• Wijn is nefast voor het aantal spermacellen

   

  linkjes, onderzoek, frankrijk, sperma, seks, wijn, alcohol

  Uit Frans onderzoek blijkt dat het aantal cellen in een liter sperma tussen 1989 en 2005 met een derde gedaald is. Opmerkelijk is dat het aantal cellen het minst is in wijnstreken als  de Aquitaine en Midi-Pyrénées. Een mogelijke verklaring is dat er meer pesticiden worden gebruikt in de wijnbouw dan in andere vormen van landbouw. (Link)

 • Honey Dew Donuts verkoopt geen donuts

  donutssss

  De winkel Honey Dew Donuts in het Amerikaanse stadje Quincy verkoopt geen donuts. De zaak is gevestigd in een sportschool en de donuts zouden veel te ongezond zijn. De winkel verkoopt wel koffie, muffins met weinig vet, salades en yoghurt. De website van Honey Dew Donuts vermeldt wel dat de vetarme muffins meer  calorieën bevatten dan de donuts. (Link)

 • Makelaar verkoopt huizen met rommelig interieur

   

  Een Brits makelaarskantoor plaatst bij hun vastgoedadvertenties interieurfoto’s waarop allemaal rotzooi te zien is. De buitenkant van de huizen zien er echter heel pittoresk uit. Binnenin zijn de bedden amper te zien door de rommel die erop ligt, staat er in de keuken een berg afwas en is de vloer bezaaid met vuilnis. Volgens Burchell Edwards worden de kopers niet afgeschrikt door de foto’s, althans dat blijkt uit de reacties waarin mensen wel het potentieel van het vastgoed zien. (Link)

 • Weerman schrikt van spin in studio

  Weerman Aaron Perlman panikeerde toen er in de studio een spin op zijn hoofd kroop. De man haat spinnen omdat hij kaal is en daarom de spinnen voelt kruipen. Nadat de weerman zich verontschuldigde, ging hij gewoon door met met de uitzending. Tot hij de spin plots ziet en weer in beeld springt om ze te doden. De weerman, die ook deelnam aan de Amerikaanse versie van 'So You Think You Can Dance?', gaf later toe dat hij schrik heeft van spinnen. (Link)

 • Klant wil 1,5 miljoen euro van McDonald's

   

  Webster Lucas uit Californie wil een anderhalf miljoen dollar van McDonald’s omdat hij slechts één servetje kreeg. De man knoeide zo hard met zijn Quarter Pounder Deluxe dat één servetje onvoldoende was. Toen hij meerdere servetten vroeg, werd hij naar eigen zeggen onbeschoft behandeld. De manager zou iets gemompeld hebben over “you people”. Webster beweert nu dat hij door het voorval niet meer in staat is om te werken. Al compensatie bood McDonald's hem een leven lang gratis hamburgers aan, maar Webster is meer geïnteresseerd in geld. (Link)

   

 • We horen en vergeten, we zien en herinneren

   

  whisper sweet and low

  Bij honderd Amerikaanse studenten aan de universiteit van Iowa werd het geheugen getest voor zowel geluiden, beelden als aanrakingen. Ze kregen een tonencombinatie te horen door een koptelefoon. Na 2, 4, 8, 16 of 32 seconden kregen ze opnieuw geluidjes te horen en moesten ze aangeven of het dezelfde geluiden waren als degene die ze eerder hoorden. Dezelfde werkwijze werd gebruikt voor het onthouden van beelden en trillingen. Wanneer we kijken of voelen, slaan we die herinneringen veel gedetailleerder op. Daarom hebben we ook moeite met het onthouden van telefoonnummers. "Als iemand je een telefoonnummer geeft en je dat vervolgens meteen intoetst, is er niets aan de hand", besluit de onderzoekster.  (Link)

   

