• Welshman is vanaf nu 'Captain Beany from Planet Beanus'

  Good food.

  De 59-jarige Barry Kirk uit Wales doopte zichzelf om tot 'Captain Beany from Planet Beanus'. De Welshman is eigenaar van zijn zelfopgerichte 'Baked Bean Museum of Excellence'. De man is verzot op bonen en zijn hobby’s kostte hem al meer dan 17.000 euro.  Hij gaat helemaal in het oranje door het leven en ook zijn huis is volledig in die kleur. In 1986 begon het allemaal toen Kirk 100 uur in een bad vol bonen zat voor het goede doel. "Omdat ik Kirk heette noemde iedereen me altijd al Captain, en nadat ik in dat bad had gezeten werd mijn bijnaam Beany. Ik heb de twee namen gecombineerd, en nu ben ik Captain Beany", aldus Barry. (Link)

 • Noorse overheid wil wekelijkse date night organiseren

  De Noorse overheid wil het aantal scheidingen terugdringen door een wekelijkse date night te houden. Ongeveer 40% van de getrouwde stellen in Noorwegen scheiden uiteindelijk. 'Een avond per week vrijhouden om samen tijd door te brengen kan redding bieden voor een relatie in het slop', aldus minister Solveig Horne, De overheid haalde het idee uit de gelijknamige film 'Date Night'. De Noorse media zijn niet akkoord en vergelijken het met het promoten van 'date nights' door conservatieve Amerikaanse groeperingen. (Link)

 • New York betaalt 40.000 dollar vergoeding aan topless fotografe

  De stad New York moet 30.000 euro betalen aan fotografe Holly van Voast omdat ze onterecht werd opgepakt. De vrouw werd telkens opgepakt als ze topless over straat liep. In New York is het echter toegelaten om in blote borsten over straat te lopen. Er is zelfs een Go Topless Day in New York, een dag die het recht om topless rond te lopen wil benadrukken. "New York moest weer eens een lesje leren als het om blote borsten gaat", zegt de gelukkige fotografe. (Link)

 • Mensen in groep zijn aantrekkelijker

  I miss you | via Tumblr

  Tijdens een onderzoek van de University of California moesten 130 studenten moesten foto’s beoordelen van verschillende mensen op één foto, of foto’s van de mensen apart waarbij alleen het gezicht zichtbaar was. Over het algemeen werden zowel mannen als vrouwen aantrekkelijker gevonden op de groepsfoto. Om het effect waar te nemen was geen groepsfoto nodig, ook bij een collage van foto's, werden mensen aantrekkelijker gevonden. (Link)

 • Veel Nederlanders willen Lingo naakt spelen

  De TROS in Nederland kreeg al 200 aanmeldingen van deelnemers die graag naakt Lingo willen spelen. De woordvoerder van de omroep zegt dat Lucille Werner aangenaam verrast is door het hoge aantal mensen dat mee wil doen. Het is nog onduidelijk of de presentatrice zelf ook uit de kleren gaat. (Link)

 • Chinees meldt zich aan met fruitmes in schedel

  Het was geen grapje toen een Ho Lung zich aanmeldde in een Chinees ziekenhuis met een enorm fruitmes in zijn schedel. Omdat hij zo kalm was, dacht de receptionist eerst dat het een of andere stunt was. Na een practical joke met zijn vrienden boorde het mes zich dwars door zijn hersenen, maar raakte daarbij geen belangrijke bloedvaten. Nadat het mes verwijderd was, wou de man weer naar huis. (Link)

 • Doodeerlijke taxichauffeur brengt 250.000 euro terug

  De Duitser Thomas Güntner is een doodeerlijke taxichauffeur. Nadat hij 250.000 euro vond op zijn achterbank, spoorde hij de eigenaren op en gaf hij het geld terug. De oude dame kreeg tranen in haar ogen toen Güntner het geld terugbracht. De taxichauffeur weigerde zelfs een vindersloon. (Link)

