• Het lied van de dag: David Bowie - Ashes To Ashes

   

  het lied van de dag, david bowie, ashes to ashesElk jaar op 31 mei is het “Werelddag zonder Tabak”. Traditioneel een moment om stil te staan bij de gevolgen van het roken. Want wie zijn leven lang rookt, heeft 50% kans om vroegtijdig te overlijden aan een aandoening die het gevolg is van zijn rookgedrag. De WHO pleit voor voldoende grote gezondheidswaarschuwingen die zowel foto’s als woorden bevatten en beschouwt de methode als bijzonder effectief om rokers te overtuigen om te stoppen. David Robert Jones, beter bekend als David Bowie behoort tot de elite van Britse rocksterren. Bowie outte zich als biseksueel. Zijn laatste tournee in 2004 werd afgebroken wegens gezondheidsproblemen. Later bleek dat David een hartaanval had. Vorig jaar kreeg hij een Grammy voor zijn gehele oeuvre. Door een vechtpartij om een meisje op school lijkt het alsof Bowie twee verschillende ogen heeft. De ene pupil is groter dan de andere, wat lijkt op een kleurenverschil.

 • Het lied van de dag: Klangkarussell - Netzwerk (Falls Like Rain)

   

  het lied van de dag, klangkarussell, netzwerkKlangkarussell bestaat uit het Oostenrijks dj-duo Tobias Rieser en Adrian Held. Het nummer “Sonnentanz” werd in het najaar van 2012 uitgebracht en kwam pas binnen op 6 april 2013 in de Ultratop 50. Met dit nummer braken ze Europees door in landen als Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. In de videoclip van Netzwerk (Falls Like Rain) is Mustang Wanted te zien. Deze 21-jarige durfal doet niets liever dan klimmen op kranen en gebouwen. Oorspronkelijk zou de videoclip in Oekraïne opgenomen worden, maar dat was onmogelijk. Daardoor werd de clip in Belgrado opgenomen. Mustang Wanted gebruikt nooit veiligheidsnetten tijdens zijn stunts, al kwam de veiligheid nooit in het gedrang tijdens de opnames van de video. Voor de shots werd gebruik gemaakt van een drone.

 • Het lied van de dag: Major Lazer feat. Sean Paul - Come On To Me

  het lied van de dag, major lazer, come on to meMajor Lazer is een project van DJ en producent Diplo. Tot 2011 maakte DJ Switch ook deel uit van het project, maar hij stapte op wegens muzikale meningsverschillen. Hierdoor werken Jillionaire en Walshy Fire ook mee aan  de productie en optredens. Major Lazer is  verantwoordelijk voor dancehall/reggae/electro-crossover tracks als “Pon De Floor” en “Keep It Going Louder”.  Op “Get Free” zingt Amber Coffman van de New Yorkse indieband Dirty Projectors. The Flexican en Major Lazer zijn naar Kingston, de hoofdstad van Jamaica, gevlogen om de videoclip van “Watch Out For This” op te nemen. Het nummer “Come On To Me” staat op het album Apocalypse Soon dat op 25 februari 2014 uitkwam. Op deze track is ook Sean Paul te horen.

 • Hond maakt de allereerste basejump ooit

  De 42-jarige Dean Potter maakte samen met zijn hond een basejump. Whisper is hierdoor de allereerste hond die ooit een basejump heeft uitgevoerd. Tijdens de sprong op 4.000 meter hoogte, zat de hond op de rug van zijn baasje en had hij een speciale bril op. (Link)

 • Porsche 911 van Koning Albert II staat te koop op internet

   

   

  Op Autoscout24 staat de Porsche 911 3,8 Turbo Cabriolet van Koning Albert II te koop. De auto was één jaar oud en had 11.000 kilometer op de teller toen de huidige eigenaar de auto kocht. De Porche was in het bezit van de autodistrubuteur D'Ieteren, die eveneens hofleverancier is. Ondertussen heeft de auto 47.000 kilometer en bedraagt de vraagprijs nog steeds een slordige 95.000 euro. De sportwagen is ongevalvrij, heeft verwarmde lederen stoelen, edelstalen deurdrempels, bluetooth, park assist en een automatische piloot. (Link)

   

 • Britse pizzabezorger lever pizza's af in trein

   

  Italian-Pizza-3jpg 810×768 - image #1795235 by AngeeL on Favim.com

  Terwijl een Britse comedian een treinreis van 450 kilometer maakte, liet hij zijn pizza’s bezorgen op de trein. De dag voor zijn vertrek vroeg Chris Ramsey zich op Twitter af of hij een pizza bezorgd kon krijgen in een trein. De hashtag #pizzaonatrain werd al snel trending op Twitter. Domino’s Doncaster ging de uitdaging aan en bezorgde de pizza’s terwijl de trein stilstond in een station. Zowel Chris als zijn medepassagiers en het personeel kregen een pizza. Thuisgekomen bedankte de comedian Twitter voor het gekke avontuur. (Link)

