongevraagd telefoonnummers van vreemden toegevoegd en kreeg de vrouw paspoortnummers, pincodes, bh-maten en bankrekeningnummers van anderen te zien. Het resetten van haar iPhone heeft wel geholpen. De vrouw heeft nu geen last meer van ongewenste berichtjes. Het is nog onbekend waarom de vrouw deze berichten kon ontvangen. (Link)

 • Robot herkent personen die bier drinken of de krant willen lezen

  Aan de universiteit van Cornell in New York is er een robot gemaakt die mensen te helpen met huishoudelijke klusjes, inclusief het schenken van bier. Via een Kinect-camera van Microsoft observeert de robot de bewegingen van een individu en vergelijkt deze met een videodatabase van bijna 120 huishoudelijke taken, zoals het plaatsen van voedsel in de magnetron of het poetsen van tanden. De robot is in staat om een situatie zo te analyseren dat hij weet of iemand bier verkiest boven het lezen van een boek. (Link)

 • Air New Zealand weigert sollicitante met een ta moko-tatoeage

  Air New Zealand heeft geweigerd een Maori aan te nemen als stewardess vanwege haar traditionele ta moko-tatoeage. “Ik dacht dat ze trots waren als iemand met een ta moko de luchtvaartmaatschappij vertegenwoordigt”, aldus Claire Nathan. De vloot vliegt sinds 1973 met een Maori-logo. In de aankondigingen en reclamespots treden vaak Nieuw-Zeelandse sterren met grote tatoeages op, ook leden van het legendarische rugbyteam All Blacks. Toch wil de maatschappij vanaf nu zichtbare tatoeages verbieden omdat de passagiers uit verschillende culturen komen. Zij kunnen de tatoeages beangstigend en intimiderend vinden. De vrouw kreeg de raad om bij het vrachtvervoer te solliciteren. Ta moko is een permanente versiering die in groeven in het gelaat is aangebracht. (Link)

 • Britse kindjes willen graag een bruin tintje

  Large

  Uit een Britse enquête van Superdrug bij kinderen tussen zes en acht jaar bleek dat ze graag bruin zien. Een op de drie kinderen zal van elk zonnig moment gebruik maken om te zonnebaden en het gewenste kleurtje zo snel mogelijk te bereiken. Toch gebruikt een op de vijf kinderen geen zonnecrème waardoor ze blootgesteld worden aan de schadelijke stralen van de zon. "Deze bevindingen zijn erg alarmerend", dat het onderzoek uitvoerde. "Kinderen zijn zich niet bewust van de gevaren van de zon, of van de gevolgen van een blootstelling aan de stralen zonder een goede bescherming." vindt onderzoeker Richard Cryne. Het is belangrijk om kinderen in te smeren om zonnebrand te voorkomen en het risico op huidkanker te verminderen op latere leeftijd. Een gemiddeld persoon heeft 80 procent van zijn totale blootstelling aan de zon al bereikt op 18-jarige leeftijd. (Link)

 • Door smeltende gletsjer groeit plantje na 400 jaar terug

  Canadese wetenschappers ontdekten dat er sinds de kleine ijstijd terug plantjes groeien op de 400 jaar oude Arctic's Teardrop gletsjer. “Eenmaal in het lab zagen we dat aan sommige stengels nieuwe zijtakken begonnen te groeien. Dat betekent dus dat deze planten mogelijk weer kunnen bloeien als ze teruggezet worden in het veld. Ongelooflijk.” aldus wetenschapster Chaterine La Farge.  Vorige maand heeft men ontdekt dat er 3,5 miljoen jaar geleden een gigantische kamelensoort in noordelijk Canada leefde. (Link)

 • Fransman wint 132 miljoen euro na eerste deelname Euromillions

  Een Fransman uit Seine-et-Marne won met zijn allereerste deelname aan Euromillions 132 miljoen euro. Normaal worden de prijswinnaars van de loterij meteen bekend gemaakt, maar de man zou liever eerst nog twee maanden anoniem blijven. Het winnende lotje waarmee hij de jackpot op 29 maart 2013 won, was automatisch gegenereerd. (Link)

 • Het lied van de dag: Yazoo - Don't Go

  Yazoo was een Britse elektro-popband. De naam werd aangedragen door Alison Moyet. Ze had het woord aangetroffen op de labels van haar favoriete platen. Yazoo was namelijk een klein Amerikaans platenlabel dat opnames van de blues-pioniers uit het zuiden van de VS opnieuw uitbracht. De band stopte in 1983 waarna Moyet solo door ging, Vice Clarke ging door in de groep Erasure. 'Don't Go' is in het najaar van 1982 een Top 10 hit, en te vinden op het album Upstairs at Eric's.