 • Spaanse vrouw krijgt paarse handen bij koude temperaturen

  Een 45-jarige Spaanse vrouw lijdt aan Raynaud waardoor haar handen paars worden en haar vingertoppen wit bij koud weer. Vaak zijn die temperaturen zelfs zó koud, dat haar vingers gevoelloos worden. Wanneer de vrouw haar handen opwarmt, krijgt ze hevige pijnprikkels. Volgens dokters is het een veel voorkomende ziekte, maar weinig patiënten hebben het zo heftig. “Het is belangrijk dat we de ziekte vroegtijdig bij patiënten herkennen, zodat we schade aan de darmen, longen, nieren en het hart kunnen voorkomen.”, zegt Marina Anderson, een hoogleraar op de Universiteit van Liverpool. (Link)

 • Duitsers kunnen voor het eerst geslachtloze baby's registreren

  Tumblr Baby

  Vanaf vrijdag kunnen Duitse baby’s geslachtloos geregistreerd worden. Naast een M (man) of V (vrouw), wordt de letter X ook toegestaan in de Duitse paspoorten. "Het is voor het eerst dat de wet erkent dat er mensen zijn die man noch vrouw zijn, of die beide geslachten hebben - mensen die niet binnen de traditionele legale categorieën vallen.", aldus professor Konstanze Plett van de Universiteit van Bremen. Door de maatregel moeten ouders minder snel beslissen over eventuele operaties bij een pasgeborene. (Link)

 • Hogere calorieverbranding tijdens hardlopen dan vrijpartij

  27

  Mensen verbranden meer kilocalorieën door seks dan wanneer ze een wandeling maken. Volgens de onderzoekers van de Universtiy of Quebec in Montreal verbrandden de mannen zo'n 4,2 en de vrouwen 3,1 kilocalorieën tijdens een vrijpartij van gemiddeld 25 minuten. Met hardlopen verbranden mannen gemiddeld 9,1 kilocalorieën, bij vrouwen was dit 7,1. Dit is beduidend meer dan tijdens de seks. Uit eerder onderzoek bleek dat een sekspartij slechts zes minuten duurt waardoor er weinig verschil is tussen seks en wandelen. De onderzoekers vinden wel dat een gepassioneerde vrijpartij toch echt wel kan tellen als een beweging. (Link)

 • Nieuwe laptops van Dell ruiken naar een kattenbak

  Medewerkers van de BBC vinden dat hun nieuwe Dell Lattitude 6430u Ultrabook naar kattenpis ruikt. De laptop is het paradepaardje van computerfabrikant Dell en werkt volgens de BBC fantastisch. Ook op diverse fora staat te lezen dat de laptops stinken. Dell zegt dat de geur door een productiefout is ontstaan. Eigenaars van een stinkende laptop kunnen hem omruilen voor een nieuwe geurloze laptop. (Link)

 • Geen vergoeding na seksongelukje tijdens dienstreis

  United..

  Volgens het Hooggerechtshof in het Australische Canberra wordt er geen schadevergoeding betaald aan werknemers die gewond raken tijdens vrijpartijen op dienstreizen. In 2007 geraakte een 30-jarige vrouw gewond op een dienstreis, toen tijdens een vrijpartij de plafondverlichting op haar hoofd viel. Ze wou van haar werkgever een schadevergoeding voor de fysieke schade als het psychische leed. Volgens het Hooggerechtshof is geen sprake van een werkongeval. (Link)

 • Brit verzendt brieven met zelfgemaakte postzegels

  (1) Tumblr

  De 64-jarige Brit Angus McDonagh maakte zelf al 50 postzegels zonder dat de Royal Mail iets doorheeft. De man protesteerde toen op postzegels steeds vaker iets anders te zien was dan het hoofd van de Britse vorstin. Naast zegels rond bepaalde themadagen maakte McDonagh ook al postzegels met zichzelf en met zijn partner. Hij stuurde brieven naar Frankrijk, Italië, Hongkong, Canada en Australië. Een keer kwam er een brief terug vanwege onvoldoende frankering. De man stuurde een cheques naar de Royal Mail met het bedrag dat hij eigenlijk verschuldigd is. Opmerkelijk genoeg werden die niet geaccepteerd door de Royal Mail. (Link)

 • Amerikaanse kerk lijkt vanuit de lucht op een penis

   