 • Papegaai lost moordzaak op

  In India kreeg de politie bij het oplossen van een moordzaak hulp van een papegaai. Neelam Sharma werd op 20 februari samen met haar hondje doodgestoken. De politie tastte in het duister, tot Vijay Sharma, de man van het slachtoffer, vreemd gedrag vaststelde telkens zijn neef Ashutosh na de moord langskwam. Telkens begon de papegaai als een gek te roepen. De politie verhoorde de neef waarna hij door de man viel. Samen met een medeplichtige wou hij de juwelen stelen van zijn tante. Toen de vrouw het duo betrapte, stak Ashutosh zijn tante en haar blaffende hond neer. Aangezien papegaai Hercule rustig bleef zitten, lieten ze hem leven. (Link)

 • Koppel trouwt vlak voor bevalling

   

  wedding dress wedding dresses

  Vlak voor Brandi Wetzel zou bevallen, besloot haar vriend James Anderson te trouwen. Hij wou plots trouwen voordat hun dochtertje geboren werd. Hij deelde zijn plannen mee aan de verpleegsters die al snel doorhadden dat de man het meende. De verpleegsters versierden de kamer met witte lakens. Toen de vliezen van Brandi braken, begon de ceremonie. Terwijl zijn vriendin aan het persen was, hield de vader van Brandi, die pastoor is, zijn huwelijksrede. Het zesjarige zoontje van Brandi en James bracht tussendoor de ringen. Een half uur na de ceremonie werd Janelle geboren. (Link)

   

 • Chinezen vinden de oudste kaas ter wereld

  Cecilia

  Chinese wetenschappers hebben op de halzen en nekken van verschillende mummies de oudste kaas ter wereld gevonden. Door de proteïnen en vetten is het zeker dat het om kaas gaat. De kaas werd duizenden jaren geleden begraven en is bijzonder goed geconserveerd omdat de kisten luchtdicht werden gemaakt met koeienhuiden. Uit analyse van deze koeienhuiden blijkt dat de mensen en kazen tussen 1450 en 1650 voor Christus zijn begraven. De begraafplaats werd in 1930 ontdekt, daarna terug vergeten tot men in 2003 terug de begraafplaats ontdekte. (Link)

 • Kleuter redt het leven van haar vader

   

  De 3-jarige Elisha Shawns heeft het leven van haar vader gered. De man hakte per ongeluk met een scherp hakmes in zijn arm. Omdat de man zijn slagaderlijke bloeding aan het stelpen was, kon hij niet aan zijn telefoon. Gelukkig had hij zijn dochtertje geleerd om zijn telefoon te gebruiken in noodgevallen. Het meisje bleef kalm, alarmeerde de hulpdiensten, en zorgde ervoor dat de ambulance op tijd bij haar vader aankwam. (Link)

   

 • Zingende baarmoeder informeert over menopauze

   

  Menopauzespecialiste Ellen Dolgen ontwikkelde een grappig filmpje om vrouwen over de menopauze te informeren. De zingende baarmoeder, eierstokken en clitoris vertellen de kijkers alles wat ze moeten weten over de menopauze. Zes tot tien jaar voor de menopauze begint de perimenopauze. Ook de dalende vruchtbaarheid en brede waaier aan potentiële kwaaltjes komen aan bod. Na de kwaaltjes zoals vapeurs, moodswings, hoofdpijn, vaginale droogte, slaapproblemen, incontinentie en dalende oestrogeenwaarden sluit het filmpje positief af: het einde van pijnlijke menstruaties.  (Link)

   

 • Verslaggeefster likt haar snot live op

  De Amerikaanse verslaggeefster Heather Holmes likte tijdens een live-uitzending haar eigen snot op. De vrouw bracht verslag uit van een optreden van zangeres Miley Cyrus in Oakland. Net op dat moment kwam er een snottebel tevoorschijn uit haar neus waarna ze de snottebel professioneel oplikte. Op Twitter plaatste de vrouw nadien een foto van zichzelf met zakdoeken: 'volgende keer een doos Kleenex meenemen'. (Link)

 • Klacht na verbranden van geslachtsorgaan aan pizza

   

