• Peking verbandt eetkraampjes voor het milieu

   

  In de strijd tegen milieuvervuiling en smog gaat Peking alle grillkraampjes op straat verbieden. De gegrilde lamspiesjes, kippenvleugels en groenten moeten voortaan binnen worden klaargemaakt. Om de voedselveiligheid te verbeteren mogen er ook geen koude maaltijden worden verkocht op straat. Veel mensen vragen zich af waarom er niets wordt gedaan aan de industriële vervuiling en overmatig gebruik van auto's. (Link)

 • Moeder protesteren met moedermelk in winkel

  De 25-jarige Wioletta Komar moest eerder dit jaar de winkel Sports Direct verlaten omdat ze borstvoeding gaf. De vrouw deed daarna vijf keer haar beklag bij het bedrijf, maar kreeg nooit antwoord. Als reactie kwamen zeventig vrouwen kwamen met buggy naar de sportwinkel om te protesteren. Organisatrice Leah Gibson wou alle vrouwen steunen die borstvoeding geven. Ze riep de menigte toe dat vrouwen het recht hebben om hun kinderen in het openbaar te voeden. Na een kwartier verlieten de moeders de winkel. (Link)

 • 73-jarige vindt grote satelliet tijdens vissen

   

  Travel far & wide

  De 73-jarige Manoel Alves uit Brazilië ving een enorme satelliet toen hij aan het vissen was. De satelliet is van het Engelse lanceerbedrijf UK Space Agency en werd vorig jaar gelanceerd. "Waarschijnlijk was de satelliet in de Atlantische Ocean terecht gekomen en daarna naar de kust gedreven", zegt een woordvoerder van het bedrijf. Tien mensen konden de brokstukken uit het water hijsen. (Link)

   

 • Bistro serveert ijsje van 750 euro

  Untitled

  Een bistro in New York serveert een ijsje voor een ronde prijs van 725 euro. De Mauboussin Mega Sundae is ontworpen door de chefkok van de bistro. Het bestaat uit vanille-ijs, chocolade truffels,  Franse macarons, roze Dom Perignon champagnesorbet, chocolade wodkasaus, brownies en slagroom. Het ijsje is gedecoreerd met een diamanten ring van het Franse juwelenhuis Mauboussin. (Link)

 • Blauwe vinvis staat op ontploffen

  In het Canadese stadje Trout River gaat een 25 meter lange blauwe vinvis exploderen. Het dier spoelde enkele weken geleden aan en is door ontbindingsgas al twee keer zo groot geworden. Helaas heeft het stadje met zijn 600 inwoners onvoldoende geld om het dier op te ruimen. Tot de landelijke overheid iets onderneemt, gebeurt er niets. Het aantal ramptoeristen is in het dorpje wel enorm toegenomen. (Link)

 • Oekraïense actrice heeft seks met een spook

  De Oekraïense actrice Natasha Blasick zegt dat ze seks had met een spook. "’s Nachts voelde ik dat iemand me aanraakte en op me kwam liggen. Ik zag niemand, maar iemand duwde mijn lichaam alle kanten op. Ik besloot me gewoon te ontspannen en het was echt heel, heel lekker. Ik heb enorm genoten", zegt Natasha in het televisieprogramma This Morning . Na de daad was hij meteen verdwenen. De man van Natasha vindt het geen probleem dat zijn vrouw seks heeft met een geest. Hij gelooft het ook niet echt. (Link)

 • Amerikanen verkopen alcohol in poedervorm

  In Amerika wordt er vanaf deze herfst alcohol in poedervorm verkocht. Volgens de bedenker Mark Philips is poeder licht en compact waardoor het gemakkelijk is om mee te nemen. Er is enkel water nodig om wordka, Puerto Ricaanse rum, Cosmopolitan, Mojito, Lemon Drop en Powderita te maken. Toch valt het nog af te wachten of Palcohol succesvol wordt aangezien niemand een zakje alcoholpoeder zal bovenhalen op een feestje. Op het internet staan zelfs al recepten om zelf poeder te maken. (Link)

 • Sneller depressief door slecht gebit

  | ◄◀Some Nights.▶►

  Uit Australisch onderzoek blijkt dat mensen met een slecht gebit sneller depressieve symptomen vertonen. Hoe meer tandproblemen de deelnemers hadden, hoe ernstiger hun depressie. Het effect bleef zichtbaar na een correctie van depressie bevorderende factoren zoals een hoog BMI en CRP. Dat is een eiwit dat vaak gebruikt wordt om de aanwezigheid van een ontsteking aan te tonen. De onderzoekers van de Australische Deakin Universiteit weten nog niet  waarom er een verband is tussen mondgezondheid en depressie. (Link)

 • Stiletto's krijgen een garantie van duizend jaar

  So beautiful

  De Britse schoenontwerper Chris Shellis geeft zijn klanten een garantie van duizend jaar. De schoenen, die stilettohakken hebben, zijn gemaakt van staal, maar zijn buigzaam en bekleed met een laag siliconen. Daardoor zijn ze volgens de ontwerper de meest comfortabele schoenen ter wereld. De onverslijtbare schoenen kosten wel ruim 1.200 euro. Voor dat bedrag krijg je naast de schoenen ook nog een levenslange voorraad hakken en zooltjes. (Link)