   

 • Qatar verbiedt blote armen, korte rokjes en broeken

  Qatar wil dat de toeristen niet langer mouwloze t-shirts, korte rokjes en broeken dragen. Tijdens de campagne reflect your respect krijgen toeristen een flyer met een dresscode en ook chocolade en bloemen. Op de flyer staat ook dat leggings geen broeken zijn. Met de campagne wil Qatar de cultuur en waarden behouden. De campagne is niet alleen gericht op toeristen. 85 procent van de inwoners komen uit het buitenland, en die houden zich ook niet altijd aan de dresscode. Volgens de woordvoerder van de regering botst dit met de tradities van Qatar. Wie zich niet aan de maatregel houdt, krijgt een flinke boete of zes maanden cel. (Link)

 • Dikke circusartieste plet krokodil

  Beauty and the beast

  Een dikke circusartieste heeft op weg naar de Russische stad Moermansk een krokodil geplet. Onderweg droeg de vrouw geen gordel en nadat het busje in een diepe put reeg, vloog de vrouw van haar stoel. De krokodil lag onder een deken vastgebonden op de vloer van de bus. Nadat de vrouw van 120 kilo op de krokodil viel, werd de krokodil afgevoerd naar een dierenarts. (Link)

 • 94-jarige vond onlangs haar 85-jarige halfzus

   

  <3 | via Tumblr

  Dankzij een testament van haar vader ontdekte de 85-jarige Zelda Gates dat ze een 94-jarige halfzus heeft. Reta Knight heeft haar vader nooit gekend omdat ze te klein was toen haar ouders uit elkaar gingen. Na deze relatie, stichtte haar vader een nieuw gezin. Toen ze het testament van hun vader onder ogen kregen, besloten de zussen elkaar te zoeken.  De zussen zijn heel blij dat ze elkaar nu kennen. Bovendien lijken ze erg op elkaar. Een minpuntje is wel dat ze ruim 400 kilometer van elkaar wonen. (Link)

   

 • Libanezen gebruiken dynamiet om te vissen

  Libanese vissers vangen steeds vaker vissen door het gebruik van dynamiet. Door de explosie veroorzaakt blast fishing een drukgolf onder water waardoor de vissen bijna letterlijk de vissersboot invliegen. De ontploffing kan het ecosysteem onder water aantasten. Daarom is deze extreme vismanier verboden. (Link)

 • Restaurant gooit eten via parachute naar beneden

   

  David McDonald en Adam Grant hebben een klein restaurant Jafflechutes op de zevende verdieping van een flatgebouw. De naam van het restaurant bestaat uit sandwich (jaffle) en parachute. Een sandwich met de naam “Drop It Like It’s Hot” wordt verkocht voor 3,40 euro. De bestellingen worden aan een parachute gehangen en vervolgens naar beneden gegooid waar de klanten staan te wachten. De betalingen gebeuren via Paypal. (Link)

   

 • Nederlandse vrijgezellen hebben één keer per jaar seks

  black and white

  Veertig procent van de Nederlandse vrijgezellen heeft slechts één keer per jaar seks. De 2,8 miljoen vrijgezellen geven daardoor hun seksleven slechts 4,5/10. 14 procent heeft één keer per half jaar seks, 15 procent één keer per kwartaal en 19 procent één keer per maand. Meer dan de helft van de ondervraagde vrijgezellen heeft nooit een onenightstand. Een vijfde heeft er één per jaar en twaalf procent twee keer per jaar. De vrijgezellen maken bovendien ook weinig afspraakjes: slechts 20 procent heeft wekelijks een date. Een nieuwe partner vinden doet men vooral tijdens het uitgaan, in een café of via een datingsite. Vooral betrouwbaarheid en humor zijn belangrijke eigenschappen van een toekomstige partner. Lief, intelligent en ondernemend worden ook vaak genoemd. Vrijwel alle vrijgezelle vrouwen hebben wel een duidelijke kinderwens, zo besluit de studie. (Link)

 • Lelijkste vrouw gaat film maken over online pesten

   