 • De tijd gaat niet sneller als we ons amuseren

  Large

  Volgens onderzoekers van de Universiteit van Leuven gaat de tijd niet sneller als we het naar ons zin hebben. Tijdens het onderzoek bezochten 116 mensen tussen de 11 en 76 jaar een kermis. Na afloop van een ritje in een attractie moesten ze een vragenlijst invullen. Ze gaven hierbij aan hoe ze zich voelden na afloop van de rit en hoe lang ze dachten dat het geduurd had. Een levendig en oplettend gevoel tijdens het ritje ging gepaard met een langere geschatte duur. De onderzoekers zeggen dat enthousiasme, spanning en betrokkenheid ervoor zorgen dat de geheugenvorming wordt versterkt. Meerdere onderzoeken zullen informatie geven over tijdsinschatting tijdens verschillende gebeurtenissen en emoties. (Link)

 • 18.524 sollicitaties voor slechts 11 vacatures in Prado Madrid

  Tumblr_mkuj5drusf1qcim7zo1_r1_500_large

  Het Spaanse museum Prado in Madrid kreeg 18.524 sollicitaties terwijl ze maar elf nieuwe medewerkers zoeken. De nieuwe medewerkers zullen slechts 13.000 euro per jaar verdienen. Vierhonderd sollicitanten worden op een oproeplijst geplaatst voor als het Prado mensen te kort komt. Meer dan de helft van de Spaanse jongeren onder de 25 jaar is werkloos. (Link)

 • Google Glass maakt gezichtsherkenningstechnologie mogelijk

  Projectglass-580-90_large

  De slimme bril van Google kan dankzij de firma Lamda Labs uit San Francisco live gezichten herkennen. De informatie wordt vervolgens onmiddellijk op het prisma van het Google Glass geprojecteerd. Door de live gezichtsherkenningstechnologie kunnen personen direct aan hun Facebook- of LinkedIn-profiel worden gekoppeld door alleen via Glass naar ze te kijken. Google zegt wel dat deze functie niet standaard is: "We hebben steeds gezegd dat we geen gezichtsherkenningsfeatures aan Glass toevoegen. Als we dergelijke opties zelf beschikbaar maken, hanteren we in ieder geval stevige privacybeveiligingen." Glass krijgt in de Verenigde Staten veel kritiek vanwege privacygevoelige vraagstukken. (Link)

 • Chinese baby wordt uit rioolbuis gered

  Een Chinese baby is gered een rioolbuis onder een toilet nadat het door het toilet was gespoeld. De baby is slechts enkele dagen oud is. Het pasgeboren jongetje kwam vast te zitten in een pijp met een diameter van ongeveer 10 centimeter. De hulpdiensten werden gealarmeerd nadat buren het kindje hoorden huilen. Omdat de baby vast zat in de rioolbuis, werd het  met pijp en al meegenomen naar het ziekenhuis. Daar konden artsen het kindje bevrijden. (Link)

 • Vrouwen verkiezen smartphone boven liefdesleven

  Large

  Uit onderzoek van een Amerikaans internet beveiligingsbedrijf onder 4000 vrouwen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland en Brazilië zegt 57 procent dat ze liever toegang heeft tot haar mobiele telefoon met internet dan dat ze seks heeft met haar partner. Françaises (40 procent) willen hun seksleven opgeven voor een smartphone. Bij Braziliaanse vrouwen verkiest 44 procent de telefoon boven seks. Verder houdt een smartphone mensen op afstand in plaats van te vertrouwen op het eerste persoonlijke contact. Amerikaanse vrouwen (47 procent) gebruikt sociale media om hun dates te screenen. Hiervan checkt 16 procent van de Amerikanen ook het Twitter-account van haar date. Slechts 3 procent van de Franse vrouwen zou hetzelfde doen. Zo'n 35 procent van alle vrouwen uit het onderzoek zegt een date af op basis van de informatie die ze online vinden. Opvallend is dat de Braziliaanse respondenten met 61 procent dit het meeste doen. Om een relatie te beëindigen, kiest 50 procent van de vrouwen voor een telefoontje. Een kwart van de respondenten zou dit doen via een SMS-bericht. (Link)