  Pizza

  Domino’s Pizza kreeg een opmerkelijke klacht van een klant. De man verbrandde zichzelf nadat hij zijn penis in een hete pizza had geduwen. De man vond het schandalig dat klanten geen waarschuwing kregen. Domino’s Pizza reageerde door te zeggen dat het niet aan te raden is om een penis in een pizza te steken. Met pizza’s kan je wel andere dingen doen, want ze maken enkel goed opgevoede pizza’s. (Link)

   

 • Honden lopen high na legaliseren van wiet

   

  Sinds de legalisering van wiet in Amerikaanse staat Colorado, zijn er steeds meer honden verslaafd aan de wiet. Het dierenziekenhuis VCA Alameda East Veterinary Hospital krijgt wekelijks bijna honderd honden per week binnen. Veel huisdieren krijgen de wiet binnen door het eten van bijvoorbeeld spacecake. De honden krijgen voor hun gewicht grote porties binnen met desoriëntatie tot tijdelijke coma’s als gevolg. "Ook incontinentie zien we vaak, zeker wanneer dieren een grote hoeveelheid binnenkrijgen", zegt dokter Kevin Fitzgerald. Volgens de dokter kunnen de symptomen soms dagen aanhouden. (Link)

   

 • Scheiden omdat vrouw niet vreemdgaat

   

  De Brit Ian Cuthbert is gescheiden omdat zijn vrouw niet vreemdging. De man dacht dat zijn vrouw overspel pleegde, terwijl zijn vrouw trouw was. Helaas sloegen zijn stoppen door en plakte hij de stad vol met afbeeldingen van zijn vrouw. Onder de foto’s stonden er teksten als ‘hou je man binnen’ en ‘getrouwd sinds 16 maart 2013 en nu al aan het vreemdgaan’. Volgens de buren had het koppel dikwijls ruzie. Alison, zijn ex-vrouw, is geschokt van de foto’s en ze zegt dat Ian vaak losse handjes had waardoor ze bij hem wegging. De straf van Ian volgt volgende maand. (Link)

   

 • Kindje van 19 maanden huilt na knuffel van de paus

  De 19 maanden oude Daniele De Sanctis had voor carnaval een pauspak aangetrokken. Toen het kindje een knuffel kreeg van de paus, begon hij heel hard te huilen. Gelukkig kon de paus erom lachen. Volgens de moeder van het kleintje maakte de grootmoeder van Daniele het pauspak in een miniversie uit liefde en respect voor Franciscus. (Link)

 • Het lied van de dag: Hellogoodbye - Here (In Your Arms)

  het lied van de dag, hellogoodbye, here (in your arms)Iedere jaar op 28 februari is het de Internationale Dag Tegen RSI. Repetitive Strain Injuries, RSI, kan voorkomen als men continu repitieve handelingen verricht, zoals de hele dag typen op een toetsenbord. Op Internationale RSI-Dag wil de organisatie RSI Awareness (RSIA) mensen voorlichten over de risico's van RSI om het aantal slachtoffers verminderen. De Amerikaanse band Hellogoodbye bestaat sinds 2001 uit de vier leden:  Forrest Kline (zanger, gitarist), Jesse Kurvink (toetsenist, achtergrondzanger), Marcus Cole (bassist) en Chris Profeta (drummer). Hun single "Here (in your arms)" werd in 2007 een internationaal succes. De groep bracht één album “Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!” en één DVD "OMG HGB DVD ROTFL" uit.

   

 • Babyfoon verraad dieven

  Crime scene

  In Keulen werden drie dieven opgepakt dankzij een babyfoon. De bovenburen van een elektronicazaak hoorde vanuit de babyfoon geluiden komend vanaf de binnenplaats achteraan. Eerst waren er krassen van metaal te horen, daarna hoorden de bewoners ook stemmen. Toen de bewoner vanaf zijn balkon ook nog licht van een zaklamp zag, belde hij de politie. De politie kon een 18-jarige inbreker aanhouden. De tweede dief werd gebeten door de politiehond en afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de derde inbreker werd niet veel later gevonden. Een vierde dader is nog voortvluchtig. (Link