  De 24-jarige Lizzie Velasquez gaat een film maken over online pesten. De vrouw heeft een zeldzame aandoening waardoor ze slechts 30 kilo weegt. Bovendien is ze blind aan één oog. Op 17-jarige leeftijd vond ze een filmpje op YouTube met de titel World's Ugliest Woman. De pestkoppen kregen vorig jaar lik op stuk tijdens een TED-lezing in Amerika. Daar zei ze: “wanneer we vrede hebben met wie we zijn of hoe we er uitzien, zullen pestkoppen altijd aan het kortste eind trekken”. Door de impact van de lezing, besloot de vrouw 180.000 dollar in te zamelen om de film te maken. Haar ultieme doel is de online wereld tot een plek maken waar er niet meer gepest wordt. (Link)

   

 • Geit eet zes dagen lang niet omdat hij ezel mist

  Het baasje van Mr. G (geit) en Jellybean (ezel) kon niet meer voor haar dieren zorgen. De dieren werden na een jarenlange vriendschap gescheiden waardoor ze heel verdrietig waren. Zo werd de geit depressief en weigerde zes dagen te eten of te bewegen. De nieuwe eigenaars besloten zijn goede vriend Jellybean terug te halen. Toen Mr. G hoorde dat de ezel op het erf aankwam, leefde hij helemaal op. (Link)

 • Schorsing voor leerling die taart naar lerares gooit

  Een 18-jarige Britse student is permanent geschorst na het gooien van een taart in het gezicht van een lerares. Jacob Dowdle werd opgepakt door de politie. Daar kreeg hij een preek over zich heen en moest hij ook een excuusbrief schrijven. De Altrincham Grammar School for Boys neemt geen genoegen met de excuses maar laat de jongen wel deelnemen aan het eindexamen. De directie vindt dat ze steeds een harde positie innemen tegen studenten die het personeel aanvallen. Ondertussen werden er door de tiener 400 handtekeningen verzameld met een online petitie. (Link

 • Leerkracht krijgt 28.000 na glijpartij op school

  Wet floor

  In Groot-Brittannië kreeg een leerkracht 28.000 euro aan schadevergoeding nadat hij uitgleed in een plas water. De man liep hierdoor een enkelbandblessure op. De rechter bepaalde dat de school de leraar moet compenseren voor de schade. De Britse politici vinden de uitspraak schandalig. Volgens hen wordt het geld beter besteed aan het onderwijs aan kinderen, niet aan belachelijk hoge schadevergoedingen. (Link)

 • Vrouw eet vier kilo biefstukken in 14 minuten tijd

  Molly Schuyler heeft een eetrecord te pakken nadat ze een biefstuk van 2 kilogram opat in 4 minuten en 48 seconden. De 34-jarige Amerikaanse moeder verorberde in 10 minuten nog een steak van hetzelfde gewicht. De vrouw gaat nu oefenen zodat ze in de toekomst ook nog een derde portie kan opeten. (Link)

 • 14-jarige vliegt met 200 km/h over de autobahn

  Drive fast or dye tryin'!

  Een 14-jarige knul is aangehouden nadat hij met 200 km/u over de autobahn scheurde. Eerder trok hij de aandacht van de politie toen hij aan 120 km/u door de stad Flensburg reed. De puber sloeg op de vlucht voor de politie en reed daarbij zijn banken lek op een verkeersdrempel. Tijdens zijn rit ramde hij ook nog enkele politiewagens. Uiteindelijk werd de jongen opgepakt nadat hij met pepperspray bespoten werd. (Link)

 • Ter dood veroordeelde vrouw bevalt van dochter

   

  Een 27-jarige ter dood veroordeelde vrouw is bevallen van een dochtertje. De 27-jarige Mariam Yahya Ibrahim uit Sudan zit vast nadat ze zich tot het christendom bekeerde. Het doodvonnis voor de vrouw is internationaal scherp veroordeeld. Volgens verschillende Ministers van Buitenlandse Zaken is de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging een universeel mensenrecht. Sudan heeft deze VN-verdragen ondertekend en het staat ook in hun eigen grondwet. (Link)

   

 • Het lied van de dag: Jake Bugg - Taste It

  het lied van de dag, jake bugg, taste itVandaag opent het grootste en en lekkerste openluchtrestaurant van Gent. Vijf dagen lang is er namelijk Gent Smaakt. Voor 2014 heeft de stad naast de vele kookstanden ook nog topgastronomen, culinaire passies met een ster en artisanale meesters in de aanbieding. Meer informatie vindt u op de volgende weblink. De Britse singer-songwriter Jake Bugg werd op 28 februari 1994 als Jake Edwin Kennedy geboren. Hij groeide op in Nottingham. Op zijn twaalfde begon hij met gitaar te spelen en op zijn zeventiende trad hij op tijdens het Glastonbury Festival. Zijn debuutalbum Jake Bugg verschijnt op 12 oktober 2012. In Nederland en Vlaanderen werd hij bekend door zijn single Lightning bolt uit het najaar van 2012.