 • Eenzame klanten krijgen gezelschap van teddybeer

  In The Moomin Café in Tokyo krijgen mensen die alleen gaan eten gezelschap van een gigantische knuffelbeer. De knuffels zijn karakters van de Finse kinderboekenserie Moomin. Het plan blijkt een schot in de roos te zijn want de zaak zit vol mensen die op de foto willen met een knuffeldier. (Link)

 • 9-jarige opent museum in slaapkamer

  De 9-jarige Shae Nelson is zo gefascineerd door Admiraal Horatio Nelson, dat hij een museum opende in zijn kamer. Honderden voorwerpen van Nelson staan in de slaapkamer van Shae, inclusief een stuk metaal van het vlaggenschip HMS Victory. De knaap hanteert sociale tarieven: 2 pond per volwassene, 50 pence per kind en 4 pond voor een heel gezin. Met het geld wild hij een origineel stuk hout kopen van de HMS Victory. Zijn ouders vinden het positief dat de jongen bezig is met geschiedenis in plaats van spelen op zijn Xbox. (Link)

 • Mooie profielfoto is belangrijk voor date

   

  Untitled

  TNS keek bij 10.000 singles in Europa wat ze zoal belangrijk vinden aan een internetprofiel alvorens ze daten. Vrouwen die op de foto staan met een laag uitgesneden truitje en veel make-up, vallen niet in de smaak bij mannen. Ook een zonnebril, een zatte foto of geen profielfoto is not done. Een natuurlijke look met een lach valt wel in goede aarde. Bij foto’s die niet in goede aarde vallen zou 56 procent van de respondenten overwegen om de date af te zeggen. Spanjaarden spannen de kroon, 64 procent wil niet meer op date bij het ontdekken van lelijke foto's. (Link)

   

 • Hond krijgt huidtransplantatie

   

  Een hond uit het Amerikaanse Milwaukee kreeg een huidtransplantatie nadat hij verbrand was. De varkenshuidtransplantatie wordt normaal alleen toegepast op mensen, maar de hond was er erg aan toe. Operatie kostte in totaal 9000 dollar. De huid werd gedoneerd en een stichting gaat de rest van de operatie betalen. Een 21-jarige man uit Milwaukee, die de hond mogelijk mishandeld heeft, zit vast. (Link)

   

 • Overspelige man straf twee vrouwen

  L O V E

  Een Saoedische wetenschapper moet naar de gevangenis omdat ze een affaire had met een getrouwde man. Ze kreeg ook nog een boete. Het duo wordt beschuldigd van seks in een Europees hotel. De vrouw ontkent de feiten en zegt dat de man met haar zou trouwen. De echtgenote van de overspelige man kreeg ook een boete nadat ze haar echtgenoot en de wetenschapper had belasterd op Facebook. De overspelige man kreeg geen boete. (Link)

 • Noodlanding na brandende motor

  Gisterenochtend zagen de passagiers van vlucht BAE 146 dat er een motor in brand vloog. Gelukkig kon de piloot van het Australische Cobham Aviation Services het toestel veilig aan de grond zetten. Vlak na het opstijgen verwittigde een passagier de stewardess dat er brand was in een motor. De motor werd meteen uitgezet en het vliegtuig landde op het vliegveld van Perth. (Link)

 • Het lied van de dag: Warren G feat. Nate Dogg - Regulate

   

  het lied van de dag, warren g, nate dogg, regulateHet is vandaag de Internationale Dag voor de Geleidehond. Dat is ook de dag dat de honden, begeleiders en opvanggezinnen van Blindengeleidehonden in het zonnetje worden gezet. Warren Griffin III, beter bekend als Warren G, is een Amerikaanse rapper en muziekproducent. Warren G's grootste hit was het G-Funk nummer Regulate, samen met Nate Dogg. In 1991 begonnen Snoop Dogg, Nate Dogg en Warren G de groep 213. Warren G introduceerde de groep aan zijn stiefbroer Dr. Dre. Dr. Dre was onder de indruk en bood Snoop Dogg en Nate Dogg een contract bij Death Row Records. 213 ging uit elkaar zonder een album gemaakt te hebben.

 • Zeventigplussers worden blij van komische film

  Surprise Kiss | 21 Stunning photos and pictures with a beautiful quote picture on VisualizeUs

  Een komische video zorgt bij ouderen dat ze minder van het stresshormoon cortisol aanmaken. Bejaarden die naar een komische video keken, scoorden beter bij geheugentesten. "Hoe minder stress je hebt, hoe beter je geheugen functioneert. Het leidt ook tot verlaging van de bloeddruk en stemmingsverbeteringen. Lachen is dus een geheugenversterker die bijdraagt aan je levenskwaliteit", zegt hoofdonderzoeker Lee Berk. (Link)

 • Dief komt vast te zitten in los zand

  Construction Workers Lunching on a Crossbeam - 1932

  Een Nederlander wou in Utrecht een aantal rijplaten stelen van een bouwterrein. Helaas kwam de man met zijn zware vrachtwagen vast te zitten in los zand. De platen hebben een waarde van 15.000 euro. Op de platen rijden vrachtwagen op moeilijk terrein. ’s Ochtends werd de dief gevat door een werknemer van het bouwterrein. De dief was ’s nachts uren bezig geweest om zijn voertuig los te krijgen. Hij werd opgepakt door de politie. (Link)