  De kerk in de  Amerikaanse plaats Dixon lijktvanuit de lucht op een volwaardige penis, inclusief de testikels. De kerk noemt Christian Science Dixon en de slogan van de kerk is 'rising up'. Opmerkelijk is dat de plaatsnaam qua uitspraak begint met het Engelse woord voor penis. (Link)

   

 • Noorse stadje Rjukan ziet voor het eerst de winterzon

  Door enorme spiegels op een berg te plaatsen scheen de winterzon voor het eerst over het Noorse stadje Rjukan. Normaal schijnt de zon ongeveer zesmaanden per jaar niet in het dorpje doordat het in een bergachtig gebied ligt. Inwoners begonnen spontaan te juichen toen ze de zonnestralen voor het eerst in de herfst zagen. (Link)

 • Politie in Peking wil vrouwelijke verkeersblunders voorkomen

  De politie van Peking geeft tips om typische vrouwelijke verkeersblunders te voorkomen. Zo is er een hoge weerstand en een hoger brandstofverbruik als iemand wegrijdt met de handrem op. Vrouwen hebben ook geen richtingsgevoel, vergeten te schakelen, raken in paniek na een ongeluk en remmen abrupt.  De vrouwen reageren boos en vinden dat veel fouten voorkomen bij beginnende bestuurders van beide geslachten. (Link) 

 • 21-jarige dief belt slotenmaker voor inbraak

  Face The Wall | via Tumblr

  Een 21-jarige dief schakelde een slotenmaker in om de deur te laten openen van een woning. Hij betaalde de slotenmaker met geld dat hij uit de woning nam. In totaal werd er voor 1500 euro gestolen. De openbaar aanklager in Leuven eist nu 6 maanden cel voor de diefstal, en nog eens 3 maanden voor het bezit van heroïne. Waarschijnlijk moet de dief een boete van 6000 euro betalen. (Link)

 • Het lied van de dag: dEUS - Ghost

  het lied van de dag, dEUS, ghostdEUS is een Belgische rock- en indie-band. De groep werd in de jaren '90 in Antwerpen opgericht en bestaat tegenwoordig uit Tom Barman, Klaas Janzoons, Stephane Misseghers, Alan Gevaert en Mauro Pawlowski. Hun eerste optreden vond al plaats op 20 november 1989. Een aantal Belgische bands zijn opgericht door ex-leden van dEUS. Voorbeelden zijn o.m. Zita Swoon (Stef Kamil Carlens) en Dead Man Ray (Danny Mommens). Ruim twintig jaar is Antwerpenaar Tom Barman met zijn band dEUS actief. Met de track 'Constant Now' van het laatste album Keep You Close kreeg de band al airplay in de avond. En met de optimistische single 'Ghost' ter ondersteuning van de najaarstour wordt deze airplay flink opgevoerd. Opmerkelijk is dat je tweets over de tour bewaard blijven met een speciale hashtag in een online tourboek.

 • Restaurantbezoeker ziet "No f***king shrimp or he die" op rekening

  力毛的相册-雙城故事

  Een personeelslid van een Chinees restaurant in Australië liet de keuken duidelijk verstaan dat een klant aan een voedselallergie lijdt. Op de bestelling stond 'No f***king shrimp or he die' en deze omschrijving werd overgenomen op de rekening die de klant kreeg voorgeschoteld. De klant had een 'rijst speciaal' besteld en de ober erop gewezen dat hij allergisch is voor zeevruchten. De klant kon lachen met zijn rekening en plaatste een foto van de rekening op de netwerksites Imgur en Reddit. (Link)

 • Grootste aardappel van zweden weegt bijna 2 kilogram

  World's Biggest Potato?

  Toen de zwaarste aardappel van Zweden verpakt moest worden, viel de machine van het verpakkingsbedrijf L.E.V & Co stil. De firma had een wedstrijd uitgeschreven om de zwaarste aardappel van Zweden te vinden. De aardappel weegt 1,98 kilo en werd gekweekt op het  eiland Gotland. Het vorige Zweedse record stond op 1,62 kilo. De grootste aardappel ter wereld woog 3,8 kilo en werd in Engeland gevonden. (Link)